Отговори
# 165
И тогава какво правим? Избираме частни ли?
То за съжаление цитираните от теб са много далеч, така че деца от района първо нямат шанс заради местоживеенето и второ, дори и да ги приемат, как ще пътува до 73-то всеки ден, като то е на майна си райна? Частните поне имат бусчета.

# 166
Училищата са просто добри (над средното ниво), но чак пък елитни не са. Аз за себе си съм направила избор (32 СОУ), като най-добро квартално (пак казвам - според мен), но с компромис, че е на ъгъла на 2 булеварда. До този момент не мисля, че съм сгрешила.

# 167
Точно това е гадното, че въздухът там е много мръсен. Но аз и не знам как да го избера, като там се влиза по-трудно от Харвард, не сме в района и връзки нямаме, та е мисия невъзможна ми се струва. Определено е най-доброто от трите, но е то е в класацията на незавидното 55-то място, ама хич не е добре. Нали то е 32 СОУ С ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ "СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"? Е, на 55-то място е. Егати и "елитното" е и то Joy

# 168
Точно това е гадното, че въздухът там е много мръсен. Но аз и не знам как да го избера, като там се влиза по-трудно от Харвард, не сме в района и връзки нямаме, та е мисия невъзможна ми се струва. Определено е най-доброто от трите, но е то е в класацията на незавидното 55-то място, ама хич не е добре. Нали то е 32 СОУ С ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ "СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"? Е, на 55-то място е. Егати и "елитното" е и то Joy

Това е тема за 18-то и не е редно да коментирам 32-ро, но като зачекна - извън микрорайона на училището живея и не съм ползвала връзки, но детето ми бе прието на първо класиране (късмет, знам ли). Не съм казала, че е елитно, но и Вие каква таблица гледате? 32-ро е на 9-то място по БЕЛ (18-то е на 30-то място), на 26-то място по МАТ (18-то е на 52-ро място) и на 28-мо място по среден успех (18-то - на 45-то място). Факти, които се повтарят всяка година.

# 169
Къде четете резултатите и класациите, които коментирате?

# 170
Къде четете резултатите и класациите, които коментирате?

Тук:
https://docs.google.com/file/d/0BxA7XVqwJbW7YXR3THE2SUxOVms/edit?pli=1

И тук имало повече информация, но тях не съм ги разглеждала:
http://dox.abv.bg/files/dw?a=2eb3759dbf

# 171
Като гледам резултатите от тазгодишните матура след 7 клас съжалявам, че заради едната близост до дома записах детето си в 18-то вместо в 120-то. И то при положение, че обмислям преместване в друг квартал. Утешавам се с предположението, че традиционно слабото представяне на училището на тази матура се дължи чисто аритметически на сумирането на оценките на най-голям брой деца, както и с надеждата, че приетите в 1 клас през последните години ще се представят по-добре, когато му дойде времето. Мъчи ме все пак подозрението, че 18 СОУ е в по-голяма степен квартално от 32 СОУ.  

# 172
  • София
Ние не сме били с идеята за елитно училище - балът от НВО не го позволява.
Но аз лично съм на принципа "всяко зло - за добро" и ще се опитаме да извлечем най-доброто от това училище - все пак сме с китайски, а той се преподава само в още едно училище в София. Simple Smile

# 173
Здравейте. Родители, чиито деца са приети в 18 СОУ с корейски език и които искат да научат или да се запознаят с езика, могат да посетят моята уеб страница, където качвам безплатни уроци по корейски език.

# 174
  • София
Само да кажа, че в сайта на 18-то качиха информация за първия учебен ден http://www.18sou.net/news3/item/270-2014-09-05-otkrivane-na-uche … -2015-godina.html

# 175
  • София
Нещо никой не пише вече тук, но аз бих искала да споделя, че съм много доволна от решението на училищното ръководство да се включи в дарителската инициатива за пострадалите от наводненията
http://www.18sou.net/news3/item/273-13092014-darete-za-postradalite-parite.html

# 176
Това е чудесно! Посъветвайте ме. обаче, дали освен да направим дарение да подарим и цветя?

# 177
  • София
 Ofterdingen, ако не греша твоето детенце ще е в първи клас и за вас наистина е Първи учебен ден, което по принцип означава голям букет цветя, но при тази ситуация с решението за дарение не знам какво да посъветвам...
Моят син ще е трети клас и няма да носи цветя, въпреки че е луд по госпожата си Grinning ще подари цветя по друг повод, но не и на 15.09.

# 178
  • София
Отзиви за учителя по китайски в 8-ми клас?

# 179
    Пишете и за френския, как са класовете, учителите, доволни ли са децата? И кога се очертава първата родителска среща за осмокласниците?

Общи условия

Активация на акаунт