Математически турнири - 25

• 77 410
  • 702
  •   1
Отговори
# 285
Задачата просто е объркана.
Ако е добавено колко най-малко, отговорът трябва да е 150.
Ако е добавено колко най-много трябва да е 155.
Смятам, че си напълно в правото си да поискаш за правилен да бъде признат отговор и 150 и 155.

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 21:14 от kodbg

# 286
  • София
Благодаря на всички които се включиха.Хлапето така си е помислило-всяко второ не означава непременно четно число,а в задачата разглежда нечетния вариант.Решена е случайно.Просто не знам как да му обясня защо отговорът му не се приема за верен.

Неприятна ситуация. Детето е разсъждавало съвсем правилно. Отговорът е верен, а не е оценен. Шест точки са си шест точки.  Редно е и двата отговора да се признаят за верни.

# 287
  • София
Смятам, че си напълно в правото си да поискаш за правилен да бъде признат всеки отговор м/у 150 и 155.

Тук не съм съгласна с теб  Grinning Има условие, че приетите момчета са четири пъти повече от момичетата,
това условие ще е изпълнено само при 150 и 155.

# 288

второ - записват децата ни за състезания в едни мухлясали халваджийски тефтери /не за без пари/ и после училища с математически профил и съществуващи сайтове лепят по стъклата на училищата безкрайни списъци...не е истина просто...
..
Все пак лепят по стъкла списъци, защото ние в Пазарджик и на това не можем да се надяваме. Имам усещането , че времето е спряло някъде в 1989г. Нищо не се променя. На въпроса ми- Къде могат да се проверят резултатите за гр.Пазарджик, получих следния отговор :
"Резултатите ще бъдат публикувани след 24.12.2013г. на сайта на турнира или Съюз на математиците в България.
Преди тази дата резултатите не са окончателни. Това го пишеше на условията на темата и децата трябва да са го прочели."
Просто нямам думи!

# 289
Все пак лепят по стъкла списъци, защото ние в Пазарджик и на това не можем да се надяваме. Имам усещането , че времето е спряло някъде в 1989г.
До преди две години, експертът ви по математика поддържаше приличен сайт с подробна и навременна информация. Не знам какво точно се е случило, но сайтът вече го няма.

# 290
Смятам, че си напълно в правото си да поискаш за правилен да бъде признат всеки отговор м/у 150 и 155.

Тук не съм съгласна с теб  Grinning Има условие, че приетите момчета са четири пъти повече от момичетата,
това условие ще е изпълнено само при 150 и 155.

Стилистична, не математическа грешка Simple Smile Исках да напиша всеки измежду 150 и 155, написах между.. Така стават и грешките в условията Simple Smile
Редактирах, за да е еднозначно.

# 291
Нямаме шанс за призово място.Детето е получило правилен отговор и е продължило напред.Благодарение на вашата подкрепа е доволно от себе си.

# 292
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Скоро ще се появят всички резултати за Стара Загора сега има само за 12 клас http://smbsz.free.bg/Klasirane_Salabashev_12_klas_2013.pdf

# 293
Скоро ще се появят всички резултати за Стара Загора сега има само за 12 клас http://smbsz.free.bg/Klasirane_Salabashev_12_klas_2013.pdf

Много голяма масовост, обикновено 12 клас вече вятър ги вее и не им се занимава. Радостно е, че толкова деца са участвали. Но ми се струва, че и тук е оценявано по различна скала и не може да се сравнява с резултатите от София.

# 294

Много голяма масовост, обикновено 12 клас вече вятър ги вее и не им се занимава. Радостно е, че толкова деца са участвали. Но ми се струва, че и тук е оценявано по различна скала и не може да се сравнява с резултатите от София.
Масовостта в Стара Загора вероятно е заради това, че на дванадесетокласниците, явили се там, резултатите се признават за кандидатстване в няколко висши училища.
Не знам защо пак се е получило разминаване в точкуването в различните градове, но от писмото на СМБ, разпратено до ръководствата на секциите на СМБ се оказва, че май единствено в Пловдив до момента са точкували правилно.

# 295
Не знам защо пак се е получило разминаване в точкуването в различните градове, но от писмото на СМБ, разпратено до ръководствата на секциите на СМБ се оказва, че май единствено в Пловдив до момента са точкували правилно.
В Пловдив си коригираха резултатите и вече са съпоставими със софийските.

# 296
Съжалявам, че не мога да дам линк към писмото. Вероятно след провеждане на състезанието е имало ново уточняване на скалата за 10-12 клас.

http://smb-vidin.org/

Тук го има качено.

# 297
Съжалявам, че не мога да дам линк към писмото. Вероятно след провеждане на състезанието е имало ново уточняване на скалата за 10-12 клас.

Тук го има качено.

Мерси, наистина кашата е пълна. Добре, че тази "боза" е само при големите, защото за тях това състезание не е особено важно. Ако беше при малките, кебапчетата нямаше въобще да влезнат в дневния ред Simple Smile

# 298

Дванадесетокласниците, явили се в Стара Загора, работят по специална тема и резултатите им се признават за кандидатстване във ВУЗ. Не съм много сигурна, но мисля, че бяха само 3 задачи с описване, всяка носеща най-много по 10 т.

# 299

Тук го има качено.

Ново уточняване на скалата е имало явно преди състезанието, тъй като в 125 СОУ на листите със задачите е дадена друга скала, а не тази, която е в писмото. Няма как да се разбере кой по каква скала е работил, защото резултат от 6 т. може да означава 3 решени задачи по 2 т. (скалата от листите със задачи), 2 решени задачи по 3 т. (миналогодишната скала) или 1 решена задача по 6 т. (скалата от писмото).

Общи условия

Активация на акаунт