МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 415
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
При нас тези с бързи постъпателни движения (дето ги водят А) през март 2013 бяха 0.1%, през март 2014 станаха 18%. Не се подобри положението с добавките, които андролога изписа на два пъти и мъжът ми пи по 4 месеца. По-скоро промяна в начина на хранене, живот и свалянето на килограми доведе до това подобрение.

# 571
Момичета, моля препоръчайте ми добавка /комплексна/ за концентрацията и подвижността. С морфологията се справихме след като излекувахме хламидията и уреплазмата, но все още сме с олигоастенозооспермия. Само да кажа, че андрозитола не ни помогна, така че искам да пробваме нещо друго до НГ и ако не става, фонда ни зове! Sad

# 572
на моя мъж изписаха спермотренд
http://apteka.framar.bg/30036045/спермотренд-капс-450-мг-90

# 573
на моя мъж изписаха спермотренд
http://apteka.framar.bg/30036045/спермотренд-капс-450-мг-90
За какво са му го изписали? Не знам дали е добро, но количеството на добавките е много малко.. newsm78

# 574
Момичета здравейте.
Имам следния въпрос - какво е вероятността да се забременне с една запушена тръба. Имам сраствания около едната - най вероятно от уреаплазми които лекувам- но не съм сигурна в проходимостта на тръбата. Ако тя се окаже запушена, трудно ли ще е само с една? Някой минал ли е по този път, успявайки да забременее? Благодаря ви.

# 575
tobina-ако овулира яйчника с проходимата тръба шанс винаги има макар и малък
sh1k3ra-ММ имаше лоша морфология и подвижност това го пие и андрозитол и чайчета бабини зъби и магарешки бодил повлия се от лечението консултирайте се с андролог ввъв вашия случаи изписваи прегнил и мерионал по схема но само от лекар

# 576
  • В сърцето на любимия човек
sh1k3ra - и друг път сме коментирали Спермотренд-а - изписва се за подобряване на подвижността и бройката. Д-р Макки го изписва в комбинация с Цефагил, за по-добро усвояване на съставките. Спермотрнд и Фертил Ейд са сходни продукти на различни производители, цената им също е сходна и е въпрос на предпочитание на лекаря.
Предозирането с витамини също не е полезно (изключвам витамините приемани с храната), така че свободни интерпретации и комбинации на витамини не е желателно. Спермотренд и Фертил ейд все пак са правени от специалисти и са балансирани.
Така или иначе няма "вълшебно хапче", което да разреши мъжкият фактор, при някои пациенти се наблюдава известно подобрение, при други - не. Повечето лекари са на мнение, че като цяло се наблюдава подобрение при промяна на начина на живот към по-здравословен и редуциране на килограмите при наднормено тегло. Дори и при операция на варикоцеле при някои пациенти няма положителна промяна.

tobina - има много успели и също толкова неуспели, зависи от много фактори - състояние на другата тръба, функцията на яйчниците и яйниковия резерв и не на последно място - дали има проблем при партньора или не. Най-добре се консултирайте с лекар, който да назначи необходимите изследвания.

# 577
  • София, Бургас
Момичета, освен спермограма, sdi test, преглед при уролог, микробиология, генетични изследвания,  друго изследват ли мъжете?  Някои хормони препоръчително изследват ли се? Досега само веднъж в темата бях чела, че някой е изследвал хормони. Те не са ли важни също?

# 578
  • София
Кате на нас ни искаха хормони, пъснали сме пакет лейди плюс на цибалаб, можеш да видиш кои са. Другото е уреаплазми, микоплазми, хламидия, трихомони, Мб на еякулат, май това беше.
И кръв за кръстосан тест за имунологични изследвания сме вземали от ММ.

# 579
  • София, Бургас
Лейди плюс за него ли? Аз за мен все този пакет пускам..ако е така още утре го пращам Simple Smile

# 580
И ние не сме правили хормони, но пък сме пълни с всякакви гадини, то не беше хламидия, уреплазма, а сега и трихомони, за това все пак имам надежда, че ще се подобрят малко нещата след като се излекува напълно! Поне си имаме причина за лошата спермограма!

# 581

Тобина, и аз мисля, че шансове имаш, но това зависи от много други неща, ако нямате други проблеми, едва ли ще е трудно!

# 582
  • София, Бургас
Пак въпрос..тези трихономи и хламидията с еякулат или с кръв се изследват? Аз помня, че съм си изследвала хламидии с кръв..иначе сме имали уреаплазма, но сега последно уж нямаме..

# 583
  • В сърцето на любимия човек
Кате - трихомоните са с влагалищен секрет (предполагам, че важи и за еякулат),като тампона се поставя в специална хранителна среда, защото тези гадинки били чувствителни към кислород.

# 584
Пак въпрос..тези трихономи и хламидията с еякулат или с кръв се изследват? Аз помня, че съм си изследвала хламидии с кръв..иначе сме имали уреаплазма, но сега последно уж нямаме..
Tрихомоните ги открихме с микробиология на еякулат чрез директна микроскопия и култивиране, поне така пише на изследването, но може и чрез уретрален секрет, но ММ вече категорично отказва да се подлага на тази процедура, защото твърди, че това е най -ужасното нещо, което някога са му правили, а той горкия е изтърпял доста тежки медицински манипулации! Хламидията я изследва чрез уретрален секрет, после пуснахме и кръвен за всеки случай. Иначе при мен кръвният тест за хламидия беше отрицателен, но PCR тестът се оказа положителен!

Общи условия

Активация на акаунт