Как се лекува разбито сърце?

• 48 729
  • 932
  •   1
Отговори
# 150
Аз от опит говоря - до сега не съм виждала верен мъж не само в моя връзка, но и като цяло. Постоянно женени и обвързани мъже си търсят нещо "чуждо" за "разнообразие", оплакват се от студа в семейството, неможещи да си признаят, че просто са си такива и жена им вече е омръзнала (полигамни). Някои мъже знаят до къде да спрат (1-2 пъти секс), други се увличат... Като човек почне да прави секс с някой, обикновено се привързва към него. Затова е много важно жените (ако не им е съвсем дотегнало), да правят с мъжете си секс поне 2-3 пъти седмично, с уговорката че това е ужасно малко за здрав мъж, но все пак е приемливо. Който не се напъне поне за минимума, да не очаква връзката му да продължава безоблачно. Пак ще кажа като и в други теми - аз мисля, че човекът не е моногамен по природа, независимо дали е мъж или жена. Когато жената продължи дълго и безоблачно с един мъж, започва да й се иска разнообразие. Предполагам че и с мъжете е същото. Обикновено жените, при които връзката не минава безоблачно, като че по-малко внимание обръщат на нагона си за чужди мъже, защото имат други проблеми.

Мисля, че колкото повече отблъскваш един мъж, толкова повече ще те желае. За да накараш един мъж да те обича цял живот, трябва да го зарежеш. Това важи и за жените де.

# 151
  • София
Няма такова нещо.
Мъжете и жените са най-разнообразни като типажи и както има полигамни, така има и моногамни и абсолютно не подкрепям обобщенията от подобен характер.
Съвсем спокойно може мъж или жена да са вилнели безконтролно известен брой години, след което да се чувстват комфортно в моногамна конфигурация.
Аз, пък познавам доста такива.

Мисля, че колкото повече отблъскваш един мъж, толкова повече ще те желае. За да накараш един мъж да те обича цял живот, трябва да го зарежеш. Това важи и за жените де.
Това пък е като от лексикон на някоя петокласничка.

# 152
Е нека да е от лексикон на петокласничка, но почти всеки мъж и почти всяка жена са влюбени цял живот и въздишат по някой, който ги е отхвърлил. Ако и да не са се държали добре докато са били заедно. За мен това е рецепта да остана завинаги в нечие сърце (ако ми е това целта, разбира се). Както казваше някой автор (или философ беше?!  newsm78), чието име не съм запомнила - "Ако искаш да съхраниш любовта си завинаги, не трябва да се жениш" (за човека, който обичаш). Или трябва нещо да се случи, за да ви раздели. Заживеете ли заедно задълго, отношенията ви ще се сгромолясат (след известен период от време), т.е. няма да са същите.

# 153
Предвид всичко казано досега в мен възникват следните въпроси към авторката -
След като имате връзка, продължаваща месеци наред, живеете заедно, не би ли било логично родителите ти и приятелите ти най-малкото да знаят, че имаш приятел? Защо връзката е в тайна?

Иначе от една страна е по-добре така, защото като си сред хора, които не знаят какво те терзае, разговорът може да се върти около други теми и така да се откъсваш от мислите си за него.
Иначе споделям мнението на останалите, че най-разумно е да се откачиш. Иначе въпросният може и да те обича, но по един странен, комплексарски начин. Много е възможно ти да си човекът с по-силната позиция във връзката, да си по-стабилна психически (въпреки сегашната моментна слабост) и той да се опитва да се доказва като силен и мъжкар по този извратен начин. При всички положения на теб това не ти трябва.
Ако можеш да си организираш и някоя забежка до чужбина за 3-4 дни, дори да не е веднага - това също ще те отрезви доста.

# 154
  • София
Е нека да е от лексикон на петокласничка, но почти всеки мъж и почти всяка жена са влюбени цял живот и въздишат по някой, който ги е отхвърлил. Ако и да не са се държали добре докато са били заедно. За мен това е рецепта да остана завинаги в нечие сърце (ако ми е това целта, разбира се). Както казваше някой автор (или философ беше?!  newsm78), чието име не съм запомнила - "Ако искаш да съхраниш любовта си завинаги, не трябва да се жениш" (за човека, който обичаш). Или трябва нещо да се случи, за да ви раздели. Заживеете ли заедно задълго, отношенията ви ще се сгромолясат (след известен период от време), т.е. няма да са същите.
Ами аз не въздишам. Не мога да съм влюбена в някой, който не е влюбен в мен. И съм твърде влюбена в себе си, за да мога да питая чувства към когото и да било, които не ги споделя, нека така да се изразя.

За брака е същата работа. Всякакви подобни сентенции знам, да не разваляме любовта със секс, сексът- с любов и любовта с брак, примерно и още хиляда от същия калибър.

Да, щастливите бракове /под бракове разбирам семейства, а не сключили брак/ са плод не на едно влюбване. Де да беше така.
И любовта не е едно влюбване. За щастие.

# 155
Тогава тази себелюбов не създава ли в човека прекалено мноу задръжки, че чак да не може да се влюби, ако не е взаимно? Не трябва ли в 1 влюбване да има поне мъничко сладка мъка? Иначе нема тръпка некакси Wink...Говоря въобще и изобщо, не за авторката на темата.

# 156
  • София
Не, Пънки.
Да обичаш себе си, да се уважаваш и цениш е съвсем нормално състояние.
Мога да се влюбя, по-точно да проявя интерес, но ако не срещна отговор, не мога да се влюбя.
Ако се влюбя, тогава се отдавам и тогава елемента на сладка мъка съществува и за двамата влюбени.
Обаче и на мен ми се отдава, нали така.

# 157
  • София
Това означава ли, че не си изпитвала несподелена любов?

# 158
  • София
Естествено, че съм имала несподелена любов.
По-скоро несподелено влюбване.
Откъде иначе ще знам всичко това.

# 159
Аз от опит говоря - до сега не съм виждала верен мъж не само в моя връзка, но и като цяло. Постоянно женени и обвързани мъже си търсят нещо "чуждо" за "разнообразие", оплакват се от студа в семейството, неможещи да си признаят, че просто са си такива и жена им вече е омръзнала (полигамни). Някои мъже знаят до къде да спрат (1-2 пъти секс), други се увличат... Като човек почне да прави секс с някой, обикновено се привързва към него. Затова е много важно жените (ако не им е съвсем дотегнало), да правят с мъжете си секс поне 2-3 пъти седмично, с уговорката че това е ужасно малко за здрав мъж, но все пак е приемливо. Който не се напъне поне за минимума, да не очаква връзката му да продължава безоблачно. Пак ще кажа като и в други теми - аз мисля, че човекът не е моногамен по природа, независимо дали е мъж или жена.
Аз мислех като теб преди - много по-лесно е да си ги използваш мъжете за каквото ти трябват,имаш си критерии за тях.Всичко точно и прагматично.
Обаче това е страхливият човек,наранен от нещо - при кой е фигурата на бащата,при друг предишна много тежка чувствителност и разбито сърце,при трети проблемът е майката,при четвърти примерно животът като дете...
Аз се промених и си открих и поправих проблема.
Хората по принцип са моногамни според мен.Както има толкова много бозайници и птици моногамни.Обаче заради много по-сложното ни устройство,много по-често се случват аномалии.
Докато за авторката...и аз съм била в подобна ситуация (тази,която ме бее повредила за малко Laughing) и както са казали момочетата,стискаш зъби и го зарязва^.Както се прави с околада на диета. Laughing

# 160
  • Tам през Атлантическия океан
О господи, - вздохнула она, - всегда одно и то же! Если хочешь, чтобы мужчина хорошо к тебе относился, веди себя с ним, как последняя дрянь; а если ты с ним обращаешься по-человечески, он из тебя вымотает всю душу.

@Сомерсет Моэм "Бремя страстей человеческих"

Скрит текст:
О господи , - въздъхна тя , - винаги е едно и също ! Ако искаш мъжа да се отнася добре с тебе  дръж се с него като с последнaта отрепка  ; а ако ти се отнасяш човешки той ще ти извади душaтa.

п.п. и това го е казал/написал мъж  Sunglasses

мисля че и друг път съм пускала това в подбни теми  Sunglasses

# 161
Desss, следващия път не го крий, моля, превода, че прочетох няколко пъти, докато си преведа. Crazy Joy

# 162
  • София
Ами да не би да открихте топлата вода  Mr. Green Винаги си е било така и така ще бъде

# 163
Мисля, че авторката много добре разбира, че този мъж не е за нея. Проблемът ѝ е, че въпреки че го разбира - не може да му тегли една. Вие ѝ давате кураж да се задвижи в тази посока и дано ѝ е достатъчен! Единственото, което се иска, е да се реши и да го направи. Зависи вече от факторите, които я спират - до колко са силни. Колкото са по-силни -толкова повече влияят върху поведението ѝ.

За мъжете... Този, който се е клел във вярност, давал е обещания да направи съпругата си щастлива, да бъде до нея в добри и лоши моменти - да си поема отговорността при изневяра. Но същата отговорност за избора си да поема и съпругата. Отношенията между двама души се променят. Те са зависими от промените през годините в двамата, от ситуациите, пред които двамата или единия от двамата се поставят и от начина, по който реагират спрямо случващото им се. Та когато мъжът изневери, жената вместо да търси вина в него или в трети човек - да си решава дали и защо иска или не иска да остане с него. Търсенето на виновник е ненужно.

# 164
  • София
Ааа виновник трябва да има  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт