АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 479
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
За нощното хапване: някои се отучват сам-самички, други ги приучват с вода, вместо мляко, аз му давам чай. Не че спря да става нощем, става си и си пие чай  Joy Но пък е добър за храносмилането и бибероната е бебешка и бавно суче и се приспива, поне не тичам със шишетата, че вече не кърмя...

Ааа кога мислите да давате жълтък? И от купени яйца или домашни,в едните си сигурен че са пресни, в другите пък си сигурен за салмонелата.. newsm78

А някой водил ли е бебче на зоо? Ние го водихме наш'то рано рано, на 3месеца и нищо не разбра от цялата работа, обаче утре ще го водим пак и вече разбира  Party

# 616
На зоопарк още не сме ходили, но мислим през Април да идем, сега едва ли ще разбере нещо, а и месец Април е време, в което поведението на животинките е много забавно (по-развълнувани са Simple Smile) и са си народили малки.

Жълтък ще дам за първи път днес, на 7 месеца и 1 седмица е детенцето ми, приготвила съм зеленчуково пюре от тиквичка и ще добавя към него няколко трохи твърдо сварен жълтък - от домашно яйце.

Казах ли ви, че след 3 седмици ще качим Йешим за пръв път на самолет? А питах ли ви дали има някой с опит в летенето с бебе? Ако има - какви задължителни и желателни документи ще ни искат на граничните пунктове, освен задграничен паспорт?

# 617
  • велико търново
Шанел браво на вас,щом ставате от кошарата и се надвисвате над нея...бая сте пораснали Simple Smile ние освен да  да се върти на дивана и да пада от него и да отива горе в десния ъгъл на кошарата нощем др сили няма,слагам я все по 4есто на паяка ама няма сили4ки още да тръгне на пред само на зад Simple Smile на нас ни дадоха направление за Ехограф защото трябвало да се направи преглед,какво зна4и 4е сте били здрави4ки,то външно може нищо да ви няма ама не дай си боже има нещо вътре....как ще разберете ако не отидете Simple Smile Ония ден си сварих 2 яйца и викам да и дам 1/4 от жълтъка ама като го обелих и срязах забелязах 4е не е хубаво сварен и се отказах  Rolling Eyes бях ви казала 4е по4нахме плодовите пюренца и го давам на обяд трябва ли да дам зелен4уково на обяд и плодово следобяд или не е задължително ?

# 618
Плодовото пюре не е заместител на хранене, може да го даваш м/у храненията, или прибанево към каша/кисел. На обяд си давай зеленчуково или месно, пък плодово може следобяда по някое време Wink

# 619
  • гр.Пловдив
И моя шавливко пада вече няколко пъти от дивана и спалнята и си изкарвам акъла....буквално за някакви секунди,докато взема пампи или дрешка и се плъосна на паркета,я по очи,я по гръб...ужас.. #CrazyЗатова,когато имам нещо да свърша го натиквам в кошарата за по-сигурно-реве не реве това е положението.Педи каза,че нямало опасност като падали от собствен ръст и нали били гумени бебоците,но белите стават лесно да не дава Господ..

# 620
Абе да не те шашкам, ама си е опасно. Много зависи как е паднал, защото ако си удари главичката може да стане сериозно положението. Трябва да се следи 1,30ч да не повръща или да се дръжи странно, все пак е глава това, има разни работи вътре, които като се объркат не е много добре Wink
Ако се съмнявате най-хубаво викнете бърза помощ, по-добре да няма нищо и да сте проверили и да сте спокйони и вие отколкото... Hug
М/у другото мисля да изчакам до 8месеца за жълтъка, така реших последно а дотогава ще вкарам и други видове месо и риба и ще видим какво още ще ме посъветва педи . Утре дано най-накрая се премерим, че предния път имаше много навалица от некъпани роми.. #Crazy

# 621
  • София
Четох за паданията, че е важно детето да заплаче веднага; освен това се следят зениците - трябва да са обичайните и да реагират на светлина, също и да са еднакви; също е добре да се погледне езичето - ако има зъбки има опасност да се прехапе Sad поведението на бебето трябва да си е обичайното (да не се успива много, да не отказва храна и вообще разни такива). май това беше Simple Smile а, и ако има одраскано от падането, да се обработи , защото инфекцийките при бебчетата от рани са много чести и опасни.
bratz23, ние имаме висящото бънджи на кенгуру. харесва го, ама не е голяма радост. обаче ако си сама с детето си е плюс да го имаш.
мами, споделете от къде купувате плодове и зеленчуци за пюретата? и месо? 

# 622
И където се е ударило да се направи компресче с хладка почти студена вода Wink Браво, доста изчерпателно Peace

Аз му готвя каквото имам домашно, и месото също е домашно - от баба. Иначе което не мога да му подсигуря му купувам директно на пюре, бебевита или хип. Като "готвя" правя за три дни пюренца, а ако не мога да сгтовя му давам купено Mr. Green Наистина времето  е голям дефицит Sad Особено сега като се стопли и ще сме все повече време навън не знам докога ще се готви..
А откога мислите да ги записвате на детска кухня? Мъжа ми дава зор от 8ми месец, но то си е лудост, с тия кремове дето им ги дават захаросани.,. ooooh!

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 09:00 от maribelka

# 623
  • гр.Пловдив
Четох за паданията, че е важно детето да заплаче веднага; освен това се следят зениците - трябва да са обичайните и да реагират на светлина, също и да са еднакви; също е добре да се погледне езичето - ако има зъбки има опасност да се прехапе Sad поведението на бебето трябва да си е обичайното (да не се успива много, да не отказва храна и вообще разни такива). май това беше Simple Smile а, и ако има одраскано от падането, да се обработи , защото инфекцийките при бебчетата от рани са много чести и опасни.
bratz23, ние имаме висящото бънджи на кенгуру. харесва го, ама не е голяма радост. обаче ако си сама с детето си е плюс да го имаш.
мами, споделете от къде купувате плодове и зеленчуци за пюретата? и месо? 

Peace Да,това са най-важните неща след тези пусти падания,дано не се налага само...
Аз купувам само готови пюренца на Хип,точно 4 вида,защото само тях яде,нямам време да приготвям домашни Grinning

# 624
  • София
Добро утро.  Simple Smile
Трети ден му давам попара, нарочно не я мачкам много за да е на парченца.Първите два дни не му беше "любимо", но днес определено му хареса.
 Да се "похваля" направих му грис с АМ и малко захар, така си имам млечно хранене за без пари.Аз си купувам месно пюре Бебивита отскоро взимам и Йогорт с плодове.
Днес ще си направим първата разходка по центъра, по принцип не съм фен да разхождам бебе в тази мръсотия.
Слънчев ден ви желая Simple Smile

# 625
Добро утро.  Simple Smile
Трети ден му давам попара, нарочно не я мачкам много за да е на парченца.Първите два дни не му беше "любимо", но днес определено му хареса.
 Да се "похваля" направих му грис с АМ и малко захар, така си имам млечно хранене за без пари.Аз си купувам месно пюре Бебивита отскоро взимам и Йогорт с плодове.
Днес ще си направим първата разходка по центъра, по принцип не съм фен да разхождам бебе в тази мръсотия.
Слънчев ден ви желая Simple Smile
Здравей може ли рецептата за гриста Simple SmileБлагодаря

# 626
Браво, щом му харесва на детето Wink Аз предпочитам да му сложа в кашата плод, отколкото захар още от бебе да му давам Peace Ние пък днес опитахме телешко, разбра че е друго, но го яде Grinning Дургуата седмица и пуешко ще му дам, взехме и пълнозърнести каши с други видове зърна за последващата седмица и то ще дойде време за жълтък Peace

# 627
  • София
Добро утро Simple Smile
Ами купих от Кауфланд пакетче грис от 100гр. има и по килограм.Забърках 8 лъжици АМ с 250лм. вода слагам на котлона , около 1/4 от гриста в малко студена вода и прибавяш към млякото бъркаш и готово.

# 628
  • велико търново
добро утро мам4ета,ние за сега сме само на плодови и зелен4укови пюрета,края на месеца ще запо4на месните Simple Smile жълтък не съм и давала още но да направи 7 ще и дам,да ви се опла4а поради безпари4ие тука 1 седмица вземахме памперси на бройка от Молфикс,но по4наха да ни излизат едни лишей4ета на кръста където свършва памперса...направо съжалих но пусто да остане като няма пари...кво да правиш Sad аааааааааа аз ако знаех 4е така ще стане щях да взема от тези на Памперс макар 4е никога не съм ползвала от тях Simple Smile

# 629
  • СОФИЯ
shirina,гледай когато са на промоция,аз взимам на памперс за 19,90лв.,ти виждала ли си къде държат пакета от който купуваш?обикновено са на земята,нищо чудно да не е от марката ,а от прахта.аз още не давам попара,смятам първо да давам глутенови каши и след това попара евентуално.

Общи условия

Активация на акаунт