Дядо Коледа е подранил и с ДЕКЕМВРИйче вече той ни е дарил!

• 26 274
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
kokona20 , спокойно всичко ще се нареди както ти искаш. Стискам палци  Hug

# 631
Здравейте, сега се връщам от консултация на пръв поглед всичко е нормално, но докатора каза че тоновете на бебето го притесявали понеже били към 100, а нормалните били от 120-140 и трябва по-често да ходя на запис. Можете ли да ми кажете дали знаете нещо по този въпрос и ако са мерени и при вас тоновете случвало ли се е да са в тези граници, че малко се притесних.

# 632
Коконче ,  Hug Hug Hug радвам се , че сте добре .. казах ти , че няма защо да се притесняваш и че в болницата ще ви стабилизират   bouquet
andji_13 , не съм запозната по въпроса ти , на мен никога не са ми мерили тоновете и нямам представа кое е нормално и кое не.Но мисля , че щом лекарите не са ти казали , че е опасно или нещо подобно , не бива да се притесняваш.Просто ще ходиш по - често на записи и всичко ще е наред  Hug
Вилхелм Тел , благодаря за съвета .Намерих подходяща книжка - Историите на Шехерезада - 6 приказки на прилична цена  Wink
Rosinkaaaaa , не можеш ли да говориш с доктора ти да не е толкова скоро предизвикването на раждане.След като мислиш , че бебето е мъничко още , поизчакайте още 1-2 седмици или колкото прецените , за да си качи още грамаж ..

# 633
  • София
Кокончеее  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug! Добре завърнала се у дома! Много се радвам, че си добре!  Two Hearts
Всичко си стерилизирах, нищо не се разтопи, победа! А някой може ли всъщност да ми обясни как така като ги изстерилизирам и ги наредя да съхнат те пак не се налепкват с бактерии?! Или то идеята е от млякото да се измият напълно, а не от въздуха? Въобще това стерилизиране не ми е ясно от самото начало на бременността ми  Laughing
Съншайн, тези истории на Шехерезада е прекрасна книжка! Ето, така си и знаех, че отидеш ли - ще намериш най-подходящото.
Анджи, моите тонове моят АГ иска да ги мери всяка седмица, ама аз тази не отидох. Взима по 15 лв на мерене. Досега казва, че са нормални.Затова реално само това знам.

# 634
  • Плевен
здравейте мами ,искам да ви питам някоя знае ли как да върна цвета на едни бели дрешки.Пуснах ги да ги изпера и едното бодинце със синя бродериика и хоп тя да боядиса. ooooh!
Направо побеснях  smile3511знаете ли как да ги оправя

# 635
 bestbaby , предполагам , че с белина ще стане , само че бодито със синичко най-вероятно ще стане чисто беличко .. Друг вариант не ми хрумва
Относно стерилизаторите - аз не съм купувала , няма и да взимам.Ще си стерилизирам в тенджерка . Изобщо са ми непонятни тези стерилизатори как работят и има ли изобщо смисъл от тях или си е чиста загуба на пари  Grinning

# 636
  • Плевен
то другите да се оправят ,пък това ще го прежаля.отивам да купувам Vanish. Стискайте палци

# 637
andji_13 по принцип тоновете трябва да са около или над 120 в този период на бременността. Хубаво ще е да ходиш по честичко на запис и да следиш как е със движенията бебчето и ако нещо те притеснява бързо при доктора. Аз бях вчера на лекар и сърдечния ритъм на бебката беше около 140, но беше будна. Знам че докато спят им спада сърдечния ритъм може и от това да е било ако бебчето ти е спяло по време на записа.

# 638
Коконче,добре дошла,мила  smile3525 Браво,че сте нормализирали кръвното и бебките са послушни и си чакат на топличко в коремчето ти.Само така  newsm10

За стерилизирането нищо не мога да кажа,защото още не съм се захванала с тази задача.Но и аз не мисля да си взимам помпата в родилното,ако ми потрябва ММ ще ми я донесе,а майка ми ще я стерилизира преди това.Останалите неща като се върнем от болницата.

Тонове не са ми мерили.Чак на 17ти  newsm12 а аз тогава ще съм 38+ г.с. Но всеки път слуша сърдечните тонове,когато ме гледа на ехограф.

За гъбичките,с които се сдобих в девети месец ми предписаха ваг.таблетки-една,която сложих снощи и една за след шест дни.Дано е достатъчно и се изчистя.Поне се поуспокоих малко,че в понеделник много се бях стреснала от тези гадинки.

ФайърНели,радвам се,че звучиш по-добре  Hug
А на тази твоя сладка госпожица...браво  smile3501 Така се прави,да папка и да расте миличката  feeding

bestbaby,не знам как да помогна,с белината ще стане,но не знам дали е удачно да се избелват с нея дрешки за новородено.

# 639
andji_13 по принцип тоновете трябва да са около или над 120 в този период на бременността. Хубаво ще е да ходиш по честичко на запис и да следиш как е със движенията бебчето и ако нещо те притеснява бързо при доктора. Аз бях вчера на лекар и сърдечния ритъм на бебката беше около 140, но беше будна. Знам че докато спят им спада сърдечния ритъм може и от това да е било ако бебчето ти е спяло по време на записа.

да и аз сега ги чета тези неща и гледам че нормално е да са над 120 не знам дали е било будно или не бебето нищо не каза за това доктора малко преди да вляза в кабинета се беше размърдало но по време на прегледа може и да е спало. Все пак докатора каза че го притеснява това че тоновете са 100 и че трябва веднъж или два пъти седмично да ги следим и от тези думи се филмирах.

# 640
Здравейте мамчета! Моя термин беше на 03.12, но бебето не иска да излиза  Praynig и аз като Ивка утре влизам в болница за предизвикване на раждане, ако днес няма промяна. Ще съм благодарна, ако някой може да опише горе-доло какво представлява процедурата, защото ме измъчват хииииляди въпроси Simple Smile Успех на всички!  Praynig  Wink Praynig
geri shte chakam da pishesh kakvo e stanalo sled priemaneto ... ako ima vazmojnost i az shte pisha ytre no mi se struva che moje i da ne izchakam do ytre mnogo me boli krasta i nisko dolo korema ... stiskam ti palci yspex !

# 641
Коконче, много се радвам, че сте си отново у дома с твоите бебки - 3 в 1!  Hug Стискам палци повече да нямате проблеми - мъничко остана!  Peace

andji_13, тоновете на моето бебе винаги са били около 140, а в последните 3 седмици са около 150 и нагоре. Акушерките се радваха, когато е буден и активен и се получава мърдане от 140 до към 170-180... Ако не усещаш бебчо активен, както обикновено, веднага ходи да го видят, не трябва да се чака.  Peace

# 642
Здравейте, сега се връщам от консултация на пръв поглед всичко е нормално, но докатора каза че тоновете на бебето го притесявали понеже били към 100, а нормалните били от 120-140 и трябва по-често да ходя на запис. Можете ли да ми кажете дали знаете нещо по този въпрос и ако са мерени и при вас тоновете случвало ли се е да са в тези граници, че малко се притесних.
  Аз родих със спешно секцио точно заради намаляващи тонове. При първия запис тоновете варираха между 120 и 160 като основно се движеха около 140. Доктора не ги хареса... Извика ме отново на запис след 3 дни - отново се движеха, около 140 , но вече имаха и резки спадове до под 80 - 100, доколкото видях. Оставиха ме за наблюдение в болницата и още същата вечер се наложи спешното секцио, защото доктора изобщо не искаше да рискува до сутринта.
 Моят съвет е ако трябва всеки ден ходи на записи ( безплатни са), влез в болница за наблюдение, потърси и друго лекарско мнение, но не оставяй така нещата. По лентичката съдя, че бебето не е малко и мисля че няма да е проблем да се извади по - рано. Моят хубавец го извадиха 3 седмици по - рано, но сега да чукна на дърво нямаме никакъв проблем и се радвам на живо и здраво бебче.  Стискам ти палци!  Hug

# 643
Здравейте мамчета! Моя термин беше на 03.12, но бебето не иска да излиза  Praynig и аз като Ивка утре влизам в болница за предизвикване на раждане, ако днес няма промяна. Ще съм благодарна, ако някой може да опише горе-доло какво представлява процедурата, защото ме измъчват хииииляди въпроси Simple Smile Успех на всички!  Praynig  Wink Praynig

Здравей,

с моята лекарка дискутирахме тази тема, защото моите годинки са повечко и не трябваше да преносвам. То пък избързах с 2 дни, но вече се бях подготвила.

Знам за 2 схеми - първата е класическата, система с окситоцин, който предизвиква контракции, изглаждане на матката и раждане. Минусът е, че повишеното количество на този хормон прави раждането доста по-болезнено, въпреки съпътстващите инжекции с аналгин/бусколизин и но-шпа. Втората схема, която се готвехме, беше с вагинална таблетка Простин Е. Самата таблетка струва към 20-25 лв и не е стандартна наличност по болниците. АГ-то ти слага таблетката и скоро след това бебето тръгва.

За сърдечните тонове - аз съм чула, че 120-150 е нормално, но по време на запис при мен стигаха и до 170, когато бебе се ядосваше и почваше да рита датчиците. При мен вървяха средно около 140.

# 644
  • София
А някой може ли всъщност да ми обясни как така като ги изстерилизирам и ги наредя да съхнат те пак не се налепкват с бактерии?! Или то идеята е от млякото да се измият напълно, а не от въздуха?

Вилхелм Тел,  всъщност си права. Стерилизацията не е чак толкова важна. По-скоро идеята е да се неутрализират бактериите от млякото, ако вече са го нападнали такива. Ето от една друга тема:

Идеята на тази стерилизация не е да останат нещата стерилни, защото това е абсолютно невъзможно, а просто да се изтребят евентуалните бактерии от млякото по стените и драскотините на съда (биберона), нищо повече  Simple Smile

Точно така е. Това, което правим в домашни условия, всъщност не е никаква стерилизация. Както и устройствата, които се ползват в къщи, не са професионални стерилизатори. Те по-скоро служат за това, за което говори Блонди.  Аз между другото стерилизирах 1 година. Но моето беше по-скоро от желание да си ползвам вече купения стерилизатор. Иначе още в болницата ми казаха, че това не е никаква стерилизация и даже акушерката ми каза, че има три деца и за трите не е изварявала и стерилизирала шишетата и бибероните.

след отваряне на капака шишетата не са стерилни
А бе те и в стерилизатора не са стерилни. Всъщност тези за домашна употреба са един вид за изваряване, не са истински стерилизатори. Истаниската стерилизация, доколкото знам е суха и при пъти по-висока температура. Не случайно в интензивните отделения на болницата хранят бебетата със стъклени шишета, тъй като другите изобщо не издържат на болничната стерилизация.

Общи условия

Активация на акаунт