С мамите от ИБ бързо времето лети, в шеги,закачки и приказки сладки-тема 11

• 20 651
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Сигме,
ти май беше писала, че Лийчето плаче много след синфлорикса. Борислав много ревеше след двойните, като те прочетох стигнах до извода, че точно синфлориксът е причината... Утре съм заредила панадола и при първия признак на дискомфорт давам без да ми пука. Лошото е, че с това тръшкане може да е трудно да различа кога плаче от болка и кога от инат. Но ще давам, пък квото стане.

# 526
много плака миналият път, чак щях да викам бърза помощ,
много боли тая гад. на нас нали ги бият разделено, и от пентаксима няма проблем, ама това е много болезнено  Tired

# 527
  • Варна
Но след панадола се успокои, нали? Бобчо 10 минути след панадола се успокояваше и заспиваше. И повече никакви проблеми. На синфлорикса и иглата е много дебела, що са го направили с такава отвратна игла не знам. Уф, много ми е терсене. Свате, ще се печем заедно на тоя огън утре, няма как. Да минава и да заминава.

# 528
  • В къщурката на хълма на феите
Месечко що не даваш панадола преди ваксината?! той нали действа и болкоуспокояващо и свалящо Т .. ние преди последните ваксини така направихме и да не казвам голяма дума, ама все едно не слагахме ваксина Whistling

# 529
да, тоя път направо превантивно панадол и ще стане.
ние общо взето сме всяка седмица на бодене. нали сега имаме и тая ваксина/ то не е ваксина, а антитяло/ за недоносени, та тя мина 7 килограма и сега ще се бие на два пъти. та всяка седмица сме при докторката. поне нашата разделя децата- болните сутрин, ваксините и консултациите следобяд.

# 530
  • Варна
Меце,
преди ваксината ще има ли ефект? Колко време преди ваксината, непосредствено ли? И после даваш ли втори път? Защото Бобчо няколко часа след слагането - 5-6, може би и повече започваше да реве, дотогава е бил все весел.

# 531
  • до едно тепе
Добре де какво ви плаши толкова стъда навън.Ние миналата зима да сме седяли 4-5 дена вкъщи и то,ако е валяло силно.
Пловдивчанкии честит ви първи сняг.Не знам в града има ли,но при мен(на 8км от П-в) натрупва.След малко ще трябва да изрия площадката пред магазина,за да се вижда,че съм вътре.Не че някой ще се засили в това време амаа да си намирам работа Laughing
Хм никога не съм давала панадол превантивно.С изключение на 1 път си минавахме само с лепенките.Нооо това си е до дете явно.Късмет имахме,че нямаше реакция Simple Smile

# 532
Пловдивчанки да пращате и на нас сняг, щот сте ми на някви си 80км .. да не идвам да се разправям Twisted Evil Mr. Green Mr. Green
Месечко 30 минутки преди ваксината давам панадол, след това, ако се наложи - т.е. при температура или ако много плаче давам, но гледам да има поне 3 часа от предишния прием Peace
Сигме и до кога така с тва бодене?
Поспалане мен студа не ме плаши, мен ме плаши мъглата, вятъра и валежите .. щото тогава и да искам не можем да излезе, не толкова заради Ема - тя си седи на топло в количката под дъждобрана, завита с одеало и покривалото на количката - повече заради тоя, който излиза с нея, щото ако той се разболее, отиде се невидя Crossing Arms

# 533
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Ъ ... тъкмо натрупа малко, и вече се стопи  Sad

О Фейт се появи  newsm26  Hug

Месечко, на нас 4-тия синфлорикс ни го биха на 12м., що сте закъснели  newsm78, а МПР-то  Tired

За панадола преди ваксината мисля, че и да дадеш и да не дадеш - все тая, ако ще става реакция, то ще става като си му минат 5-те часа действие ... 

# 534
  • Варна
Петеса,
защото закъсняхме с предишните приеми, а трябва д аима 6 месеца от последния. МПР-то го сложихме миналия месец, нямаше абсолютно никаква реакция. Всъщност тогава можеше и синфлорикса да сложим, но според моята педиатърка имунизацията е с предимство пред реимунизацията, затова бихме МПР-то. В нашата отчетна имаше и други такива случаи.
Поспаланчо,
и мен студа не ме плаши, но в момента вятърът тук е бурен. Ми не мога да го изкарам в това време, то си е опасно, знам ли откъде какво ще литне, голяма виелица е. Също не излизаме в мъгла и дъжд, както казва Мецанка. Ако е студено, но тихо излизаме, разбира се.

# 535
  • Варна
Тъй , тъй , вятърът при нас е над 7,5 m/s, има опасност да литне каляската , градусите са 3 над нулата , аз си следя синоптика и си викам чекай да проверя положението в Кайро иииииии щях да падна , там е 30 градуса  Joy rotfImbo rotfImao, дори не мога да си го представя  Crazy

Мисля да сложа мацорана да спи пък аз да си отпочина  Mr. Green, айде лек следобяд  Hug

# 536
Петеска то не е толкова до реакцията, а повече, за да понесе детето по-леко самото боцкане Peace

# 537
  • до едно тепе
Еее да при такъв вятър и аз не бих излязла.Макар че за кухнята сме ходили и при бурен вятър миналата година,но му слагах дъждобрана и отивахме само за 20-тина мин да вземем храната.Като нямаше кой ииии хората ме гледаха като извънземно Crazy
Дано вятъра утихне и утре всички на разходкааа Mr. Green
Либре кво се чудиш там също е зима hahaha
Скукаааа,мъкааа Crazy

# 538
  • Варна
И аз мислех да го помъкна с чувала и дъждобрана да вземем храната, но баща ми дойде и ни отърва Joy
Уф, тва моето не ще да яде храната на 2-ра група. В понеделник изяде половин порция леща, а не си искаше пюрето на първа група. Вчера и днес обаче опитва манджата на втора група и прави потресена физиономия, вчера даже я изплю, а днес остана с отворена уста и едвам преглътна. Ще си караме на първа явно... Другите деца вече филии набиват, моето си иска пюретата.

# 539
  • Варна
Месечко и аз така се тюхкам, днес имаше кюфтета по чирпански за обяд, пък нас кюфтетата много ни мъчат, няма сдъвкване, каквото не прокара го плюе, а като започне така и изпадам в истерия , манджата и винаги с вилица я мачкам , иначе прави позиви да връща, другите деца вече парчета ядат и дъвчат  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт