Пазаруване от taobao.com - китайски реплики (№3)

• 99 470
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
сингапурските пощи са най бързи,пиши им да ти напишат 15долара стойноста на пакета

# 676
сингапурските пощи са най бързи,пиши им да ти напишат 15долара стойноста на пакета

Благодаря за информацията, аз им казах да пишат около 40 50 USD поръчката ми е два чифта кецове и едно горнище, някак си 15 USD не е ли очевадно че е измама или няма проблем?

# 677
40-50 долара обявена стойност си е чиста митница,пиши им пак
,че са различни отдели и докато се разберат ще вземат да ти го пуснат с по голяма стойност

# 678
40-50 долара обявена стойност си е чиста митница,пиши им пак
,че са различни отдели и докато се разберат ще вземат да ти го пуснат с по голяма стойност

Мерси за инфото.
Ще им напиша пак инструкции сега преди малко ми написаха че нещата са закупени вече и според продавачите до 72 часа ще са в MisterTao веднага щом пристигнат преди да съм платил доставката ще ги инструктирам да напишат стойност 15 USD и да ги маркират като GIFT, също така понеже кутии не ми трябват съм им казал да махнат всички кутии и етикети особено, ако има такива с цена на тях.
Надявам се всичко да е супер.

# 679
Започнах вече да ставам пишман, че се реших да пазарувам от ТаоБао.

Прекалено рано похвалих, MisterTao не е различават особено като цяло от Китайците, като начин на работа.

Защо избрах да пазарувам с тях, поради простата причина, че се чувствам някак си по защитен от гледна точка на това, че плащам на Фирма, която се занимава с това и все пак доста хора по целият свят я ползват... от колкото да преведа пари на китаец, който не познавам.
Веднъж са ме лъгали по този начин с $200 и си казах, повече НЯМА да се случи.
Реално парите като комисионна, който ще платите на ДРУГ или на MisterTao е едно и също, да не казвам че има и такива, който искат дори повече от тях.

Сега ще се опитам да обясня, защо съм недоволен от услугите им и защо съм.

Първо с позитивната част:

Добре изглеждащ сайт, лесен за ползване.
Избрах си продуктите, който искам, платих ги и и бяха доста Бързо поръчани в това отношение надминаха очакванията ми. Отзовават се на съобщенията, когато им пиша но разбира се са ЛЕКО тромави.

Негативите:
Проблемите започнаха след като вече нещата бяха поръчани, оказа се че якето, което искам вече не се продава.
Уведомиха ме и ми направиха Рефънд на сумата обратно в Акаунта.
Между временно, другите неща, който поръчах за 24 часа бяха пристигнали в техният ОФИС, качиха снимки и всичко точно.

Въпросното яке, след като ми казаха че вече го няма и са ме Рефънднали ме попитаха, какво да правим, казах им ще го вземем от друго място.
Избрах друг продавач платих го... до тук всичко точно с малката подробност, че продавача въобще не е изпратил якето в продължение на една седмица никакво развитие.

Между временно докато чакаме прословутото яке им казах, че ще искам всичките неща заедно с една доставка.

Отговора беше: Добре но ще трябва да те таксуваме още 3$ за обединение на покупките.
Тук се крие разковничето, защо да плащам още 3$ при положение че не по моя вина Якето беше не в наличност. Същото яке когато го закупих заедно с другите неща си беше налично, платих го по незнайни за мен причини всичко беше поръчано само не и якето цели 3 дни и след 3 дни Обявата за якето изтече, това не е по моя вина и ако бяха съвсем малко по бързи в услугите си нямаше да се налага да търся нов Продавач и да обединявам покупки.
Както и да е все тая с 3$ повече или по-малко въпроса е принципен, според мен е некоректно.

След като закупиха якето от втория продавач, както казах една седмица ни вест ни кост, наложи се аз да проверя и да им пиша след което ми отговориха: Да продавача го няма и не е изпратил нищо. Искаш ли да отменим поръчката и да го вземем от друг продавач.

Излиза така че другите неща, който вече бяха пристигнали в Склада им стоят вече почти 2 седмици и всеки ден едно и също, казах им че ми ПИСНА и искам възможно най-бързо да си платя второто плащане куриерските и прочие, за да може най-накрая да изпратят въпросният колет.

При положение че въпросните Кецове стоят там 2 седмици в склада им и са Опаковани не знам, кое е сложното да ги изтеглят и направим второто плащане.
Днес получих, колко ще трябва да платя тотал за второто плащане и бях готов да го направя веднага НО уви ето още един проблем.

Последната една седмица им казвам ДА МЕ рефънднат за якето: Отговарят ми ДА ще го направим моментално и така 3 пъти вече цяла седмица. Дес се ядосах пак им писах и им казах че всичко е супер супер бавно и не мога да разбера, кое е толкова сложното да ме рефънднат и да ми кажат колко ще струва колета цяла една седмица. Всеки път ми се извиняват и пак едно и също.
Тук идва ред и на Китайските миши номерца.... днес както казах полуих всичко за второто плащане след като им писах разбира се и бях готов да платя НО няма да платя защото целта им е Следната.

Да кажем аз трябва да платя 60$ Доставка, обаче те трябва да ме Рефънднат 30$ за въпросният артикул. който е отменен и дефакто се знае че не е купен АНУЛИРАН ми е в акаунта.
Умишлено не го правят и цяла седмица ме размотават с думите : Да ей сега моментално 3 писма и все същото за да платя сега 60$ и после каква полза от това, че ще ме Рефънднат тия 30$ ще си стоят в акаунта в MisterTao и не мога да си ги взема по никакъв начин а трябва да пазарувам нещо с тях.
За това казвам че е гнусно мише номерце.
Идеята ми е много ясна върнете ми 30$ аз ще заредя още 30$ в Акаунта си и така ще платя второто плащане и всичко ще е наред и няма да имам никакви пари Баланс в MisterTao понеже не ми трябват и не смятам втори път да пазарувам.

БЕСЕН съм вече, защото се правят винаги на Хитри и всичко се случва супер Бавно.

Сега дали бих пазарувал отново от Taobao Само и единствено ако е нещо извънземно и нещо, което не може да намеря никъде другаде и не ме бърка месеци наред да си пишем писма.
При други обстоятелства НЕ понеже не може да е нормално 2 седмици да нямат време просто да ти изтеглят кецовете колко КГ са и да те информират за второто плащане.

на 18.08 Кецовете бяха при тях в Склада им Снимани и всичко, днес е 31 и  след около 5 писма от моя страна решиха че е крайно време да ги изтеглят и да се оформи второто плащане.
ДАНО поне след второто плащане не се бавят още 2 седмици за да ги занесат до пощенският Офис.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 19:08 от IvCho9

# 680
  • Ямбол
IvCho9 Аз затова НЕ използвам такива агенти,а просто си намерих човек от Алито и той ми действа работите години наред вече,ако нещо се окаже неналично,сам ми връща парите.Доказал се е честен пред мен и много други тук,затова и сме вписали в 1-ви пост,вече сам решава на кого да се довери. Снимки и той ми прави като го моля.

# 681
Здравейте, приятели! Нова съм сред Вас.  Видях, че има няколко теми относно пазаруването в taobao. Аз досега съм пазарувала от aliexpress,но едни и същи модели имат доста голяма разлика в цената. Разбрах, че тук начина на пазаруване е съвсем различен.Затова бих искала ако някой от вас има желание накратко да ме напъти относно пазаруването в сайта, надежден агент, който да използвам, плащане и т.н
Благодаря!!! Simple Smile Simple Smile

# 682
  • Ямбол
D.Tencheva Добре дошла, прочете ли 1-ви пост?

# 683
D.Tencheva Добре дошла, прочете ли 1-ви пост?

Здравей! Благодаря! Не бях забелязала скрития текст под посредниците Simple Smile))
Понякога от taobao ме препраща към tmall.com. Може ли от този сайт да поръчваме чрез посредниците?

# 684
Започнах вече да ставам пишман, че се реших да пазарувам от ТаоБао.

IvCho пазарувам от около 3г само с Мистертао.В началото и аз не бях наясно с начина им на работа,но с времето се напаснах с техните правила(то всичко си е описано в сайта) и сега нямам проблеми с тях.Вече акаунта ми е ВИП и комисионната ми е 5%.Опитвала съм да пазарувам и с руски посредници,уж по-бързо,но те съдират кожи с комисионни и доставка.Най-изгодно ми е засега с Мистертао.Относно таксата за обединение на поръчката,има такава.Пратки над 2кг отиват на митница,незнам защо си искал обединение на поръчюката ти.АКо е над тези кг,те винаги те питат дали да я разделят,за да е по-добре за теб и да не се разправяш с митници.Винаги пишат 15$ и Gift,дори и да не си казал.Аз ползвам Китайските пощи,много рядко Сингапурските,макар че не винаги са по-бързи.В случая с якето,ако не съм сигурна за дадена стока,винаги изпращам на Супорта да провери първо дали е налично,тъй като и има десетки магазини уж нещата са налични,а в последствие се оказва,че няма такива,дори и да се вижда,че има покупка за тях.
Парите които са Рефънд и се връщат в акаунта,могат да се въстановят по сметката ти.Просто трябва да им пишеш че искаш да ги върнат.До около 3-4 дни мисля,че са ми връщали пари.Няма как да те накарат да си пазариш пак от тях,ако не искаш.
Аз като Вип акаунт получавам бързо отговор,но иначе комуникацията е малко тромава.При покупки над 1000$(ако не бъркам),ставате Вип и ползвате повече привилегии.
Питала съм и Китайчето,но ми иска винаги много пари,а и там е още по-трудно да се свържеш с него.А аз пускам почти през ден-два поръчки.

Някой да е пускал скоро поръчка с ДНЛ, от групата на Алиексперес някой беше получил скоро яке с тях,без да отиде на митница,за около 7-8дни доставка,директно до дома.Да няма някаква промяна.Преди всички пратки на куриера отиваха на ми.тница

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 23:51 от katrin77

# 685
Здравейте,
досега години на ред ни писахте като - Посредника на Графиня Вишенка, затова решихме най-накрая да се представим. Ние сме таобао агенти от 2009 година.

Ние сме единствения български таобао агент с реален офис в Китай. Нашата комисионна е 20%. Ние не слагаме комисион върху международния транспорт. В момента обменния ни курс е 6.3 рмб/$.
Ние предлагаме няколко вида доставки:
ТАОБАО БЪЛГАРИЯ КАРГО - цената е 20$ на килограм. Всички пратки се освобождават от наш представител в България и Ви се изпращат по Еконт (таксата на Еконт се заплаща допълнително). Тези пратки пристигат от 3 до 7 дни в България. Това е най бързия вид доставка, при която не се занимавате с митница. Ако поръчате в понеделник, до следващия петък поръчката е при Вас.
Китайски пощи
Хонг Конг пощи
Групажни контейнери
Таобао България много държи на качеството. Ние изпращаме подробни снимки на всички получени продукти. Ако имате въпроси или искате още снимки, винаги може да се свържете с Таобао България сътрудник - където на български ще получите пълно съдействие.
Ако имате въпроси - ще Ви отговорим с удоволствие
Поздрави
Свилена Христова

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 21:44 от taobao.bg

# 686
  • Varna
 Поръчките ми от тази седмица  #2gunfire

Поръчка с китайчето: От 18.09. искам да поръчам обувки,но комуникацията с него е през 4,5 дни и в крайна сметка ги пуска чак на 6.10.
Това,което искам от него е снимка,т.к. искам да поръчам още бройки и да ми бъдат изпратени със Сингапурските пощи.Изпраща ми ги без снимка,за което се извинии днес виждам,че са изпратени с Китайски пощи. Joy Думи нямам:)

Поръчка с МистърТао :Комуникацията е учудващо бърза,цената по-ниска,но т.к. поръчах повече бройки тези,които се оказаха,че са от невалиден търговец,не ми връщат парите вече няколко дни и това бави следващите ми поръчки.

Доста разочароваща седмица с тези китайци Simple Smile
Успех при вашите поръчки.

# 687
В Таобао след голямото обновление преди няколко месеца има няколко нови функции, за които чужденците не знаят.

Първата функция: всичките ви линкове започват с world.taobao.com - тази функция ограничава вашето търсене. Вие виждате по малко обяви и излизат повече оригинални стоки. Лесно може да махнете world - горе в левия ъгъл имате синьо знаме - кликнете върху него и изберете китайското знаме.

Втората функция е търсене по снимка. Помага при 70-80% за да намерите даден продукт, който сте видели в друг сайт. Тази функция е полезна и за да се убедите, че сте намерили Вашия продукт на най ниска цена.

Поздрави
Таобао България

# 688
Здравейте мами искам да ви помоля за малко информация и помощ. Сега историята на кратко: Юли месец реших да си поръчам разни лакове и други дреболии на стойтност 280лв от таобао България  платих пратката на 27юли (агента твърди,че са я пуснали на 22 юли преди да съм я платила) няколко дни след това ми дадоха проследяващ номер, когато отворих да видя какво става ми изписва, че на 25юли пратката е върната обратно за ХК от тогава водя дебати с агентите които не ми дават никаква информация освен, че пратката е ТРАНЗИТ и ми казват да чакам. Писах диспут на пейпал но все още нямам отговор и от тях, отворих сайта на ХК пощи и там изписва : The item (RC017497765HK) was returned to sender on 25-Jul-2015.
Агента твърди, че пратките от ХК пътуват около 12 дни до България, но това ако е така няма логика следващото нещо, което ми казват че пратката е пусната на 22Юли от там и на 25Юли вече е била в София та дори и върната обратно.
Кажете ми какво да правя вече изпадам в нервна криза само като се сетя за тази пратка, някой от вас имал ли е такова огромно забавяне и изобщо да я очаквам ли, как да си търся пратката или парите  Rolling Eyes Thinking #Crazy

# 689
би трябвало ако си пуснала диспут в  пейпал,до сега да са ти върнали парите Peace
остава варианта жалба в банката или жалба в КЗП

Общи условия

Активация на акаунт