Разделихме се за да помисли......

• 52 530
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
По-точно употребена и зарязана...

# 331
Чудно ми е след колко време авторката ще осъзнае, че е зарязана.
Аз мисля, че го осъзнава, но не иска да признае пред себе си. На тези мисли ме навежда фактът, че тя спомена, че е очаквала да има проблеми в един момент и второ писа, че се страхува.

# 332
Не ви разбирам, честно   ooooh!
С какво точно човекът е длъжен на авторката? Били са заедно 5 месеца, а не 5 години. Казал й е, че му е нужно време и толкова, какво друго обяснение искате да дава.
Тя като жена с някакъв житейски опит да вземе да се осъзнае, че често подобен развой на събитията означава раздяла, в която са й спестени подробности, които тя едва ли иска да чуе. Човекът може да няма сериозни намерения, а просто да е прекарал едни хубави летни месеци, а всички бебенца и семейства да са в нейната глава и фантазии.

# 333
С какво точно човекът е длъжен на авторката? Били са заедно 5 месеца, а не 5 години. Казал й е, че му е нужно време и толкова, какво друго обяснение искате да дава.
Тя като жена с някакъв житейски опит да вземе да се осъзнае, че често подобен развой на събитията означава раздяла, в която са й спестени подробности, които тя едва ли иска да чуе. Човекът може да няма сериозни намерения, а просто да е прекарал едни хубави летни месеци, а всички бебенца и семейства да са в нейната глава и фантазии.

Това е и моето виждане по въпроса .

# 334
Именно. И аз писах, че обясненията не правят нещата по-леки или по-поносими. Каквото и да ви кажат в такъв момент, при всички случаи ще сте наранени, унизени, объркани, ядосани и каквото още се преживява при зарязване. Зарязвали са ме и по двата противоположни начина. И за 10 минути без никакви предварителни индикации и без обяснения. И след цял ден обяснения и сълзи от зарязващата страна. И в двата случая боли зверски. Ама минава.  Peace

# 335
Може би съм нещо старомодна, но смятам, че всеки дължи нещо на другия-
някакво уважение към личността. Не да го третира като средство, а като цел.
Да вижда истинската същност на човека и да я уважи.

Пет месеца са много дълго време, в което се разменя много.

Хубаво е дори да има раздяла, то да стане с някаква доза уважение и дори
някакво изплащане на дълга към другия, да няма незакрити сметки.

# 336
  • Бургас
Именно. И аз писах, че обясненията не правят нещата по-леки или по-поносими. Каквото и да ви кажат в такъв момент, при всички случаи ще сте наранени, унизени, объркани, ядосани и каквото още се преживява при зарязване. Зарязвали са ме и по двата противоположни начина. И за 10 минути без никакви предварителни индикации и без обяснения. И след цял ден обяснения и сълзи от зарязващата страна. И в двата случая боли зверски. Ама минава.  Peace

Е, да, ама има разлика, защото авторката не е зарязана официално, а е поставена в ситуацията да се чуди какво става. Той не е казал, че с връзката им е приключено, а че просто се "оттегля" за известно време да си мисли - за какво точно, един Господ знае. То от там й идва драмата - че не знае какво да очаква, нито какво става, защо той е поискал почивка, колко време ще му отнеме "мисленето" и пр.

# 337
Може би съм нещо старомодна, но смятам, че всеки дължи нещо на другия-
някакво уважение към личността. Не да го третира като средство, а като цел.
Да вижда истинската същност на човека и да я уважи.

Пет месеца са много дълго време, в което се разменя много.

Хубаво е дори да има раздяла, то да стане с някаква доза уважение и дори
някакво изплащане на дълга към другия, да няма незакрити сметки.

Ми, хубаво, но това е твоето си разбиране.
Аз ти давам още една гледна точка  Flutter

Никъде не виждам някакво страшно неуважение към авторката, каквото тук се внушава. Просто плановете на двамата не съвпадат и намирам, че е много по-честна раздяла сега вместо някаква връзка, в която единият участва, за да не нарани чувствата на другия.

И 5 месеца не са кой знае какъв период. Дори в работата има изпитателен срок от 6 м.  Wink

# 338
Да, има известно неуважение, или социален аутизъм, и аз не знам какво.

Липсва позиция, липсва категоричност, всичко е- както падне, ако мине.

Така не се постъпва. Не знам дали е само мое разбиране, но това измъкване
по терлици е неприятен модерен феномен.

# 339
Много сте категорични. На мен ми се е случвало мъж да се отдръпне, да мисли и после да предложи брак. Всъщност, всеки път след отдръпване, връзката е ставала сериозна и е минавала на друго ниво. Във всяка книга за отношения, която съм чела, е споменато, че мъжете се отдръпват периодически, за да осмислят нещата. Дали ще го каже "искам да помисля" или просто ще се отдръпне - все тая. мъжете не са жени, все пак.

# 340
Like_Smoke , там е работата че той и казва , че е с нея , че я обичам, но иска да спрат за малко ...за да мисли. Той не казва, че иска да прекратят връзката окончателно. Това е тъпото за мен.

# 341
Like_Smoke , там е работата че той и казва , че е с нея , че я обичам, но иска да спрат за малко ...за да мисли. Той не казва, че иска да прекратят връзката окончателно. Това е тъпото за мен.

Това, че я обича не означава, че е готов да прави семейство с нея  Peace

# 342

Така е написала авторката, защото звучи добре, но дали е така не знаем  Tired

# 343
Разбира се, но въпросът за семейство не е бил на дневен ред, за да обяснява неговото ''мислене''

# 344

Дааа, обичта има различни измерения...

Общи условия

Активация на акаунт