На море в Гърция 2013 - XII

• 81 609
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Някой бил ли е тук http://www.vrahos-house.gr/index.php/accommodation, отзиви?
Благодаря ви за мненията за никити, сарти. Ще ми се да е диво там където ще почиваме, да няма много хора

# 661
  • София
ninasim1, в такъв случай - нито Никити, нито Сарти е подходящо. Отидете в Каламици.  Peace

Във Вурвуру ние бяхме отседнали ето тук: http://www.halkidiki.com/villa-ioannis/. Препоръчвам я. Вилата е на първа линия, което във Вурвуру е голям плюс, тъй като на практика си имате частен плаж.  Grinning

# 662
Началото на юли- Сарти или Катерини?Simple Smile

Изключвам Катерини Паралия. Претъпкан и тесен плаж. Хотелите първа линия правят сянка и следобяд си на буните. По-добрият вариант е съседното Олимпик Бийч. Предпочитанията ми са за Сарти. Сякаш морето е различно, мястото е по-откъснато, по-хубава природа. Катерини е прекалено
урбанизирано.

# 663
ninasim1, в такъв случай - нито Никити, нито Сарти е подходящо. Отидете в Каламици.  Peace

Така е, Каламици е най-хубавото място. Но, селото е малко и възможностите са настаняване са ограничени. Държи високи цени. И ти писва на едно и също място, разнообразяваш се като сменяш плажовете и пак стигаш до Сарти. Сикия е по-близо. Не съм ходила. От пътя се вижда къмпинг на брега на морето и дълъг плаж.

# 664
И какво му е по-хубавото. И аз се чудя какво пък толкова му харесват на Сарти. Щеше да ни издуха на плажа, а вълните бяха огромни. На Никити в рамките на 10 дни морето беше като огледало.
С две думи, Никити си е по-скоро място за живеене, докато Сарти  е типичен гръцки морски курорт. До планината е, идва хлад от нея, не е горещо и можеш цял ден на изкараш на плажа. Огромни вълни не съм виждала. Морето не е гладко, така е, но леките вълни са част от емоцията. Не ме плашат. Освен това, всички хотелчета са близо до морето. 150-200 метра най-далече. В Никити има студиа на 500 м от морето, и в жегата напред- назад.  Гледката срещу Агиос Орос е наистина впечатляваща.
Ако си стоиш само в Никити, няма да усетиш прелестта на Ситония. 10 клм след Никити, започва рая.

# 665
Абе пред Никити и Сарти изберете Неос Мармарас, дето казва Таис, и решавате въпроса Grinning
Да не повтарям нейното мнение, но напълно подкрепям мотивите.

# 666
clio1978 с нищо от последното, което написа не съм съгласна, но да не навлизаме в подробности и спорове. А и ninasim1 иска друг тип почивка - тихо място.

Както казаха Параход и Таис между Никити и Сарти - Неос Мармарас  Mr. Green

П.С. Теб вълните не те плашат, но тук повечето сме с малки деца и поради този факт не сме много Ок с бурно море. А и кой казва, че се седи само в Никити. Обикаля се по всички плажове в близките 20 км. То ако си седиш само в Сарти, също няма да усетиш нищо от Ситония.

То защото Никити не е курорт, та затова приключи ли сезона  90 % от къщите в "долната" махала са заключени и хора можеш да видиш около шосето и в махалата над него. А качиш ли се в селото (истинското Никити), се чудиш какъв е тоя хлад.

И защото темата (въпреки призивите) беше продължена: Абе просто доводите са не на място. На мен лично Сарти не ми хареса заради бурното море, сгъчканите къщи без грам въздух, в заведенията седиш на някакви тераси (изключая кръчмите по крайбрежната), видя ми се и доста мърляво, а и ми е супер далеч от представата за типичен гръцки курорт. Неос Мармарас е много по близо до тази представа. Само с гледка печели Сарти. Но пък в Никити ми беше супер кеф нощем да гледам светлините на Касандра. И ми беше далеч по-тихо и спокойно отколкото в Сарти, въпреки че Никити е по-голямото и населено място (и от туристи - не случайно, и от гърци-също не случайно). В Никити има много повече вариянт да си вземеш студио на тихо място от Сарти.  

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 15:20 от Анонимен

# 667
Здравейте, почитатели на слънчева Гърция! Поизчетох темата, че тази година сме пред дилема, но не намерих отговор, та да помоля за съвет. От години си ходим по 2 пъти през лятото във Вурвуру и много си ни харесва, като у дома си сме вече, но тази година синът ни вече не иска и да чуе за Вурвуру, порасна /14 г./ и търси други забавления. Във Вурвуру наистина е като за по-малки деца, тихо и спокойно, плаж почти пред къщата, обаче скучно му било, иска хотел, иска ол инклузив / а аз хич не искам/, иска хубав нет...Та приемам препоръки всякакви за хотел на Халкидики, плажът да е близо, пясъчен, без камъни и таралежи. Моля за идеи  Praynig

# 668
  • София
кия, ясно ми е защо на 14-годишно хлапе му е писнало от Вурвуру, то си е оправдано, но се зачудих защо иска ол-инклузив  Rolling Eyes

Няма ли да му е по-интересно да се разхожда насам-натам из някое градче и да пробвате различни таверни? Ол-инклузивът е просто една голяма скука  Wink

Хубав нет имa не само по стандартните хотели тип ''AI".

Предлагам Неос Мармарас - има дори клубове, макар че, за неговите години все пак може би е още рано. Но си е град, с атмосфера и т.н., вече писах на предишната страница, Параход споделя същото мнение относно курорта.

Сори ако се повтарям, но ми се иска хората, които ходят на Ситония да излязат малко от схемата Никити-Вурвуру-Сарти-(Торони)  Peace  Hug

# 669
  • София
Стоя си на моята позиция - Каламици е истината, когато се търси тиха и спокойна почивка на Ситония!  Grinning  Неос Мармарас, както Таис се е допълнила, си е много оживено място - клубове, барове, таверни дискотеки. (Дори и на гърците, които са си постоянно на Ситония, Неос Мармарас им е най-гръцкото място, където най-много обичат да ходят да се забавляват).

clio1978, страхотно си го казала - точно това, което и аз чувствам.  Grinning

# 670
Сарти има един голям проблем - дворовете.
Повечето къщи нямат дворове или имат символични, а големите дворове са едно от най-хубавите неща на свободното настаняване в Гърция. В споменатото Торони (ужасно го харесвам и винаги ми е много уютно, въпреки че примерно 2 пъти съм ходила до тамошния плаж в живота си) в повечето дворове футбол можеш да играеш Simple Smile За Вурвуру да не говорим, ама там па други неща липсват.

Каламици е много китно селце природно-географски, но като предлагане на леглова база и инфраструктура е супер зле. Единствената хубава къща е Ирене, тя пък няма двор. Другите студиа не са на ниво. Има три хотела, и трите са менажирани ужасно и единият непрекъснато си сменя собствениците и името. Няма пекарна в селото, с магазините също не е добре ситуацията, трябва до Торони или Сарти да се ходи за всичко. Плажът е по-добър в началото на лятото, в края е мърлящина както защото туристите го цапат, така и защото излиза вятър и докарва боклуци и водорасли.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 14:39 от Параход

# 671
  • София
Параход, това, което казваш за плажа и водораслите е много ценно, мерси! Аз съм си го харесала Каламици, но съм го видяла в края на май месец, а си мислех евентуално за септемврийски уикенд там, но що плажа тогава е зле - значи не е подходящо.  Peace  Това, че няма магазини на мен ме не ми пречи иначе.  Grinning Сарти е близо.

П.С. А Торони наистина има невероятни дворове, и мен много ме изкефиха!  Grinning

# 672
Таис, мерси, ще разгледам.

# 673
Моля момичетата,които са почивали в Парга,нека кажат тежък ли е пътя.Може ли дете на 5 г.да го изтърпи за един ден.И средно колко часа е пътя от София до там.

# 674
Пътят е 7.30-8 часа, моето 5-годишно не може и го делим на 2 (въпреки че тази година по стечение на обстоятелствата стана така, че междинната ни спирка беше само 120 км преди Парга. Но на всички ни дойде малко нанагорно този вариант).

Други деца, дори и по-малки, могат Grinning Въпрос на темперамент и родителски стил.

Тежък за каране не е, чудесна магистрала е по-голямата част в Гърция, но има 60 тунела.
Това лято най-неприятната отсечка беше отбивката при Петрич от Е79, с която се губеше половин-един час по едни селски пътчета, но предполагам, че отдавна е пусната (не съм ходила от септември).

Общи условия

Активация на акаунт