Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 947
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
 Майка Зайка ,kakche    bouquet

без сушилня съм ,как се процедира?да го центрофужа ли пак с топките?

# 391
Сигурно някой е споменал, но не намирам и затова споделям:

Ако нямате време за маникюр по правилата, а имате проблеми с кожи и натрупвания по ноктите, прекрасна работа върши Дефламол ( лекарство за изгорено от аптеката).
Измивате ръцете и подсушавате.
Нежно намазвате около ноктите и грижливо набутвате кожичките със силиконова или друга набутвачка или дори с нокът.

Ако имате време постойте с тази мазнинка малко. После измивате ръцете и подсушавате ако искате да се лакирате веднага.

В състава има витамини, подхранва и прекрасно се справя с проблемите на тези участъци.

# 392
Мога ли да спася и как дреха,на която е "лепната" ютия? Не е изгорено,на пипане платът е същия
/т.е. не се е втвърдил/,но ютията личи.

# 393
Майка Зайка ,kakche    bouquet

Да ,и аз имам същият въпрос ? Казаха някакви топки за сушилня , но където и да питах , клепаха и ме гледаха недоумяващо  Laughing Явно ще купувам , топки за тенис , но и аз нямам сушилня. newsm78

# 394
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Майка Зайка ,kakche    bouquet

Да ,и аз имам същият въпрос ? Казаха някакви топки за сушилня , но където и да питах , клепаха и ме гледаха недоумяващо  Laughing Явно ще купувам , топки за тенис , но и аз нямам сушилня. newsm78

Ще ви кажа как изпрах моето яке без сушилня . Подарък от мъжа ми доста скъпо яке реших сама да го пера а не на химическо. Сложих го в пералнята с една доза течен препарат само якето без други дрехи или топки, включих го на програма за вълна с мн ниска центрофуга но когато тръгнах да го вадя то капеше много и го пуснах на най -силната ми центруфуга (1200 оборота ). Извадих го и го сложих легнало в/у сушилката в/у голяма хавлиена кърпа на терасата .Така седя 1 нощ , на сутринта го закачих на простора , но ми се ревеше якето не приличаше на нищо , степано от всякъде . Започнах да излизам на терасата през час -два и го тръсках и разпухвах . Накрая започна да си връща старата форма , пухкаво и меко . Но го оставих и на другия ден на терасата за да може всяко пухче да изсъхне мн добре .
Номера е да се изцеди мн добре легнало на кърпа, в никакъв случай да не съхне на топло във стаята , колкото по-бавно съхне толкова по-пухкаво ще е и разбира се има нужда от разпукване от време на време . Дано съм помогнала

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 16:40 от SVETLA BO

# 395
  • София
И без сушилня с няколко топки за тенис става номера.

# 396
И без сушилня с няколко топки за тенис става номера.

Mr. Green мерси , ще се ходи до спортния начи .

# 397
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
да споделя една хитринка за бърсане на прах от мебелите. В празно шише с пулверизатор се изсипва шампоан около 2 пръста и след това се долива вода -около 4 пръста ( да не се разрежда много) разклаща се и с него се пръскат мебелите и след това се подсушава с микрофиберна кърпа . Държи праха на страна поне 4-5 дена иначе всеки ден си личеше че има прах по секцията

# 398
Сигурно някой е споменал, но не намирам и затова споделям:

Ако нямате време за маникюр по правилата, а имате проблеми с кожи и натрупвания по ноктите, прекрасна работа върши Дефламол ( лекарство за изгорено от аптеката).
Измивате ръцете и подсушавате.
Нежно намазвате около ноктите и грижливо набутвате кожичките със силиконова или друга набутвачка или дори с нокът.

Ако имате време постойте с тази мазнинка малко. После измивате ръцете и подсушавате ако искате да се лакирате веднага.

В състава има витамини, подхранва и прекрасно се справя с проблемите на тези участъци.

дали ще помогне и при цепене на ноктите ... ?

# 399
Момичета,за пухените якета,какво топки за тенис слагате?Тези за корт ли?

# 400
  • София
Аха..пухкавите, зелените Peace

# 401
Майка Зайка ,мерси,като нищо щях да сложа пинг понг. Laughing

# 402
  Най-накрая намерих в нашия умрял град топки-два дни търся  Whistling
 току-що пуснах моето яке(само) на деликатни,после ще пиша какво е станало.
 SVETLA BO това,което описваш не е ли за якета с пух-разбирам гъши или друг вид животински пера или вълна?Щом като казваш че якето е скъпо...
   Моето е с обикновена вата,предполагам.Пише 100% полиестер.
 Аз не искам якето ми да става пухкаво,а да си отиде на мястото пълнежа.Там,където са шевовете(щото е на вафли),дори и по ръкавите,ватата я няма.На гърба пък-издуручени  участъци..нещо ужасно е,но аз поне си го нося,а ММ направо се сърди  Confused

# 403
  • Пловдив
да споделя една хитринка за бърсане на прах от мебелите. В празно шише с пулверизатор се изсипва шампоан около 2 пръста и след това се долива вода -около 4 пръста ( да не се разрежда много) разклаща се и с него се пръскат мебелите и след това се подсушава с микрофиберна кърпа . Държи праха на страна поне 4-5 дена иначе всеки ден си личеше че има прах по секцията
Аууу,ще пробвам  Laughing че моята секция преобладава венге и ми е мъка да бърша...

# 404
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ

SVETLA BO това,което описваш не е ли за якета с пух-разбирам гъши или друг вид животински пера или вълна?Щом като казваш че якето е скъпо...
   Моето е с обикновена вата,предполагам.Пише 100% полиестер.
 Аз не искам якето ми да става пухкаво,а да си отиде на мястото пълнежа.Там,където са шевовете(щото е на вафли),дори и по ръкавите,ватата я няма.На гърба пък-издуручени  участъци..нещо ужасно е,но аз поне си го нося,а ММ направо се сърди  Confused
ДА -ГОВОРЯ ЗА ПУХЕНИТЕ ЯКЕТА да не се степва пуха и да не седи на топка на едно място а за в твоя случай ако е от вата не знам как да направиш -аз имам и такова яке и си го пера без проблем и си съхне и всичко е ок

Общи условия

Активация на акаунт