?Въпроси всякакви?

• 5 556 222
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 54 255
  • Вестерос
Може от разтворимите за грип стоп колд или от сорта, ако не си алергична към тях като мен  Blush

# 54 256
Имам температура и цял ден ме тресе. Опитвам се да се изпотя, но не става.

Пробвай с бабешкия медот - краката във вряла вода с морска сол

# 54 257
Благодаря, момичета. Ще пробвам споменатите методи. Иначе съм така от вчера. Днес ходих на лекар и ми изписаха антибиотик и сироп за кашлица. Болна съм от около 2 седмици. Като миналата седмица взех да се оправям, но заради мое безразсъдство се разболях отново към петък. Само сополи и кашлица, а от вчера вечер имам и добавка температура. Сега съм с оцетен компрес на челото, дано помогне

# 54 258
Нурофен, парацетамол, аналгин...можеш да редуваш за Т.
При деца първите две се редуват на 4 часа за смъкване.

# 54 259
Да бе що не и препоръчаш да вземе още нещо!

# 54 260
Да бе що не и препоръчаш да вземе още нещо!

А ти какво й предложи или само се заяждаш?

Дамата попита с какво да редува парацетамола. Предложих варианти.
Парацетамола по принцип е слаб и трудно смъква Т. На мен лично нурофен ми действа по-добре. Ако не иска нурофен, може да замени парацетамола с аналгин - той също смъква добре Т. Добре действа и Терафлу.
Мишелин, дано не е грип. Бързо оздравяване.

# 54 261
Аналгина се предписва при висока температура.
А от парацетамолните лекарства на мен най-добре ми действа тайлол хот или хюмексгрип.
Да се има предвид, че ако се пият 2-3 аналгина в рамките на 24 часа може да свалят кръвното

# 54 262
  • Бургас
Имам казус с Виваком - прекратявам абонамента си за кабелна телевизия и Интернет и днес отидох да им върна оборудването, което ми беше дадено. Оказа се, че според тях аз имам да връщам още оборудване, включително втори приемник, за който нямам спомен  или писмено доказателство, че съм го получила (още повече, че имам един телевизор, няма логика да са ми дали два приемника). В договора ми пише "на абоната се предоставя следното оборудване: комплект приемник за цифрова телевизия и други елементи, съгласно Спецификация на VIVACOM IPTV услугите."

След като представих договора ми поискаха и приемо-предавателен протокол (който не пазя), само договорът не вършел работа. Доколкото знам, приемо-предавателният протокол е в два екземпляра, но момичето на касата каза, че няма правомощия да представи техния екземпляр. Въпросът ми е: ако се стигне до съдебен процес, те ли трябва да докажат, че им дължа пари или обратното?

Провери си във фактурите дали фигурира такса за втори приемник /дори и да е промо на нулева цена, трябва да има такса първо с + и после с -/. Ако няма такава, няма начин да ти искат оборудване за втори приемник.
По принцип, ако техници са ти сменяли приемника /идвали са на място у вас/,ППП трябва да е за получаване и връщане на разваления приемник.
Иди в друг магазин. Служителите освен таргет откривания, имат и такива за закриване и се опитват да те забавят, така че да не им се брои било за месец, тримесечие и т.н.
Успех!

# 54 263
  • София
Може ли да се пие Нурофен стоп колд по време на прием на Аугментин (за голям човек питам)?

# 54 264
Нурофена е нестероидно противовъзпалително средство. Според мен може с АБ. При деца може. Значи и за възрастни става.

# 54 265
  • София
Нурофена е нестероидно противовъзпалително средство. Според мен може с АБ. При деца може. Значи и за възрастни става.
Лекарката изписала Аугментин и ММ забравил да я попита за Нурофен.

Мерси! Peace

# 54 266
Освен пробиотик е добре да пие и поливитамини. Аугментинът е силен антибиотик.

# 54 267
  • София
Освен пробиотик е добре да пие и поливитамини. Аугментинът е силен антибиотик.

Според нашата педиатърка, българите са станали резистентни към Аугментин и Зинат и все по малко ефективни са станали въпросните антибиотици....
П.С. Извинявам се за ужасното изречение.

# 54 268
Нурофена е за смъкване на температурата основно, също за главобол. За зъбобол също съм го пила.

# 54 269
Аз знам, че при висока температура не се топят краката в гореща вода, не е добре да се киснеш в гореща вана...нищо горещо не се препоръчва да се прилага на тялото.
За парацетамола - моя бивша лична лекарка изрично беше казала, че ако вдигна температура, в никакъв случай да не я смъквам с това лекарство! Имах някакъв вирус, болеше ме стомах, отпадналост, Т, хрема. Да де, ама при поддържане на 38,5 часове наред, познайте дали не пих и дали не я смъкнах! Още не зная защо беше толкова против употребата му (дори не ми препоръча никакво друго средство за смъкване). Каза ми да ям солети, сухари и да пия само Кола! Сега като се замисля, май ми е имала зъб тази жена..Simple Smile Бързо оздравяване на всички!:)

Общи условия

Активация на акаунт