Пазаруване от Aliexpress.com 13

• 48 484
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, когато се направи плащане за даден артикул съм останала с впечатление, че Алито държи сумата до натискане на бутона, че клиентът е получил стоката. След което плаща на продавача.....чела съм го тук. Дали е така?
Точно така!

Здравейте момичета
много искам да намеря ето този модел ботушки или пък дълги .....
http://prodavalnik.com/stilni-butushi-dolce-and-gabbana-replika- … nom-111-i33651731
или пък моделчето на шанел с бродираните цветя  но все ми изкачат едни зверски цифри....
ако някох ги е срещал на разумни цени или пък иска да се комбинираме да поръчаме заедно ако е на по-добра сена в серия съм склонна
мерси
Не ти работи линка,оправи го.

# 106
Здравейте,
Попаднах на ИЗМАМА в Алиекспрес. Ако може някой да ме посъветва как да спася 106 долара?
Платих с кредитна карта на 27.10.2013 телефон. Снощи прочетох съобщение от търговеца miao miao, че тъй като не изпратил телефона по DHL, както обещал, а чрез обикновена поща щял да ми върне 15 долара и да натисна копчето refund и да поискам тази компенсация за да ми я плати. Е, стори ми се много съмнително, защото телефона беше на най-изгодната цена, която намерих и се зачудих къде по-евтино, поразрових малко, но не открих нищо и го направих без да се замисля. Но сега се оказа, че в статус сделката е приключена, тоест съм получила някаква компенсация от 15 долара срещу тези 106, няма как да отворя диспут, търговеца изчезна, поради което няма как да докладвам срещу него, не мога да напиша оплакване пак поради липса на инфо за него. И така съм в един затворен кръг. А все пак сделката е приключена преди броени часове. Имам ли някакъв шанс да стопирам плащането към него на тези 106 долара?

Ако нищо не можеш да направиш повече и нищо не получиш, най-добре отиди в банката, издател на картата, и подай иск за оспорване на транзакцията (май така се водеше). Успех!  Peace
Пуснах оспорване на транзакцията в банката, прибирам се и какво да видя - втори опит за същата измама с друга моя поръчка на друг телефон за 110 долара!!! Каква каръщина. Е този път не поисках рефънд за 15 долара, но писах отново на Алиекспрес, че се опитват да ме измамят за втори път. Някой знае ли сега какво трябва да направя за да ми върнат парите, защото за мен е очевадно, че телефон няма да получа?

# 107
  • София
Момичета, когато се направи плащане за даден артикул съм останала с впечатление, че Алито държи сумата до натискане на бутона, че клиентът е получил стоката. След което плаща на продавача.....чела съм го тук. Дали е така?
Точно така!
Мхм, в такъв случай каква точно е далаверата на фалшивите магазини  newsm78. Реално докато клиента не потвърди че е получил продавача пари не вижда  newsm78. Така че ако ще и по 3 долара да разпродава всичко, пари няма да види.....или.....нещо греша....

Вероятно пазаруващите знаят, че пакети се отварят със запис на клипче, в което трябва да се вижда всичко добре. Така може да се докаже всичко.

# 108
Днес получих този дамски панталон http://www.aliexpress.com/snapshot/279090156.html хубав е като модел и цвят, но самото изпълнение е като дреха от борсата, ако ме разбирате! Ще си го нося обаче  Wink

# 109
  • София
Точно така!
Мхм, в такъв случай каква точно е далаверата на фалшивите магазини  newsm78. Реално докато клиента не потвърди че е получил продавача пари не вижда  newsm78. Така че ако ще и по 3 долара да разпродава всичко, пари няма да види.....или.....нещо греша....

Вероятно пазаруващите знаят, че пакети се отварят със запис на клипче, в което трябва да се вижда всичко добре. Така може да се докаже всичко.

Амиии, за пример погледни поста над тебе! Това е само един от случаите!

Продажбите му почват от 27 октомври. Този продавач много го разглеждах много.
Най много продажби има на това сакенце http://www.aliexpress.com/store/product/2013-fashion-ladies-coat … 4_1413648568.html Както писах и преди, основните му купувачи са от Аржентина, Бразилия и Русия.
Аз си поръчах чанта /днес даже е намалена/  http://www.aliexpress.com/store/product/Promotion-Special-Offer- … 4_1429402124.html, а приятелката ми палтенцето Зара. Днес нейното палто получи номер, RB755307320CN. Излиза на проследяване с дестинация БГ.
Едно не ми е ясно. Дори и да е мошеник, такава голяма платформа ще си позволи ли някой да продава и да не изпраща нищо. Нали всички ще повдигнат диспут, какво се случва тогава  newsm78
Аз от седмица следя темата и още не съм много наясно с нещата.

Ами значи си изпуснала, как хората поръчаха палтенца, имаха си номер, пристигна си пакетчето с едно голямо нищо вътре. И да пуснеш диспут не можеш да докажеш, че нищо не е имало, по тракинга, пратката е получена в срок и на адреса.

Докато има балъци ще има и тарикати!   bouquet

# 110
  • София
Ясно, прочетох това. Но когато отварям пакет винаги снимам клипче, на което ясно се вижда тракинг...данни. И когато отворя пакета и ако вътре няма нищо......просто няма да потвърдя, че съм получила и повдигам диспут. Качвам клипа с празния пакет. И продавача пак не получава нищо.

Цитат
Ами значи си изпуснала, как хората поръчаха палтенца, имаха си номер, пристигна си пакетчето с едно голямо нищо вътре. И да пуснеш диспут не можеш да докажеш, че нищо не е имало, по тракинга, пратката е получена в срок и на адреса.
Точно с клип доказваш, че не е имало нищо в пакета  Peace.

# 111
Привет, дами. Най-после си получих 2 от чантите. Първата е тази - http://www.aliexpress.com/snapshot/266900273.html в черно. Ето и реални снимки:
Скрит текст:

Обобщение: + Харесва ми, че има и органайзер, че има и дълга дръжка и че е голяма. 
                  - Личи си, че е китайка по миризмата най-вече  Wink

Втората чанта е - http://www.aliexpress.com/snapshot/266900276.html Реални снимки:
Скрит текст:

Обобщение: + Кожата е мека, чантата е голяма и дългата дръжка се закрепя здраво.
                   - Много мирише и цвета е доста по-тъмен от показания на снимките в сайта  Wink

Извинявам се за качеството на снимките, но се фотоснимах сама. Това е от мен. Чакам още неща, когато дойдат ще се отчета пак  Peace

# 112
  • София
Ясно, прочетох това. Но когато отварям пакет винаги снимам клипче, на което ясно се вижда тракинг...данни. И когато отворя пакета и ако вътре няма нищо......просто няма да потвърдя, че съм получила и повдигам диспут. Качвам клипа с празния пакет. И продавача пак не получава нищо.
Когато става въпрос за стоки с нереално ниски цени,чисто и просто няма да получиш нищо!
Но пък ако искаш да си вържеш парите някъде за 2-3-4 месеца и да се разправяш с доказване и спорове.... ми всякакви ентусиасти има,знам ли?!  newsm78 Simple Smile

bouquet
Цитат
Точно с клип доказваш, че не е имало нищо в пакета  Peace.

А,по този повод може да разгледаш случая на PETINKA_1970@

# 113
  • Балчик
Точно.Нищо няма да получиш, а тракингът (фалшив) ще доказва, че си получила. Тогава твоята дума- срещу доказателството на продавача.

# 114
  • София
Точно.Нищо няма да получиш, а тракингът (фалшив) ще доказва, че си получила. Тогава твоята дума- срещу доказателството на продавача.
Това е доста несериозно според мен. От 7 години пазарувам в нета, къде с Пейпал и къде без и не съм изгоряла и с лев, защото думата на купувача и продавача е еднакво силна. Освен това, когато аз не натисна бутона, че съм получила стоката....как точно продавача доказва че съм. Нали се получава стока срещу подпис и данни от лична карта  Peace. Както и да е, разговорът тръгна в съвсем друга посока. Мисълта ми беше, какво печелят фалшивите магазини? Със сигурност не пари  Peace.

Ако това е случая с няколкото мобилни телефона, на клипа не се виждат ясно доста неща  Wink.

# 115
никид имам опция за отказване на ордера. Анулирах за чантата, но сакото уж е пратено, него не мога да откажа. Има ли шансове да си получа парите?

В тази връзка да се само цитирам.

# 116
  • София
Това е доста несериозно според мен. От 7 години пазарувам в нета, къде с Пейпал и къде без и не съм изгоряла и с лев, защото думата на купувача и продавача е еднакво силна. Освен това, когато аз не натисна бутона, че съм получила стоката....как точно продавача доказва че съм. Нали се получава стока срещу подпис и данни от лична карта  Peace. Както и да е, разговорът тръгна в съвсем друга посока. Мисълта ми беше, какво печелят фалшивите магазини? Със сигурност не пари  Peace.

Ако това е случая с няколкото мобилни телефона, на клипа не се виждат ясно доста неща  Wink.
Е,там не е много ясно какво точно е станало,може и на митницата да се изчезнали,но е факт - потребителката все още не може да си върне парите + хилядите разправии.  Confused

Няма значение в каква посока тръгна разговора,защото също е факт ,че има изгоряли хора с пари (къде с цяла, къде с половин сума). Нали?!   bouquet

никид имам опция за отказване на ордера. Анулирах за чантата, но сакото уж е пратено, него не мога да откажа. Има ли шансове да си получа парите?

В тази връзка да се само цитирам.

Има разбира се,но ще изчакаш да изтече времето за доставка ще повдигнеш диспут и... абе чакаш си!Ето за това говорех,какъв е зора да си вържете парите някъде за толкова време?
Не изключвам и възможността (нищожна) да получиш нещо все пак,ама какво ще е това "нещо" не е ясно.  Peace

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 16:23 от Lucky@Mamma

# 117
  • Балчик
Ами нали ще пуснеш диспут и в него продавачът ще си напише тракинга. Не сравнявай Ибей и сериозни сайтове и  Пей пал с пазаруването от Китай. Grinning
И там пак зависи от случая. Аз изгорях с 50 долара веднъж, получих фалшива стока, която Пей пал отсъди да върна, за да си получа парите. Междувременно продавачът изчезна и не беше вече регистриран в Ибей и не потвърди получаването на стоката обратно. А с документа за проследяващ номер от бг пощи можеш да си изтриеш само..., за нищо друго не става.

# 118
Точно така!
Мхм, в такъв случай каква точно е далаверата на фалшивите магазини  newsm78. Реално докато клиента не потвърди че е получил продавача пари не вижда  newsm78. Така че ако ще и по 3 долара да разпродава всичко, пари няма да види.....или.....нещо греша....

Горе написаното е вярно, но непълно  alert Али-то държи парите на продавача до потвърждаването от купувача ИЛИ до изтичане срока за доставка (обикновено 60 дни). След този срок, дори и да не е потвърдена поръчката, Али-то плаща на търговеца.   alert Именно за това при забавяне на поръчка се пуска диспут на 58-59 ден!!!!! За да не получи търговеца плащането, че иди го гони после .....

Това е доста несериозно според мен. От 7 години пазарувам в нета, къде с Пейпал и къде без и не съм изгоряла и с лев, защото думата на купувача и продавача е еднакво силна. Освен това, когато аз не натисна бутона, че съм получила стоката....как точно продавача доказва че съм. Нали се получава стока срещу подпис и данни от лична карта  Peace. Както и да е, разговорът тръгна в съвсем друга посока. Мисълта ми беше, какво печелят фалшивите магазини? Със сигурност не пари  Peace.

Печелят си фалшивите магазини и още как  #Cussing out За всеки непуснат диспут търговеца си получава сумата, а такива има много. Пример: центовите стоки  Naughty
http://www.aliexpress.com/snapshot/241031906.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/241031912.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/241031923.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/241031924.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/240818016.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/240815271.html
И тракинг номера си имах за всичките  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Сега да не помисли някой, че съм ги получила  hahaha Не, но си пуснах диспутите  и ми ги върнаха bowuu Че са центове ясно, ама защо да ги давам на жълтурите  Mr. Green А имате ли представа, колко са тези , които не са си ги потърсили??????? Хилядиииииииииии  Crazy Лично аз попаднах на десетки такива стоки, поръчани от хиляди хора  Crazy

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 16:35 от Мале4копале4ко

# 119
Китайчето с непълния трак мълчи от събота, на линия е но не отговаря. Всъщност става въпрос за това http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-New-Wireless-Blueto … it/918625601.html когато го поръчах беше с безплатна доставка и получих съобщение, че трябвало да го прати със Сингапурските пощи заради батерията и щял да бъде на загуба / скоро някой имаше същия проблем за същия артикул /, но не ме е поискал да плащам доставката. Не знам дали не е проблема. Колко още да го чакам? Джажата я искам и ще си я поръчам и с доставка ако това е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт