"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 806
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Това за кризмата и улеснението съм склонна да го повярвам. Второто ми раждане започна с изтекли води. Сред час бях в МД без никакви болки и след клизмата започнаха директно контракции на 7 минути. Може и да е съвпадение, но факт така стана.

Една друга мама (не знам дали не следи темата), също второ раждане отива само с 2 см разкритие и след клизмата в тоалетната се е разпищяла, че ражда. Едвам са отишли до родилна зала. Тя дали не го и разказа тук.......

# 571
аз пък си мислих , че откъм хигиенна гледна точна го правят това, защото ако евентуално се случи нещо по време на раждането нито е приятно, нито чисто за бебето....
Ако беше за улеснение нямаше и на секциото да правят.

# 572
  • Варна
Разбира се, че се прави от хигиенна гледна точка. Но вероятно и помага за засилване на раждането.

# 573
Здравейте, момичета.  Предстои ми раждане февруари месец и засега съм се насочила към МД, при Яков. Още е рано да се каже, но бих искала да родя нормално. Ходих до МД и видях и залата за активно раждане, определено изглежда по-добре от обикновената зала за раждане. Много моля тези, които са раждали там да споделите впечатленията си - останахте ли доволни, заслужава ли си и въобще какво по-различно предлага раждането в тази стая? Благодаря ви предварително!  Wink Wink Wink

# 574
  • Варна
Някой знае ли каква е процедурата за запис на тоновете последния месец, ако сме решили да раждаме в МД, а ЖК е на друго място, където не правят. Колко се плаща и при дежурния лекар ли се ходи, и ако се ходи на платен преглед при някой от лекарите дали ще направят запис на тоновете?

# 575
  • Варна
Някой знае ли каква е процедурата за запис на тоновете последния месец, ако сме решили да раждаме в МД, а ЖК е на друго място, където не правят. Колко се плаща и при дежурния лекар ли се ходи, и ако се ходи на платен преглед при някой от лекарите дали ще направят запис на тоновете?
Здравей!

Аз ходих в последния месец за запис на тонове ,с първата бременност ,жк ми беше в МД обаче.
Преди записа ,в приемния кабинет,питат кой те изпраща,също искат  и бележка от лекар.Това беше преди 4 години ,сега не знам.,предполагам пак ще е така.
Може би ще трябва да направите консулт с някой от лекарите в МД,който да ви изпрати на запис,ако  всъщност той прецени, че ще е нужно.Но, ако настоявате ,мисля,че няма да ви откаже .Записа струва 15 лв.

Мисля,че може да ви направят запис даже ако ви изпращат от мястото на вашата ЖК ,ама пак ще трябва някакво няправление.
Може да звъннета на регистратурата да питате дали трябва някаква бележка ,направление за записа,дали може без нея ,по ваше желание да се направи.
Някой по-запознат да се включи.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 08:54 от Velina_p

# 576
аз пък си мислих , че откъм хигиенна гледна точна го правят това, защото ако евентуално се случи нещо по време на раждането нито е приятно, нито чисто за бебето....
на мен клизма не са ми правили,а бях със секцио Peace

# 577
  • Варна
Здравейте. Следя темата, тъй като съм се спряла на МД за раждането на първото си дете.
Въпросите ми са към тези от вас, които са избирали лекар/екип: Как се организира среща с лекаря? Колко време преди раждането? Какво се заплаща?
Благодаря.

# 578
Здравейте,

бих искала да попитам момичетата, които са били на ЖК а после и са раждали в Майчин дом следното:

1) правиха ли ви цитонамазка по време на ЖК?
2) в пред родилна зала сам ли си?
3) може ли да си платиш допълнително и да бъдеш сам в стая и след раждането? кога може да дойде таткото и пускат ли го там?
4) колко време преди термин трябва да си избрал педиатър?

Предварително Благодаря!

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 02:24 от free_mind

# 579
Radost Nezemna , първия път само раждах там, но се следих на друго място. Мисля, че в  8 месец  бях, като си запазих час за преглед при лекаря, който си бях избрала. Прегледа ме, разпита ме как е минала бременността и после още 2-3  пъти ходих преди да родя . Заплаща се като те изписват от болницата. Иначе прегледите при лекаря си ги плащах отделно, то няма как  Peace
 free_mind , аз месец преди да забременея си правих цитонамазка и затова не ми правиха по време на ЖК.
Преди 4 години бях сама в пред родилна , този път не стигнах даже до там  Laughing
Можеш да си платиш за ВИП стая, там си сам, бащата може да е с теб през цялото време ако искаш.
Хубаво е поне месец преди термина да си си избрала педиатър, и не само да си го избрала, а и да си се уговорила с него. На мен лично това ми отне повечко време, тъй като имах определени изисквания, които не се покриваха от педиатрите .

# 580
  • Варна
на мен клизма не са ми правили,а бях със секцио Peace
И на мен не са ми правили клизма при плановото секцио в МД. При първото секцио по спешност и не в МД ми правиха. Изобщо не е болка за умиране нито клизмата, нито катетъра.
Уговорка за секциото си направих 2 месеца преди самата операция, след това в 9-ти месец само избрахме дата. Simple Smile

# 581
  • Варна
Free mind, и аз подкрепям поста на Николови.
Правиха ми цитонамазка преди забременяването, когато отидох на профилактичен преглед да видя дали съм здрава и готова за бебе.
И при двете ми раждания в МД бях сама в предродилна. Но не знам ако дойде друга родилка къде ще иде. Стаята е една. Може да се поинтересуваш от залата за активно раждане. Всичко, което ми обясниха за нея беше супер, но се плаща допълнително.
С първото раждане бях сама в стая с изключение на последната вечер. Но това беше късмет. Ако искаш наистина да си сама и мъжа ти да има неограничен достъп до теб и бебето, трябва да си доплатиш за ВИП стая. В противен случай може да те посещава всеки ден в часа за свиждане + бонус да го пуснат да те види веднага след раждането. При мен така стана.
Педиатър започне да си избираш още в края на 8 месец. Това си е трудна задача. Още повече ако имаш определени изисквания, което би било хубаво.

Успех! Peace

# 582
Здравейте, да питам мамите с платено ЖК в МД, които се следят.
Нали записа на диск на 4Д + снимка влиза в цената на пакета, който си заплатил за тези 9 месеца там?
Тъй като аз съм с платен пакет, правиха ми 4Д още в 4-5 месец, но не ми записаха диск,казаха ми по-нататък...а то дойде време да раждам и още нямам записан такъв.

# 583
Здравейте, и аз също съм в Майчин дом, при д-р Капка Атанасова, за сега съм много доволна от нея и от акушерката Рени Корновска също, термина ми е на 18 декември, да Joanab влиза в цената но и на мен така и не ми го направиха този диск, все не оставаше време, единия път нямаше дискове, друг път графика беше натоварен и то така си стана късно вече и си останах без него, и до колкото знам не сме единствените!

# 584
Много странно за дисковете  Confused Поискайте сега да ви направят някое клипче 1-2 минутки. Тъкмо ще е оформено човече  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт