Орхидея 12

• 122 144
  • 791
  •   1
Отговори
# 645
  • виртуално
Благодаря ти! Черковна, кой номер, или някакъв друг ориентир? Не познавам добре София, но често се случва да ходим до там и ми се иска да отскоча да ги видя.

не знам точния номер
в отсечката между Оборище и Мадрид (намира са на ъгъл от лявата страна)

# 646
emivv, синята ми е подарък(аз лично не бих си купила,защото съм чела, че този цвят се постига по изкуствен път), но по етикета разбрах, че е от Метро. Ще и се радвам този сезон , а следващия път като цъфне(ако цъфне) предполагам, че ще е беличка...

# 647
и аз предполагам,че така ще се случи но дано не съм права Praynigнаистина е много красива.

# 648
  • Русе
_re_ge, аз исках брасада мивада отдавна и затова, като я видях на тази цена от 4.99 въобще и  не се замислих. Беше само една и веднага посегнах към нея,а една дама малко след мен доста оглежда щендера. За зигопеталум и аз съм навита... то за какво ли не съм!  Crazy

# 649
Благодаря ти! Черковна, кой номер, или някакъв друг ориентир? Не познавам добре София, но често се случва да ходим до там и ми се иска да отскоча да ги видя.

не знам точния номер
в отсечката между Оборище и Мадрид (намира са на ъгъл от лявата страна)

Благодаря!   bouquet

# 650
Благодаря на всички за комплиметите.
досрамя ме да ви покажа отрупаните с цъфнали орхидеи шкафчета в спалнята, имам чувство че вече във всеки ъгъл имам орхидея, само в банята и тоалетната все още нямам Joy

и аз предполагам,че така ще се случи но дано не съм права Praynigнаистина е много красива.

Ще цъфте бяла.
Освен ако не започнете и вие да я оветявате вкарвайки в цветоноса боя.

_re_ge, аз исках брасада мивада отдавна и затова, като я видях на тази цена от 4.99 въобще и  не се замислих. Беше само една и веднага посегнах към нея,а една дама малко след мен доста оглежда щендера. За зигопеталум и аз съм навита... то за какво ли не съм!  Crazy

Верно че така се казваше, знам че някой беше си купил от форума , та търсехме инфо как се оглежда . ето какво намерих при себе си

Brassada Mivada

От Wiki
Отглеждане на растения при средни температури в частична сянка, ако е възможно с висока влажност. Поливайте растението когато е полуизсъхнало – не оставяйте да изсъхне напълно. Растението ще цъфне когато се оформят новите булби. След цъфтежа дайте възможност на растението да просъхва по добре между поливанията- да кажем на 2 - 4 седмици. Поливането се увеличава едва след нов растеж на булба , като се полива на една седмица. Орхидеята вирее в кори със среден размер.

Хибрид между Аdа aurantiaca и Brassia brachiata.Първо малко за родителите на Брассадата.

Аdа aurantiaca - Отнася се до умерено студен температурен режим - дневна температура: 16-20 ° C, нощна + 12 ° C. Или по-точно най-много 13.

Brassia brachiata - Отнася се до умерено студени температурни условия. Какво можем да намерим като информация за Брассадите :

Cool =1800 to 2500 Meters, 58`F to 66`F night average
Warm =1000 meters to 1800 meters, 66`F to 75`F night average

При хладни условия : 1800 до 2500 метра, 14 до 18 градуса Целзий среднонощни
При топли условия : 1000 метра до 1800 метра, 19-24 градуса Целзий среднонощни

Така че този хибрид се нуждае в умерено хладни условия на отглеждане, висока влажност, добра вентилация и разсеяна ярка светлина.

Субстрат – Кора с торф , но могат да бъдат засадени и в смески за Камбрии, защото Адите както и Камбриите не обичат изсъхване на субстрата.

Като цяло, се отглеждат като Камбриите но при условия че през лятото температурата не трябва да надвишава  25 градуса.

Most Brassadas have been generated by using Ada aurantiaca. In case Ada aurantiaca is used, often orange flowers are the result. Well known Brassadas are Brassada Mem Bert Field, Brassada Orange Delight and Brassada Mivada.
Culture Edit
Grow plants in intermediate temperatures in partial shade, if possibly with high humidity. Water plant when mix drys, but do not allow to dry out completely. Plant will flower when the new bulbs have formed. After flowering, give plants a slight dryout between waterings for 2 - 4 weeks, and increase watering once the new growth starts. Water approximately once a week. Pot with medium fir bark.
Brassada is the combination of Brassia and Ada.
Kingdom: Plantae , Division: Magnoliophyta

Class: Liliopsida

Order: Asparagales

Family:Orchidaceae

Subfamily: Epidendroideae,  Tribe: Cymbidieae

SubTribe: Oncidiinae ,  Genus: ×Brassada

P.S

Дори сега видях че съм сложила инфото на първа страница тук

https://docs.google.com/file/d/0B2q6beDktFuGWWhfZVFyRmVTLUNPYnZk … OWFuQQ/edit?pli=1

Браво на  мен Joy

# 651
Здравейте, в Пловдив къде мога да купя кори,за да си пресадя орхидеята.Купих си една ,стои една седмица в купената саксия,някои коренчета са изсъхнали,другите са зелени,какво означава това,дали умира?

# 652
http://zorigb.snimka.bg/photos-from-gsm/flowers.816146.33087627

Моята първа орхидея.
Все още не съм така запалена (май).

# 653
http://zorigb.snimka.bg/photos-from-gsm/flowers.816146.33087627

Моята първа орхидея.
Все още не съм така запалена (май).

Много е красива Simple Smile

# 654
  • ГОре на черешата...
Я кажете - корен или цветонос ще си имам newsm78?

Скрит текст:

# 655
  • виртуално
За съжаление е корен  Peace

# 656
И аз имам същия въпрос - корени или цветоноси, въпреки че подозирам отговора. Имам я от повече от година, беше само с две листа и повече не е цъфтяла...

И за да не гледате само корени, ето и бялата ми красавица:

# 657
  • ГОре на черешата...
 Cry

# 658
  • виртуално
Цветоносът е светло зелен, леко плосък.
A ако е кръгло, по-тъмно на цвят със светъл и объл връх и ти прилича на нещо "неприлично" е корен

# 659
Точно такива са Simple Smile.
Нормално ли е повече от година да не цъфти? И трите са Филенопсис, стоят една до друга, двете големи са цъфтели съответно два и три пъти, а тази мъничката - не?

Общи условия

Активация на акаунт