На море в Гърция 2013 - XII

• 82 142
  • 783
  •   1
Отговори
# 480
Дечи,
Амудия е много забито село, въпреки разкошния плаж. И е равно, няма панорамните гледки на останалите селища в района. Може да спите в Лихнос или Агия Кириаки, те са дори 5-6 км по-близо, отколкото Парга. За пътуване всеки ден за постоянен плаж ми се струва далечко (разстоянието не е, каквото са написали в букинг - към 18-20 км е до Парга, 15 до Лихнос).
Много настаняване има и в района Луца-Врахос, следващото на юг, а и те имат какво да покажат откъм плаж също.
От Корфу има редовен ферибот за Пакси, както и водни таксита, които тръгват от Кавос (най-кратко), Лефкими и Керкира таун (най-далеч). Общо взето може и без круиз, за разлика от Парга, откъдето вариантът е само целодневен круиз - 10-17 ч.

# 481
  • София
Позагубих се малко от темата, защото вчера и днес започнахме първата стъпка към подготовката за лятото- купихме си ван, да е малко по-широко и удобно Simple Smile
Bled благодаря ти, Naias Beach Hotel  Apartments 3* го бях видяла, но в последствие се насочих към студиа и апартаменти след дълго четене на коментарите
peterky2002  това за картата така беше писал човека в коментарите като минус и затова го споменах
Параход общо взето конфигурацията за спане е такава, че можем да се съберем и на едно двойно по-голямо легло и едно единично, но това се е случвало в екстремни ситуации и смятам, че няма да е удобно за повече от една вечер. Принципно ни устройва двойно легло и двуетажно, но ще трябва да изстреляме таткото на втория етаж, малката на първия и аз с близначките на двойното.Двойно легло и разтегателен диван или пък двойно и две единични.

Иначе става въпрос за началото на юни, до средата на месеца и затова общо взето се насочих по на юг, да не би северна гърция да е студена водата по това време. Няколко дена ще сме в Сандански и оттам вече ще тръгнем за Гърция, затова гледах и като разстояние до 300км някъде, за да не им дойде много на децата.
Сега се връщам назад малко да поразгледам какво сте коментирали.

# 482
  • в града на вечния купон
Дечи,
Амудия е много забито село, въпреки разкошния плаж. И е равно, няма панорамните гледки на останалите селища в района. Може да спите в Лихнос или Агия Кириаки, те са дори 5-6 км по-близо, отколкото Парга. За пътуване всеки ден за постоянен плаж ми се струва далечко (разстоянието не е, каквото са написали в букинг - към 18-20 км е до Парга, 15 до Лихнос).
Много настаняване има и в района Луца-Врахос, следващото на юг, а и те имат какво да покажат откъм плаж също.
От Корфу има редовен ферибот за Пакси, както и водни таксита, които тръгват от Кавос (най-кратко), Лефкими и Керкира таун (най-далеч). Общо взето може и без круиз, за разлика от Парга, откъдето вариантът е само целодневен круиз - 10-17 ч.
какъв е този круиз от Корфу?може ли инфо

# 483
Марая 11 аз съм на заточение в Сандански поне до края на лятото, така че като дойдеш насам можем да се срещнем  Simple Smile

Сали, да хотелът в Портаря е доста добър, не се отплеснах много с разкази да не отегчавам, ако искаш може да лични за повече инфо. Simple Smile

Параход, знам го и аз това с гръцките празници, ама мъжа ми е много зле с почивките и почива само тогава, което ни прави повечето случаи част от тълпата, а и двамата не го обичаме това. Затова определено за лятото ще е рязък завой, колкото може да се скрием от шума , засега плана е Крит, не знам там до колко ще е възможно това.

Евана, здравей! Hug И аз мисля, че си права и на място или с директен контакт цените са доста по-различни от сайтовете и определено това важи в слаб сезон. Аз от сега се отчайвам, че летните ни уикендски плажове ще са точно около Кавала, където е фул с нашенци, които, често много ме морят.

Момичета на моят мъж чичо му има хубава голяма къща в Ставрос, лятото ходихме за малко, не е лукс прилично е, има си кухни, голям двор с барбекю и така. Цените мисля, че около 50 е за 4 ка стая, ако не се лъжа. Хубавото е, че човекът знае български и може да се разбереш с него по тел., ако някой се интересува мога да го дам, макар че както каза Евана, доволните си запазват веднага за следващото лято и не знам дали ще е има свободни стаи.

# 484
  • София
Параход и Bliss, благодаря за идеите за настаняване. Не са чак толкова много местата за настаняване в Амудя. Открила съм не повече от 12. Толкова ми се иска да е там, а са все едни такива много базови условията с малки изключения. Ще трябва да се правят компромиси - или по-лошо място за спане или пътуване до плажа...за съжаление  Sad.
Радост Николова, става въпрос за еднодневен круиз от Корфу или Парга до о-вите Паксос и Антипаксос, като този например http://www.ionian-cruises.com/cruise_blue_caves.htm
Параход, и аз знам за ферито от Корфу до Паксос, но то те оставя там и няма мърдане, а на мен идеята ми е да стигна най-вече до плажовете на Антипаксос - Вутуми и Врика. То наистина круиза не е най-добрата идея за тях като се има предвид, че ще се изсипе цялото корабче на брега, но за друг начин не се сещам как да се добера до там  Thinking.

# 485
Привет от мен!
Чета Ви редовно, надявам се и аз да успея да организирам нашата почивка и благодаря на момичетата, които дават ценни препоръки.  Та докато чета и правя планове се сетих, ако случайно недай боже при пътуването закъсаш с колата, какво правиш? Далеч съм от мисълта, че някой тръгва на път с непроверен автомобил. Същият въпрос и ако някой се разболее?
Това са два твърде неприятни въпроса, но за да сме подготвени за всякакви ситуации, по опитните ако могат да споделят.
Хубав ден момичета!

# 486
dechy, наистина на Амудия плажа е страхотен, но за мен селцето е тотално забутано и не ми се видя да има кой знае какво предлагане откъм настаняване и заведения.....а пък ако си отседнал в Парга не е чак толкова удобно за всекидневен плаж мисля  newsm78 ...макар и да го дават малко като км ....някак си е едно голямо "ухо" пътя между двете  Wink ако изобщо се разбира какво искам да кажаКакто и Параход ти предложи, може да огледаш за настаняване в района на Vlahos-Lutsa  Peace има голям избор от места за спане, почти толкова и заведения, плажа е супер, почти всичко е на практика на първа линия.. след нашите обиколки миналата година в района между Превеза и Парга - ММ най-много одобри това място за настаняване и "тегели" напред-назад из района Grinning а и хлапето много хареса плажа.

aneli003, при нас няма случай да сме били в Гърция и да не сме имали премеждия с автомобила...по-малки или по-големи...за щастие не сериозни... Wink Някак вече си знаем, че все нещо ще се случи, дори и просто за майтап и статистиката  Joy
Хубавото е, че мъжа ми е много оправен, вкл. и с автомобилите  Mr. Green и винаги излизаме от ситуация, но се е случвало да търси части и дребна специализирана помощ и нещата са били ОК.
Слава богу здравни услуги не ни се е налагало да ползваме, но някои от момичетата в темата се ползваха миналата година от подобни и съм останала с впечатление, че няма никакви проблеми....
Ние винаги пътуваме със здравни застраховки  Peace

# 487
  • София
Привет от мен!
Чета Ви редовно, надявам се и аз да успея да организирам нашата почивка и благодаря на момичетата, които дават ценни препоръки.  Та докато чета и правя планове се сетих, ако случайно недай боже при пътуването закъсаш с колата, какво правиш? Далеч съм от мисълта, че някой тръгва на път с непроверен автомобил. Същият въпрос и ако някой се разболее?
Това са два твърде неприятни въпроса, но за да сме подготвени за всякакви ситуации, по опитните ако могат да споделят.
Хубав ден момичета!

Ние правим застраховка помощ при пътуване в чужбина за колата и медицински застраховки за нас, макар че не дай боже ако се наложи спешната помощ при животозастрашаващо състояние е безплатна. Асистънса за колата за 15 дни за кола 2002 година ни излезе миналата година около 22 евро. Покрива приличен диапазон от неща.

# 488
Здравейте!Доста постове прочетох и добих представа,но все пак са попитам дали е изгодна тази оферта http://www.lapni.bg/offer/8679/%D0%9F%D0%9E%D0%96%D0%95%D0%9B%D0 … D0%A2%D0%9D%D0%9E и то конкретно датите за май месец за 3 нощувки.

# 489
  • София
danielasz Здравей, Офертата е изгодна, защото е за май и тези стаи не са реновирани.
Писали сме за този хотел, можеш да видиш и тук.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731952.msg25921745#msg25921745

# 490
Evana, би ли споделила откъде е снимката в подписа ти?
Благодаря

# 491
Дечи, не са чак 12, ето виж този линк от 1-а страница Wink - поне 50-60 са за Амудия, всичките осем страници, но не съм ги пробирала едно по едно и наистина не знам дали има такива, които биха отговорили на изискванията ти, повечето ми изглеждат доста бейсик.

# 492
  • София
Намерих много хубава карта на Лефкада - http://www.lefkada.gr/UserFiles/Image/nomos/lefkada1.pdf
Мисля, че не съм я виждала тук.

# 493
Здравейте,
искаме да направим малко пътешествие в края на май в Северна Гърция.Да отседнем в Кавала и разгледаме околностите,като отидем за 1 ден до Тасос.Разгледах хотел Lucy.Ако някой е отсядъл да каже как е хотела.Ако времето разрешава плаж, дали този пред хотела е подходящ или трябва другаде да се ходи.Благодаря предварително.

# 494
Bled благодаря за инфото,разгледах снимките публикувани на 13 август и ми хареса,но като не са реновирани стаите да не би да са много зле Wink.За плажа какво ще рече консумираш-стоиш че има заведения и трябва да консумирам нещо задължително,то не че е проблем защото така или иначе все нещо си купуваш на плажа,може да е кафе ,безалкохолно или др.А трябва ли да си нося чадър от БГ,за плажа става дума ?

Общи условия

Активация на акаунт