Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 79 868
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Виждам, че говорите за ексфолиране, а тъкмо си правих домашните традиции.

За отпушване на пори със сода не бих пробвала, но с аспирин (не от разтворимите) и малко бадемово масло/кокосово/зехтин/ е чудно!
Аспиринът се счуква и се слагат 2-3 капки от маслото, или каквото там сте си харесали. Следва обтриване на лицето, без околоочна зона, с леки кръгови движения, след което с тампонче и някакво мляко/мицеларна вода/дегримьор се сваля, пак с масаж. После изплаквате хубаво и нанасяте маска.

Хубави са тези: http://www.schaebens.de/en/products/beauty-wellness/masks

Аз сега съм се наклепала с една тяхна подхранваща, но сложих и малко кокосово масло в нея.

Забравих, преди ексфолирането с аспирин е хубаво да сте минали лицето през парна баня.

А за тялото, супер ексфолиант е смляното на ситно кафе.

Относно продедурата с пръстен, трябва много да се внимава, защото може да си направите разширени капиляри.

Да с аспирин мои приятелки си правят почистване на порите, и аз бях пробвала преди 2- 3 години, даже наскоро пак, но явно съм алергична или имам някаква извънземна калпава кожа не знам и цялата се изприщвам, обривам, и после 1 седмица не мога да изляза от у дома
Аз съм с алергия към аспирин, аналгин и прозводни, но при мен се изразява в подуване на меките части на лицето - клепачи, устни. Но аз съм приемала само вътрешно, може би реакцията при външно приложение е като при теб - обриви. По-добре не експериментирай повече с този метод на почистване  Peace

# 256
Хубава тема.

Моят ритуал е следният

1. Ако нося само очна линия, напоявам клечка за уши в мицеларна вода и отстранявам внимателно, ако нося и сенки, пропускам тази стъпка.
2. С влажни пръсти премахвам очната линия, като авторката Grinning .
3. Напоявам два тампона с мицеларна вода, слагам ги на очите, притискам и внимателно махам останалият грим.
4. С още един тампон махам грима от останалата част на лицето (фдт, руж).
5. На края измивам лицето с малко количество измиващ гел и хладка вода, подсушавам с леки потупвания и се пръскам с розова вода.
6. На финала слагам малко растително масло и си правя лимфен масаж на лицето и това е Grinning .

# 257
  • в 1001-та нощ
Разбрах те. При почистване след парната баня и козметичката ме минава с една плоско такова. Ще го пробвам и аз, благодаря  Hug
Аз мислех, че нещо златото специално прави. Ечимик нали се търка със злато.

Това, което прави козметичката е почистван с ултразвук, мисля, че така се води и пластинката леко вибрира  Peace

А златото, когато е чисто - трудно влиза в реакции  Peace предполагам затова, разтваря го т.нат Царска вода - смес от 2 киселини  Peace

Иначе - халките, ако са от тук - са златна сплав от 58% злато, мед и сребро .....  Peace Има случаи на алергии, но са рядкост  Peace

За чисто злато - ако имаш от онези големи златни монети с лика на Франц Йосив е най-добре   Peace или от банка  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 23:18 от a.l.e.n.a

# 258
Да вадя от баба пендарата, а?  Grinning
Не е ултразвук това, а една шпатула, подобна на инструментите за маникюр.
Аз не ходя вече, че ми прави рани на лицето от стискане  Sad 
Като стана на въпрос за козметик, искам да ходя, но ме е страх от раните. Искам нещо по-щадящо. Загледах една процедура с апарат, нова има я в 3 салона в София, но 100лв на месец  Confused някак са ми много за постоянна поддръжка.

# 259
  • Пловдив
И аз спрях да ходя на козметик. Колкото пъти съм ходила преди години, толкова пъти съм с разранено лице, че сега изобщо не искам и да чуя. Правя каквото мога в къщи и това е.

# 260
Относно халките - както споменах, моя близка пострада сериозно от тази домашна процедура. Проблемът не е в алергична реакция към самия метал, а в това, че самото действие е раздразнило кожата и е разнесло определени бактерии, в резултат на което се беше зачервила и подула наистина плашещо в назолабиалната област. Установи се така нареченият на народен език 'червен вятър' и лечението беше продължително и доста неприятно. В момента кожата е силно чувствителна към 90% от бялата козметика и почти всякаква декоративна, а се появи розацея, за прикриването на която почти няма какво да направи поради гореописаните причини. Човек трябва да внимава като експериментира, защото от едно невинно на пръв поглед действие могат да последват трайни проблеми, които за една суетна жена са постоянна мъка  Peace

# 261
Аз правя нещо подобно за почистване на кожата на носа, където по принцип ми се появяват черни точки- само че с ръба на пинцета. След всяко търкане по кожата чистя пинцетата първо от излязлото, после я почисвам с памук със спирт и тогава следващото докосване. Иначе наистина има голяма вероятност да се замърси  Peace КАто приключа минавам кожата с кислородна  или сребърна вода и слагам свиваща порите маска.
Другия път ще опитам почистването с аспирин, което една дама спомена по-назад  Peace

# 262
  • най-шареното място
Имах навремето специален уред с два накрайника за почистване.
Медицинска стомана беше - като пинсетите.
Никога не съм имала проблеми - чиста кожа, чист инструмент. Но не го и харесвах.
Халка/пръстен съм ползвала при набол ечемик. Прави обратно развитие.

# 263
От около половин година си почиствам лицето и свалям грим само с измивни бебешки гелове.От тези, които се водят лице-коса-тяло( т.нар. гел-лавант, с който къпят малките бебета).Сваля грима перфектно(спирала,руж,фдт и т.н).Ползвам на Авен ( Педиатрил),на А-дерма(Прималба) и на Юриаж( Крем Лаванте).После нанасям хидратиращ крем.

# 264
моят ритуал е: редувам през ден :
почистване с мицерална вода грима и с микрофибърна ръкавичка за почистване на лице с масажни движения обтривам нежно лицето - почиства спирала,сенки, ФДТ, ако съм без грим пак  с нея, почиства нечистотиите събрали се през деня.
-2 или 3 пъти в седмицата правя маска с хума + етерично масло, 2-3 пъти месечно (макар, че трябва по-често) правя маслена маска;
-вечер нанасям някакво масло ( за момента от гроздови семки)
- сутрин крем в момента на Unica от Зоя.бг

# 265
Извинявам се, че не съм точно по темата, но искам да помоля да ми препоръчате някаква маска или пилиг, която премахва черните точки за по-продължително време.

Благодаря предварително!   bouquet

# 266
  • в 1001-та нощ
Black&White, не съм се интересувала какъв е механизма на образуването им, но според мен, ако заложиш на редовно и правилно почистване  Peace би трябвало да има добър ефект, вкл. парна баня, ензимерн пилинг и всяка сутрин и вечер - преди крема - почистване с нежен продукт  Peace

Аз на козметички също не ходя  Peace

# 267
a.l.e.n.a, мерси за отговора  Hug. Мисля, че просто порите се запушват с мъртва тъкан и мръсотии и така се образуват черните точки. Почиствам сутрин и вечер лицето с гел за миене, 2-3 пъти седмично ползвам скръб за лице и пак по толкова пъти маски за почистване, но черните ми точки не се повлиават. За ензимния илинг прочетох тук, поръчах от ebay и го чакам да пристигне, не знам дали ще им повлиае.

Искам ми се ако някой е попадал на много добър "магически" продукт, който им влиае малко по-продължително да сподели.  Praynig

# 268
Пристигна ми ръкавицата. Как точно ексфолира? Няма никаква грапавина. 

# 269
  • най-шареното място
Извинявам се, че не съм точно по темата, но искам да помоля да ми препоръчате някаква маска или пилиг, която премахва черните точки за по-продължително време.

Благодаря предварително!   bouquet

Потърси в гугъл. Има няколко съставки, които помагат. BHA е едната, а ретинол другата, за тях се сещам веднага, може да има още. Но трябва да ги понасяш и да са дозирани както трябва.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 13:35 от арт мама

Общи условия

Активация на акаунт