Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 945
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Ох че приятно се помотахме с малкия навън.

За носенето на ръце не сте ме разбрали правилно момичета - не съм казала ако плаче или се чувства дикомфортно,че не съм го гушкала или че не съм го гушкала по принцип и е бил захвърлен някъде , Просто не съм го носела на ръце през цялото време и когато бяхме навън си го возех в количката - той даже умираше да се вози. Когато имах работа и той не мрънкаше си я вършех и после отивах при него и си играехме и т.н.- вярвайте ми далече съм от мисълта да го захвърля да плаче и да се чувства самотен - още повече че беше в кувиоз 10 дни и не можех да го прегърна и ми позволяваха да го виждам само за 45 минути на ден и то през стените на кувиоза- повярвайте ми аз съм последният човек които ще си остави детето да плаче и да се чувства изоставено, но моята приятелка която споменах го носи нон стоп буквално почти 24 часа в денонощието е все на ръце и ако го остави за 5 минути почва да плаче понеже не е свикнало да е само и минута, което според мен не е добре и за самото дете.

За излизането - с малкия го изведох на месец и нещо - ние се прибрахме на 26,01 , а го изведох на 26,02 - но той беше недоносен и нямаше никакви ваксини , а тогава имаше пак грипна епидемия и аз след всичкият страх , които брах за него след раждането докато беше в кувиоз не посмях да го извеждам, но след 15 ден го извеждах добре опакован да поседява на балкона- все пак беше зима. Сега ако всичко е нормално и понеже  е лято смятам да го изведа - около 15 ден , но предимно в парка а не близо до кихащи и кашлящи, но аз и няма да имам много избор понеже татакото ще е отпуска 15 дни и след това тримата с бебето и малкия е сме сами , а не може да затворя голямия ми син в къщи по цял ден - а както съм казвала на мен никой не ми помага и се оправяме сами - така че волю не волю ще излизаме ако всичко е наред.

За витамините на мен доки от 16 седмица ми изписа витамини Премаман.- тях ги пих и предната бременност по спомен

# 136
Мимето14,

и мен бебо ме почуква ниско -- от пъпа надолу. АГ каза, че всичко е наред и затова гледам да не се филмирам.

# 137
Pregnacare plus (с Омега 3)

# 138
  • София
Ах, за носенето ще си говорим пак девойки!  Wink Предлагам август-септември да подновим темата.

# 139
Tohu и аз мисля тъй, на чужд гръб сто тояги са малко

# 140
  • София
Лале в дъжда за момиче и ние бяхме избрали калина и яна Grinning
kalata2011, Mrs Raven сина ми се казва константин, а дилемата беше именно константин или калоян. сега пак се връща калоян на дневен ред Laughing обсъждали сме и камен, но нямаме финален избор.

# 141
Elpet сигурна съм че ще направите правилния избор.  Peace

# 142
  • Пловдив
Малкият ми син се казва Камен, и е здрав не като камък, а като скала. Аз също харесвам Калоян. За момиче си мисля за Ана.

# 143
  • София
Малкият ми син се казва Камен, и е здрав не като камък, а като скала. Аз също харесвам Калоян. За момиче си мисля за Ана.
ана е много женствено, има около мен две малки анита, големи са бандитки, малки пипи-та Simple Smile а майка ми е ана и едната ми баба, така че имам и сантимент Peace

# 144
sweetpie: И аз не съм много запозната къде има колички, затова се сещам само за 3 места(това за София):
- Хиполенд
- Детски супермаркет КОМСЕД
- Raya toys (имат огромен избор от колички(повече от на другите места според мен и бяха много любезни. Виж адресите в сайта им - http://rayatoys.com/contacts.php )

В този сайт има една страхотна Тутек моряшко синьо с бял сенник на точки, влюбена съм.
Иначе аз, не мисля да се застоявам дълго вкъщи след раждането, ще се развозваме с бебка при всеки удобен момент. Днес бях в бенетон и запазих една много красива лятна рокля и една за есента, тъй като е лятно бебе ще го обличам много леко, с ефирни роклички и по боди. При нас на дневен ред стои и въпроса за кола, много искам Beetle, ако някой кара такава да сподели мнение.
А за ваксините, изобщо не ме интересува, че са задължителни, най-много да ме глобят. Не знам дали ще я пускам на детска градина.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 17:17 от sweetpie

# 145
  • Пловдив
Има ли мами от Пловдив? Къде ще ходите на ФМ, моля препоръчайте ми Praynig?

# 146
  • Пловдив
Има ли мами от Пловдив? Къде ще ходите на ФМ, моля препоръчайте ми Praynig?
Здравей аз мисля да ходя при Доц. Д-р Мария Малинова,братовчедка ми е раждала при нея и каза че е много добра.Разгледах сайта и мисля при нея да отида за ФМ.

# 147
Момичета,

днес АГ ми се обади с резултата от втори БХС - имам повишен риск. Веднага си запазих час при друг лекар, на частно, защото този АГ по ЖК ми го направи в 15+ г.с. Още тогава се усъмних, понеже като ви чета, няма нито една дето си го е правила толкова рано.  А лекарят ме записа толкова рано. Сега съм в 17+ г.с., а на втората ФМ, която също ми я правиха в 15+ г.с. всичко беше наред с гънката, сега явно ще си правя и още веднъж ФМ. Вие какво ще кажете ? Цял ден си повтарям, че всичко е наред и да не се притеснявам, но знаете...
А до София за амнио не ми се ще да пътувам, това са 150 км в едната посока, а аз само лежа с тези отлепвания, които имах..
Моля да ме посъветвате.

# 148
  • Пловдив
 petya_petya, не е рано май за втория БХС в 16 седмица, но феталната ще трябва да я повториш между 20-22 седмица.
Д-р Малинова е в дълъг болничен, но може и да се върне. Ако не е на работа, феталната я прави д-р Даскалов. Аз ще ходя при д-р Стратиева, която идва от София в Селената. Също е една от най-добрите.

# 149
  • София
petya_petya, не е рано май за втория БХС в 16 седмица, но феталната ще трябва да я повториш между 20-22 седмица.
Биохимичен скрининг във II-ри триместър на бременността (15 до 19+3 г.с.) - това го копнах от тук:
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

А за ваксините, изобщо не ме интересува, че са задължителни, най-много да ме глобят. Не знам дали ще я пускам на детска градина.
и едно допълнение, ако ще я пускаш на държавно училищев бг, също ти е необходимо да е ваксинирано детето. Peace

Общи условия

Активация на акаунт