WIZZ AIR 12

• 64 669
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте мами , търся да си взема билети за София-Рим _София, ама много високи цените става въпрос за 19 Юли 2 Август.Според Вас ще намалеят ли или да  купувам вече ?

# 676
  • Beyond the stars
Здравейте мами , търся да си взема билети за София-Рим _София, ама много високи цените става въпрос за 19 Юли 2 Август.Според Вас ще намалеят ли или да  купувам вече ?

Надяваме се на намаление за рожденният ден на WIZZ, тъй че изчакай до края на седмицата да видим с какво и дали ще ни изненадат  Peace

# 677
  • София
Ако не си чекиран какво струва да смениш дата?

Ето ти таксите Peace:

Такса за смяна на полет (на полет, на пътник)

-   повече от 30 дни преди заминаването чрез wizzair.com - 39,00 лв.
-   в рамките на 7-30 дни преди заминаване чрез wizzair.com - 59,00 лв.
-   в рамките на 7 дни преди заминаване чрез wizzair.com - 76,00 лв.
-   повече от 30 дни преди заминаването чрез центъра за обаждания - 59,00 лв.
-   в рамките на 7-30 дни преди заминаване чрез центъра за обаждания - 78,00 лв.
-   в рамките на 7 дни преди заминаване - 96,00 ле.

# 678
МЕРСИ ЗА ИНФОТО ДАНО НИ ЗАРАДВАТ

# 679
  • Италия
Здравейте, ситуацията е следната:
Имаме закупени билети за мен, ММ и дъщеря ни, която е на по-малко от 2 години. Имаме и закупен регистриран багаж. При закупуването на билетите отменахме, че дъщеря ни ще се вози в скута на баща си, както и куфара го регистрирахме под неговото име. Сега най-вероятно той няма да може да пътува, а ще тръгна само аз с детето.
Въпросът ми е:
Може ли да се направят промени при чекирането он лайн или преди него - дъщеря ми да се вози с мен и куфара да е  под моето име? Ясно е, че ще загубим парите за билета на съпруга ми, но дали и тези промени ще струват нещо?
Благодаря предварително!

# 680
Ако не си чекиран какво струва да смениш дата?

Ето ти таксите Peace:

Такса за смяна на полет (на полет, на пътник)

-   повече от 30 дни преди заминаването чрез wizzair.com - 39,00 лв.
-   в рамките на 7-30 дни преди заминаване чрез wizzair.com - 59,00 лв.
-   в рамките на 7 дни преди заминаване чрез wizzair.com - 76,00 лв.
-   повече от 30 дни преди заминаването чрез центъра за обаждания - 59,00 лв.
-   в рамките на 7-30 дни преди заминаване чрез центъра за обаждания - 78,00 лв.
-   в рамките на 7 дни преди заминаване - 96,00 ле.

Не е спомената най-важната подробност!

Промени на резервациите

a) Смяна на време на полет и дестинация

Можете да смените датата, часа и дестинацията на полета онлайн чрез Телефонния център или туроператор до 3 часа преди заминаването на полета по разписание. Ще Ви бъде поискано да платите такса за смяна и разликата в цената, ако е приложимо. Ако цената на превоза или съответните такси и цени на новия полет са по-ниски от старата, ще ви се възстанови само разликата от по-ниски данъци.

Освен тези 40 или 60лв, се плаща  и разликата в билета! Например, ако билета е купен за 80лв, а в момента на смяната другият билет струва 150лв, се плаща освен глобата от 39 или 59лв и разликата до другият билет или още 70лв в  моя пример. В повечето случай, особено, ако резервацията е взета на намаление, а смената е късна, един месец преди полета и самата смяна на полета не е доста напред във времето, няма смисъл, понеже като се сумират разхдоите, излиза все едно се купува нов билет или с малка разлика! 

# 681
Имаме закупени билети за мен, ММ и дъщеря ни, която е на по-малко от 2 години. Имаме и закупен регистриран багаж. При закупуването на билетите отменахме, че дъщеря ни ще се вози в скута на баща си, както и куфара го регистрирахме под неговото име. Сега най-вероятно той няма да може да пътува, а ще тръгна само аз с детето.
Въпросът ми е:
Може ли да се направят промени при чекирането он лайн или преди него - дъщеря ми да се вози с мен и куфара да е  под моето име? Ясно е, че ще загубим парите за билета на съпруга ми, но дали и тези промени ще струват нещо?
Благодаря предварително!

Би трябвало да нямаш проблеми, дори нищо да не правиш, просто чекираш всички и отиваш без бащата на летището, няма значение с кого е детето, стига да има възрастен с него. Все пак по-опитните с Уиз да кажат, че те (Уиз) обичат да измъкват пари от всяка ситуация.

# 682
Най-добре е да се обадите на кол-центъра им.
Мисля,че багажът на съпруга си е негов багаж,а такси за багаж не се възстановяват .

Но може и да стане,в много случаи зависи на кеф ли е оператора Peace

# 683
Би трябвало да нямаш проблеми, дори нищо да не правиш, просто чекираш всички и отиваш без бащата на летището, няма значение с кого е детето, стига да има възрастен с него. Все пак по-опитните с Уиз да кажат, че те (Уиз) обичат да измъкват пари от всяка ситуация.

Аз така направих /т.е. нищо не правих Simple Smile/, но беше преди 6 години и формата на резервацията беше различна. Просто бащата се яви само като изпращач, чекирането на място, резервацията ни беше обща. Не помня детето да сме го записвали конкретно към някого, нито пък багажа. Нямаше никакъв проблем. И сега не вярвам да има - все пак багажът е платен, детето има придружител...

Мисля,че багажът на съпруга си е негов багаж,а такси за багаж не се възстановяват .
Да, ако искат да се заядат, може и да могат. Би могла да каже, на място, че съпругът не пътува сега, само багажът му Wink

# 684
Въпросът ми е:
Благодаря предварително!

Аз бих звъннала до кол центъра с молба да прехвърлят багажа на мое име.
Ако не е възможно ще доведа мъж ми да чекира багажа и после аз ще си го получа. Ако има и връщане, за навръщане ще е невъзможно да се постъпи пак така.  Laughing

# 685
  • София
Момичета, предполагам, че ще ме убиете за малоумния въпрос... но наистина не намерих никаква информация в темата, а с търсачката не открих нищо в старите, а съм сигурна, че е дъвкато и споменавано поне 100 пъти  Embarassed

Цените при резервация и купуване на билет от сайта с включени летищни такси ли са или такива се заплащат такива отделно?

# 686
  • Sofia
Включени са таксите.  Peace

# 687
...
Цените при резервация и купуване на билет от сайта с включени летищни такси ли са или такива се заплащат такива отделно?

Крайна е цената. Ако не маркираш допълнителен багаж, то в цената ти е включен безплатно само малък салонен багаж.
За голям салонен или за чекиран багаж се доплаща. Това се вижда още по време на резервацията.  Laughing 

# 688

Аз така направих /т.е. нищо не правих Simple Smile/, но беше преди 6 години и формата на резервацията беше различна. Просто бащата се яви само като изпращач, чекирането на място, резервацията ни беше обща. Не помня детето да сме го записвали конкретно към някого, нито пък багажа. Нямаше никакъв проблем. И сега не вярвам да има - все пак багажът е платен, детето има придружител...

Да, ако искат да се заядат, може и да могат. Би могла да каже, на място, че съпругът не пътува сега, само багажът му Wink

В условията им изрично пише,че багажът не може да пътува без пътника да е на борда.

Дори платен,багажът е регистриран на името на съпруга.Не е семеен багаж.Имаше такъв спор пред мен по време на чекиране.
Струва ми се,за да сте сигурни,че няма да имате проблем,е най-добре да звъннете на кол-центъра.

# 689
Въпросът ми е:
Благодаря предварително!

Аз бих звъннала до кол центъра с молба да прехвърлят багажа на мое име.
Ако не е възможно ще доведа мъж ми да чекира багажа и после аз ще си го получа. Ако има и връщане, за навръщане ще е невъзможно да се постъпи пак така.  Laughing

По законите на ята, чекиран багаж на даден пътник, не може да пътува без самия пътник. Няма как той да го чекира, а друг да го получи, защото ако дадения човек не се появи на бординга, багажа му се сваля от самолета.

За детето не вярвам да има проблем в чий скут ще се вози, но с багажа е проблем. Вземете под внимание също нужните документи за дете напускащо страната само с един родител.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт