ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО- тема №14

• 77 729
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
На мен топло не ми става. А лошото - то си е постоянно Sad

# 676
Здравейте, момичета  bouquet
Пиша за пръв път тук, защото мисля, че ще може да ме разберете.От 3 години страдам от нещо средно между паническо разтройство и вегетативна дистония. Оплакванията при мен са само физически, но за жалост постоянни и много неприятни изразяващи се в :местещи се болки по цялото тяло, гадно главоболие, изтръпване на ръце, крака и глава ,треперене на мускулите и от време на време сърцебиене. Пих в продължение на 3 години по 1 деанксит(флоанксол) дневно и се чувствах перфектно -пробвах на 2 пъти да го спра - положението след месец става ужасно-болките отново се връщат.Последно пробвах да спра деанксита преди 4 месеца, като се насочих към класически хомеопати-ефект никакъв даже се влоших.От 3 седмици се върнах при моята психиатърка И Е ПОМОЛИХ да ми даде нещо с което мога да забременявам-т.к имам момиченце на 4 годинки и искам още едно детенце. Лекарката ми каза, че с невролептици какъвто е деанксита не може да забременявам , но бих могла с антидепресанти и ми изписа Серопрам .Пия вече по 1 серопрам на ден,а ефект засега почти не виждам, даже се чувствам и тревожна. Та искам да ви попитам момичета-възможно ли е след 20 дни още да не се усеща ефекта  на антидепресанта ??След колко време горе долу вие сте се почуствали по добре след началото на лечение с антидепресанти????

# 677
Здравейте. Аз съм в София, днес ме изписаха от Сити клиник, приеха ме след като изгубих съзнание. За съжаление казаха, че това не са прости инсулти, но не знаят какво е и не знаят как да ми помогнат. Това е.

# 678
На мен топло не ми става. А лошото - то си е постоянно Sad

И как се справяш с това постоянно лошо, аз го получавам на пристъпи моето, но пак е доста гадно, а стане ли ми топло...и веднага ми става лошо,свързала съм ги може би 2-те неща, защото първата ми ПА беше лятото?
А като заговорихме за това втрисане, като се завиете минава ли ви...на мен и завита понякога трябва да минат 1-2 часа и да си мине от самосебе си...не става иначе, а при вас как е?

Гала на теб какво ти е, че нещо не съм разбрала...кви инсулти, кви клиники?

# 679
Palechka, напълно възможно е да трябва още време докато се натрупа АД!!Не се притеснявай, че не действа веднага, дай му още малко време..Ако обаче след още 10дни няма ефект, говори с лекарката да го смените! Попитай я за Ципрелекс или Золофт.. май са по-лесно поносими.Някакво успокоително даде ли ти? Което да пиеш в началото с АД за да му притъпи страничните ефекти? И не бързай за бебето Wink Гледай да се стабилизираш първо!

гала, ах гала!Понякога си мисля, че решението на такива "безнадеждни" случаи като твоя е много лесно и се крие в нещо, което лекарите са пропуснали да проверят!! Някакъв малък, но достатъчно осезаем дисбаланс в организма ти, който предизвиква всички тези неща...Направиха ли ти всякакви неврологични изследвания?Проходимост на съдовете в главата и т.н.? Бъбреци,  ВСЯКАКВИ(включително и полови)хормони?Кръвна захар? Взаимодействието на всички лекарства, които пиеш?Съмнения за паркинсон или склероза( те са с много лица и проявления)?Какво стана с онези изследвания в чужбина? Резултати?!?!?

# 680
*NOA*, благодаря за отговора ,ще му дам още малко време,просто ми е много чудно т.к с деанксита подобрение настъпваше на 3-4 ден, а тука 20 дни и единствено главоболието е малко по слабо, но всички други гадости са на лице,та за това се чудих.... А иначе да, пия го с ксанакс ,който от днес трябва да го спра и да остана са мо на Серопрама , но това не ме притеснява, защото с ксанакс или не пак си ми е лошо:) А за детето, ох не знам много сложна тема - знам че ще се стабилизирам, ама с лекарства, без лекарства не знам май започвам да си мисля ,че вече цял живот ще си ги пия и от това боли... само с психотерапия не съм пробвала още ...

# 681
Радвайте се, че дори и да пиете лекарства сте добре с тях. На мен ми правиха нов ЯМР, който е нормален, проходимостта на съдовете също е нормална, кръвните също. Казват, че не знаят какво причинява инсултните симптоми, изследванията от Германия са в норма, просто наистина не знаят. е ако имаха идея щяха да ми помогнат, виждам ги, че искат да ми помогнат, чудят се. Лошото е, че аз съм зле, почти не ставам от леглото, прилошава ми, зле ми е. А лекарствата, те просто пробват с тях, ето така, без идея, просто от някъде случайно ако някое помогне. Така се моля, да стане някакво чудо и да намерят решение, независимо какво ще е.
Илюшън, ти как си, какво става с теб, преминаха ли ти оплакванията?

# 682
  • София
Гала, хормони на надбъбречни жлези изследвали ли са ти?
При мен откриха увеличен алдостерон и смятат, че става дума за аденом на надбъбречната жлеза.
Симптомите ми са подобни на инсулт също.

# 683
Радвайте се, че дори и да пиете лекарства сте добре с тях. На мен ми правиха нов ЯМР, който е нормален, проходимостта на съдовете също е нормална, кръвните също. Казват, че не знаят какво причинява инсултните симптоми, изследванията от Германия са в норма, просто наистина не знаят. е ако имаха идея щяха да ми помогнат, виждам ги, че искат да ми помогнат, чудят се. Лошото е, че аз съм зле, почти не ставам от леглото, прилошава ми, зле ми е. А лекарствата, те просто пробват с тях, ето така, без идея, просто от някъде случайно ако някое помогне. Така се моля, да стане някакво чудо и да намерят решение, независимо какво ще е.
Илюшън, ти как си, какво става с теб, преминаха ли ти оплакванията?

Не мога да повярвам-лекарско отношение- не можели да помогнат.Гала, аз няколко пъти ти казах да потърсиш нетрадиционни методи. Опитай и това. Не се отказвай. Ти си боец.

# 684
maiamiii , и аз страдам , от както родих от това състояние - топли вълни. Изведнъж, както си стоя и пламвам цялата - лицето , ушите ... Имам проблем с щит.жлеза , уж от нея е , но и на психическа основа си го докарвам доста често . Казвам си - ето сега ще почервенея и става веднага  Grinning.

# 685
Palechka , аз започвам да усещам първите ефекти от АД 3-4 дни след като съм го започнала. Пълния ефект е след около 2 седмици.
Лично мое мнение - ако не се чувстваш добре след 20 дни прием, това лекарство не е подходящо за теб. И на мен ми го бяха изписали съвсем в началото, и аз не се чувствах добре на 3-тия ден получих ПА и го смениха.
Гала понеже не съм чела целия форум и тези отпреди - при теб нищо не е открито, в смисъл нямаш анатомични изменения, но получаваш тези симптоми така ли?

# 686
Здравейте.Пиша за пръв път.На 21 съм и преди 3 години отключих ПР.след половин година започнах антидепресантите(серопрам и деанксит).Пих ги в продължение на 2 години и ги спрях преди 4,5 месеца.Започнах пак да се страхувам,но не беше нещо толкова тежко.Пих чайчета и т.н.,но преди няколко дни приятеля ми ми каза,че иска да прекъснем за известно време взаимоотношения и незнам какво ми стана.Първия ден-цял ден рев.Страх ме е да остана сама,гледам постоянно да има някой край мен,за да имам с кой да си говоря и да ме разсейва.Имам суицидни мисли понякога,от което много ме е страх.Не стига,че имам Пр,а сега пък и се депресирах.. Ходих при пси ми и тя ми предписа АД естествено.Трябваше да започна да ги пия вчера,ама хич не ми се иска..На някой случвало ли му се е,нещо подобно..Направо честно ви казвам Обичах си ПР преди няколко дни.. :Д

# 687
Полина, и на мен от ПР ми се отключи тревожност и депресивно състояние/въпреки,че според психиатрите съм с ПР и много силно изразена тревожност с физически симптоми и няма и помен от депресивно състояние, но според мен си бях и в лека депресийка/,миналата пролет, лека полека с много бавни темпове отшумява обаче, мислите, за които говориш, щом те е страх от тях това са натрапливости, аз изпитвах неистов ужас,като съм на високо, да не направя някоя глупост и ужасно много се страхувах от това, поради този мой ужасен страх започнах психотерапия, е вече спокойно мога да кажа,че си излизам на терасата, пак ме е страх, но не е онзи парализиращ ужас и страх/не го пожелавам и на най-големия си враг това чудо. Два пъти лятото за по един-два дена изпадах в страхови кризи да не направя нещо и не смеех да оставам сама, вечерно време, понеже мъжът ми работи и нощем, но въпреки,че ме виждаше в какво състояние съм той излизаше на работа и ме оставяше сама с  детето , може би и това ми помогна да го преодолявам бавно,бавно-имаше ми пълно доверие//, а и при мен тази натрапливост се появи след като започнах да приемам деанксит, преди това имах само тревожност и страх от неизвестното и какво ли ме чака, но се сдобих и с тази екстра и ще ходя на психотерапия докато напълно не изкореня тази мисъл от главата си, ако ще и 2 години да ходя. Една приятелка с ПР имаше същия страх от високо и не смееш да излиза на терасата, да не направи някоя глупост и тя, но при нея за 2 месеца е отшумяло напълно/ и тя ходи на психотерапия вече 2 години и поне няма никакви натрапливости вече, само отвреме на време ПР напомня за себе си/, докато при мен на този етап от "лечението"ми мислите си плуват и се появяват периодично/прави ми впечатление,че се появяват,когато имам някакво притеснение в ежедневието, или е болно детето или сме се сдърпали с мъжа ми за нещо/, искам напълно да ги изкореня, но процеса   е бавен- натрапливостите са много по ужасяващи от ПР- то си е направо песен, и задуха и сърцебиенето и треперенето на краката, прилошаванията,изтръпването на крайници, глава,повишаването на кръвното-всичко се изтърпява- но мислите, с тях е най-трудно човек да се бори, още повече когато хем осъзнаваш,че страха ти е илюзорен, въпреки това не можеш да му се възпротивиш.

# 688
maria7787 къде ходиш на терапия.И на мен ми се иска,защото тея Ад само подтискат симптомите,но не си ли помогнеш сам с тея гадни мисли и натрапливости ,все едно никакъв ефект от тях.

# 689
Здравейте искам да ви попитам знаете ли когато играе лявото око на какво е

Общи условия

Активация на акаунт