Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 889
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
записвам се да ви следя  chef  bouquet

# 421
  • Асеновград
   - шоколадови мъфини

# 422
# 423
# 424
  • София
Какаови мъфини  с банани

# 425
  • София
Отдавна не съм правила мъфини......защото ще трябва да ям....а толкова обичам
Но вчера си направих по невнимание извара от пряснато мляко,та се сетих за едни супер шокорадови мъфини с извара,кокос....а аз мисля и сладко да добавя.... Crazy
Ще се яде то се е видяло,а като разглезах и темата( голяма моя грешка) и поничките- мъфини си харесах.....
Срам...все ще съм си дебела...ама ще си хапна.....
После ще кача снимчица  Peace

# 426
Наскоро правих "Белтъчни кексчета" на Йоли. Имах останали белтъци и реших да пробвам рецептата. Подходих малко с недоверие, защото в блога си Йоли (а и други изпробвали рецептата) пишат, че не стават пухкави, а леко "гумени". Доверих се, обаче, на тези, които са харесали рецептата и след направата на мъфините се присъединявам към тях. На мен много ми харесаха, вече са от любимите ми рецепти. Аз сложих локум вместо сладко. Ето снимка:

А ето и рецептата: http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_6915.html

# 427
  • Варна
Такива формички удобни ли са?

Не се ли разплуват като се налее вътре тестото?

# 428
Киса аз ползвам точно такива и съм много доволна.

# 429
  • София
И аз Peace

# 430
  • В една слънчева къща...
Аз също  Peace
Много лесно излизат мъфините и лесно се почистват, тъй като са много мекички и можеш да ги обръщат наопаки. Даже моите са супер евтини - някъде 4лв. за 12 броя.

# 431
  • Варна
Пратих мъжа ми да ми купи такива от Лидл - малки били, нещо ми мънка по телефона. Иначе имам такава метална форма с 12 гнезда, дето никой не обича да я мие.  Crazy

# 432
Ядат ми се вече козунаци, козуначени кифлички, но пък не обичам да правя преди Великден, затова се сетих, че мога да се задоволя с направата на едни френските бриоши! Правила съм няколко пъти по тази рецепта, тук същите с малко промени, страхотни са!! Peace Локумче също много им подхожда. Не са точно мъфини, но пък се пекат във формички за мъфини. Wink Моите се месят в момента.. Wink Предупреждавам, ако някой реши да ги прави за Великден, че е добре да се ядат веднага, в дена на приготвянето, или най-много на следващия ден, след това започват да съхнат.

# 433
Киса, по мои наблюдения най-евтини са силиконовите формички в Джъмбо. За 5-6 бр около 3 лв. Аз съм много доволна. Имам и като твоята тава, но ако не сложа хартийки няма миене и почти не я ползвам.
Сиси, аз наскоро правих бриоши с локум, ама нещо захарта ми дойде малко и бяха леко безвкусни. А ме достраша да я увелича, понеже гледам винаги да спазвам точната рецепта. Та сега съм замислила едни козуначени мъфини, хем като генерална репетиция за Великден.

# 434
  • Варна
Киса, по мои наблюдения най-евтини са силиконовите формички в Джъмбо. За 5-6 бр около 3 лв. Аз съм много доволна. Имам и като твоята тава, но ако не сложа хартийки няма миене и почти не я ползвам.

За Джъмбо изобщо не се сетих. Но си мисля, че лидълските ще са по-качествени, че в Джъмбо разни боклуци продават.

Общи условия

Активация на акаунт