ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
За водата-имам ел,кана на Финлукс и съм много доволна.Преварявам в нея и после саси я нагласям само на топлене.  Peace Peace
Шишетата ги преварявам в тенджерка но не на всяко хранене,а всеки ден  Peace

# 331
елендил колко му даваш от тва лекарство за запек?

# 332
Половин дозичка и дадох (то е нещо като спринцовка за в дупето). Детската опаковка са 6 дози, но при нас ги продават и поединично. Мой съвет е първо говори с педиатърката ти, в аптеката не бяха очаровани, когато им поисках лекарството и им казах възрастта на мъничка.

# 333
Само аз ли не преварявам водата? В началото ползвахме на Хип, но доста скъпа е и сега сме на Девин, но никога не съм я изварявала, иначе водата от чешмата не става за нищо, ужасно варовита е. Затоплям я на водна баня в една чашка, наливам малко вода, пъхам я в микровълновата за секунди и вътре потапям шишето. После пюретата или пак на водна баня, но на котлона, или в микровълновата.
Залъгалка бутам в устата й, но тя си я плюе.

# 334
Aз ползвам ел. каната, не микровълновата - секундите са едни и същи горе долу, но ми е по-бързо и лесно, защото от спалнята, където основно сме, до кухнята са ми едни 15 метра...посред нощите как да не съм се разбягала из етажа...бебока се събужда с рев за ядене, всяка секунда е важна, че много се нервира Simple Smile Чистите шишета, водата, кутията с мляко и каната са ми под ръка в спалнята, имам достатъчно място и за такъв кът.
За термоса е много добра идеята...аз си купих, ама не го ползвам, защото вътрешността има една миризма на пластмаса, нефт..нещо такова, колкото и да го мих не изчезва. Затова нов ще трябва.
Шезлонг не съм взела още. Една приятелка ми даде да пробвам, обаче нейния е старичък и ми се вижда неудобен, та не съм го слагала да пробваме как ще се чувства в него. Направо ще купя нов, но я дайде мнения, кой какъв ползва? Аз само в нет-а съм ги разглеждала, по магазините не съм ходила да търся. Този, който тя ми го даде, ми се вижда един такъв...вдлъбнат...т.е. ще седи извито телцето, а ми се струва, че не е добре така. Не знам дали повечето модели са такива?

# 335
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте Simple Smile

Моята мома ме остави днес до 11 да си свърша каквото ще върша (започнах тренировки вкъщи, защото до финтес не виждам скоро да се добера) и от тогава чак преди малко заспа.

Станислава, на теб ли щяха да ти правят операция на жлъчката? Моята днес пак се обади - правих си 2 бъркани яйца и още ми е лошо и ми се гади  Sick  Явно яйца повече няма да мога да ям  Rolling Eyes

За банята - ние преди къпехме в 9 - 9:30, обаче докато я изкъпем, накърмя и приспя и става 11, а Борис не заспива без приказка, та после започвам да разказвам приказки и към 11:30 заспивах, за да се събудя в 12:30  Rolling Eyes  И ставаше много късно и за Борис да заспива по това време, затова сега я къпем към 8 до 9:30 е готова приспана, после слагам и батко й да спи и към 10-10:30 и аз си лягам  Peace

Още щях да пиша, но малката се "наспа"  Crazy  ooooh!

# 336
Само аз ли не затоплям шишетата с АМ? Използвам Аптамил Комфорт и на гърба му пише да се приготвя с охладена вода, след като сме я преварили. На друго мляко (мисля че на Нан), на гърба му пишеше, че със затопляне се убиват някакви ценни там неща в млякото и така, никога не съм затопляла. Инъче купувам направо готова, преварена вода. На етикета пише вода за бебета и е нарисувано едно слонче, струва 1 лв. Гладя всеки път и и пера дрехите отделно.  Naughty

# 337
TDI какви тренировки правиш? И аз почнах, но моята кокона изобщо не ме оставя Sad

# 338
Дойде ми пак ред да се оплача.  Joy Тъкмо си мислех, че 3-часовият режим е установен и снощи малчо ми разказа играта - надаваше вой за ядене на всеки 2 часа...  ooooh! Днес пък прекара сумати време в плач - нищо не помага - носене, гушкане, пеене, приказки...  newsm78 Сега най-сетне се е кротнал и заспа в шезлонга... Не смея да го мръдна от там...  ooooh!

Ей, не е лесно...

# 339
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI какви тренировки правиш? И аз почнах, но моята кокона изобщо не ме оставя Sad

тренировки в домашни условия тема 42   Peace

На 1-ва страница има линкове към различни тренировки, аз правя на Румяна Илиева за начинаещи, защото 10 месеца без физическа активност съм си направо начинаеща  Crazy  Laughing а и си мисля, че ще са по-щадящи...колкото и да съм смела, все пак така и не изчаках 2-та месеца от секциото  Rolling Eyes

# 340
Мами, имате ли някакво впечатление от капки Абоколикен? Изписа ни ги док и се чудя дали да ги купуваме.

# 341
Към ЛЛЛ
Здравейте! Обръщам се към вас за съвет, тъй като е възможно да се наложи да спра да кърмя, а аз не искам. Родих наа 12,12,2013г. Бебчето ми до момента е изцяло на кърма. Не знае ори вода да пие от шише.Храним се на поискване. От 10 дена съм със запушен канал, който май ще прерасне в мастит, ако вече не е. От три дена имам 38 градуса температура. Едната ми гърда е три пъти колкото другата.Има зачервени грапави участъци, които много болят дори при най-лекото докосване. Дори на един от участъщите се получиха, нещо като много дребни ранички.Ходих още миналата сряда на гинеколог и съвета и беше да се цедя ръчно, е цедя се след всяко кърмене по около час. Каза да не слагам топли компреси, но аз и това пробвах, след което поставях бебка да суче и после цедих.Имаше леко облекчение, но буцата си остана, поставих след това и студен компрес.След 1 час буцата беше още по-голяма, а гърдата много болезнена. Бебка я поставям първо на тази гърда, но тя се дърпа след първите 5 минути,защото гърдата не пуска кърма. Много ми е трудно и ръчно да се изцедя.От ляво на зърното излиза кърма, от дясно не. От дясно е и запушването вече дори започна да обхваща почти цялата гърда. От събота пия Лецитин 1200-4 бр., от понеделник съм на Зинат и ибопрофен, но няма никакво подобрение.Личната лекарка е на мнение, че трябва да си спра кърмата. Казах й да изчакаме.Съгласи се, но само до сряда след което трябва да започна прием на хапчета, за да спре кърмата. Пробвах компреси с картоф и зеле,за сега няма ефект.Опитах да слагам бебка през два часа на гърдата. Държах я, по 40 минути, но тя или заспиваше или след първите 5 минути започва да дърпа зърното и да не суче.Болката вече е неописуема, мога да я сравня с болката при раждане, а имах тежко раждане, но там всичко приключи за часове, а сега се мъча десет дена.За тези десет дена съм спала,не повече от 20 часа. Вече не издържам нито физически, нито психически. Плача от болка докато я кърмя..Дори не знам дали се наяжда, днес и направих добавка АМ, но тя отказа да го пие, не знам, дали защото се беше нахранила или защото не знае да пие от шише.  провах да я кърмя и в различни пози, но болката е още по-силна.За физиотерапия говорих с личната и с АГ, но казаха, че в нашия град няма и няма да ми помогне.
Въпросите ми са мога ли да пробвам лечение с окситоцин, или на този етап не(вреден ли за мен и бебка, в болницата, когато ми слезе кърмата ми биха, защото бях в подобно положение, още след първата инжекция ме отпусна) и дали и как се правят масажите на гърдите(знам, че е по посока на зърното, но можели малко по-подробно, какви движенията трябва ли да има натиск и т.н) Ако имате и други предложения, готова съм да опитам всичко.
Утре вече ще взимам окончателно решение дали да си спирам, кърмата, защото така, не  мога да си гледам детето.

Много се извинявам за дългия пост, но се надявам поне малко да ми олекне след като споделя с някой!

# 342
Diddulina, за сега от тях съм най-доволна, не че вършат чудеса, но са в пъти по-добри от другите. пробвала съм Колииф, Еспумизан, Инфакол и чай бебезан.

# 343
Давам ги от няколко дни, 2 пъти сутрин и вечер по 5 капки, а при останалите хранения давам Лефакс, не виждам подобрение, но пък и не се влошава, тъй като преди беше на всяко хранене с Лефакс, който трудно се намира в БГ, а имам още много малко и трябва да го заместя, така че са ОК за мен.

# 344
Jaska, мисля че под охладена имат предвид до нормална температура - 37 градуса (на кутията Аптамил сега видях, че градусите са отбелязани на картинката)

Общи условия

Активация на акаунт