Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 867
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Може ли някои да ми препоръча марка на хартиени формички за мъфини, които не залепват и как при покупка на такива може да се разпознаят дали са хубави или не.. ако въобще е възможно?

# 511
Лабрекс, вярно ,че и от тестото, но аз правя малко рецепти за мъфини, които са ни доказано вкусни -  не повече от 10 вида. До преди 2 години ползвах хартии от Кадемлия, които на пипане дори стоят едни гладки и мазни и по тях съдех коя рецепта ми залепва и коя не; а в тях дори солените не са ми залепвали. Сега ползвам от ТСМ и Щъркелите, които пак са така "мазнички", но от време на време девойката купува от домашните потреби - е те са проста хартия с картинки бих казала.  И в тях правя само боровинковите и портокалови мъфини, които не залепват в никоя артия.
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, това гледай - на пипане хартията да е гладка, като хартия за печене.

# 512
  • София
пеп-4o Благодаря   chef  bouquet

# 513
  • София
Аз също купувам хартиени форми от Щъркелите на Пиротска, сладките се отделят много добре, при солените ако прекаля с кашкавала или топеното сирене леко залепват.

# 514
# 515
  • София
И от мен едни:

# 516
Здравейте! Решила съм да правя мъфини с кафява захар, боровинки и типово брашно.....Някой да има опит с подобни мъфини? Ако може рецепта......

# 517
Признавам си мъфините са ми най-голямата слабост! А като видях колко много рецепти са събрани в тази тема- със сигурност ще пробвам някои от тях!  Simple Smile

Искам да ви споделя шоколадовите мъфини, които аз правя и стават изключително мекички:
http://chocolatekitchen21.blogspot.com/2014/07/blog-post.html

# 518
Освен рецептите и всичката информация поместена тук, някой ще препоръча ли някакви силиконови формички и те стават ли, че аз си купих едни и не вършат работа. Прегоряха просто.
Щяхме да се изпонатровим.

# 519
  • у дома
Освен рецептите и всичката информация поместена тук, някой ще препоръча ли някакви силиконови формички и те стават ли, че аз си купих едни и не вършат работа. Прегоряха просто.
Щяхме да се изпонатровим.

На колко градуса пече мъфините  newsm78

# 520
И аз си изгорих едните формички, но започнах да пека на повече от 200о, а не трябва.

# 521
Аз на 180 ама явно бяха някакво менте. Някой ако предложи марка ще съм доволна.

# 522
Силиконовата ми тавичка за мъфини е на kitchenaid, служи ми вярно вече над 4г  Peace.
Другите 2 са купувани от Кауфланд, покритието наподобява тефлон, но не е,  голямо описание дадох  Crazy, също не са ме "предали" досега. Преди 4 год тавичките бях по 10лв, сега ги мяркам на промота по 5-6лв.  Струват си цената от всякъде  - по добре от колкото 5-6лв за съмнителни силиконови такива.
Общо взето и трите ползвам много интензивно, според това какви мъфини правя.
Имам и кръгла силиконова Лидъл-ска. Не съм доволна....какво ли не правих, но цял кекс не успях да извадя от нея. Инак силикона е хубав, самата форма  не е добра....
Дано ти помогнах поне малко.

# 523
Да споделя една рецепта за мъфини с маскарпоне, адаптирана от тук
Просто са невероятни Heart Eyes - непременно ги опитайте, през последния месец съм ги приготвяла поне пет-шест пъти, а аз изключително рядко повтарям рецепти. Много меки, нежни, с топящ се в устата вкус.

Продукти:

225 гр. маскарпоне
55 гр. масло
1 яйце
1/2 чаша прясно мляко
ванилия
1 и 1/2 чаши брашно
1/2 чаша захар
1 пакетче бакпулвер(използвам този на Dr. Oetker)
щипка сол
шоколадов чипс(количеството е по желание, аз слагам около 80 - най-много 100 гр.)

Загряваме предварително фурната на около 200 градуса.

Разбъркваме размекнатите маскарпоне и масло. Добавяме яйцето, млякото и ванилията.

В отделна купа разбъркваме брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавяме сухата смес към маскарпонето и разбъркваме, колкото да се смесят. Не използвам миксер изобщо.

Добавяме шоколадовия чипс. Разпределяме във формички за мъфини - получават се 12 броя.

Печем около 20 минути в зависимост от фурната.

# 524
  • у дома
Аз съм в провинцията-по принцип в кои от веригите магазини има шоколадов чипс-преди година някъде търсих за друга рецепта и така и не открих  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт