В момента чета ... 24

• 38 101
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Аз мислих, чудих се, гледах какво имам качено на четеца и се спрях на "Оризовата майка" (сигурно съм единствената, която не я чела все още  Rolling Eyes ).

Ейглетиерови ще ги оставя да ми отлежат малко в библиотеката  Heart Eyes

# 436
Аз мислих, чудих се, гледах какво имам качено на четеца и се спрях на "Оризовата майка" (сигурно съм единствената, която не я чела все още  Rolling Eyes ).

Ейглетиерови ще ги оставя да ми отлежат малко в библиотеката  Heart Eyes

Не , не , не си единствената  Laughing и аз не съм я чела още , имам си я на хартия , ама все някой ден ще й дойде момента , както и на Ейглетиерови ( и нея си купих) , хайде сподели мнение като я прочетеш Оризовата майка  Hug

# 437
  • Варна
И аз не съм чела "Оризовата майка" Flutter
Нямам търпение да приключа "Симетрия" на Карабашлиев и много дълго време след това няма да подхвана нищо негово Crossing Arms

# 438

За Хъксли няма да говоря, но има и "Метро 2034".

Що?  Rolling Eyes

# 439
Здравейте и тук!
С повечето от потребителките се познаваме от подаръчната тема, така че преминавам по същество Simple Smile

Прочетох "Аз преди теб". Ще се самоцитирам, за не се повтарям:
Цитат
Ох, прочетох "Аз преди теб", при това само за два дни. Нещо, което се случва за първи път. Можете да си представите как ме грабна.
Много ме разтърси тази книга. През цялото време беше толкова жизнерадостна, забавна, смяла съм се с глас. А към края не спрях да плача. Все още съм под влияние на изпитаните емоции и ми е трудно да се върна в реалността. Много ми хареса книгата, много!
Харесва ми начина на писане на авторката. Ще потърся и други нейни книги.

Гигова при теб как върви? Много ще ми е интересно да чуя кометара ти.
И все още не мога да се откъсна емоционално. Прекалено силно ми въздейства.

Вчера и аз започнах "Оризовата майка", засега върви добре. А и цялата тази източна култура ми е доста интересна. От любопитство изчетох докрай "Мемоарите на една гейша", въпреки че на няколко пъти ми идеше да я захвърля. На моменти беше много досадна.
denim123 с интерес очаквам коментарите ти относно книгата.

Вени ще споделиш ли линка Blush  bouquet

# 440
Kosty, аз се чувствах по същия начин с "Аз преди теб". Няма смисъл да повтарям всичко, което си написала. Само ще кажа, че ме грабна от първата страница, а на края изплаках много сълзи. Невероятна книга!

# 441
  • София
Джоджо Мойс ми е много приятна писателка  Simple Smile
Чела съм от нея "Момичето,което бях" и ми беше харесала.
"Аз преди теб" ми е в списъка за четене, сигурно и тя ще ми хареса  Simple Smile

Аз продължавам с "Джойленд"-а  Heart Eyes

# 442
Kosty , радвам се , че тук ще споделяш какво четеш и какво ти е мнението за тях , пиши си спокойно , аз също не винаги чета каквото е актуално за момента , ако мога да се изразя  така ,така  че нека взаимно всички да споделяме както се казва "каквото ни душа сака" без притеснения  Hug Hug Hug

Съгласна съм и с двете ви , теб и  SIN за "Аз преди теб" , голям рев изревах на тази книга , много ме докосна , купила съм си и другата книга "Момичето което бях" , но не съм я чела още , дано да не е толкова тежка като гореспоменатата.  newsm78

# 443
"Момичето, което бях" виси в кошницата и чака удобния момент за поръчка. Всъщност има ли и други преведени книги на Джоджо Мойс? Аз не съм срещала.

"Джойленд" става ли за хора с чувствителна психика? "Зеленият път" ми е една от любимите книги, ever, но като цяло Стивън Кинг трудно го чета. Трябва ми специална настройка за него Grinning

nara86 от коментарите ти съм останала с впечатление, че имаме доста сходен вкус за книги. Ти си виновницата да открия Филипа Грегъри и да сваля всичо нейно, налично в Читанката Grinning

# 444
Започвам книгата,която взех от Милето- "Родена да умре". Обичам да чета за Индия.  Peace

# 445
  • Варна
Започвам тази:

Много обичам "Морето" на Банвил и имам големи очаквания и към това заглавие.
"Героят на този роман съзнателно напомня незабравимия чужденец на Камю, но майсторският стил на Банвил превръща думата на обвиняемия в нещо много различно, в мрачно пиршество на езика и образа."
Дано!

# 446
  • София
Започвам книгата,която взех от Милето- "Родена да умре". Обичам да чета за Индия.  Peace

Аз също  Wink
Сподели после впечатления. На мен много ми беше харесала и шокирала.

Щом обичаш да четеш за Индия препоръчвам ти и "Какво помни тялото"
Мога да ти я дам по-натам като се върне при мен от пътуване в "Предай нататък книга" Simple Smile

# 447
  • София
О Вени, благодаря ти, че сподели за Замъка.  Hug
Значи скоро няма да я чета, не ми се чете такава тематика. Замислям дали да не започна "Прекрасният нов свят" на четеца, докато си чета за Пшеницата  newsm78
Ще видя ...

Рейнче, Дивите разкази отдавна ме чакат, а сега вероятно ще ме почакат и още, след твоя коментар  Laughing

Кости, мисля, че "Джойленд" е подходяща за хора, на които Кинг не им е много присърце или за запознаване. Книгата е много приятна, не е страшна. Има един лист тежест в сюжета, ако мога така да се изразя, но в коя ли книга го няма. Подхващай смело!  Peace

# 448
И аз не съм чела "Оризовата майка" Flutter
Нямам търпение да приключа "Симетрия" на Карабашлиев и много дълго време след това няма да подхвана нищо негово Crossing Arms
Е, то не е задължително всички да са чели "Оризовата майка". Simple Smile
Шипка, аз дори след силно харесваните разкази "Кратка история на самолета" не смея да направя втори опит с Карабашлиев. Една книга не е достатъчна да се отхвърли даден автор, но аз наистина все още не смея, нещо така ме отблъсна... Зная, че съм изключение...
Но "Морето" на Банвил много ми харесва! Дано и тази книга е толкова хубава. Лятото ще си я купя от Алтера на Алея на книгата.

Еее, най-накрая на някой да му хареса една от най-хубавите книги, които прочетох през 2013та - "Събирането"  Mr. Green  Досега само аз си я харесвах.

В работата започнах да чета "Любовта трае 3 години" на Бегбеде, еми вече съм сигурна, щом си чел една негова книга, си чел всичките.
Мона Лиза, и аз така за Бегбеде...  
А за "Събирането" - онези мои 3 звезди са всъщност 3, 5. А това не е  малко.  Пък и то не е точно харесване. Както казва Джон Стайнбек, който е 1/2 ли, 1/4 ли ирландец (може ли да се определи за американците кой-колко е нещо друго...):
„…почти всички ирландци, които познавам, силно наподобяват и по външен вид, и по характер вуйчовците ми – талантливи, свадливи и самотни“ – пише той в свое писмо до Гугенхайм . – Усещам родствена връзка с Ирландия.“

# 449
  • София
Кости, ето линк към филма.
В замунда: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=389345&hit=1.
В кино-енциклопедията: http://www.imdb.com/title/tt2951888/?ref_=fn_al_tt_1

Мижжжка, много се радвам, че Джойленд ти допада  Peace! Кости, почвай я смело, на мнението на Вивиан съм и горещо препоръчвам книгата!

Виви, в Замъка има и много поучителни моменти, аз малко като трагедия изкарах книгата, а тя не е.  

Общи условия

Активация на акаунт