Разделихме се за да помисли......

• 52 594
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Мисля, че всички ще се съгласят в едно обективно нещо: за
клуба на разведените с деца детето е на първо място- неговата
стабилност и благосъстояние. Пък ако ще да нямаме право на
любов и щастие и да стоим монахини, докато детето стане на 18.

# 241
Ами тези, които разсъждават така, след като детето стане на 18г продължават да мислят по същия начин, защото пък тогава евентуално ще чакат внуци...
Всеки има право на любов и щастие, а не на драми и сълзи...Тогава вече то не е щастие. Не бих стояла монахиня, но и не бих се подложила на подобно напрежение като авторката. Просто както казва една моя позната :''Neeext'' ?Simple Smile
Разбира се, нямам предвид да ги сменяме ката ден , че и детето да е в играта.

# 242

Ааа , не всички мислят като теб . Sunglasses

Тук има доста истории , в които наличието на мъж , за майката , е далеч по-важно !
Децата никой не ги пита ! Crossing Arms

С Исайкова какво ли стана ? Thinking

# 243
  • Бургас
стабилност и благосъстояние.
Пък ако ще да нямаме право на

Мисля, че това би трябвало важи за всяка една жена, която иска да обезпечи достоен и добър живот за себе си и за бъдещите/настоящите си деца. Рано или късно всичко опира до пари. Естествено, те не трябва да са самоцел, но само една гола любов не води до нищо добро, защото когато пеперудите ти напуснат стомаха какво правим  Thinking

# 244
Ми нищо , търсим следващия ! Crazy

# 245
Никой не оспорва правото на майката да бъде щастлива и да се реализира като партньор и съпруга. Напротив, вторачилите се до вманиачаване в децата си са далеч по-опасни - и за себе си, и за децата си.

Въпросът е в начина, по който търси партньор; в начина, по който се въвежда вече намерения партньор в живота на детето; в начина, по който се формира новото семейство...
Една умна и балансирана жена винаги ще съумее да направи такива избори, и така да подреди нещата, че да няма ощетени и наранени.

Имам много такива примери около себе си - на жени, съумели да изградят нови семейства, без новият мъж да се чувства натрапник, нито път детето - избутано на втори план...
За съжаление имам и доста примери на една безкрайна въртележка от "чичковци"...
Хора - разни, приоритети - също. Не може, а и не бива да се обобщава на едро за всички "разведени". Нито пък да се гледа на наличието на дете като край на емоционалния и сексуален живот на майката.

# 246
  • Бургас
Ми нищо , търсим следващия ! Crazy

А междувременно получаваме на готово общинско жилище и опъваме яко помощи, щото сме нацвъкали деца от всеки, от който са ни омеквали коленцата. На това му викам семейно планиране  Confused

# 247
стабилност и благосъстояние.
Пък ако ще да нямаме право на

Мисля, че това би трябвало важи за всяка една жена, която иска да обезпечи достоен и добър живот за себе си и за бъдещите/настоящите си деца. Рано или късно всичко опира до пари. Естествено, те не трябва да са самоцел, но само една гола любов не води до нищо добро, защото когато пеперудите ти напуснат стомаха какво правим  Thinking

Аз по-скоро имах предвид емоционалната страна- да не се запознава
детето с безкраей списък от "чичовци".

# 248
Как така ще ти се иска да се грижиш за него само след 3 месечна връзка,я го остави хубаво да си помисли!
Явно се е отдръпнал заради детето,леката разлика във възрастта,може приятели и родители да му намилат...
Но от този човек сериозни намерения не могат да се очакват,според мен.
Не може в началната фаза на една връзка,когато уж сме много влюбени,така да отрежеш обичаната жена...
Ще се върне,ще видиш,после пак ще иска да мисли и дано за това време се изясните,за да не страдаш!
Стискам ти палци,но не му звъни и не му се обяснявай в любов.

# 249
Това с "грижата" има известен смисъл. По-лесно бих изградила
връзка, ако поне няколко пъти сготвя храна на човека- вместо просто
да се държим за ръка и да говорим за Витгенщайн. Грижата за друг
създава връзка, особено ако го примамиш с храна. Че то и домашен
любимец да завъдиш, пак храненето е основната дейност, която ви
сплотява.

Но то храната е друга категория. Примерно ако се хвърлиш на ергена да
му переш и да му чистиш- едва ли ще го впечатлиш. По-скоро ще те държи
като безплатна прислужница. Но храната е един от най-лесните подходи
към съзнанието и подсъзнанието. Може да промиеш мозъка на почти всеки,
ако ти позволи да му готвиш.

# 250
  • София - Рим и обратно
Ох, и аз позволявам да дойде някой/някоя да ми готви! ПОЗВОЛЯВАМ! Laughing

# 251
Вечеря в домашна обстановка с приготвена от нея храна-да,това не е грижа,но да не е системно.

# 252
  • София
Ох, и аз позволявам да дойде някой/някоя да ми готви! ПОЗВОЛЯВАМ! Laughing

Де ги тия дето готвят! И аз искам такъв  Mr. Green Mr. Green

# 253
Едно нещо ми е много чудно - хем претендираш за опит и мъдрост, хем казваш, че Бог решава. Ами не е така - в момента си оставила на него да реши, като ти ще приемеш всичко. На тепсия си му се поднесла и сега той е в по-силна позиция. Покажи му на този човек, че не може да се будалка с лигавщини, макар че от това, което прочетох, той е лигльо и от него не може да се чака решителност. С нерешителен и страхлив мъж ли искаш да се обвържеш? Ще се грижиш за него, а в замяна какво ще поискаш? Нещо трябва да поискаш, никой иначе няма да ти бъде благодарен за грижата.
Колкото повече години минават, толкова повече растат и претенциите, особено ако има намесени деца. Трябва да може да познаеш дали на този му се е искало да си поиграе на татко, защото му е било интересно или наистина е готов да се грижи за детето ти, не само да му се радва, да го води на кино и да му купува неща.

# 254
  • София
Едно нещо ми е много чудно - хем претендираш за опит и мъдрост, хем казваш, че Бог решава. Ами не е така - в момента си оставила на него да реши, като ти ще приемеш всичко. На тепсия си му се поднесла и сега той е в по-силна позиция. Покажи му на този човек, че не може да се будалка с лигавщини, макар че от това, което прочетох, той е лигльо и от него не може да се чака решителност. С нерешителен и страхлив мъж ли искаш да се обвържеш? Ще се грижиш за него, а в замяна какво ще поискаш? Нещо трябва да поискаш, никой иначе няма да ти бъде благодарен за грижата.
Колкото повече години минават, толкова повече растат и претенциите, особено ако има намесени деца. Трябва да може да познаеш дали на този му се е искало да си поиграе на татко, защото му е било интересно или наистина е готов да се грижи за детето ти, не само да му се радва, да го води на кино и да му купува неща.

Еми то на сила хубост не става, естествено е, че и той ще има мнение и ще размишлява. Това изобщо не го прави по-силната позиция.

Общи условия

Активация на акаунт