Отговори
# 420
Дали стимулацията да е по-силна или по-слаба, както и видът на медикаментите, с които тя се прави, се решава от лекаря по определин критерии. На мен първите 3 стимулации ми бяха леки, четвъртата по-силна.
Да знам,че има много фактори определящи как да протече една стимулация,лечение и.т.н.Това го разбирам просто го написах ,че бях ядосана,но др. неща дето съм написала не -мога да си ги обясня.

# 421
Успеваемостта на ин витро процедури в Щерев средно достигала 50 %. Това означава, че всяка втора забременява, вярно все като ида там има най-малко по 3 жени с коремчета.  newsm78

# 422
  • В сърцето на любимия човек
Средната успеваемост за настъпване на бременност след АРТ в световен мащаб е около 40% . Тези 50% ми се виждат нереални, според мен действителвителността у нас е друга  Rolling Eyes

Ето за пример произволна табличка от Гугъл за средната успеваемост в САЩ при пациентки под 35г.:
Скрит текст:
IVF Live birth success rates using own eggs
Data is from a recent CDC IVF Success Rate Report (US government data)

# 423
  • София, Бургас
Момичета, според мен или спрете да се тормозите, че ви лъжат или в най-скоро време сменете клиниката. Така не си помагате като подлагате всичко на съмнение. Имайте малко доверие в лекарите. Каквото и да си коментираме тук за разни изследвания и т.н., всъщност сме такива лаици и ако някой доктор ни чете, сигурно ще се смее много. Хората учат с десетилетия за това, което правят и знаят и вземат под внимание много неща, които ние не сме и сънували, че съществуват. Така, че просто трябва да се доверим...и да спрем да мислим, че сме касички. Да, процедурите са скъпи, но те имат интерес да завършат сполучливо, за да има повече положителни мнения за клиниката и да  привличат пациенти. А такива като нас с проблеми има много, така, че не мисля, че като един вид проточват процеса при някой, ще спечелят нещо...

# 424
Вие смятате ли, че лъжат? Катето_85 много позитивно звучиш, но мен това с касичките много ме притеснява. Има някакво негласно правило, че за рожба ще прежалиш всичко, чак и кредити осигуряват и дерат кожи точно в тази клиника:peace: За другите не знам, не съм посещавала други клиники, но в Щерев се сблъсках с лакомията за пари.

# 425
За другите не знам, не съм посещавала други клиники, но в Щерев се сблъсках с лакомията за пари.
Peace
Аз мога да направя сравнение за цените в Щерев и клиника в чужбина.
За опит на ЕЦ без трансфер с хормони и изследвания и всичко ми излезна около 1600лв.
В чужбина за опит на ЕЦ без трансфер -  430евра,с хормони, но без инф.изследвания(признаха ми ги тия от Щерев).
50%успеваемост в Щерев - звучи като виц  ooooh!
Друго няма да коментирам.

# 426
  • София
Това, че всеки те гледа като касичка не важи само за една или друга клиника, а за всичко, което ни заобикаля. Ако нямаш проблеми със забременяването и всичко се стече по нормалния начин те гледат като касичка и като тръгнеш да раждаш или при прегледите на бебето. Всичко е въпрос на трактовка и нагласа. Според мен истината е една - имаш проблем, нямаш друг вариант - доверяваш се на специалистите, няма кой друг да ти помогне! Трябва просто да попаднеш на лекари, които ти вдъхват доверие и те карат да се чувстваш спокоен. И да ги плюем или да се съмняваме, за съжаление проблемът си остава и без тяхна помощ (освен с Божия) си напълно безпомощен.  Hug

# 427
Искаше ми се малко повече човещинка, ама няма. Peace Лошото е, че ние българите не сме богати. Така е за раждането, всичко вече опира до пари и медицината е престанала да бъде хуманна професия. Поне по мои наблюдения. Crossing Arms

# 428
  • София
Според мен много хора не знаят колко много други имат проблем със създаването на наследник! Това е тема, за която никой не говори - нито хората с проблемите, защото се притесняват, нито другите, които виждат какво се случва, за да не нараняват страдащите. Не би трябвало да чакаш по година за фонда, защото така или иначе ти си чакал преди това страшно много време. Не трябва да се ограничават опитите и държавата да финансира много стабилно, защото без това останахме малко ако няма раждаемост напълно ще се стопим. Но уви, който не го е изпитал на плещите си не може да разбере! Все пак всичко все някога, когато е най-точното време, ще се нареди  Praynig

# 429
  • София
50%успеваемост в Щерев - звучи като виц  ooooh!

Абсолютно, още малко и Щерев ще излезе клиниката с най- добра успеваемост в света.  ooooh! Stop

# 430
и държавата да финансира много стабилно, защото без това останахме малко ако няма раждаемост напълно ще се стопим.
кого да финансира държавата - клиниките ни  newsm78
В Щерев винаги ме питаха първо - кога ще излезне заповедта от Фонда  Mr. Green

# 431
  • София
Не, разбира се, имам предвид да бъдат финансирани двойките, които имат проблеми.
Аз, в интерес на истина, не съм стигала до момента, в  който да ми искат пари и да ме бавят, даже ме уверят в обратното! Чета и следя какво се случва и в други клиники и самата аз съм доста объркана! Стартирах с лек гаф в Щерев, за които мисля, че изцяло беше виновна лекарката, тъй като аз съм достатъчно не просветена. Но, уви! Нека видим какво ще се случи. Хубаво е, че ги има тези форуми, за да може човек да се успокоява (от време на време), да вижда, че не е сам и че съдбата е не справедлива не само към него (колкото и грубо да е) и разбира се, за да бъде нащрек!
Малко дълго стана, ама да си кажа, без това рядко се изказвам  Laughing

# 432
Оставам с впечатлението, че нещата в Надежда са по-добре. Дано някой сподели обективно мнение. Ако и там ситуацията е подобна шита е тотален. Rolling Eyes

# 433
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Оставам с впечатлението, че нещата в Надежда са по-добре. Дано някой сподели обективно мнение. Ако и там ситуацията е подобна шита е тотален. Rolling Eyes
Нормално е след първи опит да изпитваш гняв и да се ядосваш. Влагат се много надежди и очаквания.
Аз съм пациент на клиниката от 3 години и мога да заявя категорично, че не ме възприемат като касичка. Ин витро опитите са личен избор. Всеки сам трябва да прецени до колко и дали може да си ги позволи.
За другата спомената от теб клиника си има отделна тема. Чети! Има момичета, които са се преместили от клиника "Щерев" и са там и за жалост все още без резултат... Лекарите не са богове. Не всичко зависи от тях.
Но, ако ти не се чувстваш добре в тази клиника- търси друга. Твое право е. Чети и мисли- в този форум има доста много информация и в теми, които са по-назад. Надявам се скоро да намериш своята клиника, в която да се чувстваш добре и да не те възприемат като касичка. И най-вече желая успешен финал. Това, което е цел на всички тук.
Не се ядосвай излишно. Пътят на стерилитета е дълъг и много труден- освен от финансов и от емоционален аспект.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 19:15 от betray

# 434
Момичета, според мен или спрете да се тормозите, че ви лъжат или в най-скоро време сменете клиниката. Така не си помагате като подлагате всичко на съмнение. Имайте малко доверие в лекарите. Каквото и да си коментираме тук за разни изследвания и т.н., всъщност сме такива лаици и ако някой доктор ни чете, сигурно ще се смее много. Хората учат с десетилетия за това, което правят и знаят и вземат под внимание много неща, които ние не сме и сънували, че съществуват. Така, че просто трябва да се доверим...и да спрем да мислим, че сме касички. Да, процедурите са скъпи, но те имат интерес да завършат сполучливо, за да има повече положителни мнения за клиниката и да  привличат пациенти. А такива като нас с проблеми има много, така, че не мисля, че като един вид проточват процеса при някой, ще спечелят нещо...

Кате, напълно подкрепям!   202uu Hug

Общи условия

Активация на акаунт