На море в Гърция 2014 - I

• 88 173
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Ох, поболях се  Tired случайно в Гугъл Земя попаднах на снимки на пещерното езеро Мелисани на Кефалония и се Флюбих направо  Heart Eyes Неземно красиво е! За догодина ще мисля маршрута да е натам явно.  Whistling
Отивам да гледам фериботните такси до острова какви са.  Crazy

# 571
  • София
desex За теб.....
MELLISANI UNDERGROUND LAKE

# 572
  • София
Момичета това лято искаме да почиваме в Гърция,харесахме си този хотел  http://www.booking.com/hotel/gr/porto-koufo.bg.html?aid=348410;l … a15c57f485c8421X1  някой от вас дали е ходил интересуваме дали всичко е като на снимките и в обяснението.Търсим си и къща за 4 възрастни и две деца ако можете да ми предложите някоя на която сте били и ви е харесала.Благодаря предварително.

Този хотел от доста време го заглеждам и аз. Преди година-две ми го препоръчаха наши приятели, които са видели свят и като ми кажат, че нещо е добро - приемам, че наистина е. Но все го подминавам, защото тук често пишат, че заливът е дълбок.  Confused
Аз нямам нищо против заливът да е дълбок - навътре няма да ходя. По-скоро ми е интересно около плажа как е дълбочината. Simple Smile
Гледам тази снимка, направена пред хотела - http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position= … &user=2809074
Плажната ивица не е много широка, но пък не е и прекалено тясна.... Водата не ми се вижда много дълбока.....
Някой плажувал ли е на това място?

# 573
desex, ще ти предложа и място за отсядане точно до езерото http://www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g678734-d26949 … ands.html#REVIEWS Simple Smile
Мястото е страхотно!
Жалко само, че този сезон на острова ще пропадне сигурно Sad
Дано скоро да се успокои земята  Praynig

# 574
  • София
fishi_fishi Здравей, до всички тези места на картата може да достигнете и да почивате, за цитираното време. Включително техните околности.
https://maps.google.com/maps?saddr=Alexandroupoli,+Evros,+Greece … mp;num=10&z=8
Въпросите не са досадни, още повече, че не сте ходили в тази посока.
Да, времето през месеците, които казваш е доста топло, но и цените тогава са най-високи. Ако искаш да избегнеш тези периоди, трябва да се ориентираш за юни или началото на септември.
Ние примерно, тръгваме тази вечер за Олимпийска ривиера, даже си мисля за първи път да се печем през февруари в Гърция......
На много от местата има хубави плажове, пазаруване и т.н.
Ако стесниш малко диапазона, ще изберем и точното място, за да не се изброява прекалено много.
Както прочете и по-горе, бюджета също е от значение.
Bled благодаря за маршрута с дестинации, ще го ползваме за отправна точка. Тези дни ще го разгледаме с половинката по-подробно като места, ще уточним бюджета и месеца за почивка и пак ще попитаме за съвет, мисля вече за по-конкретни места.   bouquet
Весела и слънчева февруарска почивка  Peace

# 575
Ох, ще го мисля, до догодина имам много време.  Hug

Таис, сега чета миналогодишните теми и ти още се луташ в избора и не си измислила Евия-та  Mr. Green

# 576
  • София
desex, лутането беше голямо  Mr. Green
Аха-аха да отидем до Тасос, а то какво стана..

Ти къде ще си това лято? Сори ако вече си писала, но напоследък помня само по 2 секунди.
Зимна умора ще да е  hahaha

# 577
Живописно и образователчо филмче за Куфониси  Sunglasses

# 578
  • София
Живописно и образователчо филмче за Куфониси  Sunglasses

Е много си лоша. Тъкмо се кротнах.    Hug

# 579
Ти къде ще си това лято? Сори ако вече си писала, но напоследък помня само по 2 секунди.
Зимна умора ще да е  hahaha
В Неос Мармарас  Peace
На Халкидики досега никога не съм ходила, нито пък ММ  Embarassed

# 580
Здравейте!
Организирам самостоятелно пътуване в Гърция - обиколка на страната а не почивка, общо около 5-8 нощувки.
Ще пътуваме с лека кола, и засега маршрута е София, Метеора, остров Лефкада, по нататък Атина и връщане през Катерини.
Засега планирам да пътуваме непосредствено след Великден, тръгване около 22-25.04.2014 г.
Нощувките ще са в апартаменти или вили, без хотели.
Желанието ми е да пътуваме на границата на туристическия сезон за да избегнем туристическия наплив.
Началния ден на пътуването ще зависи от работното време на манастирите в Метеора и евентуално неработен ден на Партенона в Атина, за това ще търся информация допълнително.

Моля за информация от познавачите на Гърция дали това не е много ранно пътуване?
Да го преместим 2-3 седмици към месец май?
Температурите също ще са фактор Simple Smile, т.е. да е хладно ...

Миналата година, в периода 23-27.04.2013 г. направихме подобно пътуване в Хърватска: София - Загреб - Езерата Плитвице - Сплит - Дубровник, по 2 нощувки в Загреб и Дубровник, 2300 км.
Времето и туристическия наплив бяха в перфектен баланс Simple Smile

Моля за извинение ако има вече подобни въпроси.
Темата ви е огромна и няма да мога да я изчета цялата!

Предварително благодаря за информация и напътствия Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 18:34 от boro

# 581
  • София

В Неос Мармарас  Peace
На Халкидики досега никога не съм ходила, нито пък ММ  Embarassed

[/quote]

Оо, супер  Hug Ние бяхме в градчето миналия юли, страхотно си изкарахме  Simple Smile

# 582
  • София
Boro, може би ще ти отговорят и тук, но в тази тема се пише повече за летните почивки на море.
Може да попиташ и в Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още…….

# 583
  • Пловдив
Здравейте мили дами Simple Smile
Тази година за юлско море нещо ме зове Амулиани. Ще сме 4-5 семейства. Иска ми се нещо максимално близо до /на хубав плаж. Да има градина и барбекю. Да е чистичко и приятно. Моля, за предложения?

Благодаря   bouquet

http://www.halkidiki.com/alikes/ - тези са точно на плажа на къмпинга. Видях ги само отвън обаче.

# 584
  • София
Моля за информация от познавачите на Гърция дали това не е много ранно пътуване?
Да го преместим 2-3 седмици към месец май?
Температурите също ще са фактор Simple Smile, т.е. да е хладно ...

Въпросът ти май е само за температурата: за мен е рано, дори да е топло времето, едва ли ще става за къпане, освен ако съвсем нямате претенции към температурата на водата. Лично мнение - аз бих го направила след 15 май, иначе съм пътувала и в посочения от теб период, много е приятно откъм температури, но не става за плаж. И накрая да не забравяме, че става въпрос за време, а то не подлежи на такава далечна прогноза, всякакви случаи има.  Peace

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 10:49 от Туцка

Общи условия

Активация на акаунт