Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 245

• 32 700
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Както винаги ентусиазирани,вдъхновени и красноречиви.Много обичам да ви чета и да се възхищавам на творенията ви.Прекрасни сте момичета.Днешния светия е много обидчив-не работете,стойте си в темета.Да е честито на именниците.

За разнообразие ви слагам един хубав Керим.

# 331
Скрит текст:

newsm51
Здравейте, момичета!
От вчера само ви чета – радвам се, че така сте развихрили въображението си. Какво направиха тия три трейлъра – написали сте сценарии не за един, а за няколко филма. Ако комшийските сценаристи ги прочетат Енгин ще има работа за три-четири години напред!
По сценария – няма да се изказвам. Може би точно това е целта  и на Керем Дерен – всеки да види в него това, което иска според собствената си нагласа и духовни потребности.
Но ми прави впечатление, че все гледаме да се опрем на нещо вече познато, сигурно. А представете си ако творците подхождаха с мисълта, че всичко вече е направено, какво ще стане тогава? Ами те трябва въобще да не припарват до белия лист, защото наистина в „Библията” и в Шекспир всичко вече е казано. По повод на това, че на някои им се привижда никому неизвестния „50 срещи”, кораби и самолети, аутисти и изобщо "болни хора" ще ви припомня думите на самия Керем Дерен, защото те са показателни :
Малък септемврийски проблем” е  по-близък до един блян, изплувал в съзнанието ми още преди да започна да пиша сценария. Макар че човек рядко може да го каже, аз ще заявя:  един приказен блян се сбъдна.”
И продължава: „Поверих на Енгин образ, който е много близо до сърцето ми.”
За мен това изключва всякакво сходство с познати нам творби.
Човек с неговото образование, ерудиция и въображение едва ли ще заимства оттук-оттам.
Второ, Енгин казва: „Този филм е преди всичко за чувства.”
И ето това виждам аз в трейлърите: от кадрите струят ЧУВСТВА, във всеки жест личат емоции, предадени блестящо от Фарах и Енгин. И вярвам на тези искрени чувства, извиращи дълбоко от душата им - там,където няма фалш и лицемерие,там, където гори истинският огън.. Дали те ще накъсат сърцето на Текин на хиляди парченца? Или ще възкресят надеждата за щастие? Дали няма да рисува вече само радостното и влюбено лице на Ейлюл?
А в каква форма ще бъдат вградени тези чувства – има ли значение?
Сигурна съм, че поне ще ни откъснат от сковаващия ни зимен студ и от мрачните  мисли...

smile3525 Поздравления за поста! 

# 332
Клио, що не идеш да се прегледаш?
Може да ти няма нищо. Mr. Green

Любов, newsm51 много ми харесва поста ти. Точно такова нещо ми се гледа. Чувства. Страхотно ще  ги предаде Енгин. Сигурна  съм. Може пък да го изгледам и аз на голям екран. newsm44 newsm44 newsm44 То за да усетиш чувствата, много думи не трябват. Въпреки това ще разчитам на теб и на другите момичета от екипа, за да си изясня всичко. БЛАГОДАРЯ  за вчерашния превод. newsm51 на теб и на Марианка.    love001  love001
Честито на именниците. Да са живи и здрави.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 13:30 от fantasya

# 333

Е, аз също не устоях... направих си сценарий само по репликите, резюмето и част от подсказките...

Скрит текст:

Името ми е Текин. Живея сам на един остров. Рисувам, за да се прехранвам. 
Разбирам животните повече от хората. Кучета, котки, китове, може би всички животни.
Барбун, салата, зарган, черен боб, леща, коприва, червено вино. И аз.
Хората от острова не смеят да ме приближат. "О, той е особняк" - казват. Друг такъв човек няма да дойде на острова."
Но преди месец се случи нещо:
Ейлюл.

*
Ейлюл има всичко, което иска. Тя е красива, жизнерадостна, духовита жена. Един ден нещо се случва с нея и тя забравя всичко през последния месец от живота си. Докато семейството и приятелите й казват, че всичко е наред, тя разбира, че нещо се е объркало.
*
2.Подсказка:
"Един ден разбираш, че вече е друг сезон, друг календар… Изведнъж старата болка се обажда отново…"
*
- Забелязах нещо странно.  През последния месец нямам нито едно съобщение.
*
- Добре съм, нали? Не съм полудяла.
- Успокой се!
*
- Ейлюл, излез оттам!
- Какво стана с мен!
- Ейлюл...
*
- Трябва да отида!
*
- Ейлюл, всичко мина. Вече сме добре.
- ИЗОБЩО НЕ СМЕ ДОБРЕ!
И отива на остров Бозджаада, за да си спомни този последен месец.
- Има ли някого?
*
Един странен чудак, когото тя не е виждала досега, и подвиква: „Ейлюл, не ме ли помниш? Ти се влюби в мен точно тук, на този остров…"
*
- Ейлюл, аз съм.
- Тек, виж хубаво първо себе си и тогава мен. Как мога да бъда с човек като теб?
- Но ти беше. Държеше ръката ми. Готвихме заедно... Гледахме се, без да говорим. Загърбихме целия свят и останахме само ти и аз.
*
- Послушай ме. Недей още. Моля те.
- Стой далеч!
*
- Ейлюл, ставай бързо!
- Няма нищо, само си говорим.
*
- КАЖИ МИ КАКВО СЕ СЛУЧИ С МЕН?
- Наистина не знам как човек може да повтори същото чудо…
*
Здравей. Кавам се Тек. Галено от „Текин”.
- Тези комикси аз съм ги рисувал.
- Значи ти си „Лудия...”. Мъжът, за когото ще се омъжа.
*
1. Подсказка:
"Искам веднъж в живота си да повярвам в истинската любов"- каза той.
"Ти бягаш от действителността" - отвърна жената.

*
- Казваш, че ще се оженим... Няма проблем. Ще се погрижим.
*
- Искам да виждам това, което ти виждаш.
- Няма проблем. Ще намерим начин.
*
- Но това, което написа, ще се загуби.
- Не, няма. Вълните ще го понесат и където и да отидеш,  ще го докарат  до брега, там, където си ти.
*
- Това любов ли е?
- След като питаш, значи не е.
*
- Намерих те. Никога повече няма да те изоставя.
*
5. Подсказка:
"- Текин: Момиче, което не познава любовта, ще се влюби в мъж, който се смята за много грозен.
- Ейлюл: Другите винаги ни казват кои сме, аз слушам най-красивата приказка от самотен човек на един остров.

*
- Сега спомняш ли си всичко, Ейлюл?
*
Днес имам всичко. Всички ме обичат. Днес е първият ден от моя прекрасен, идеален, уникален живот.
Сега спомняш ли си всичко, Ейлюл?

--------
Подсказкитена Керем Дерен, които не включих в "сценария":

3.Подсказка:
"Не да обичаш, историята е спомен за любовта...."

4.Подсказка:
"Няма да се загуби. Вълните ще го понесат и където и да отидеш, те ще го докарат на брега, там където си ти."

1. Тази, която не познава любовта, не вярва в любовта. Един грозен мъж ще намери правилния път към нейното сърце, без тя да усети.
2. Мнозина не могат да видят красотата, която носят в себе си, той се мисли за много грозен, но ние ще видим тази красота.

# 334

МИЛЕ  Hug, щом, като ще се разсърди Светията - спирам и аз да работя.  Simple Smile

Joy Joy Joy
Скрит текст:
[/b][/color]

# 335

Да попълним колекцията от творчески биографии:
Engin Akyurek Universal Fans Club
Bi Küçük Eylül Meselesi: Ceren Moray – Actress / Oyuncu

ДЖЕРЕН МОРАЙ - актриса

Започва обучението си по актьорско майсторство с уроците, които предлага Pera Fine Arts. Завършва театралния факултет на Консерваторията на университета „Халик” през 2008 г. През 1012 г. защитава магистърска степен към същия университет. Първото й появяване в телевизията е в телевизионната серия “Serseri Asiklar”, но става известна с ролята си в “Kavak Yelleri.” Тя достига до широката публика благодарение на  “Isler Gucler.” , изигравайки образа на Зехра, която не може да лъже. Винаги е мечтала да участва в игрален филм и с „Малък септемврийски проблем” мечтата й се осъществява.
Филмография:

Скрит текст:
She started her acting education by taking acting courses offered by Pera Fine Arts. She graduated from Theater Department of Halic University Conservatory in 2008. She completed her master’s degree in acting at Halic University in 2012. Her first television appearance was “Serseri Asiklar” TV series. However, she became known with her role in “Kavak Yelleri.” Ceren Moray reached wider audience by portraying “Zehra” character who cannot tell lie in “Isler Gucler.” She always dreamed of playing in a movie and her dream came true when she played in “Bi Kucuk Eylul Meselesi.”

Çalışmaları / Her works include:
=====================
İşler Güçler (TV Dizisi / TV Series, 2012-2013)
Vişne Bahçesi ( Tiyatro Oyunu / Theater Play, 2008)
Nathalie ( Tiyatro Oyunu / Theater Play, 2008)
İnsan Denen Garip Hayvan (Tiyatro Oyunu / Theater Play, 2008)
Kavak Yelleri (TV Dizisi / TV Series, 2008-2011)
Üç Kuruşluk Opera (Tiyatro Oyunu / Theater Play, 2007)
Nefes Nefese (TV Dizisi / TV Series, 2006)
Çiçeğim Solmasın (Tiyatro Oyunu / Theater Play, 2005)
Kuvay-i Milliye (Tiyatro Oyunu / Theater Play, 2004)
Çayhane (Tiyatro Oyunu / Theater Play, 2004)
Dayı (TV Dizisi / TV Series, 2004)
Serseri Aşıklar (TV Dizisi / TV Series, 2002)

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 13:41 от loveofmine

# 336

Привет момичета !

Мислещи и творящи !  Удоволствие за мен е да ви чета !

Винаги когато реша да вляза в темата и седна на компютъра, първо отварям ФБ страниците. Преглеждам новите неща, избирам нещото което ме е впечатлило и което решавам да споделя с вас.

Днес ще споделя част от текста на една българска песен / ФСБ"Високо" / която едно наше момиче Юли Ангелова е презентирала на страниците на EAUFC.

"Да те видя - високо застани.
 Да те видя - над дребните сплетни.
 Да те видя - над всичко днес бъди.
 Да те видя - звездите са звезди ..."

Колко вярно.  Човек трябва да застава високо - за да го видят !

Тануша благодаря ти за снощното пожелание, както и за всички прекрасни неща които слагаш / макар и в спойлер, че не са в пряка връзка с темата - но които  винаги са  носили  по едно общочовешко послание /. Какво е щастието, намираме ли го или то си стои  тихичко до нас и чака да го видим ?

Марица копирам ти поста със всички подсказки и репликите от трите трейлъра / и директно на десктопа / да ми е подръка винаги /.
Добре се сети да събереш всичко на едно място. После като разберем съдържанието на филма ще видим и порядъка при сглобяването на трейлърите. Интересно  ще ми е доколко аз самата съм разсъждавала правилно.

Елинор написахме си нашите сценарии Сега ще запазя и двата и февруари ще видим - дали сме познали нещичко. Ако сме - директно към "Кара парите" - може да ни вземат за услужливи съседки-подсказвачки на главния полицай Йомер. Направо ще сме в центъра на събитието демек сериала.

Мариянка   както винаги оптимист и то какъв ! Записвам и твоето предположение / за момиченцето /.
Относно информацията която ни даваш  - си  № 1 ! Новини, снимки, преведени неща - всичко актуално ! Благодарности за което !

Любовче -

Здравейте, момичета!
От вчера само ви чета – радвам се, че така сте развихрили въображението си. Какво направиха тия три трейлъра – написали сте сценарии не за един, а за няколко филма. Ако комшийските сценаристи ги прочетат Енгин ще има работа за три-четири години напред!
...
Думите на самия Керем Дерен, защото те са показателни :
Малък септемврийски проблем” е  по-близък до един блян, изплувал в съзнанието ми още преди да започна да пиша сценария. Макар че човек рядко може да го каже, аз ще заявя:  един приказен блян се сбъдна.”
И продължава: „Поверих на Енгин образ, който е много близо до сърцето ми.”
За мен това изключва всякакво сходство с познати нам творби.
Човек с неговото образование, ерудиция и въображение едва ли ще заимства оттук-оттам.
Второ, Енгин казва: „Този филм е преди всичко за чувства.”
И ето това виждам аз в трейлърите: от кадрите струят ЧУВСТВА, във всеки жест личат емоции, предадени блестящо от Фарах и Енгин. И вярвам на тези искрени чувства, извиращи дълбоко от душата им - там,където няма фалш и лицемерие,там, където гори истинският огън.. Дали те ще накъсат сърцето на Текин на хиляди парченца? Или ще възкресят надеждата за щастие? Дали няма да рисува вече само радостното и влюбено лице на Ейлюл?
А в каква форма ще бъдат вградени тези чувства – има ли значение?
Сигурна съм, че поне ще ни откъснат от сковаващия ни зимен студ и от мрачните  мисли...

Адмирации за написаното ! Както и за преводите които правиш за да можем да разберем мислите и чувствата  на другите !

Хаяско добре, че във всеобщата еуфория успяваш да ни припомниш и важността на днешния ден !
Присъединявам се към пожеланията ти към всички, които имат личен празник днес !

Докато напиша този пост - нови 6 отговора !

Виждам Милка, Фантазия и Аурелия

# 337

МАРТИЧКА  Hug, привет!   
Two Hearts

Скрит текст:

Grinning Heart Eyes  "Хората, които си приличат - се привличат!  Heart Eyes Grinning

[/b][/color]

# 338
Здравейте момичета! Hug
Както винаги сте страхотни!Това,че се включвам рядко,не означава,че ви изпускам от поглед PeaceВсичко е надлежно изчетено Laughing
Трейлърът-зашеметяващ Heart Eyes,но вашите сценарии-два пъти повече!Имате моите най-искрени адмирации!

Честит имен ден на празнуващите!  bouquet И тъй като не се работи днес,ще сме цял ден на линия Laughing

Клио,с каква цел провокираш участниците в темата  ThinkingНай-логичното е да те видя в другата тема-какво търсиш тук,без да си гледала поне един сериал с ЕА????Просто недоумявам какво искаш и как коментираш,без да си запозната с поне един образ #Crazy Това-без лоши чувства-просто ми е свръхлюбопитно Wink

# 339
  • Пловдив

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=715247028495827&set= … ype=1&theater

Коментар на деня: Вила ЕА:
"Енгин е актьор, а не модел. Не бива да забравяме това! Той приема самоличността на героя, когото претворява. Това е съвсем естествено… За да бъдеш актьор се изисква визуална промяна за всяка роля и този му вид  чудесно подхожда на героя му във филма. Нещо повече, в тази роля изглежда страхотно!"

# 340
Здравейте Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Загубването и възвръщането на паметта е отдавна експлоатиран сюжет в много филми. Все пак в киното има 12-15 основни фабули между, които се правят най-различни вариации и комбинации, надгражда се , за да се получи нещо различно. В този смисъл всеки фим прилича донякъде на някой друг, но същевременно е уникален сам по себе си.

Ето едно интересно четиво за тези, които се интересуват.

ДЕЙСТВИЕТО КАТО ПРОБЛЕМ В СЦЕНАРНОТО ПИСАНЕ

http://eprints.nbu.bg/768/1/Svetla_Hristova_seminar%5B1%5D.pdf

Убедена съм, че Керем Дерен ще ни представи своята история, личната си идея и вярвам, че уникалността ще дойде от детайлите и чувствата.

Ето и един интересен поздрав този път

Уникално! Танц от 1944 година взриви Интернет

Около 1вата минута започват интересните неща. Гледайте докрая задължително.  Simple Smile Simple Smile Много хора в нета се възхищават на невероятната им пластичност и гъвкавост.

http://www.youtube.com/watch?v=61cY1ILv60k

# 341
Здравейте момичета! Hug
Както винаги сте страхотни!Това,че се включвам рядко,не означава,че ви изпускам от поглед PeaceВсичко е надлежно изчетено Laughing
Трейлърът-зашеметяващ Heart Eyes,но вашите сценарии-два пъти повече!Имате моите най-искрени адмирации!

Честит имен ден на празнуващите!  bouquet И тъй като не се работи днес,ще сме цял ден на линия Laughing

Клио,с каква цел провокираш участниците в темата  ThinkingНай-логичното е да те видя в другата тема-какво търсиш тук,без да си гледала поне един сериал с ЕА????Просто недоумявам какво искаш и как коментираш,без да си запозната с поне един образ #Crazy Това-без лоши чувства-просто ми е свръхлюбопитно Wink

Здравей, dettodorowa ! Целта на Клио е да се забавлява. След, като и се отговаря на постовете, тя се "настървявя" Joy. Умна е, и със сигурност успява да заблуди някои, но не всички, че не е изгледала филмите с участието на ЕНГИН. Напротив - знае ги с подробностите...  Simple Smile Joy
 И от мен - без лоши чувства.  Simple Smile

# 342
..... Все пак в киното има 12-15 основни фабули между, които се правят най-различни вариации и комбинации, надгражда се , за да се получи нещо различно. В този смисъл всеки филм прилича донякъде на някой друг, но същевременно е уникален сам по себе си....

Дейзи, заинтригува ме с горното изречение. Понеже си запозната с киното, а аз не чак толкова, мога ли да те помоля да изредиш тези 12-15 основни фабули за да потърсим нещо, което не е включено в тях и да се опитаме да го  намерим в подсказките и трейлърите. Т.е. да се опитаме да намерим нещо уникално, което смятам, че задължително Керем Дерен ще ни поднесе. Благодаря ти предварително.   bouquet
Скрит текст:
http://www.youtube.com/watch?v=61cY1ILv60k
Това е цирковото изкуство, което се нарича "каучук"

Детелинка,  Hug много ми е приятно, когато пишеш. Вече предусещам тръпката от споделянето на емоцията от новия филм. Голямо разискване ще падне.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 14:37 от fantasya

# 343
# 344
Anladim(разбрах),Тануша! Hug
На мен като не ми е понятно как човек може да се забавлява по този начин,та не можех да проумея какво цели ooooh! Почувзтвах се като идиот,че не съм прозряла-толкова е очевадно Embarassed Е,то човек се учи докато е жив Peace
Любов,много ми хареса твоето виждане за филма  bouquet
Имам страхотни очаквания и чакам с огромно нетърпение филма и сериала HugУсещането за онлайн гледане е невероятно и много ми липсва Flutter
Фантазия, Hug,събрахме се,както се казва в рекламата hahaha

Общи условия

Активация на акаунт