Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 410
  • 634
  •   1
Отговори
# 435
Лъки, а ти молила ли си ги в прав текст да вземат детето, когато е болно? Поне за мен има разлика да не им се занимава да гледат здраво, право дете на здрави прави родители и да откажат, когато са помолени за помощ.

# 436
  • На село (близо до Лондон)
Освен това ще повторя-аз и ММ сме деца на 80-те където беше често срещано всички ваканции и ваканцийки, да не говорим за лятната - децата да се пращат на село при родата.
Та специално нашите и техните не са гледали кой знае колко много деца-т.е не е било да не могат да си починат, хеле пък да нямат време за себе си.

Lucky Happyness ти как очакваш родители които не са си гледали децата, да станат образцови баби и дядовци, които сами се сещат, да изведат внучето на разходка?!

# 437
Lucky Happyness ти как очакваш родители които не са си гледали децата, да станат образцови баби и дядовци, които сами се сещат, да изведат внучето на разходка?!

Често такива родители искат да компенсират. Майка ми е пример за това. От бебе до 1 клас съм отгледана от баба и дядо. Най-голямата мечта на майка ми беше тя да гледа децата ми вместо мен. Предлагала е и все още предлага и разходки, и ваканции, и каквото ти дойде наум.

# 438

Често такива родители искат да компенсират.
и това го има.

# 439
За съжаление когато е болен няма как да го оставя, защото няма да се оправят с неговите схеми за инхалации, лекарства и прочие...отделно кое му понася и кое не на червата...
Свеки все неглижира и ще пропусне нещо, а пък майка все още се жалва за амидофена-как лекувал всичко  Mr. Green
(няма да пиша бруталните примери )
Просто ми се иска когато е здрав ей тъй за някой уикенд да ме отменят-да се наспя и да си почина малко за да не изкарвам и аз всеки вирус на крак.

Цитат

Мдааа, явно наистина очаквам много...

Цитат
Често такива родители искат да компенсират. Майка ми е пример за това. От бебе до 1 клас съм отгледана от баба и дядо. Най-голямата мечта на майка ми беше тя да гледа децата ми вместо мен. Предлагала е и все още предлага и разходки, и ваканции, и каквото ти дойде наум.

Сигурно и аз ще съм такава, ако Дай Боже доживея и нямам някакви ревматоидни и тежки заболявания  Peace
Просто не мога да си представя да си хвана шапката и да си обикалям улиците с приятели, а детето/снахата да изнемогва!
И се моля да не се налага да влизам в болница, докато не поотрастне!

# 440
Ако знаят, че изнемогвам или има сериозен проблем, ще дойдат и без да им се моля. Но понеже случаят не е такъв, се занимават с техните си неща, що пък не.

# 441
  • Пловдив
Че то и аз така ще правя. Изобщо който има деца - да си ги гледа.

# 442
  • Куциндрел
Тя и майка ми така говореше. Mr. Green
Сега с нетърпение очаква срещите с внучето си.

# 443
  • Пловдив
Ама виж, срещи са едно, по 2-3 часа, друго е по цели уикенди, всеки уикенд при баба си (или най-малкото през уикенд). Може, ама не при мен.

# 444
  • Куциндрел
Ама виж, срещи са едно, по 2-3 часа, друго е по цели уикенди, всеки уикенд при баба си (или най-малкото през уикенд). Може, ама не при мен.
Толкова често не е, но жената ми пое 2-рата година от майчинството и беше по цял ден с детето. Сега вече е по-рядко. Скоро ще ни идва на гости за една седмица. Flutter

# 445
Тук говорите за някакви баби на 38, 42 и 50 годишни жени. Това се ми връснички, а аз доскоро памперси сменях и раждах.

Докато дойде ред на моите деца, аз ще съм на възраст в която ще се радвам да заведа внуците на сладкарница и на кино за 2-3 часа. Но не и да ги гледам за по месец-два и дори за цял уикенд, за да може родителите да си почиват. Които си има деца да ги гледа. Ако е нещо спешно/наложително да, стига да имам сили тогава.

# 446
  • Куциндрел
Дам, дам...
Но първо станете баби, а после пак се заричайте.

# 447
Доста интересна тема. Чета отдавна, но сега се престраших да пиша. Нашите баби са млади и си работят, така че за изпращане и гледане с дни и дума не може да става. Още повече, че майка ми сега е на 120 километъра от мен. Свекърва ми умира да гледа малката, но като се има предвид, че жената си работи от понеделник до петък + две съботи в месеца поне - никога не съм я карала да гледа детето освен ако тя сама не го предложи. Като цяло доста ми помага - взема я 1-2 недели в месеца за по няколко часа ( да се видим с баща й като бели хора  hahaha). Ако се наложи нещо спешно пак помага - 1,2 командировки от работа, едно погребение - такива работи, на който няма как да я взема. Много се олях с писането, исках само да кажа, че ако бабите искат да се занимават с внуците е хубаво, но не бива да се прекалява. Че последно време край мен доста такива случаи има - бабите привикани да помагат в отглеждането, защото порасналите деца не можели да се справят с гледането на 1 -2 деца.  ooooh!

# 448
Цеце, ти може на майтап да си говориш, но бабата ти е взела 2-рата година от майчиниството и по цял ден с малко дете. Сигурно и тя е някоя млада баба на 40-45 години  Wink.

# 449
  • Куциндрел
Цеце, ти може на майтап да си говориш, но бабата ти е взела 2-рата година от майчиниството и по цял ден с малко дете. Сигурно и тя е някоя млада баба на 40-45 години  Wink.
Ами стана баба на 52 години. Прехвърлих 2-рата година майчинство, защото закона го позволява на работеща баба. Все пак трябваше да ми удари едно рамо, за да не пращам детето на ясла и да мога спокойно да се върна на работа. Ако майка ми не ми помогне, на кого друг да разчитам? 
Не е нито много стара, нито млада баба.

Общи условия

Активация на акаунт