Тема 3 - МАЙски коремчета започват да личат

• 26 295
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Покритието е гел, аз сама си ги правя вече от 2 год. иначе наистина всеки месец по 20 лв си се събират  Peace

# 526
Ами горе доло 20 е ши лака а иначе 9 за оформяне и декорации....като работех преди беше добре, но за сметка на това сега като спрях цигарите 20лв на месец не ме натоварват кой знае колко Simple Smile

# 527
  • Варна
И аз съм с такова покритие, тоест с гел лак, много е удобно. За сега не мисля да се лишавам от това удоволствие, че и по-нататък защо не, просто няма да поддържам дължина, но ще бъда винаги лакирана и няма да отделям време за това  Simple Smile

# 528
Мами не се шашкайте от теста за токсиплазмозата! Ако преди 31 години майка ми се беше изследвала, сега щях да имам освен по-малък брат и по-голяма сестра Sad Вече има лекарства!!!
Вярно, аз цял живот бягам от кучета и котки и не от страх от ухапване или одраскване, ами именно защото родителите ми са препатили и всячески винаги са ме държали надалеч от животни:-(
 Но при положение, че си имате животинки от дълги години и се грижите добре за тях, всичко ще бъде наред Hug

# 529
Здравейте мами , малко съм позакъсняла да пиша-надявам се да ме извините. Аз очаквам бебче за 5.05.2014г. и моето коремче вече доста си порасна. Приятен неделен ден на всички:-)

# 530
Вчера и днес има Бебемания в Експо център, аз ще ида днес да разгледам и да събера някое друго подаръче Wink Вече подобавих този, онзи във фб :* Хубав ден момичета

# 531
Момичета и аз вече от около година съм с шилак. Как мислите, вреди ли нещо на бебчето? Притеснява ме еинствено момента със свалянето му. Разтворът, който използват дали е безопасен?

# 532
Моята маникюристка знае, че съм бременна и щеше да ме предупреди ако е вредно...предполагам, че не е, но пак ще я попитам като ходя другата седмица...по принцип както и за боята казват, че не трябва - защото няма да хване така и за лака, на някои се отлепя и не издържа дълго.По-скоро миризмите в салона могат да предизвикат  Sick Другото, което е важно ноктите и косата по време на бременност губят много витамини понеже всичко е съсредоточено в малката черна точка, а шилака донякъде уврежда покритието на ноктите, но да ти кажа толкова много бременни съм виждала с гел и шилак и никоя не е останала без нокти и всички се радват на здрави деца Simple Smile

# 533
  • Варна
Според мен покритието няма да навреди, а течността, с която се маха е ацетон. На мен точно обратното, този лак ми заздравява ноктите. Единственото, което ме притеснява е UV лампата.

# 534
Майчета аз днес изкукуригах направо....вече 2 часа гледам имена и то все за момиченца и изобщо не ми харесва нищо...ту се спра на едно и след  5мин вече се колебая ...после гледах за момченца...нали уж само хипотетично не е казано, че сега ще го избера и край...май никога няма да си харесам име...или ще трябва да си родя 5-6 деца, че да си ползвам всички имена, които ми харесват  Joy

Край обявявам бунт на интернет и  newsm79 wash 1dishes newsm55
а после може и да се поразходя да ми се избистри малко главата  Hug

# 535
Здравейте, чета Ви, но отдавна не съм писала. Аз окончателно ще ходя при доц. Стойков и той ми каза къде да ходя по здравна каса за изследванията. Обаче днес се замислих някоя от Вас ще си прави ли други изследвания освен тези 2-те,който коментираме тук - скрининга и морфологията, напр. за Даун и др. такива ужасни болести? Мисля, че цената им идва около 600-700лв.

# 536
Нали точно скрининга изключва синдрома на Даун, не на 100%, но мисля, че е показателно. Аз знам, че ако резултатите са лоши се прави амниоцентеза, която вече дава точни резултати, но има рискове и за това не прави на всички бременни.

# 537
Ами и аз така знам, ама се чудя да не би да има други някакви, тъй като днес излизах с една приятелка и тя ми разправя за нейна роднина, която в София си е правила всичките изледвания и са и излезли около 1000лв. с тези който споменах, та за това се чудя да не би да има някакви други, който са по-скъпи и по рядко да се споменават? Зачудих се, защото пък ми и разправя за друга позната, която съжалявала, че не си направила всички изледвания, тъй като детето и се ражда с Талисмания (или нещо такова беше). На това дете всеки месец му вливат кръв, тъй като му е много нисък хомоглобина....Ох, какви неща си мисля..  newsm78 Sick Close

# 538
За други изследвания може да попиташ лекаря, който те следи да ти обясни по- точно. Най-често се прави скрининг и 2 фетални морфологии, които не са задължителни и много майки не ги правят и тях. Всеки сам преценява за себе си. Мисля, че ако на тях излезе нещо притеснително тогава вече се правят и други изследвания. Същото важи и за рисковите бременности, които се следят доста по-обстойно от нормалните.
Някаде бях чела  не помня дали беше в нашите теми за жена, която е имала спонтанен аборт и след това са й предложили да направи изследване за причините, което струвало 300лв. Така, че ако и при твоята приятелка е имало подобни изследвания е възможно да са и излезнали 1000лв, иначе за нормално протичаща бременност мисля са прекалено много.
Нека се кажат и други майки, които са минали през тези неща и знаят. На мен това ми е първа бременност и не съм запозната от опит с изследванията, които се правят. Аз до сега съм била само на скрининг и обикновените си прегледи Peace

Ти в коя седмица си, правила ли си вече скрининг? Няма смисъл така предварително да се притесняваш, ако няма основателна причина. Все пак най-важното е през този период да бъдем спокойни и да не се натоварване излишно психически   bouquet

# 539
Десинка, и на мен ми е първа и за това сигурно каквото чуя и го приемам навътре. В 8 седмица съм. Още нищо не съм правила. Утре ще звъння на докторката да си записвам час и да каже кога да ходя да правя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт