БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 794
  • 785
  •   1
Отговори
# 330
На каква възраст трябва да е детето, за да започне да му се дава мед? 

Над 12 навършени месеца е ок.
Скрит текст:
Лелеее, закъсняла съм  Blush

Много, много благодаря   bouquet

# 331
Здравейте! Благодаря много за отговорите и пак искам да попитам нещо. Че бабите дават жега, докторката казва НЕ и аз едва издържам. Момченцето ми е на 1 год. и 4мес. - много се съмнявам, че съм закъсняла.

На каква възраст трябва да е детето, за да започне да му се дава мед? 
За какво да си закъсняла? По- важното при захранването е да не си подранила. След годинката е ОК, да.

# 332
Не си закъсняла въобще, споко.

# 333
Момичета,имам няколко въпроса.
Първо да си повторя този за жълтъка.Достатъчно ли е веднъж седмично да се дава?Давам цял.

Друго,което искам да попитам е каква ръжена и ечемичена каша давате?Въвеждам глутен по познатата схема овес-ръж-ечемик-пшеница.С овеса добре,но не намирам нищо ръжено и ечемичено.
Мога ли да скоча директно на пшеницата или е задължително да  преминем първо през ръжта и ечемика.
Детето ми е без алергии.До сега не е проявило реакция към нито една храна,дреха,козметика или перилни препарати.

# 334
  • София
Няма ръжена и ечемичена каша, има такива ядки. Като овесените са. Можеш и директно пшеница след овеса, разбира се.

# 335
Здравейте!
Дъщеричката ми е на 6 месеца и 10 дни. От 5 дни се захранваме. С тиква. Всъщност първия и втория ден беше по-скоро облизване на лъжицата, а от третия ден мога да кажа, че преглъщаше без да плюе (много). Но снощи, след като два дни е изяждала малко пюре, имаше нещо като колики. Плачеше на сън и като я приспях след половин час пак се разплакваше. Така се мъчихме от 12 до 5 сутринта. Викнах таткото на помощ, но и като той не помогна я взех при мен да спи (по принцип спи без проблеми в кошарката си, като се буди веднъж да яде, но иначе спи по много). Продължаваше да се разплаква в съня си и като я масажирах по коремчето се изпръцкваше и заспиваше за малко до следващия плач. Общо казано спах с ръка върху коремчето й. Иначе ме потърси за ядене по обичайното време, на развиделяване.
Забравих да отбележа, че е само на кърма. И вода не съм й давала. Тиквата е първото нещо, което давам, различно от кърмата.
Въпросът ми е дали "коликите" са свързани със захранването?
Четох някъде за инвагинацията или т.нар. преплитане на червата. Някой знае ли дали е възможно да се получи заради новата храна?
Иначе дребосъчка е много весела и лакома. Изобщо не плаче и за това нощния плач ме притеснява.
Съжалявам за дългия пост, но трябва да добавя, че ни расте втори зъб, който проби преди 4-5 дни. С първия нямахме проблем. И двата пробиха без да разберем.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 20:03 от Mtve

# 336
Няма ръжена и ечемичена каша, има такива ядки. Като овесените са. Можеш и директно пшеница след овеса, разбира се.
Ясно!Благодаря за отговора!  bouquet Ще действам смело! Mr. Green

# 337
  • Варна
Мога ли да поръсвам семенца от чия в храната на малчо (на 13м) или не е подходящо? Ако да, какво количество?
Мерси.

# 338
Имам белени домати в буркан, безсолни, не са минавали термична обработка.С тях ,исля да въведа домати,как да ги давам на 11 мес. бебе? Варят ли се, колко, прецеждат ли се?

# 339
Имам белени домати в буркан, безсолни, не са минавали термична обработка.С тях ,исля да въведа домати,как да ги давам на 11 мес. бебе? Варят ли се, колко, прецеждат ли се?

Е де, просто готвиш, добавяш 10-тина минути преди края доматите и храниш. Нека са обелени само, че е груба люспата.
Не е особена философия, че и бебето е голямо Wink.

.Достатъчно ли е веднъж седмично да се дава?Давам цял.

Достатъчно, може и 2 седмично.

# 340
Мога ли да поръсвам семенца от чия в храната на малчо (на 13м) или не е подходящо? Ако да, какво количество?
Мерси.

Слагам от половин година в хляба или в пудинг с цел желиране/сгъстяване

# 341
  • Варна
Мерси.

Слагам от половин година в хляба или в пудинг с цел желиране/сгъстяване

Супер! Само ми е любопитно - после така ли си излизат в памперса? Simple Smile

# 342

Здравей,  Simple Smile
При въвеждане на нови храни това са нормални реакции, отшумяват. Не мисли сега страхотии за преплитане на червата, то ако всеки така вземе да се шашка, къде ще му излезе края  Laughing
Може да смениш тиквата. Опитай с оризова каша, добре се приема от стомахчето.

# 343
Мерси за съвета. Знам, че първо се почва със зеленчуци и така и не разбрах къде е мястото на кашите в цялото захранване. Информацията, която откривам е много обща. Няма нищо конкретно. Примерно, кое да е първоначално, за да щади стомахчето. Ще пробвам кашата.   bouquet

# 344
Споделям личен опит аз давах така: зеленчук, плод, каша, месо, глутен, жълтък, сирене, масло, риба, кисело мляко.Така захраних, като почнах на 5 месеца и седмица!
Вече на година не яла леща, праз, зеле! Не бързам!

Общи условия

Активация на акаунт