На море в Гърция 2014 - I

• 88 134
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
И аз търся същото само, че за средата на юли

# 616
  • София
Maцки, ако смятате, че в Гърция ще откриете добър All incl. на по-ниски цени от България, се откажете. Най-добрият All, на който аз съм попадала в Гърция в комбинация с хубав и плитък плаж е в Chrousso village. Минусите са, че е извън населено място (което за мен не е минус, но за други може би е) и е на около 500м от плажа, а имаше и доста комари вечер. Цените са приемливи за качеството. Всъщност за мен приемлива може да е една цена, за вас друга. Хубави неща съм чувала и за Village mare, само плажът не е от най-хубавите точно пред него, но в близост има много добри. Аnthemus на Ситония е много хвалено, но и доста скъпо място. Lagomandra също е добър, но плажът е дълбочък.
От личен опит мога да похваля и Krotiri resort. Доста е изолирано обаче и плажът отпред не е традиционно хубав, леко в дясно няма камъни, но пък на плажа са само почиващите в хотела.
Въобще трябва да си определите приоритетите и да направите компромис с някои неща - или плажът няма да е близо, или населено място или цената ще е висока...
Тук повечето пишещи ходят самоорганизирано в студиа или апартаменти със самостоятелно изхранване. Първо настаняването е на по-широко, не сте само в една стая и можете да се храните както поискате - по таверни или да пазарувате от магазина и да си готвите, а може и по-евтини неща да консумирате - гироси, пици и т.н. С малки деца е по-трудно така, но си има много хубави страни.
За мен основното предимство на почивката в Гърция са многото, чисти и не прекалено населени плажове. Като можете да ги сменяте всеки ден и да обикаляте.

# 617
Може и малко да се отклонявам от темата, но все пак тук пишат и много майки с малки деца. Понеже и аз като тях търся оферта която да ме устройва от към място и цена попаднах на един хотел много приличен и в близост до Никити. Обаче учудването ми е голямо относно цената. В Букинга цената е два пъти по висока отколкото я откривам в сайта на една туристическа агенция. 

# 618
  • В полите на Пирин планина
И аз да се съглася с dechy, относно AI в Гърция. Моите деца вече са по-големи, но преди три години, когато малкия беше на 3, а големия на 7 и ходихме за първи път само на студио, с платени нощувки без храна, установих, че това ме устройва дори повече не само като цена, а и като организация. Особено с две доста буйнички момчета е много по-удобно да не се храниш в пренаселен хотелски ресторант. Преди това сме ходили на AI по нашето Черноморие, но не бих се върнала на този вариант  Stop

# 619
  • София
mama merita, нормално е цената за хотел с изхранване да е по-добра в туристическите агенции отколкото в booking. Те ползват отстъпки от хотелите.

# 620
  • София
6tastliva  Лурдес   pufita
Аз няма да ви разубеждавам, че All Inclusive в Гърция не е добър, че трябва да се изхранвате както намерите. Защото на вас това ви трябва и го търсите.
Не споменавате до каква цена може да се вместите, което в случая е по-важно.
Има всякакви хотели, но с доста различно качество, както на храната, така и на настаняването.
Само ще вметна, че ние почти не ползваме All, но по-други причини. Не ни понася толкова много храна.
Ето три хотела, средно ниво, но на плажа, това което ви трябва. Също така и с умерени цени......
http://www.assa-maris.gr/portal.php?action=assa_maris_hotel_halk … e&language=BG
http://www.villagemare.gr/halkidiki/gallery.html
http://www.hotel-sonia.gr/?loc=soniavillage&lang=en
Ако цената няма значение, тогава въпроса е друг и нивото значително отива по-високо.
Има и много други хотели.......

mama merita Това с цените е редовна практика от недобронамерени хотелиери.  Който се хване !!!
Може да се срещне цена не двойно, а в пъти по-голяма.
Цената днес може да е много висока, а утре много ниска. Собствениците сами определят цените си и често злоупотребяват. За това използвайте не един, а много повече сайтове.
Много честа практика е и обратното, цената в сайт да е много по-добра от агенции/които ние не ползваме/.
Кой е хотела, ако не е тайна? На Халкидики има няколко такива "оценители", с които трябва да се внимава.

taffi Зелена карта за Гърция не е нужна.........

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 17:35 от Bled

# 621
  • София
Ако може да върна въпросът за зелената карта и ГО. Моята ГО я вадя август,сега я гледах,никъде няма надписи,че важи само за Бг. В такъв случай за лятото ще ми се налага ли да извадя зелана карта, за да ми важи при инцидент застраховката в Гърция,не че няма да ги питам и застрохователите,но да питам и тук.

# 622
  • София
Здравейте,
записвам се и аз да следя темата.
До сега 2 поредни години ходим във Вурвуру , Зиносис апартмънтс. Обаче тази година са вдигнали доста цените, защото са правили голям ремонт. Иначе мястото е прекрасно за семейства с деца, които не търсят и изхранване към спането.
Така, че ще прочета темичката и после ще питам:)

# 623
Хотела, за който писах , че има разлика в цените е Porfi Beach Hotel. Открих им сайта и се оказа ,че цените на агенцията са тези като в сайта. Просто на нас ни дават 10 % отстъпка, а в сайта е отразено 15% към този момент. Имам опит с ползването на една друга агенция -само защото бяхме пратени от тях ни дадоха страхотни стаи с изглед и с огромна площ.

# 624
Оф пак за този All In.

Никой никого не иска да разубеждава. Това което написа Дечи и аз съм напълно съгласна, е че ако се търси ол инклузив като в Турция или в някои български изключения .... да може да се намери, но на значително по високи цени. Това в комбинация с изискванията за добър хотел с добро обслужване,  плажа на 0 метра, задължително пясък и да има къде да се разхожда човек..... Е цената си се качва с всяко едно допълнение. И после се оказва, че има разочаровани.

Изключенията от горното правило са прекалено малко.

Това което обясняваме с цената на мазоли на езика е че всичко това в Гърция е на по-високи цени от Турция, а в сравнени с България  Whistling

Нормално е в темата да се пише предимно за студия без изхранване. Повечето от нас веднъж открили свободата на този тип почивка с мъка се връщат към закуската под строй и конвейрната храна в ресторанта. Никой от нас не се храни на закуска, така че да му стигне до вечеря.  Wink Предпочитаме таверните и свободата да не се съобразяваме кога да станем сутрин заради часа за закуска или почистването по стаите. И това го правим с много малки деца, с повече на брой деца ...

# 625
  • София
Здравейте,
записвам се и аз да следя темата.
До сега 2 поредни години ходим във Вурвуру , Зиносис апартмънтс. Обаче тази година са вдигнали доста цените, защото са правили голям ремонт. Иначе мястото е прекрасно за семейства с деца, които не търсят и изхранване към спането.
Така, че ще прочета темичката и после ще питам:)

Каква цена ви дадоха,ако не е тайна?

# 626
  • софия
Аз в понеделник ще резервирам пак за Вилидж Маре. Но сега гледам сте писали и за Assa Maris...някой, ако е бил в двата- кой ще ми препоръчате. Били сме във Вилидж Маре- хареса ни и търсим нещо подобно.
Мерси! Peace

# 627
  • София
mama merita Въпросния хотел не е от тези, които имах предвид. Открих за него изгодни цени в сайт и то за август. В агенциите/случайни/ виждам по-високи цени, но с малки разлики.
Били сме в него, писала съм преди време, не съм очарована....
ЕТО СНИМКИ
Хотелът доста остаря, може да е реновиран.....но си има собствен плаж.
В близост е най-скъпия хотел на Халкидики.

iniici За единият знаеш, няма да го коментирам.
Assa, съвсем на плажа, прекрасно място.
Ако изключим храната, която както казах, не ползваме. Избирам него......

# 628
  • welcome to the Jungle
Аз пък скромно да се изложа писмено, си мисля, че гръцкият ALL INC е значително по-качествен от българския аналог (ся, не ме бийте с камъни по главата, знам, че има изключения). Не, че мога да споделям безценен опит на много страници, но на милото ни родно черноморие, в средните хотелчета от порядъка на 3-4 звезди, даже и ултра-ол-инк-ът е леко смотан, всичко е претупано, а спиртомерът на орЕгинално Johnnie, сипано в пластмасова чашка, показва 27 градуса. Това в Бегето да ти сдробят салата, а на следващия ден да я видиш сготвена същата в нещо друго си е част от ресайкълинга, пробутан небрежно на "турсистите". bowuu. Това едно посредствено ресторантче да трябва да поеме къде 2700 оуинклузив гости си е също небивал кошмар, елегантно поднесен у нас.

Е как пък всичко това го няма в Гърция?

И плюсове си има ОИ, особено за онези, за които чакането на поръчката от 30-40 минути си е абсолютна загуба на време и които същевременно не са издигнали в култ салтанатите  - ако е ракия, да е със салата, а ако е основно ястие, то да е с гарнитура, ако е октопод, то да е с рокля и т.н.. А  ОИ не означава да махам тъжно на таверните със сълзи на очи и  бяла кърпичка в ръка, щото сал едни 40 евра къде ли не са отлетели. И друго предимство на ОИ, с което се залъгвам традиционно, че един ресторант, който готви за ХХХ бр. порции и то само за един хотел, не може да си позволи да използва нещо от рода на "Айде и този боклук да мине между читавото", щото ако се изпонатръшкат всите гости, то ше става страшнооооо. Едно е да пратиш по тоалетните 20-40 различни клиенти за вечерта, друго е да рискуваш да задръстиш канализацията на хотела, примерно..
Ама това със страховете какво ще ми пробутат в чЮнийката си го имам в наследство от БГ-кръчми, дето са ме запознавали с всякакви гастроентерологични проблеми.

# 629
Аз пък скромно да се изложа писмено, си мисля, че гръцкият ALL INC е значително по-качествен от българския аналог (ся, не ме бийте с камъни по главата, знам, че има изключения). Не, че мога да споделям безценен опит на много страници, но на милото ни родно черноморие, в средните хотелчета от порядъка на 3-4 звезди, даже и ултра-ол-инк-ът е леко смотан, всичко е претупано, а спиртомерът на орЕгинално Johnnie, сипано в пластмасова чашка, показва 27 градуса. Това в Бегето да ти сдробят салата, а на следващия ден да я видиш сготвена същата в нещо друго си е част от ресайкълинга, пробутан небрежно на "турсистите". bowuu. Това едно посредствено ресторантче да трябва да поеме къде 2700 оуинклузив гости си е също небивал кошмар, елегантно поднесен у нас.

Ся не ме карай да ровя за описания на злополучни преживявания на родни туристи в гръцки "хотели" с "ол инклузив". Ама то каквото човек си втълпи, трудно друг може да му го изстърже от съзнанието, докато сам не се опари. Същото важи и за това какво може и не може да си позволи хотел с ХХХХ гости и таверна с 20-40 клиента.

И да ти кажа ...може би съм късметлийка, но аз в таверна повече от 10 мин. не съм чакала. А тия 40 евро си ги дала отвсякъде и за ол ина.

Не че те навивам. Аз имам лек проблем с претъпканите хотели и гъчканицата около шведската маса. Не че не ходя и там(понякога нямам друг избор), но някак си по-спокойно и лежерно ми е другото.

Общи условия

Активация на акаунт