Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 187
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
За вестителките - не ми се струва добра идея това да са мамите от края на януари - не е гарантирано,че ще устискат до тогава!  Според мен по-добре е да държим контакт с онези на които имаме телефона.  Ако нямате никакъв,  просто си харесайте някой още от сега и си разменете номерата. А за фейсбук - аз телефона си там не слагам!

# 526
Вестителките не трябва ли да са в началото, средата и края на януари по термини ?!  newsm78

# 527
ей ,
оставих дребното на мама. Та като се забрибирах- 30 мин не мога да си стигна от метрото до нас. Ама много ми е тежко. Само аз ли съм така? newsm78
Прибрах се и ревнах. Имам да изгладя 5 неща, да прибера неизползваемите играчки на каката, да пусна една пералня с бебешко (сега мама ми даде още неща от една позната). Не е сложно, ама се разревах. Ама сериозно. Егати и хормоните. ММ звъни ( че е на частно днес), аз рева. Не мога да му обясня за какво. Голямо ку ку съм. Сега съм ок де.

за дрехите- мерси за включването.  Hug

А за хлебопекарната - много искам, още от миналата година. Вярно ще взема да си купя сама. Аз ще я експлоатирам всеки ден. Ей на, вчера правих бутерки, днес сладкиш с ябълки ми се яде.

Росичка- аз не сънувам, ама се притеснявам, че още работа има в нас.

За подаръците- ние все минаваме с нещо малко. Таблета не ми трябва, но решил, купил, няма да му чупя хатъра.

Тони- осцилококциум ударно, чай с мед и лимон. Сега няма за кога да се разболяваш.

marjan357- покажи и ти какво плетеш като стане готово.

За вестителките- и аз мисля като Тони. Пък и нали повечето сме със смарт телефони вече.
Аз в предната ми тема бях вестителка, че уж бях за края на март. И какво стана- раждам аз и получавам 4 смс, че еди кой си мами са родили.  Joy

Оставям ви за сега. Много  Hug

# 528
  • София
Добро утро. И ММ е на работа, аз пера (е пералнята пере де), сама ще чистя и ще правя коледна украса - обещах му изненада:).
За вестителките и аз се присъединявам към Елг и Тонини - моят термин е края на януари, но ще раждам първата половина, така че не се знае кой и кога. Имам няколко телефона, имам смартфон, все ще има как да съобщя.
Аз прането и гладенето го преместих за декември. Януари нищо не се знае. Средата на декември ще купим скрина и ще взема от моя колега матрак и корито, и сме готови. Не съм купила някакви дребни неща, като клечки за уши с ограницител, памперси (изключвам тези за болницата, ще ги взема скоро), капки п-в колики, спирт за пъпчето и др. дребни неща, но ще оставя един списък на майка ми да ги купи, докато съм в болницата. И без това й беше мерак да купува след раждането, да видим как ще се справи с останалите 14-15 дреболии за купуване.
Елг, аз също си носех храна там - бисквити и солети, но сега просто забравих да ги впиша - ей сега си ги записвам Simple Smile Мерси! Радвай се на таблета от ТМ, ще видиш, че ще влезе в употреба. А с придвижването и аз съм така, споко. Има дни, когато е зле, има и дни, когато е по-добре Simple Smile
Никито, аз пък не съм съвсем съгласна за образованието - имам познати, които учат в чужбина и те се оплакват, че и там не не на ниво- явно е повсеместно. Имам колега, който 4г беше асистент в Йеил, той казва, че е чул от другите, които отдавна работят там, че последните години не е същото. А в БГ от университет до университет и от специалност до специалност си има разлика.
Скрит текст:
Сетих се за една случка. Моята съседка, която учеше педагогика - за половин ден си минаваше целия конспект. За изпит не е учила повече от 1 ден, а шестици от горе до долу. Следващата година влизам аз в Биологическия и уча по 5-6 дни за изпит - накрая 4, 3, 5... Първата година ми беше малко по-сложно. Помня тогава, че техните се бяха изказали пред нашите, че нещо май не ме бива за вишистка, знам че майка ми беше бясна. Обаче дойде Видов ден - сестра й (уж по-умната от двете сестри) на следващата година влезе и тя в Биологическия. Идва сесия, първи изпит - 2, втори изпит - 2.... По цял ден и нощ реве и учи. Не че е било много сложно, просто докато свикнеш отначало, а и някои преподаватели са многои взискателни.

# 529
Ама много ми е тежко. Само аз ли съм така? newsm78

Тц- не  си само ти....
Ама аз не си давам много зор. Доста от къщната работа оставям за другите. Ми така де - Като се роди живот и здраве бебка, ще се върна към старите си задължения. Ама сега в това състояние да си вадя душичката - не, няма да стане  Peace
Днес и аз се поизморих... Пообиколихме на тъй - на тъй. После отидох до нашия магазин, че си поръчах 1 пакет памперси за мен, да сложа в багажа. Е да, ама изведнъж се напълни магазина и помогнах на свеки и ми се събра доста време на крак.
Все пак имам толкова неща да плета...Че подхващам куките и ще ставам само до тоалет  hahaha

Елг и аз мисля че имаш достатъчно дрешки за бебко. Не помня с голямата колко имах, но сега нямам и 1/3 от твоите..... Малко бодита с д.р. и някое гащеризонче. От голямата нямам дрехи 0-3 м-ца. Ама да дойде беба, винаги мога да ошушкам магазина  hahaha

# 530
Здравейте момичета

За вестителките и аз съм съгласна с Елг, Тонини и Фейсчето. Почти всички сме със смартфони. То при тук в Лондон сме аз и Ивчето и новата мама Нина. Ще се организираме да ви известим с хубавите новини Simple Smile

Аз пък съм станала супер мързел за домашната работа Sad. Ама и нали си работя все още време не ми остава за чистене. Идва чистачка и чисти. А пък като дойде свеки тя ще помага Simple Smile.

Хубав уикенд от мен

Ххх

# 531
Здравейте! Днес е прекрасен църковен празник, на който моето съкровище има имен ден. Само искам да ми е жива и здрава, нищо повече. Почерпете се виртуално за нейно здраве.  Heart Eyes

За вестоносенето и аз съм съгласна с Тони, като добавям, че нямам против аз да съобщя нечии прекрасни новини, ако нямате възможност да го направите сами. Така че който иска, да ми пише на лични да му пратя телефона си, но с молба да не го разпространява!

Нали ви споменах, че свеки ми е на гости. Не само, че все още не сме се скарали, но и вчера ми направи изненадващ подарък - страхотни обувки, стана ми много мило. Тя е козирог и така както ме взе на сватбата (изблъска всички зад вратата и нахлу с все сила  Joy ) така и вчера не даде да си платя обувките.  Simple Smile А днес мнооого ми помогна - с ММ се хванаха на обстойно чистене, разни неща, които бях намислила, че трябва да се свършат преди бебка да се роди. Та ето една свекърва за пример, пу-пу.  bowuu Simple Smile

# 532
  • София
Еее, Панди, така сме козирозите  Embarassed  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз затова искам Точко за е козирог - като мама  Grinning Водолеите нещо не ги разбирам, а със стрелци трима живях до скоро, стига ми Simple Smile.

# 533
Еее, Панди, така сме козирозите  Embarassed  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз затова искам Точко за е козирог - като мама  Grinning

А аз не.  Joy Искаме си стрелец като тати.  Heart Eyes

# 534
  • София
Еее, Панди, така сме козирозите  Embarassed  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз затова искам Точко за е козирог - като мама  Grinning

А аз не.  Joy Искаме си стрелец като тати.  Heart Eyes
Правилно. Ти не си за тази зодия, няма да се разбирате.  Peace
ЧИД на малката Панда!!! Да е жива и здрава.   bouquet

# 535
Мамите със смартфони я кажете има ли как да си наглася моя на кирилица, че с него и кредор май не мога да ползвам, нещо там с лепенето ми куца...Иначе и аз така мисля да известя за събитието, макар че аз съм на края и ако наистина родя тогава, то всички вече ще сте ме преварили и едва ли някой ще му дреме кой още не е и ще си гледате наследниците...Ама айде да не съм с такива лоши очаквания. То няма и защо.

Просто и аз съм уморена и Елг едно голямо  Hug от мен. Познато ми е. Аз рева всеки Божи ден! И също нямам обяснение за това.
Днес две перални, пренареждане на гардероб, чистене и накрая с контракции в леглото. КОито пък са всеки ден и като стане така няма мърдане...

Оле, Панди давате ли свеки под наем?

# 536
Аз още дрехи събрах, леле  Rolling Eyes. И за кво се притесних тогава.

Пуснах 2 перални и изгладих чаршафчетата. Сега ще полежа малко и ще плета шапка и шал за каката.
Написах си списъка за болницата и си го оставих на нощното шкафче да допълвам.

Пандич- и тук ЧИД на малката панда и честити обувки.
После прати свеки към нас  Whistling

Чакам ММ да дойде и да прибере играчките и да сглобява шкафа за Елия, че нейните дрехи за на бебешкото креватче.

От нещата за оправяне ми останаха само измиването на шишетата и подреждането им.

Вече съм 10000 пъти по- спокойна, че бебето ще се роди, а аз съм си оправила нещата.

Голямо съм мрънкало, нали?

Много  Hug

# 537
Привет, дами! Simple Smile  Hug
Благодаря на всички ви за хубавите думи и поже;ания! Simple Smile Страхотни сте!  Hug  bouquet
А най -сетне да седна и да ви разкажа как се случи и какво стана покрай раждането на нашите мъници -Димана и Калоян.
Признавам си, че не съм ви чела от-до, но се надявам всички да сте добре и хайде...още малко остана!  Стискайте кълките, пазете се и си почивайте! Simple Smile
А сега за бебчовците (за който му се чете):
Скрит текст:
Както знаете, бях известно време (месец) под наблюдение в болницата, тъй като имах контракции и болки. Изписаха ме, тъй като започнах да им "бъркам" повечко в бюджета, а така или иначе трябва да им останат парички на докторите и акушерките там. Вкъщи стоях точно седмица иииии...всичко започна вечерта към 22:30 на 06.11. Както си лежах на дивана и се смеехме с ММ, усетих болка ниско долу и все едно, че се пука торба в корема ми. Помислих, че девойката пак ми раздава болезнени шутове и юмручета. Но, когато се поизправих малко, ми потече някаква течност между краката... Blush Помислих, че съм се напишкала от смях, и ми стана едно такова конфузно. Влязох в банята, поправих се и тъкмо си нахлузих другата пижама и хоп...пак от онова "напишкване". ММ ме съветваше още преди това да се обадя на доктора си, но аз..."Какво да му обяснявам?...Че съм се напишкала ли? Малко кофти..." Е, към 23:30 след поредното намокряне, вече сама грабнах телефона и звъннах притеснена. Обясних какво се е случило, казах, че си имам контракции, които уж ми се струваха нормални за един ден, както и болки в кръста, които отдавах на порасналите малчовци и напредването на бременността. Докторът ми веднага ме изпрати в болницата, за да ми направят тест за околоплодни води. Вътрешно бях 90% сигурна, че са такива, но все пак се надявах да не е дошло времето за раждане. На път за болницата болките ставаха все повече и повече и имах чувството, че ще се разглобя. Всичко ме болеше, усещах всяка дупка по пътя и всяка смяна на скоростта. Беше кофти! В болницата бях занесла една превръзка, напоена с течността, която изтече, но след теста, се оказа, че не могат да преценят (превръзката беше със зелени цветчета, а цветът, който трябваше да се получи след като капнат няколко капки от специален препарат, трябваше да бъде подобен -синьо -зелен. Приеха ме в болницата с диагноза "съмнение за настъпване на раждане". При прегледа и бебетата, и околоплодните води бяха ОК, но шийката никаква я нямаше. Не успях да заспя, а времето минаваше мнооого бавно. Пуснаха ми система, набодоха ми дупето и ми казаха да си следя контракциите на колко минути са. Е, бяха станали на 2-3, а аз все бях в тоалетната, че все имах чувството, че ми се пишка. По едно време дойдоха да ме отведат в предродилна зала за повторно слушане на тоновете (първият път едва издържах по гръб, но нали уж съм "мъжко момиче", стисках зъби и понасях болката). Тъкмо бях излязла от 00, но отново исках да се върна там. При молбата ми да отскоча на бързичко, акушерката ми отговори: "Е, нали от там излезе? Хайде, лягай да слушаме тоновете!" Е, да, ама...аз усещах как нещо започва да тече отново. Направиха отново изследването за околоплодните води и този път картинката беше ясна -бебоците си бяха избрали датата! Simple Smile Контракциите и болките в кръста бяха ужасни. Превивах се като червей в леглото в предродилна зала и се молех всичко да е наред. Страхувах се и ми се ревеше, но и исках да се започва и да се свършва вече. Обясниха ми за рисковете и че трябва да се направи спешно секцио заради изтичането на водите, прекалено зачестилите болки, а и девойката беше застанала напречно (с гръбчето към изхода). Неусетно беше станало 5 часа сутринта. Трябваше да попълвам документи, че съм съгласна със секциото, и че съзнавам рисковете. Питаха ме и за имената, а ние все още не бяхме финализирали избора си с ММ. Казах им последните, които бяхме коментирали -Димана и Калоян. (Точно на 6-ти сутринта бях питала ММ за имената на децата, а той ми отговори: "За къде бързаш? Има още време!" Все още ми е смешно, когато се сетя за този отговор.  Grinning ) Та...сложиха ме на масата, завързаха ме (почувствах се все едно съм луда) и ме напръскаха с розов дезинфектант (това беше забавно и смешно, тъй като имам гъдел, а те пръскаха и по страничните части на корема). Покрай мен се суетяха доста доктори и акушерки. Дойдоха и двама анестезиолози. Единият не ми хареса много, дори ме плашеше, но пак стиснах зъби. След кратък разговор ми сложиха упойката. Погледнах часовника. Беше 5:20. И заспах. Извадили първо девойката в 5:38, а след това и младежът -в 5:39. Тя -1770гр, 40см, а той -1970гр., 41см.
Първите ми спомени след операцията бяха силуетът на ММ, който стоеше до вратата на коридора за свиждане, аз лежах на носилката, а една акушерка му каза: "Вземете й обецата!" Милия той...Единственото, което успя да каже беше: "Да."
Към 8часа вече бях будна и дойде секретарката, от която получих първата информация за децата. Единствено, което исках да знам, беше дали са добре. Не получих отговор, но поне ми казаха кога и колко са се родили. Вътрешно знаех, че са добре, но исках да получа потвърждение (е, получих го, но чак след два часа чакане). Секретарката пък отново ме попита за имена. Наложи се за пореден път да обяснявам, че не сме решили конкретно, нооо госпожата ме пришпори. Нямало време. Надявах се ММ да не се разсърди, че решавах сама. В последствие си призна, че Димана му е някак селско и ще й казва Дарина, но пък сега свикна. "Дано децата не ни псуват, когато пораснат!" беше коментарът му.
Аз стоях 5 дни в болницата, а бебчетата все още са там. Първия ден през цялото време лежах, бях на системи, имах си и катетър. На втория ден ме раздвижиха, махнаха ми и катетъра. Мобилизирах се сама да ставам и да вървя, тъй като знаех, че колкото по -бързо започна сама да го правя, толкова по -скоро ще видя малките. Е, на втория ден не успях за тогава, когато трябваше, тъй като имах прекалено много кръв от изчистването на матката, но поне вечерта ме пуснаха да ги видя. Най -прекрасните създания!!!  Heart Eyes Heart Eyes В началото бебетата бяха интубирани (с тръбички в устите и нослетата), след няколко дни минаха на палатки (едни пластмасови прозрачни кутии, които се поставят над главите им и им се подава кислород), след това пък бяха на "кислородни душове". Храниха ги със системи и сонди, които стигат чак до стомахчетата им. Слава Богу, към днешна дата малките дишат самостоятелно, махнати им са системите, но все още се хранят със сондички. Димана се поддавала и на биберон, но Калоян нещо не искал. Дано скоро и двамата да се научат на биберон, че така ще мога да вляза при тях и да ги кърмя. Simple Smile Наддават бавно, но славно. Все още не са достигнали грамчетата си при раждане, но скоро и това ще стане. В кувьози са си, но поне по-често можем да ги виждаме сега. (Преместиха ги от ВМИ в Окръжна болница -Пловдив, където имат единственото за този регион отделение за недоносени.) Много са ми сладички!!! Да са ни жив и здрави!!! Както гласи сентенцията "Нашето гардже си е най -хубаво!" Simple Smile Предполагам, че за Коледа ще са при нас, въпреки че се надявам и по -рано да стане. В новата болница им нося кърма, като количеството, което остава незанесено, а и това, което цедях преди да ги преместят, съхранявам във фризера. Надявам се да имат желание да сучат, когато си ги приберем, живот и здраве.
Иначе пък ни свариха неподготвени и всичко трябваше да си осигурим за нула време. До преди няколко дни пазарувахме и оправяхме вкъщи. Снощи дори им осигурихме и конвекторна печка, която да поддържа една и съща температура. За днес пък съм предвидила смяна на козметиката им. Бяхме взели на "Бочко", но ще минем на "Биодерма" първата една година, че нали е медицинска козметика, а Бочковците ще ги запазя за след това, ако са годни все още.
Ох, май много дълъг стана този пост. Извинявам се, за което!  Blush Не ви бях писала от доооста време, та сега май си наваксвам.
Поздрави на всички ви! Живи и здрави! Пазете се и се наслаждавайте на останалите седмици и на ритничетата на малките ви бебчовци! Бях чела в едно списание, че "Щастливият" ритник е един от най -приятните моменти от бременността и може би единственият път, в който бихте се зарадвали...да ви ритнат." Пожелавам ви много здраве, приятни емоции с последните покупки и приготовления и...стискайте кълки!  Hug
PS: Честит имен ден на малката Пандичка! Много весела, игрива и много, много да радва мама и тати! Simple Smile   ura  bigdance2  ura  bigdance2  ura  bigdance2

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 16:16 от H-O-P-E

# 538
  • София
Здравейте! Не съм ви писала скоро, но толкова много работа,че нямам време да поседна. От утре скок в 34г.с.Много ми се иска да устискам до новата 2014г. Щастлива съм,че вече имам яснота в избора на име .Вероятно ще се казва нашия юнак Антъни Антонов Хаджииванов...живот и здраве. Доста се колебая из между Ноа,Марк и Антъни. Но знам ли...до тогава какво ще ми хрумне,за сега така...... От вчера подготвям асортимента- дрехи,спално бельо и т.н. Пера като луда от баткото поне има достатъчно,но и новички доста се събраха. Купихме си сушилня преди седмица и сега се експлоатира усилено. Вчера 7 перални,днес пак толкова. Уредите са на макс. Като обществена пералня сме в къщи  LaughingНе ми се мисли за тока ...,но няма начин. Искам всичко да е готово,че знае ли се......... да не се случват нещата в последния момент. Не можах да впиша вота си за мястото на раждане. Моя избор е в Окръжна болница при д-р Жекова. Имам опита с баткото и се надявам,че и сега нещата ще минат като по вода!

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 16:26 от ronkis

# 539
Ихааааа, НОРЕ, с такова удоволствие те изчетох - страхотно е, че всичко е минало като по вода!!!! Много, много се радвам за двечките ти деца и за теб и ТМ!!!!  newsm63

Панди, честит празник на малката Панда, да ти е жива и здрава и много да те радва през годините!

Елг, Кайлис, благодаря за съветите. Явно вчера на лекцията някой е заразил доста хора, вкл и мен. Днес всички бяхме с еднакви симптоми. Пия осцилококцинум и витамин С. Мисля, че го хванах навреме, но ме наплашиха с някакъв вирус, който сега върлувал и почвал точно така - дано да успея да го спра  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт