На море в Гърция 2014 - I

• 88 492
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нека ние да запазим спокойствие, а не да превръщаме трагедията на хората в разправия.
Цял ден със сълзи на очите не спирам да чета всичко възможно, което се изписва по темата. На много места се сравняват трусовете сега и през 1953г., за голямо съжаление.
Точно известни учени в тази насока казват, че дължината съвпада с мащаба на основния трус от 53г.
Трусовете тогава са достигнали от 6 до 7 по Рихтер.
Днес беше съобщено вече за над 6. От сутринта има вече над 45 труса, всичките над 3.
Едва ли някой ще седне да си измисля в този момент, вече има извънредно положение.
Нека утре като се събудим вече да няма трусове, давам частица от себе си да спрат, защото мислите са ми изцяло там.

Колкото до добива на нефт и газ, това вече не е мечта, а се превръща в реалност, която може да започне във всеки един момент. Това е един вид спасение за страната, едва ли ще го изпуснат.

# 256
  • София
Имаме приятели в Гърция, ставало е дума, те също са убедени, че скоро ще започнат сондажите.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 19:32 от Тинтири-Минтири

# 257
И пак да попитам- В хотел Баракуда- Сарти отсядал ли е някой?
Жената ми иска 40 евро капаро и бележка от банката,че съм ги внесла. Ако пратя разписката как ще докажа ,че превода е от мен?

# 258
Някой би ли препоръчал хотел в района на Олимпиада? Предпочитам с кухненски бокс.

# 259
  • София
tzvetak, много ще се радвам като се върнеш от Санторини да споделиш впечатления  Hug

janka2002, аз ползвам интернет банкирането и сама си попълвам платежните нареждания и всеки път пиша "Капаро за резервация от ...до.. /дата/ за..../ брой нощувки/ в еди какво си студио на името на ...." и никога не сме имали проблем досега.

# 260
  • София
Моля да престанете с нападките и да продължите по темата. Благодаря!

# 261
  • София
И пак да попитам- В хотел Баракуда- Сарти отсядал ли е някой?
Жената ми иска 40 евро капаро и бележка от банката,че съм ги внесла. Ако пратя разписката как ще докажа ,че превода е от мен?

На бележката има име на наредителя и получателя.
Сканираш и пращаш по мейл, оригинала в теб.
Иначе за хотела не мога да дам отзиви.

# 262
  • София
И ние никога не сме имали проблем с капарото и последващото настаняване, толкова години вече. Най-често просто се явяваме в хотела, с личните си карти, и толкова.

janka2002, не се притеснявай, не мисля, че ще се обърка нещо  Peace

# 263
  • София
Като стана въпрос за плащане...тъкмо преди малко платихме и ние капарото за Филиана в Никити  Grinning ( онлайн, като само съм си посочила датата за резервация и името, мисля че това е достатъчно ).
 Hug Благодаря Ви, че ме ориентирахте и най-накрая на СКО, която беше така търпелива да отговори на един куп въпроси  Blush от моя страна на лични.

# 264
Чак пък такава трагедия да са сондажите, най-големият петролен източник в тази част на Европа е Принос - между едноименното пристанище на западния бряг на Тасос и Кавала (4000 барела на ден, от 1996 досега) - нито морето се е замърсило, нито Тасос и Кавала са замрели туристически...

Ама модераторските ръце насам много и дълги станаха, не знам вече какво да мисля, ще взема да развия параноя и аз.

# 265
Някой би ли препоръчал хотел в района на Олимпиада? Предпочитам с кухненски бокс.
Приятно е селцето, пристанището гарантира пресен улов, мидите са добри.
От собствен опит препоръчвам http://www.marianni.gr/index.en.php, открито случайно след питане в една от таверните, където хапвахме.Първоначално ни изпратиха при една българка, задомила се там, но беше уау-захабено и неподържано.Като каза, че и трябват пет минути да приготви, стана ясно защо е в такъв вид и любезно се оттеглихме.Вторият ни опит беше отличен, препоръчвам го с две ръце.
Ние бяхме в  Maria -ново, чисто, прекрасна гледка, огромна тераса, възглавници и завивки памучни/а не с обичайния изкуствен пълнеж/.

# 266
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Момичета,трябва ми мнение за хотел Литохоро олимпус,някой да е почивал там?
Плажа дали е хубав?В Трипадвайзъра има хубави отзиви,но дали е подходящ за семейна почивка ,забавления за децата дали има някакви?

# 267
  • София
И аз да се включа с "банален въпрос" Simple Smile на абсолютно гръцконачинаещ. Миналата година ни беше за първи път и определено няма да ида на нашето море повече.
Моля да ми помогнете. Търся си студио/апартамент на самия плаж - отварям вратата и стъпвам на пясъка така да се каже. С оборудвана кухня и барбекю. Чист, пясъчен плаж и естествено да е плитко като за деца  Embarassed в  малко, китно селце/ градче, в което да има наблизо магазини и тавернички. Дестинация - Халкидики или околности. Рових се много и нещо нищо не мога да си харесам или аз не знам как да търся. Все попадам на обичайните обявени в БГ сайтове оферти. Миналата година минахме покрай Олимпиада на път за плаж Зугла. Определено ми хареса тишината , спокойствието и плажа.   bouquet

# 268
  • София
janka2002, няма да изпращаш оригинала на бележката, а ксерокопие или сканирано копие. Това е стандартно, всичко ще бъде наред.  Peace

Параход, Принос е със затихващи функции вече..., а и барелите са много по-мъничко..., но да видим все пак какво ще стане в Йонийско море. Дано се подходи с мисъл за турзма като основен актив на Гърция.  Wink

# 269
  • София
Параход, не знах за това находище, но като цяло районът там ми е леко по-индустриален и затова много не ми харесва да минавам оттам, макар Кавала да ми е много любим град. Иначе ми е ясно, че при идеални условия това не е замърсяващ добив. Всъщност това като се замисля е чист предразсъдък, защото в България съм се топила и все още го правя макар и рядко на мнооооого по-мръсни места. Като прочетох новината обаче веднага се сетих за катастрофата в Мексиканския залив, която беше неописуема трагедия.

Общи условия

Активация на акаунт