Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава да усещаш тоновете в средата?
Каква е Ла Лече Лига и какви теми се обсъждат в нея?
Какво е витамин К и защо се приема след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава да усещаш тоновете в средата?
-
Каква е Ла Лече Лига и какви теми се обсъждат в нея?
-
Какво е витамин К и защо се приема след раждането?
Витамин К се приема след раждането като профилактика за предотвратяване на кървене в неонаталния период. Това е важно, тъй като бебетата имат дефицит на витамин К и могат да изпитат проблеми с кървенето. Препоръчително е да обсъдите това с вашия лекар и да уточните дали се прави в болницата или има алтернативи за прием на витамин К, ако не.
-
Какви са причините за тревожното поведение на мъжа преди раждането на бебето?
-
Какви са препоръките за нанасяне на зехтин или свинска мас върху бебешката кожа?

Мерси! Радвай се на таблета от ТМ, ще видиш, че ще влезе в употреба. А с придвижването и аз съм така, споко. Има дни, когато е зле, има и дни, когато е по-добре 

. Ама и нали си работя все още време не ми остава за чистене. Идва чистачка и чисти. А пък като дойде свеки тя ще помага 
Водолеите нещо не ги разбирам, а със стрелци трима живях до скоро, стига ми

Помислих, че съм се напишкала от смях, и ми стана едно такова конфузно. Влязох в банята, поправих се и тъкмо си нахлузих другата пижама и хоп...пак от онова "напишкване". ММ ме съветваше още преди това да се обадя на доктора си, но аз..."Какво да му обяснявам?...Че съм се напишкала ли? Малко кофти..." Е, към 23:30 след поредното намокряне, вече сама грабнах телефона и звъннах притеснена. Обясних какво се е случило, казах, че си имам контракции, които уж ми се струваха нормални за един ден, както и болки в кръста, които отдавах на порасналите малчовци и напредването на бременността. Докторът ми веднага ме изпрати в болницата, за да ми направят тест за околоплодни води. Вътрешно бях 90% сигурна, че са такива, но все пак се надявах да не е дошло времето за раждане. На път за болницата болките ставаха все повече и повече и имах чувството, че ще се разглобя. Всичко ме болеше, усещах всяка дупка по пътя и всяка смяна на скоростта. Беше кофти! В болницата бях занесла една превръзка, напоена с течността, която изтече, но след теста, се оказа, че не могат да преценят (превръзката беше със зелени цветчета, а цветът, който трябваше да се получи след като капнат няколко капки от специален препарат, трябваше да бъде подобен -синьо -зелен. Приеха ме в болницата с диагноза "съмнение за настъпване на раждане". При прегледа и бебетата, и околоплодните води бяха ОК, но шийката никаква я нямаше. Не успях да заспя, а времето минаваше мнооого бавно. Пуснаха ми система, набодоха ми дупето и ми казаха да си следя контракциите на колко минути са. Е, бяха станали на 2-3, а аз все бях в тоалетната, че все имах чувството, че ми се пишка. По едно време дойдоха да ме отведат в предродилна зала за повторно слушане на тоновете (първият път едва издържах по гръб, но нали уж съм "мъжко момиче", стисках зъби и понасях болката). Тъкмо бях излязла от 00, но отново исках да се върна там. При молбата ми да отскоча на бързичко, акушерката ми отговори: "Е, нали от там излезе? Хайде, лягай да слушаме тоновете!" Е, да, ама...аз усещах как нещо започва да тече отново. Направиха отново изследването за околоплодните води и този път картинката беше ясна -бебоците си бяха избрали датата!