НВ-ВМХ, част 70

• 43 868
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Ioanna82,аз също правя кардио.Правя 15 мин преди силовите тренировки и 30 мин след тях,4 дни в седмицата.Един ден в седмицата  50-60 мин на пътеката.При мен кардиото е бързо ходене съчетано с бягане.Трябва ли да го увелича още?CIOCCOLATE,всяка година ходя на профилактични прегледи за жлезата,поне до сега всичко беше наред с нея.Факт е ,че наистина много съм намалила храната,от страх съвсем да не напълнея!Вода пия най-много 2-2,5л,просто повече не мога!При мен нищо не нормално,колкото повече вода пия,толкова повече задържам и се издувам ShockedПри мен се появи и друго нещо,което ме озадачава.Появиха ми се гнойни пъпки и то в долната част на лицето,около брадичка,шия....от около 1 месец SadАз пъпки не съм имала от 15 години НИКАКВИ,нито като бях бременна,нито предменструални.В тотален шок съм,какво се случва с мен!

# 601
kameloth,аз наистина бях отслабнала и станала 47кг,но никога не съм гладувала!Отслабнах хранейки се само с месо и то свинско и агнешко,млечни,и то в огромни количества.Започнах да се храня така с цел наистина да отслабна,а не да ставам анорексичка.Просто при мен така се получи,колкото повече ядях,толкова повече отслабвах.Но нито съм се чувствала зле,нито отпаднала,напротив.Имах страхотна коса,кожа,не бях боледувала 4 години,целулита ми изчезна!Но това е преди 7 години,държа пак да отбележа!След като родих естествено нещата се промениха,тялото ми се измени,натрупах килограми.Благодарение само на този режим успях да сваля повечето излишно,но има още какво да се желае,а целите ми не са пак да ставам 47кг,и едно време не са били такива!Не бях спортувала никога и реших че спорта ще просто ще ускори процеса на отслабване и горене на мазнини,но уви..

# 602
Алекс
Скрит текст:
,смятам,че кардиото даже ти е много.Прави го накрая на трен-а,за 20+минути,интервално.Стречинг също,колкото се може по-продължителен.
Да не би да претренираш? newsm78
Това с пъпките е странно,има някаква причина,дано я откриеш и всичко да се оправи при теб.

# 603
Четох за Кортизол ,хормонът на стреса,вероятно сте коментирали неговото значение,а аз отново да съм пропуснала Simple Smile,но смятам е добре и той да се провери

Хроничният стрес стимулира отделянето на кортизол и води до трайно високо ниво в кръвта с всички неблагоприятни последствия-затлъстяване, нарушение функцията на мозъчните клетки и т.н. Постоянната стимулация може да доведе до изтощаване на

надбъбречните жлези и до снижение на кортизоловото ниво и нарушенията, които го съпровождат. Както високите, така и ниските нива на кортизола имат неблагоприятни ефекти върху организма. Ето защо е необходимо да се поддържа оптимално хормонално ниво.

# 604
aleksss14, такива пъпки се получават обикновено от повишени мъжки хормони, т.е. може би имаш хормонални проблеми.

# 605
Аз си правих пълна кръвна картина преди месец и нищо ми нямаше. Съмнявах се за щитовидна жлеза....и там се оказа, че няма проблем.  Стави до сега не са ме боляли..........Антидепресанти не пия от април, защото бях качила доста-след като ги спрях спрях с килограмите на едно място.....в момента пия само кантарион и билкови таблетки неолексан, т.е  5 -хидркситриптофан и от там ми намалява апетита и желанието за сладко. Единственто ми прегрешение по празниците са 2 парчета щолен. Иначе дори и на Бъдни вечер ядох само  микс от китайски гъби, песто и зелена салата с трюфели.......дори и от питката не си взех........Не съм пропускала и ден трите си лъжици кокосово масло....опитвам се да се приуча да ям по-мазно....но въглехидрати не консумирам, дори ядките гледах тъжно по празниците, защото край мен всички обожават ядки и имаше доста видове.......но пълнея.......

# 606
alinnna, не се насилвай с мазнините. А и ако не обичаш кокосово масло, не го яж. Но явно си отключила някакво заболяване. Храненето не може да е причината.

# 607
alinnna, aleksss14, и аз съм на мнение, че нещата ще се нормализират.Въпрос на време е  Peace Но наистина е добре да се направят някои изследвания.

Аз от известно време имам следния проблем.Стомахът ми е доста разхлабен.Каквото и да хапна излиза доста бързо  Mr. Green И си мисля, че тъй като може би организмът ми няма време да усвои хранителните вещества, затова имам повишен апетит.Следователно хапвам и то по-мазничко за да се заситя, а това от своя страна води до разхлабване и се получава един омагьосан кръг.Възможно ли  е теоретично да кача килограми при това положение т.е дали тялото ми гладува, въпреки че се храня и дали ще започне да се запасява  newsm78

# 608
  • SA
aleksss14, аз не зная как точно се храниш. Просто по информацията, която си дала се чудя каква е причината да пьлнееш, при условие, че доста спортуваш, не приемаш много храна и се храниш нисковьглехидратно. Някак си, ми е трудно да си представя, че при такава комбинация може да се покачат значително количество мазнини ( освен ако не става вьпрос за хормонален проблем). Затова се замислих дали пьк нямаш нереалистични очаквания по отношение на теглото. Разбира се, всичко, което казвам и си мисля е хипотетично, защото все пак нито се познаваме, нито пьк зная какво и по колко ядеш.
alinnna, ако ставните ти болки наистина са толкова силни, мисля че е редно поне да те прегледа ревматолог. Вьзможно е да са необходими и по-специални изследвания, а не само крьвна картина.
А по отношение на гнойните пьпки - вьзможно е да са причинени от завишен кортизол. Има даже такьв мед.термин - стероидно акне.

# 609
Шоки, с малко закъснение  Wink
Скрит текст:
Рецептата за коледните сладки е вече в темата. Надявам се да ви хареса!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.new#new
Ассос, разби ме това обяснение за вит. Д, който е по-скъп.  Joy
Йоанна, когато има проблеми с цикъла се пускат естрадиол, прогестерон, лх и фсх на 3-4 ден. Дай LH и FSH в гугъл и ще разбереш какво е това.  Wink Те трябва да са в опредлено съотношение.  Peace Дойде ли ти междувременно?
Кам, как си? Поотърси ли се от големия шок? Hug
alinnna, възможно ли е да си задържала вода? Много сол ли приемаш? Изледвала ли си хормони, бъбреци, да не би да имаш артрит, подагра, нещо автоимунно? Силните болки в ставите говорят за възпалителен процес. Добре е да се консултираш възможно най-скоро с лекар и да изключите здравословен проблем. Как точно се храниш? Напиши менюто си за един ден, ако искаш.  Peace
aleksss14, такива пъпки се получават обикновено от повишени мъжки хормони, т.е. може би имаш хормонални проблеми.
  Peace

Много време имате вие, ей!  Laughing Аз такива теми (за вегета и месоядци), а и други конкурентни, ги подминавам и хич не ме влекат. Инфо има бол из нета - който иска да чете и да се информира!  Peace Сигурно съм толкова спокойна защото откакто съм режимна много рядко имам промени в настроението, което обикновенно е много добро и позитивно.  Grinning

# 610
Jana Ina ,голяма съм шматка LaughingМислех,че са някакви други съкращения.Мерси  bouquet

Пуснах FHS,LH, prolactin.estradiol ,както и клинично-химични  и хематологични-цитологични.
Не ми дойде,но се надявам и това да стане.

Алекс,напиши да видим примерно хранене за няколко дни,прави са момичетата Peace

# 611
Пуснах FHS,LH, prolactin.estradiol ,както и клинично-химични  и хематологични-цитологични.
А мъжки изследвала ли си? Не е редно да не ти идва...

# 612
Жана, ако задържах вода, не би ли трябвало да съм подута.....знам ли. Какво меню да пиша.....ами на мен през деня стомахът ми е свит на топка и не мога да ям......насилвам се поне да пия зелен чай, мате и едно кафе с кокосово масло, а вечер обикновено ям меса, риба, салати и яйца, като готвя със зехтин и чисто масло. А ставните болки ги свързвах с грип, понеже бях 17 дни болничен и на антибиотици....като клекна ако нямай кой да ме вдигне трябва да се хвана за нещо......но след грипа болките не отшумяха..........преди две седмици беше ужасен срам.......правя отчаяни опити да се кача на влака, обаче не става номерът и стоя и рева ,че чак хълцам на перона и с билет в ръката ....минават мъже избутват ме да могат да се качат ......една жена на около 60 , та може и повече години ми помогна с чантите и се качи, а след това ми подаде ръка да се кача  Cry Уж стъпалата на влака не са толкова високи......

# 613
alinnna, ако на всякъде по тялото си задържала вода, то може да си леко подпухнала като преди цикъл. Отоци има, когато задържането на вода е само на определени места.  Peace Храненето ти не ми изглежда здравословно - ами ти реално не се храниш редовно. Не знам дали идеята на режима е точно такава - да седиш цял ден гладен и вечер да се натъпчеш като за последно.  newsm78 Това с болките и грипа променя нещата. Отиди на лекар, за да не се окаже, че имаш усложнения от грипа.  Peace

# 614
А мъжки изследвала ли си? Не е редно да не ти идва...

bouquetОще утре отивам в лабораторията

alinnna , значи хапваш основно вечер. Да не би пък да е недостатъчно като количество ? Или много повече от необходимото ? Пробвай, поне няколко часа, преди вечеря да имаш едно хранене /яйца,месо със салата и т.н./

Общи условия

Активация на акаунт