Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 199
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро и от мен момичета!

mini_moni, искрено ти съчувствам, ужасна е тази ситуация. Понякога не е лесно да намираш опора само в собствената си психика и увереност. Може би наистина ще помогне, ако от време навреме отскачаш до някой по-голям град при добри специалисти. Дръж се, няма друг начин, заради себе си и заради бебето.

Моник@, и аз имам същия казус с ТСХ-то. Пускам всеки месец, непрекъснато варира, не мога да му хвана края. На моменти много се плаша, после просто не го мисля... Моята ендокриноложка твърди, че не трябва да се претоварва организма с елтирокс, защото и без това е крайно натоварен с други хормони/промени. Казва ми, че ако ТСХ е 2-2.5 няма повод за тревога. Дано наистина да е така.

В тази връзка сутринта имах неблагоразумието пак да се претегля. Никаква промяна, не съм мръднала. Чудя се дали има връзка с елтирокса (преди да забременея не съм пила, винаги ТСХ ми беше в нормите, на горна граница обаче, около 4). Ако не е от елтирокс-а, нормално ли е НИЩО да не съм качила. Струва ми се тревожно вече, не знам Sad

Относно ваксините, не знам дали 100% от написаното в статията е вярно, но ако даваха право на избор на родителите дали да ваксинират децата си или не (както е в много други страни), щях да съм от тези, които отказват ваксините. Признавам си, че умирах от страх всеки път като ваксинираха дъщеря ми, още повече, че тя беше с много остър атопичен дерматит. В БГ обаче е трудно да убедиш докторите да не слагат ваксини Sad

# 406
 VeryMe: И аз се бях притеснила, че бебето много мърда. Непрекъснато почти го усещам, понякога чак се стряскам. Вчера и на фМ доки каза, че много мърда това бебе. Питах я обаче дали е нормално и каза, че е съвсем нормално и това говори за здраво и жизнено бебе. Така че спокойно!

ЗА ТСХ - благодаря за мненията. Все пак ще звънна на лекаря да видя какво ще каже. Ама направо ми писна И аз по принцип пускам ТСХ през месец, ама тоя път нещо се забавих и затова така се получи.

Нямам време да изчета всичко сега, после ще наваксвам. Хубав ден !

# 407
  • Варна
НОЙ съвсем заспаха - вече 3 дни болничният ми не е въведен като хората на сайта им- уффффффф- нищо ново.

Мен пък ме изненадаха даже с експедитивност. На 6ти ми е внесен болничния, днес вече "по случая са започнали плащания".  smile3508

Mini moni стискам всичко да е наред. Но за гъбичките задължително микробиология. Смятам, че дори да ти се полагат 2 за цялата бременност, то това е при липсата на симптоми и проблеми, така че според мен ще ти пусне. Не се ядосвай, почивай си и всичко ще е ОК.

Статията за кърменето действително не е най-добрата помощ на една бъдеща кърмачка. Много добре го е написала raika предизвикателството повелява да успееш ВЪПРЕКИ доброжелателите като баби, майки, свекърви и педиатри.  Crazy

Обаче клипчето на бебока, който къпят направо ме разтопи.  Heart Eyes Еее бога ми сякаш никога не съм имала такова малко бебе. Честно.  Laughing

Ама какви прекрасни ритми и мелодии. Да тръгваме на танци и бар. Празник наближава.  Laughing

Честито за всички нови щъркелчета! И аз искам вече. Надявам се утре да се похваля.

# 408
  • София
Здравейте, поздравявам ви с една от моите любими песни: http://vbox7.com/play:abbd305f8f

За ваксините - избягвам да чета подобни статии и не знам защо, но не им вярвам. По-добре да не задълбаваме темата, че може да стане бойно поле. За мен лично - те са по-малкото зло, но всеки сам може да си реши. Не мисля, че това решение трябва да е на база анкета в бг мама #Crazy newsm78 Това е личен избор, според мен.

Кош за памперси е напълно излишна покупка според мен - аз съм си сложила една кофа на терасата и в нея хвърлям само памперси.

# 409
За ваксините - Не мисля, че това решение трябва да е на база анкета в бг мама #Crazy newsm78 Това е личен избор, според мен.
Както надали някой си е взел решението да ходи или не на БХС или ФМ вследствие на анкетата, така надали някой ще вземе такова вследствие на анкета за ваксини. Става дума за сондаж, за да видим кой какво мисли и, както ти подчерта да не влизаме в излишни словоизлияния и пререкания. Аз смятам, че темата е поне толкова важна, колкото количките, к-тите за изписване и прочее неща, които дискутираме и си заслужава всяка от нас да попречете по нещо допълнително.

# 410
Анкетата е пусната по молба на bebe2, но не мисля че трябва да влизате в спор.Аз не задължавам никого да гласува, който смята че е излишна да не гласува! Ако някои иска и друга анкета мога да пусна, за тема която за него е важна!
Тези дни ще пусна и за заглавие на темата, но чакам още предложения  Peace

# 411
  • София
Здравейте момичета, моят термин е в края на юни, но понеже сте много активни и пълни с полезна информация, редовно ви чета  Simple Smile надявам се да приемате гости  Simple Smile

Monik@, bleizi, възможно е ТСХ- то да ви варира, ако пиете елтирокса заедно с друго лекарство, което да пречи за усвояването му. Магнезият, например, който често се приема от бременни, се пие най-малко 4 часа след елтирокса. 

# 412
  • София
БХС и ФМ са съвсем различни неща от ваксините. Там има донякъде смисъл от анкета, защото едно допълнително изследване няма да навреди и чрез анкетата всеки можа да види как правят другите бременни, да прецени кое от двете или и двете да направи и т.н. Сигурна съм, че има майки, взели решение за БХС и ФМ, след резултатите от анкетата. Обаче не мисля, че някой ще реши дали да ваксинира детето си, в зависимост от това колко майки са отговорили с "Да" или "Не". Наистина, който иска да чете за ваксините, но това какво общо има с анкетата? newsm78 Аз лично не виждам смисъл от нея, но и да има - все ми е тая Peace

# 413
  • Пловдив
Добро утро

Много интересна и полезна анкета сте пуснали.Браво!Отнета ни е възможността да мислим и избираме относно здравето на собствените ни деца,което за мен е абсурд в 21 ви век,в демократична държава.Според мен трябва да има 2-3 задължителни ваксини и другите да са по избор на родителите.В доста европейски държави даже целия календар е препоръчителен.Но нали все пак Хасърджиев ни изкара ограничени,прости,не компетентни,та да ни боднат 2-3 задължителна,за да спи спокойно Хасърджиев  Joy Циганите ги държат с детските и те ще си ваксинират отрочетата заради помощите.Това им е основния доход
Но това е в сферата на фантазията.Бизнесът с ваксини е за милиони и кокала никой няма да пусне.Ще ни бодат под строй като роби и това е.

Elfita аналния секрет за какво го взимат? нямам спомен да са ми взимали, а предния път бях с абонамент към АГ болница (тина киркова) и уж какви ли не изследвания ми правиха newsm78

Предполагам изследват чревно носителство.АГ то по ЖК ми го взе и го носих при раждането.Не знам дали е било задължително

Щастлива жена,идеята на анкетата е да се видят настроенията относно ваксините на майчетата в темата.Никой няма да вземе своето решение въз основа на тази анкета,разбира се.

# 414
Да ви попитам каква е еднократната помощ за раждане на второ дете? Дано да сте ме разбрали правилно, че не съм наясно много как стоят нещата в БГ.

# 415
Здравейте мацки  Hug
VeryMe  не се тревожи,че бебчето е много активно Simple Smile и моето е такова,а първото ми детенце дори беше прекалено активно ( то да ми е живо и здраво и сега е такова ),но това в никакъв случай не е лошо,просто няма да е от най-кротичките  Wink И повярвай ми не е защото не се чуства добре  Hug

Аз също ще раждам в Селена,май има шанс да се засечем с някои мамчета  Wink

По темата за ваксините,повярвайте ми има какво да се дискутира. Не искам да плаша никого,или да налагам мнението си,но е добре всеки да е осведомен какви рискове крие това за детето му,защото повярвайте ми те не са малко. Казвам тези неща ,защото имам своя лична история,а когато човек преживее нещо такова,започва много повече да се интересува и да пита. На мен една такава дискусия би ми била интересна,не мисля че има за какво да се караме,просто ще обменим опит и мнения,пък всеки сам си решава . Желая ви прекрасен ден  Hug

# 416
  • Пловдив
Да ви попитам каква е еднократната помощ за раждане на второ дете?

600 лв.Можеш да кандидатстваш за нея до 3 г от раждането

# 417
  • Варна
По темата за ваксините,повярвайте ми има какво да се дискутира. Не искам да плаша никого,или да налагам мнението си,но е добре всеки да е осведомен какви рискове крие това за детето му,защото повярвайте ми те не са малко. Казвам тези неща ,защото имам своя лична история,а когато човек преживее нещо такова,започва много повече да се интересува и да пита.

Точно затова повдигнах и аз въпроса преди време. И аз с първата си бременност избягвах да чета - някак си ми се струваше, че тези статии са написани в духа на световната конспирация и някак ме плашеха, разколебаваха и си казах край, няма да чета... Еее след като родих ми се наложи да задълбая из темата. И ние си имаме своята лична история..

Вярвам, разбира се, че едва ли някой ще вземе решение на база на анкетата. Но защо да не видим какво е настроението в темата.

# 418
  • Пловдив
MiRa^  Hug

Така са ни поставили.Заравяме си главата с пясъка,не мислим,не четем.Защото като прочетем,че има странични реакции,че някои деца остават инвалиди,ни свива под лъжичката.Всеки си казва-на мен няма да се случи и даваме напред.Но когато нещастието почука на нашата врата...........нещата стават съвсем,съвсем различни
Тогава милата ни държава,която ни задължава да ваксинираме ни обръща гръб.Оправяйте си болните деца,раздвижвайте си инвалидите.Пари нема,действайте.Лекарката,която е сложила ваксината вдига ръце-абе,уж не ставало нищо лош,пък виж ти.И в борбата сте само вие и детото ви.Абсолютно сами,срещу всички и всичко
Пожелавам да имаме само здрави и пъргави дечица в темата.Но не е лошо да знаем,че монетата има две страни  Hug

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 12:19 от ♥Elfita♥

# 419
много се радвам че вече има активност по въпроса с ваксините. Аз имам нужда от споделяне и дискусия, защото някакси оставам с впечатлението че съм имала късмет с първото си дете нищо да не му се случи Praynig и да се чудя дали и с второто ще бъде така. Не искам да влизам в ролята на пасивно стадо, потенциална част от статистиката и щом като има 2 мнения искам да съм достатъчно запозната и с двете за да мога да взема своето решение. И както казах, няма нищо лошо че 7 теми обсъждаме разни трепети на бременеето и какви ли не покупки, но има други въпроси които са важни и изискват задълбочено проучване. Не знам как бих се чувствала, ако си осакатя детето заради собствения си неимформиран избор. Ми то дори при ЛЛ избор няма, по презумпция е ясно, че ще направиш това, което ти казват.

Общи условия

Активация на акаунт