Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 242

• 31 377
  • 729
  •   1
Отговори
# 630

Много са сладки. Напълно очарована съм дори само от кратките мигове, показани в трейлъра. Филмът ще ме омагьоса окончателно. Simple Smile

# 631
  • Пловдив

http://magazin.milliyet.com.tr/erdil-cizdi-engin-oynadi/magazin/ … 17094/default.htm

"В общи линии в тази статия се говори, че карикатуристът Erdil Yasaroglu е нарисувал всички картини в "Малък септемврийски проблем", в които Енгин Акюрек играе "Текин", който си изкарва прехраната чрез рисуване".
Скрит текст:
In summary, it says that cartoonist Erdil Yasaroglu painted all the pictures in "Bi Kucuk Eylul Meselesi" in which Engin Akyurek plays "Tekin" who earns his living by painting.

# 632
  • Пловдив

"За вас днес ще се взриви бомба. Nebahat Çehre в сериала "Черни пари, любов."

# 633

Дребни жестове с дълбоко,запомнящо се съдържание.
И не разабрах,коя граматика си е глътнала Берен - турската или английската (нали знаела английски),щото и двете в тази област са доста бедни.

# 634

Тази, дето го нацелува в едно от видеата около Ван?  newsm78 Марианка, припомни, моля те коя е Nebahat Çehre.

Ъъъъъъ... направих си справката. Явно ми е позната като лице от 2008    Aşk-ı Memnu    Firdevs Yöreoğlu    TV series. Играеше майката на Берен (Бехлюл? Бихтер? ох... няма да успея да запомня тези - кое за кого се отнася  ooooh! ooooh!)

Скрит текст:

Joy Joy Joy Ааааадски гоооооооооот - както се казваше в култова фраза от един комедиен сериал - "Говорите ли английски?"

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 17:17 от marytza

# 635

Стига, бе! Мммммммм, наистина е бомба! Това е една от най-големите им актриси... Гледах я в ЗП - много е добра...Малко е като мумия от многото пластики, ама на нея й прощавам...
Чудно ми е как ще кажат сега някои, че в сериала ще участват само второразрЕдни актьори...

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 17:38 от loveofmine

# 636
Здравейте,момичета! Hug
Красота ,а?

# 637
Здравейте,момичета! Hug
Красота ,а?

Заразихте ме - найс???

Това е думичката тук за хубаво , нали???

# 638
Здравейте,момичета! Hug
Красота ,а?

Заразихте ме - найс???

Това е думичката тук за хубаво , нали???
Привет и на тебе, Дочи!
Голяяяяяяяма красота... Тук нещо се опитват да ни разубедят, ама не са познали...

# 639
Прекрасни са, Дочи.  Hug

И тук...

И тук...

И тук...

Толкова млади, красиви, невинни... Във всеки кадър зад камера и във всеки кадър от трейлъра.  Heart Eyes

# 640
  • Пловдив

Това е последната информация от Фуркан събрана на едно място:
"Снимките на КПА във Ван започнаха миналата седмица. Работи се по първия трейлър на серията. Главната роля се изпълнява от Енгин Акюрек. Скоро ще бъде обявена и водещата актриса. Все още не е сигурно кога ще се излъчва серията и по кое време. Кастът включва Engin Akyurek, Tuvana Turkay, Ilkin Tufekci, Erkan Can, Bedia Ener, Tansu Tasanlar, Emre Kizilirmak, Serkan Kuru, Ali Yorenc, и Alper Turedi. Режисьор Ahmet Katiksiz , сценаристи Sema Ergenekon и Eylem Canpolat. В актьорския състав е и актрисата-ветеран Небахат Чехре."
Скрит текст:
Furkan Söğüt @furkansogut
Filming KPA started in Van last week. They are working on the first teaser of the series. Leading actor is Engin Akyurek. Leading actress will be announced soon. KPA’s air date and time are not certain. Its cast includes Engin Akyurek, Tuvana Turkay, Ilkin Tufekci, Erkan Can, Bedia Ener, Tansu Tasanlar, Emre Kizilirmak, Serkan Kuru, Ali Yorenc, and Alper Turedi. Its director is Ahmet Katiksiz and writers are Sema Ergenekon and Eylem Canpolat.

Veteran actress Nebahat Cehre is among the cast as well.

# 641
Благодаря за обобщението, Марианка.  Hug   bouquet

Аз в момента съм в тази очаквателна поза спрямо Ай Япъм и само си повтарям надписа от фланелката на Енгин "Малко повече действие, моля!" Simple Smile)) Наистина са ужасни в подаването на инфо. Не само Япъмите - комшиите като СМИ изобщо.  ooooh! Но пък се славят с дълбокта си привързаност към рахатя... Wink Ще трябва да се примирим...

Ох, че е красив!

# 642
Няма друг! #Crazy

# 643
Здравейте момичета! Heart Eyes Heart Eyes

Много интересни дискусии сте си заформили, а аз съм се разписала  по предстоящия
игрален филм на Енгин. Rolling Eyes Simple Smile

Ще бъда по темата, но ще го сложа в спойлер, тъй като не искам да внушавам на никой,
че точно този ще е сюжета. Уточнявам – правя  сравненията с американския филм,
също така ще опиша и някои сцени от него, за да може, когато изгледам ‘’септемврииския проблем, да видя дали съм била на прав път. Да го има черно на бяло какво съм си мислила. Simple Smile Simple Smile

Скрит текст:
От резюмето се разбира, че Ейлюл първо е претърпяла някаква злополука, вследствие на
която си е загубила паметта, и след това отива на острова.

Докато семейството и приятелите й казват, че всичко е наред, тя разбира, че нещо се е объркало. И отива на остров Бозджаада, за да си спомни този последен месец.

Само че, мисля че в подсказката ни объркват, и това –‘’за да си спомни този последен месец’’, се отнася вече за запознанството и любовта им с Текин. А това става на острова.

Но преди месец се случи нещо.

Ейлюл.

: „Ейлюл, не ме ли помниш? Ти се влюби в мен точно тук, на този остров…."

Основната идея, според мен, ще е същата, както в  американския филм ‘’50 първи срещи’’.
Само дето  някои неща ще са наобратно  - докато Хенри  е  прекалено общителен и
не спира да говори, известен е с любовните завоевания сред туристките, то Текин
ще е тъкмо обратното. Сам, отблъкван от хората, а  изглежда, че Ейлюл ще е първата му
любов. Освен това явно Керем Дерен и Енгин ще ни разкрият пълноценно душата на Текин,
ще наблегнат на неговия образ.

. Мнозина не могат да видят красотата, която носят в себе си, той се мисли за много грозен, но ние ще видим тази красота.

Луси е художник, освен това  обича да си прави фигурки - къщички от гофрети в кафенето, където се храни.
А колата и е  светло жълта. В ‘’нашия’’ филм Текин е художник, прави си и фигурки, и
има жълто камионче.

Хенри се занимава със животни – не само ги лекува, интересува се  за всичко за тях.
И разказва за животните на Луси, а на нея и е много интересно.

Текин
Разбирам животните повече от хората.

Във ‘’50 първи срещи’’  момичето живее на острова с баща си и брат си. Понеже
според докторите тя никога няма да може да си върне паметта, и всеки нов ден
за нея ще бъде денят на катастрофата, затова и близките и хора правят така,
че тя да не разбере, че датата е друга.
По този начин близките и я предпазват, защото за нея това би било огромен шок.
Например всеки ден и дават да чете вестник с датата на катастрофата, гледат с нея един
и същи филм и т.н.,  изобщо тя прави всеки ден едно и също.
/ Само ми се губи дали при катастрофата беше загубила майка си./

Хенри си има мечта – да си направи яхта и да  отплава за Аляска, за да изучава моржовете.
При едно негово излизане в морето, лодката му се счупва, той стига до брега от другия край
на острова, и там в едно кафене вижда за пръв път Луси.
Запознават се, той я харесва, а по-късно разбира за загубата на краткосрочната и памет.
И така, всеки ден Хенри измисля нов начин за запознанство, понеже тя не знае, че вече
са се запознали и го гони, мисли го за сваляч.
Хенри първо измисли, че не може да чете, та тя да го учи. На следващия ден – повреда в колата,
та тя да спре и му помогне. Използва и любимото си животинче –пингвинче в играта.
Мисля, че и Текин ще включи кученцето за тази цел.
Хенри изяде и бой от приятеля си, за да впечатли Луси и т.н.

В трейлъра се вижда корабчето, което явно Текин е измайсторил – може и той да си има мечта,
свързана с  морски пътешествия.

Луси случайно открива, че датата е друга – една година след катастрофата, изпада в паника.
Според Хенри, тя се ядосва, че животът и е бил една постановка.

Една от подсказките за  септемврииския проблем.
."Един ден разбираш, че вече е друг сезон, друг календар… Изведнъж старата болка се обажда отново…"

/ ‘’Старата болка’’ – може би Ейлюл е загубила много близък човек при катастрофата../

Хенри е влюбен в момичето и измисля как да и помогне. Дава и касета, от която тя разбира
какво се е случило с нея, също и за техните отношения. Тя трябва да гледа тази касета
всяка сутрин, за да е наясно. А той прави така, че Луси да се влюбва всеки ден
отново в него. Разходки по плажа, казва и че я обича.

Наистина не знам как човек може да повтори същото чудо…

Чудото да се влюбваш всеки ден отново, и отново....макар и да не  помниш.

Искам да виждам това, което ти виждаш.

Хенри използва видеокасета, а Текин – с неговите изразни средства, но ще има
вслушване в сърцето със затворени очи, например.....

- Ейлюл: Другите винаги ни казват кои сме, аз слушам най-красивата приказка от самотен човек на един остров.

Първата целувка – за нея през всеки следващ ден с Хенри целувката е първа.
На  23 –тата вечер  след целувката следва и продължението.....

Една вечер Хенри пее песен – за забравящата Луси и казва ‘’...но аз те обичам до забрава,
и няма да те оставя.’’

Текин  -  Намерих те. Никога повече няма да те изоставя.

Мисля, че ще чуем и песен от Текин за Ейлюл, а дано да е така....

После я попита ще се омъжи ли за него, и тя прие.....’’ Не ме забравяй!’’   ‘’Никога!’’
.Но на сутринта, естествено не го помни,Та като се разкрещя, дори го понатупа.

След това Луси дочува разговор, от който разбира за мечтата на Хенри, и че той
е готов да се откаже от това заради нея. Иска да остане, за да и помага, и вярва,
че тя може да си спомни / въпреки казаното от лекаря /

Луси настоява да се разделят, за да не му пречи да осъществи мечтата си. Хенри е имал
планове за живота си, а сега е зает с това да измисля начини как всеки ден тя да се
влюбва в него отново, и отново....

Луси се страхува да има пълноценен живот- да се оженят, да имат деца. Как ще се събужда
и няма да знае защо и от кого е бременна....

Няма проблем. Ще намерим начин.

Думите са от трейлъра, но и Хенри казва същото на Луси. Но тя е категорична.

Междувременно Луси си е водила дневник / откакто той и е дал касетата /, където
е записала и всичко за Хенри. Но след раздялата им, тя пренаписва  дневника, като
маха всичко написано за Хенри. Иска да го изтрие напълно от живота си.

При раздялата им Луси желае една последна първа целувка.

В ‘’нашия’’ филм това ще е целувката от трейлъра. Сцената е същата, дори Ейлюл е облечена
също като Луси. Много е красива сцената с Ейлюл и Текин, но това ще е целувка за раздяла.

След това Хенри се заема с поправката на яхтата и се стяга за пътуването, а Луси живее в
институт за лечение на хора, загубили паметта си, и преподава рисуване там.
Понякога се разминават на улицата, без тя да го познае.

Хенри отплава и вече в морето се сеща за едни думи, казани от бащата на Луси.
‘’ Тя пее само в дните, когато те среща.’’

/ След запознанството им, я даваха, че рисува и пее любимата песен на майка и./

Хенри се обнадеждава, че дълбоко в съзнанието си, Луси го помни. Връща се и отива да я потърси
в института.
Тя не знае кой е той,но му показва картините си, на които го е нарисувала. Казва му,че го
сънува всяка нощ. А Хенри и разказва за тях.

Накрая ги виждаме след време. Тя се събужда на яхтата, пуска си оставената до нея касета,
на която вижда сватбата им с Хенри.....качва се на палубата.
А там я очакват за закуска Хенри и.......тяхната дъщеричка.

Това е краят  - момичето не си връща паметта, но знае че любовта я има, усеща я....

."Не да обичаш, историята е спомен за любовта...."

"Филмът свършва. Остава само една недовършена песен. Но аз не я намирам"

Мисля, че и ние ще видим Ейлюл и Текин  с тяхната дъщеря, след време. Нали имаше снимки на
момиченце, което участва във филма.
А танцът на Ейлюл и Текин ще е към края на филма. Текин е доста променен, дори е с костюм.
Явно любовта ще промени и двамата.

Това са моите виждания. За сцените, които съм описала – ще видим след като излезе филма.
Знам, че не познах, че Текин ще е аутист. Но пък познах, че ще е особен, и заради хорското
мнение ще се чувства грозен / в смисъл отхвърлен /

Хората от острова не смеят да ме приближат.
"О, той е особняк" - казват.

Накрая ще кажа, че за мен ще е по-добре, ако  ‘’септемврииския проблем’’ няма нищо общо,
с някой друг филм. Не обичам да знам предварително какво ще се случва. Това е все едно
да четеш криминален роман, и някой да ти каже кой е убиецът.
Но да почакаме още малко до 14-и февруари.  Simple Smile Simple Smile
.

Ето я пак целувката, а по-горе Марица е сложила снимките , където мисля, че Текин ще
разкрива на Ейлюл как да почувства любовта. Heart Eyes

# 644

Красивият колаж на нашата приятелка Хаяско.   bouquet Много ми харесва решението и само влюбената двойка да остане в цвят...

Общи условия

Активация на акаунт