НВ-ВМХ, част 70

• 43 868
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • SA
alinnna , това си е било сериозно заболяване, щом 17 дни си била в болнични. Без да сьм наясно с подробностите, чисто теоретично може да се предположи, че си боледувала от някаква вирусна ( или бактериална ) инфекция, която да е отключила реактивен артрит и оттам този ставен синдром.
Понякога след вирусни инфекции е вьзможно да се прояви бьбречна недостатьчност сьс задьржане на много вода в тялото.
Другото - не зная от колко време приемаш този 5 -хидрокситриптофан , но той пьк може да причини мускулни болки и слабост.
Изобщо, щом се чувстваш толкова зле, не отлагай прегледа при лекар.
Не мисля изобщо, че храненето ти има врьзка с тези оплаквания.

# 616
О, не не мисля, че е от храненето.....просто се чудя защо не отслабвам.......ами аз не гладувам умишлен през ден, просто ми се гади, дори при мисълта да ям.......а за артрит и аз си помислих, но понеже  личната дори и за спешен случай не дава направления......а моите оплаквания били нормални за 43-годишната ми възраст.....всички на такава възраст ги болели ставите и нямало смисъл да и хабя направленията Rolling Eyes

# 617
  • SA
Цитат
а моите оплаквания били нормални за 43-годишната ми възраст.....всички на такава възраст ги болели ставите и нямало смисъл да и хабя направленията Rolling Eyes

Shocked
Нямам думи... Когато човек е здрав, нищо не го боли, дори и на 90 години.
 ooooh!
А пьк това безапетитие и гадене сьщо може да са симптоми на заболяване.

# 618
Да се отчета и аз набързо. Доволна съм от себе си по празниците, почти нищо тестено и сладко не съм яла, на бъдни вечер минах само с половин сърма и малко бобена салата, от питката и баницата -само по една хапка. Ошава го варих без захар, и пак ми беше толкова сладък, че не го пих.
Кам, като прочетох какво си преживяла, направо ми стана лошо. Аз съм се давила два пъти, но в басейн, а твоето е било още по тежко, много се радвам, че всичко е свършило благополучно.  Hug
alinnna, настоявай за направление за ревматолог или нефролог, или някакви изследвания да ти се пуснат, усложненията от грип понякога са много тежки и непредсказуеми. Не искам да звуча плашещо, но точно онзи ден разбрах за една позната която починала от такива усложнения след грип, първо отказали бъбреците, после белите дробове.  Peace

# 619
Ами ще се постарая утре да си сменя личния лекар, че е  последна възможност.......а липсата на апетит е на нервна почва....

# 620
  • София
Алина, хубаво си решила да смениш личната си лекарка  Peace Правилно!

Опитвай се да хапваш по мъничко и в другите хранения, нищо че не ти се яде. Хапвай по 1 яйце или парче сирене или кашкавал. Това ще помогне на хормоните ти да се регулират с времето.

# 621
  bouquetБлагодаря ви момичета за съветите и вниманието,много сте мили всички  bouquetПродължавам да се храня ВМ-НВ,тъй като ми е адски вкусно,а и съм имала страхотни резултати.Това което ще направя е да си пусна изследвания.Майка ми е гинеколог и е крайно време и аз да опра до нея.Надявам се не възразявате,ако имам въпроси,да се включвам при вас,за помощ? HugИначе ви чета редовно,даже в момента преглеждам старите теми,от които също научавам много неща!Пожелавам на всички ви да постигнете целите,към които се стремите! Heart Eyes

# 622
  • SA
Jana Ina , Lemy,  Hug Благодаря ви! Посьвзех се, тези дни пак се кьпя, но в една лагуна, редом с разни бебешори.  Simple Smile
alinnna , сьветвам те преди да се консултираш с лекар, ясно да подредиш в главата си всички оплаквания, които имаш, по реда на проявата им според инфекцията, която си прекарала. Например - кога се появяват тези ставни болки и само болки в ставите ли са, или и в мускулите? Чувстваш ли отпадналост, слабост, уморяемост след физическо усилие? Десетте килограма, които казваш, че си качила - за колко време и след инфекцията ли се случва? Изобщо си систематизирай всичко и го кажи на лекаря, защото за някои неща може и да не се сетят да те питат конкретно.
От сьрце ти желая всичко да е наред и просто тялото ти все още да не се е вьзстановило напьлно след сериозното боледуване!  Hug
aleksss14, разбира се, че можеш да питаш за всичко в темата! А че с режима ни е адски вкусно, няма спор.  Simple Smile Сигурна сьм, че и ти ще постигнеш желаните цели!  Hug

# 623
 bouquetОще утре отивам в лабораторията
Ами да - отивай и после се консултирай с някой гинеколог, ако има нещо изън норма.  Peace Ако трябва да ти го предизвикат с Дуфастон или с хомеопатия, за да влизат в ред нещата. Ти с инсулина нямаш проблем, нали?
Алина, подкрепям Кам и даже си мисля, че ако си толкова зле, личната като не ти дава направление, отиди в спешно отделение и кажи, че не издържаш от болка, за да и обърнат внимание. Другият вариант е да отидеш на частен прием и да си платиш. Но в случая става въпрос за здравето ти и трябва да направиш нещо по въпроса! Peace
Кам, радвам се!  Hug Бебешори или не, живота ни е най-важното!  Wink Пък и покрай бебетата все ще ти е забавно.

# 624
.....

Аз друго исках да питам - някой знае ли има ли съществена разлика между Вигантол и Витамин Д на Джеймисън. Като състав и концентрация са идентични, с тази разлика че Джеймисъновия се получава от "от напоена със слънце вълна на овце, живеещи във високите части на Австралия и Нова Зеландия". Педиатърката предписа на малката да взима по една капка от втория, но нещо подозирам, че ме стрижат мене за овца с тая десеторна цена  Mr. Green

Аз пия тоя витамин, не виждам разлика с другия Д който съм взимала преди, и определено бях останала с впечатление че не е скъпа марка, може и да бъркам  newsm78 Не знам от какво го стрижат ама аз го взимам защото една капка е 1000 уи и по-лесно си го дозирам. Иначе ако е 400 да речем капя 10 капки и свършва по-бързо сякаш... 

# 625
  • София
Хм, ами на Джеймисън капката е пак 400 IU, точко както и Вигантола. Да не би да става въпрос за друг витамин Д?

# 626
Jana Ina , Lemy,  Hug Благодаря ви! Посьвзех се, тези дни пак се кьпя, но в една лагуна, редом с разни бебешори.  Simple Smile
alinnna , сьветвам те преди да се консултираш с лекар, ясно да подредиш в главата си всички оплаквания, които имаш, по реда на проявата им според инфекцията, която си прекарала. Например - кога се появяват тези ставни болки и само болки в ставите ли са, или и в мускулите? Чувстваш ли отпадналост, слабост, уморяемост след физическо усилие? Десетте килограма, които казваш, че си качила - за колко време и след инфекцията ли се случва? Изобщо си систематизирай всичко и го кажи на лекаря, защото за някои неща може и да не се сетят да те питат конкретно.
От сьрце ти желая всичко да е наред и просто тялото ти все още да не се е вьзстановило напьлно след сериозното боледуване!  Hug
aleksss14, разбира се, че можеш да питаш за всичко в темата! А че с режима ни е адски вкусно, няма спор.  Simple Smile Сигурна сьм, че и ти ще постигнеш желаните цели!  Hug

Ами да, макар, че тази постоянна умора ми я свързват с депресията. На мен ми направи нещо друго впечатление, когато започнах да пия Вигантол-започнаха да ми се белят ръцете......спрях го и се оправиха-може ли да има някаква връзка....

# 627
  • София
Асос, капката на Вигантола е 660 МЕ

# 628
aleksss14, разбира се, че си добре дошла да пишеш тук! Hug А понеже прочетох, че приемаш и Липовон, си мисля, че не е изключено пъпките да са от него.

alinnna, нищо чудно точно вирусното заболяване да е довело до усложнение. Не чакай за направление (системата е ужасна! Twisted Evil), а отивай на частно, ако все пак имаш възможност. Не може да караш така.

Jana Ina, благодаря за рецептата!   bouquet

# 629
Jana Ina  Hug много ти благодаря.Честно казано,не зная дали имам проблем с инсулина,но предвид коремното натрупване,паласки,които,ако не се лъжа ,са свързани с ИР и никога не са ми били присъщи,съм склонна да вярвам,че може би има нещо /предвид и гените ми -и двамата ми дядовци -диабетици/
Пуснах си кръвна захар онзи ден, всичко бе наред,но не зная дали е достатъчна като изследвания Blush

Наскоро се "запознах " и с лептиновата резистентност,та вече си имам логично обяснение и на пристъпите ми на преяждане...Наред с други фактори.

В този ред на мисли, все забравям Вигантола ooooh!-няколко дни го приемам,после се замотавам ...и не съм постоянна,а  сте обяснявали плюсовете му неколкократно.

Ще си правя алармата вече, Laughing

Hugблагодаря ви още веднъж

Общи условия

Активация на акаунт