Пазаруване от Aliexpress.com 16

• 67 767
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
  • Казанлък
Днес получих този панталон за зимата
http://www.aliexpress.com/snapshot/288478064.html
Поръчах малко по-голям размер за да е по-дълъг,но пак ми е малко къс. В таблицата е посочен със  101 см,а реално е 98.  Cry
Сигурно ти е писнало да те разпитват за този панталон, но и аз бих искала да питам нещо  Embarassed  Висока съм 173 см и му се чудя до къде точно ще ми е дълъг. Нямам проблем да ми е до кокалчето на глезена, въпросът е да не е над него. Ти колко си висока и до къде ти е панталонът? Благодаря  Hug
Hug
Аз съм 170 см и ми е някъде до кокалче. Днес ходих с него. Топличек е  Laughing
Чакам още един топъл панталон и едни топли дънки. Дано поне те да не са ми къси  Rolling Eyes

# 286
Здравейте, дами. Както вече споменах в предната тема съм начинаеща в интернет пазаруването. На 06.12 направих две поръчки и на 9.12 ми ги шипнаха. Въпросът ми е дали теглят някакви стотинки от вашите карти след направено заплащане за някакви такси или това е само при мен?  ThinkingПредварително се извинявам ако на някоя от вас и се е сторил глупав въпросът ми.
Зависи от банката. На мен от ПИБ НЕ ми взимат пари, а от Пощенска ми взимат, вярно стотинки са, но защо да им ги давам. Затова пазарувам само с картата от ПИБ.

Това със стотинките е курсовата разлика заради плащане в долари. И от картата на ПИБ ги взимат но са вкл. в цялата ти сума, така че няма кой знае каква разлика.

# 287
  • у нас
Здравейте, дами. Както вече споменах в предната тема съм начинаеща в интернет пазаруването. На 06.12 направих две поръчки и на 9.12 ми ги шипнаха. Въпросът ми е дали теглят някакви стотинки от вашите карти след направено заплащане за някакви такси или това е само при мен?  ThinkingПредварително се извинявам ако на някоя от вас и се е сторил глупав въпросът ми.
Зависи от банката. На мен от ПИБ НЕ ми взимат пари, а от Пощенска ми взимат, вярно стотинки са, но защо да им ги давам. Затова пазарувам само с картата от ПИБ.

Това със стотинките е курсовата разлика заради плащане в долари. И от картата на ПИБ ги взимат но са вкл. в цялата ти сума, така че няма кой знае каква разлика.

Пощенска банка вземат % от сумата на поръчката, не е разлика разлика в курса на валутата  Peace

Момичета, да ви попитам за диспутите, че ми е за първи път и не ми са ясни много, много нещата. Та, ескалирах един диспут и получих едно съобщение, в което ми казват да вляза през някакъв линк за жалби. Влязох и оттам на сетне не ми е ясно. Какво трябва да правя? Сега ми е със статус изчакване на отговор от двете страни. Обаче като цъкна на история под на администратора, седи моето описание на проблема. Трябва ли пак да давам отговор и да описвам ситуацията? И после какво следва?

Ако не си получил стоката и е отворен диспут за това, какво трябва да се прави преди да изтече срока? Трябва ли да се ескалира или нещо друго? Трябва ли да се показват някакви доказателства, че е не пристигнала стоката?

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 16:20 от Sinara

# 288
  • Sofia
Здравейте, научих за този сайт от една приятелка, чиято поръчка пристигна за около 23 дена.
Моята, от същия продавач, я чакам вече почти месец - на 13 ноември поръчах сума ти неща, които да използвам за коледни подаръци, а няма ни вест, ни кост от тях. С проследяващия номер си следях поръчката, но от 23 ноември е заседнала в някакъв си китайски град Пек Пек... Това нормално ли е? Да я очаквам ли преди Коледа, или няма да я бъде?

Срокът на доставка е 60 дни, а през декември и по-дълъг. Дали и кога ще дойде няма как да се гадае. Имаме заседнали пратки от октомври. Най-вероятно ще дойде, но не се знае кога.
Било е доста рисковано да поръчваш коледни подаръци в средата на ноември, при положение, че срокът е 60 дни. Дано имаш късмет  Peace

Моля ви, като пишете че нещо е умалено/уголемено, пишете дали имате предвид спрямо таблицата в обявата! Иначе е доста субективно, хората за това са сложили таблици!

# 289
Здравейте!
Моля за съвет  - за детско яке за възраст 1год и 4 месеца кой размер да паръчам? В момента е с яке, което отговаря на размерите на 2Т / поне така измерих/ и е почти малко.  Ето го и якето  http://www.aliexpress.com/item/Retail-one-pc-Winter-wadded-warm- … n/1502717647.html

Да кажа,че получих тази блуза -много мека  и добра като размер. Ще видя след пране как е

http://www.aliexpress.com/snapshot/280422320.html

# 290
  • Dùn Èideann
Поръчах си тези панталонки, за първи път купувам в този сайт.
 http://s.click.aliexpress.com/click_url.htm?e=kcsMOxCydW3v%2Fk7q … %2BYbCqHS6g%3D%3D
Доколкото разбрах, с Чайна пост трябва да чакам минимум 30 дена, но като чете вашите мнения, може и по-дълго да отиде!   Thinking                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
ако дойдат към средата на януари, ще се радваш Grinning
Иначе са супер панталонките! Wink

# 291
Имам леко странен казус.Имам даден проследяващ номер за хонг-конгските пощи,който съм 95% , че е фалшив/нереален.
Става въпрос за баскетболни кецове,които наблюдавам от около месец.Стана така,че от $70 при намалението станаха $56 и използвайки купон за $5 ги взех за $51.Явно обаче се оказа,че търговеца,който е нов , е намерил  OEM фабрика (за тези които не знаят това са артикули от всякакъв тип,които се правят в официалните фабрики след официално работно време и почивни дни).Стана така,че намалението съвпадна като период с много получени кецове от клиенти,като отзивите от всички са супер добри и го хвалят за качеството.От това той реши,че може да вдигне цените,като след намаленито ги качи с около 50% - моите кецове станаха $105 , но явно качеството е много добро и хората се избиват да ги купуват дори и на тази цена , и непрекъснато става така,че ту зареди и след 2-3 часа свършват.
В тази ситуация той ми дава фалшив проследяващ номер целенасочено,защото той може да продаде маратонките за $105 веднага и предпочита да ми върне парите.
Ако повдигна диспут ще си взема парите,но същите кецове вече се водят като друг артикул и не мога да го накарам да ги прати пак-той ще иска да му доплатя .... и не знам какво да правя , защото за него явно е за предпочитане да получи 1 негативна оценка,но да изкара $50 отгоре,а и като получава по 20 на ден позитивни не му и пука хич.
 Crossing Arms
Между другото ако се наложи да ми връща парите-колко ще ми върне - $56 ,или $51 защото съм ползвал купон за $5? Това винаги съм се чудел как е-при диспутите на артикули купени с купони.
Извинявам се за дългия пост,но случая е по-странен и трябваше да го опиша.

# 292
  • София
WaltherP99, със сигурност ще ти върнат само толкова, колкото си платил - 51. Купона отпада, но може да се появи в акаунта пак... При мен се е получавало, но с други купони, не от  разните игри.

# 293
Момичета, кои от вас бяха поръчвали тези къси панталонки http://www.aliexpress.com/item/1PC-New-2-Colors-Womens-Tiered-Sh … -L/808215607.html ? Може ли да ми кажете от кой продавач сте ги взимали и доволни ли сте?
  bouquet

Hug
Аз съм 170 см и ми е някъде до кокалче. Днес ходих с него. Топличек е  Laughing
Чакам още един топъл панталон и едни топли дънки. Дано поне те да не са ми къси  Rolling Eyes
Много ти благодаря  Hug

Момичета, да ви попитам за диспутите, че ми е за първи път и не ми са ясни много, много нещата. Та, ескалирах един диспут и получих едно съобщение, в което ми казват да вляза през някакъв линк за жалби. Влязох и оттам на сетне не ми е ясно. Какво трябва да правя? Сега ми е със статус изчакване на отговор от двете страни. Обаче като цъкна на история под на администратора, седи моето описание на проблема. Трябва ли пак да давам отговор и да описвам ситуацията? И после какво следва?
Ако не си получил стоката и е отворен диспут за това, какво трябва да се прави преди да изтече срока? Трябва ли да се ескалира или нещо друго? Трябва ли да се показват някакви доказателства, че е не пристигнала стоката?
Предварително се извинявам за романа, който следва  Embarassed
Сега е нормално в History на диспута извън Complaint center да ти стои статус Buyer initiated arbitration. Всякаква комуникация вече се води във въпросния Complaint center, за който си получила имейл. По имейл ще получаваш нотификации, когато имаш отговор от Али в Complaint center-а. И в имейлите, и в самия Complaint center пише какво е следва да направиш (според ситуацията). Там се вижда твоето описание на проблема, когато ти отговорят от Али, ще се вижда и техния отговор (обикновено той е в червено). Ако нямаш отговор, а стои само твоето описание и статус Processing, значи още не са ти отговорили; в такъв случай няма нужда да описваш пак каквото и да е, защото вече веднъж си описала. Нормално е да се позабавят с отговора (имам повдигнати 2 диспута и вече 6 дена чакам отговор). Успех  Peace

В тази ситуация той ми дава фалшив проследяващ номер целенасочено,защото той може да продаде маратонките за $105 веднага и предпочита да ми върне парите.
Ако повдигна диспут ще си взема парите,но същите кецове вече се водят като друг артикул и не мога да го накарам да ги прати пак-той ще иска да му доплатя .... и не знам какво да правя , защото за него явно е за предпочитане да получи 1 негативна оценка,но да изкара $50 отгоре,а и като получава по 20 на ден позитивни не му и пука хич.
Ах, че гадняр гаден, тарикат китайски  #2gunfire  Много ги мразя такива номера  Crossing Arms
На мен ми се е случвало само веднъж и за съжаление стана точно както си го описал (не го пиша, за да те обезкуражавам, дано се включи и някой с повече опит, преборил китайската схема). Относно парите, ще ти върнат 51$. Дано намериш начин да ги изработиш  да си получиш кецовете  Peace
Редактирам се с едно наглед смахнато предложение, обаче нищо друго не измислям. Не е изпробвано лично. Ако нищо друго не подейства, опитай директен прям разговор с него в чата. Напиши му, че ти е ясно какво прави, че не е честно, че не си очаквал такова отношение от почтен човек, за какъвто си го смятал и т.н. дивотии, в кратце изиграй го жертва, разочарован и излъган (и едва ли не разплакан  Laughing ). Звучи адски налудничаво, обаче китайците са докачливи на тема чест и ако му кажеш "Лъжец, как можа, аз ти вярвах", може и да се обиди и да ги изпрати  Thinking

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 19:59 от Amazing Amazing

# 294
Към Експресбанк съм. Благодаря за отговорите.

# 295
WaltherP99, със сигурност ще ти върнат само толкова, колкото си платил - 51. Купона отпада, но може да се появи в акаунта пак... При мен се е получавало, но с други купони, не от  разните игри.

Мда-предполагах,че е нещо такова,защото търговеца в моя случай получава $56 реално - $51 от мен и $5 от Ати-то.Търговците ако ние не им кажем не знаят,че се ползва купон,но реално и не ги интересува.Е-като и се отчете % , или такса някакъва за продажба към Али-то няма да вземат $56 , но няма да са и $51...
Надявам се поне,че $5 купона ще ми го преведат в акаунта.
Разправям се с китайци от МНОГО години-има супер свестни,има и тотални мизерници.
Моя случай и оплакването ми е различно и затова описах случая-не се оплаквам от качеството,а от начина,по който се опитва да ме прекара. Naughty

# 296
Момичета дайте някой свестен продавач на това яке http://www.aliexpress.com/item/Brand-Rabbit-Fur-Front-Mink-Fur-S … n/1469458978.html, от този продавач нещо се страхувам... помагайте отново.. Благодаря

# 297
Мога да похваля този продавач и това портмоне.Получих го в черно за втори път.Пътува 20 дни с китайски пощи.
http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-iVintage-flower-wom … s/1255491580.html

# 298
 Здравейте, записвам се във вашата темичка, опитах се да попрочета тука-там, но вие сте много бързи Simple Smile. Искам да ви питам, дали някой е поръчвал играчка Фърби и ако е може ли да ми предложи продавач. Хубава вечер.

# 299
Момичета, пратките ми не отговарят - едната на номера, другата на цвета. Писах на китайците, единия ме пита за номера на пратката и повече не ми писа. Вчера им писах и им изпратих снимки и на двамата, но нито единия не ми отговаря. Да ги чакам ли още или да отварям диспути?

Общи условия

Активация на акаунт