Баба каза така-4

• 146 042
  • 568
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
 Peace
Компреса ме е страх да го слагам,щото се обрива...А вместо ряпа режа кромид.Но ще пробвам и с нея.

# 391
  • Nice
Потърсих в темата, но не открих някой да е дал рецепта за екзема.
Става въпрос за много тежка детска екзема по стъпалата, мазила и лекарства изписани от кожни лекари не действат изобщо.
Детето е на 12 и вече си е изкривило походката защото целите му стъпала са напукани и стъпва много трудно на тях. Изобщо положението му е тежко и се мъчи, а докторите продължават да казват да се маже с изписаните лекарства и, че така ще мине (но вече няколко години не минава).
Моля ако някой знае лек да сподели  Praynig Hug

# 392
Peace
Компреса ме е страх да го слагам,щото се обрива...А вместо ряпа режа кромид.Но ще пробвам и с нея.
Ряпата аз я пълна повече от половината издълбано с мед. Пуска сок и се пие 3 х 1 с.л.

# 393
nikaia майка ми е така, много много е лошо и ми е мъ4но за детето. Алергия ли е или на нервна основа ? При майка ми е така.
Пробвали ли сте да ползвате естествени материи, да перете със специални препарати и да промените други работи, които моеж да провокират проблем?

# 394
  • Nice
Bandiera rossa,детето не е мое, а родителите ѝ с лека ръка подхождат към проблема според мен  Confused
Детето прекарва известно време у нас (с майка ми) и двете търсим всемъзможни решния като дори ние сме подемали инициатива да ходим по доктори. Според тях става въпрос за детска екзема която не е свързана с хигиена, но аз се съмнявам и мисля, че поне в началото проблемът е бил хигиеничен.
Майката освен вечер да прави промивки с лайка друго не е пробвала. Иска ми се поне като е в къщи да можем да го облекчим детето защото ми е много жал, вижда се колко страда.
Майка ми ѝ прави бани в легенче с отвара от невен, смрадлика или камфор. Търсим рецепти за домашни мехлеми от които някой да е доволен, защото купешките не вършат работа.
Изхвърлихме ѝ всички чорапки от синтетични материали (има едни китайски които са отвратителни, а майка ѝ само такива ѝ е купувала  Shocked) и ѝ взехме памучни, взехме също и стелки за обувки които предотвратяват спарването.

За прането не знам с какво пере майката, ще ѝ предложим да взима по-щадящи прахове без аромати.

# 395
Да направят на детето тест за алергии. Не може да не дадат направление за дете.

# 396
  • Nice
Да направят на детето тест за алергии. Не може да не дадат направление за дете.

newsm10 Ще я заведем, защото никакви тестове не са ѝ правени до момента.

# 397
да направят. как не са?  лекари няма ли да погледнат? всякакви тестове трябва. За алергии, за инфекциозни (гъби4ки) и пр. лекарите би трябвало да ги знаят тези неща

# 398
  • Nice
Майка ми до сега я е водила при двама различни лекари за мнение. Те не назначиха допилнителни изследвания. А до скоро не знаехме, че нищо специално не е правено освен разглеждане на екземата от докторите.
Така или иначе вече майка ми е решила да се консултира с дерматолог в Пловдив защото в малкия град никой не обръща внимание.
Четох за домашно мазила от животинска мас и невен. Ако някой има опит да сподели дали е ефикасно. Но се чудя дали маста няма да навреди повече.

Bandiera rossa, ако при майка Ви е на нервна почва, тя как се справя с проблема?

# 399
  • София
първо, да уточниш каква е екземата - суха или мокра.

# 400
  • Nice
Суха е.
С образуване на дълбоки пукнатини, кожата е много суха и твърда.

# 401
  • София
ами тези бани с камфор и смрадлика допълнително изсушават кожата. може топла баня с лайка, колкото да омекоти. след това подсушете добре и направете компрес с мехлем от невен (има рецепти в интернет, прави се от чиста преварена свинска мас и невен). мажеш обилно директно върху крака или на памучна носна кърпа нанасяш дебел слой мехлем. обвиваш крачето и отгоре тънко памучно чорапче. да преспи така. на сутринта само забърсваш крака. тук не трябва нищо стягащо, изсушаващо, със спирт. пробвай няколко вечери и кажи как действа.

# 402
  • Nice
Супер, благодаря
Ще го направим със сигурност и да видим как ще ѝ подейства  yes

# 403
При нея е някаква смесица от псориазис с нещо си и не минава, просто олеква или се провокира от някои неща. Има и много алергии . Забележимо се влошава при напрежение, уплаха и стрес.
Дразни се от всякакви кремове, особено с добавки . Изклю4ение прази вазелин и 1-2 медицински, предписани. Но при нея не са гъби4ки или нещо. Проверете го вие.

# 404
  • Бургас
някаква препоръка за упорит пърхот със сърбеж е даже

Общи условия

Активация на акаунт