Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 196
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
  • София
То е ясно, че има две страни на монетата и аз не го отричам. Естествено, че всеки се надява да не се случи на неговото дете и това е нормално. Просто аз мисля, че не всичко приписано на ваксините е по тяхна вина. Като например последния случай, който нашумя скоро - за мен в случая лекарката е сгрешила, че не е обърнала достатъчно внимание на детето. В момента с този грип има доста деца със същите диагнози, като на това клето бебенце PraynigЗа това не смятам, че ваксината е причинила смъртта му.   От друга страна какво ще промени анкетата? Това ми е въпроса? Просто изказах мнение, че според мен няма смисъл от анкета, а не че няма смисъл да се обсъждат ваксините.

# 421
нищо няма да промени. Просто ще можем да видим какво мислят едни 100 бъдещи майки като нас по този спорен въпрос. Както за и против флуора в пастите за зъби. Не виждам нищо лошо, имайки предвид че всички си споделихме предпочитанията за количка. Това ще промени ли нещо? Ми пак не.
Ако тръгнем да обсъждаме надълго и нашироко със сигурност ще се стигне до разправия, както и ще принудим такива, дето темата не ги вълнува да четат изблиците и личните истории на тези, които ги вълнува

# 422
Привет! Да ви кажа...от снощи бебо като почна да се мята....докато заспя и откакто съм станала днес не се спира! Чувството е страхотно! Пожелавам на себе си и на всички вас здрави и щастливи бебчета! Хубав ден! newsm10

# 423
Айде и аз да се напъхам между шамарите Simple Smile Нямам опит, признавам не съм чела много по темата.Но все си мисля,че едно време и нашите майки никой не ги е питал дали искат да ваксинират детето си или не искат ..... В резултат на което доста от страшните болести, за които са ваксините не ни застигат.Друг е въпроса,че в момента има една камара ваксини,които не са задължителни ама хората пак си ги слагат.Да вземем например ваксината за грип.Колко много народ си я слага и после половината пак са болни, ама виждате ли те карали по леко.Мисълта ми е такава,че има някои ваксини които са абсолютно задължителни няма как да се откажем от тях.Има доста преувеличени неща по темата колко са вредни те......Поне на този етап аз така разсъждавам, а дали няма да обърна монетата след време ще видим Simple Smile

bebe2, не се засягай толкова.Анкетата вече е факт.Не виждам защо трябва да се дъвче още този въпрос Simple Smile Гледайте по ведро на нещата мили дами,все пак вашите бебчета се влияят от вашите емоции Simple Smile  bouquet  Praynig

# 424
За ваксините какво да кажа не мисля да влизам в спорове, всеки за себе си решава. Аз така разсъждавам: аз лично себе си бих ли ваксинирала- не, защо тогава да ваксинирам и детето си; ваксините гарантират ли 100%, че няма да се разболее- не; имат ли фатални странични ефекти- да; как ще се чувствам ако по свой собствен избор ваксинирам детето си и то да се влоши, мога ли да нося тази отговорност- по-скоро бих се гръмнала; и не на последно място знаем ли наистина какво съдържат тези ваксини или знаем това, което ни се казва. Вероятността да се разболееш от повечето болести, срещу които се ваксинира е малка, предпочитам това да го оставя на съдбата, така да се каже, отколкото да я предизвиквам. В повечето европейски страни ваксинирането не е задължително, това какво ви говори? Преди два дена гледах интервю със специалист по ваксините, който каза следното- ваксинирането не е гаранция, че няма да се разболееш, както и не ваксинирането не е причина за епидемиите, и че в страни с голям процент на ваксинирали се срещу грип, примерно, епидемиите не спират, т.е. те не се влияят от това.  

# 425
sweetpie права си.Но трябва да се отчете факта,че ваксините за грип са от сравнително скоро и както казах ползата от тази ваксина още не е съвсем ясна.А ваксината за едра шарка например се е доказала във времето.В момента такова животно няма Simple Smile и слава богу Simple Smile

# 426
sweetpie права си.Но трябва да се отчете факта,че ваксините за грип са от сравнително скоро и както казах ползата от тази ваксина още не е съвсем ясна.А ваксината за едра шарка например се е доказала във времето.В момента такова животно няма Simple Smile и слава богу Simple Smile
Дадох грипа като пример, ето ти друг пример задължителната против туберкулоза. Миналата година имаше епидемия от туберкулоза в няколко града на страната, сега ако приемем, че до 90-те всички са се ваксинирали задължително, не би трябвало в болниците да е пълно с хора болни от туберкулоза, същото важи и за хепатит Б. Относно едрата шарка, ние не знаем каква е причината да не е разпространена днес, тя и чумата не е, но не защото някой е измислил ваксина срещу нея, просто вече се среща рядко- предимно в тропиците, същото важи и за испанския грип. Дифтерита, също задължителна ваксина, до началото на 20в е бил много разпространен, след това изчезва, но изобретяването на ваксината се случа много по-късно, следователно не се дължи на това.

# 427
Моят съвет е преровете всяка информация преди да вземете решение, независимо какво. Повечето хора не си правят труда да проучат самите болести срещу, които се имунизира. Аз лично, нямам повечето от тези ваксини, майка ми не ме е ваксинирала, пък съм си жива и здрава, да чукна на дърво.

# 428
Ама как така ще си простиш ли ако се разболее, ами ще си простиш ли ако не му направиш ваксина и се разболее? Това са само теории и предположения! а и още по вече че в България  не поставиш ли задължителните ваксини, няма да може да ходи на ясла, градина, училище е ти какво все в къщи ли ще го държиш това дете или трябва в частни заведения........
Сега тука мога да поставя и въпроса с пушенето без да искам да обидя някоя майка пушачка - знаете че вреди на бебето, но пак го правите! Е това как ще си го простите???
Така че да не дава Господ да се разболее детето на когото и да било, без значение имунизирано или не!

# 429
Мимето14-значи съм на етап малък боксьор и бегло пърхаща балерина  Laughing Хубавка статия-благодаря ти!
bebe2Прочетох статията за ваксините и макар да незнам дали наистина все още живачни съединения се ползват във ваксините /не вярвам и да ги обявяват по опаковките но ще проверя/ искам да ти кажа, че има верни неща в нея.
1. Вирусите са организми /макар да са на границата живо-неживо/, които мутират с адски висока скорост. Създаването на противогрипни ваксини само подпомага еволюцията на грипните щамове, което прави излишно ваксинирането с тях, защото просто незнаеш какъв щам ще те тресне.
2. Като цяло няма фармацевтична компания, дето да ни мисли доброто-в това можете да сте сигурни. Въпроса е каква е ползата от вредата както се казва, но когато можеш да си спестиш нещо-като ваксина примерно, направи го! Има доказано вредни и опасни ваксини /комбинираната за хепатита А+В/ които въпреки това се продават и РЕКЛАМИРАТ /помните сервитьора с боята в ресторанта/ Ваксината срещу човешки папиломен вирус също е взела не малко жертви!
3.Какво може да стане, ако имунната ни система е отслабена? Вирусите са доказан активатор на ракови заболявания.От няколко години вече се говори за вирусна онкогенеза Навлизайки в човешкия организъм, делейки се в него, тяхната ДНК /или РНК/ може да индуцира тумори. Подробностите по темата все още са малко, но това прави ваксината потенциална заплаха!
4. В днешно време има доста имуномодулатори и имуностимулатори, с които да заместим някои ваксини. Разбира се, задължителните няма как да ги избегнем, но не товарете детското телце/ пък и вашите/ с потенциален риск!!!

http://biopogled.com/hpv-%D0%B8-%D1%85%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D … 1%8F%D0%B2%D0%B0/

http://www.-spam093-/81384/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD% … 0%B9%D0%BA%D0%B0/

# 430
Искам още малко да напиша за ваксините:
При преглед на 1600 случая на морбили в Квебек, Канада, между януари и май 1989 г. се установява, че 58% от разболелите се деца са били ваксинирани. Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията (СОС) съобщават за случаи на заболели в 100% ваксинирани популации.
Изследване, публикувано в "Ню Инглънд джърнъл ъф медисин" от 1994 г., показва, че над 80% от децата над 5-годишна възраст, които са се разболели от коклюш, са били имунизирани според протокола.
През 1989 г. в Оман избухва най-големият до този момент взрив от полиомиелит шест месеца след имунизационната кампания, като 98% от разболелите се са били ваксинирани.
През 1986 г. при епидемия от коклюш в Канзас 90% от всички 1300 разболели се са били ваксинирани. През 1993 г. при подобна епидемия в Чикаго разболелите се ваксинирани са били 72%.
Според данни на CDC всички случаи на полиомиелит в САЩ между 1973 и 1983 г. с изключение само на няколко внесени отвън, са били предизвикани от ваксинациите.

# 431
За не ваксинирането и ходенето на детска градина и училище, ами аз съм си ходила и знам много деца, които ходят. Ами ако детето ми е родено в държава дето не е задължителна ваксинацията и да речем се преместим след време  в друга, където е, какво тогава детето ми ще го спра от училище ли. 

# 432
Здравейте момичета, много се радвам че започнахте темата за ваксините. При нас в Англия не са задължителни, което мисля ми прави задачата още по-трудна да реша дали и кои ваксини са необходими и кои не и следователно цялата отговорност пада върху мен. За момента съм сигурна, след проведените от мен проучвания , че ваксината срещу ротавирус е излизшна няма да се впускам в излишни статистики, защото всеки може да намери информация, но смъртността от ваксината е мн по-голяма отколкото от прекаран ротавирус,който освен това се хваща от лоша хигиена или заразено месо в по-редки случаи, и овладяването му е доста по-лесно и рядко се стига даже до болница, и бих предпочела вируса пред ваксината. Другите ваксини още ги разучавам,но и тези срещу Менингит Ц и Хепатит Б не бих сложила, чела съм, че самата им формула не е пригодена адекватно , но ми трябва още четене преди да взема решение. Моля, ако др майка е за или протов някоя определна ваксина да сподели,  за да сме си взаимно полезни, решението надали може да се вземе само на база форума и кой какво е казал, но всяка нова информация ще е полезна за бъдещо набавяне на повече материал и на накрая решение за или против.

# 433
Продължавам темата, защото е важно: Ето ви българска ваксина с живак -ДИФТЕКОК -тя съдържа Тимерозал, което е етилживак, смята се, че може да предизвика аутизъм /това е само едно на ръка/ Сега казват, че вече не слягат тимерозал в нея, но: Видите ли на опаковката на ваксината да пише Тимерозал -помислете пак!
Церварикса е с алуминиев хидроксид за консервант-алуминият е невротоксинЕкспериментално изследване, обаче, ясно показва, че алуминиевите
средства за подсилване имат потенциал да причинят сериозни имунологични смущения
сред хората. По-конкретно алуминият под формата на средства за подсилване пренася риск
за автоимунност, дългосрочно мозъчно възпаление и свързани неврологични усложнения и
може да има задълбочени и широко разпространени неблагоприятни за здравето
последствия.

# 434
  • София
kaffeetrmker_2
Как ще го караме.. нали сме малко френчи вкъщи, и без вино, камамбер и секс, то живот ли е ooooh!

bebe2, това много ме развесели Simple Smile)) И аз съм голям фен на червено вино със синьо сирене и грозде например, и други пресни сиренца...Но сега трябва да се ограничаваме  ooooh!

bleizi, моето TSH e нормално, а пък аз също от началото съм - 3 кг и не мърдам от тогава...Не знам дали кг имат задължителна връзка с TSH.

А знаете ли каква е еднократната помощ за първо бебе и сложна ли е процедурата за получаването й?

Микробиологията мисля, че е добре да се прави през месец, за да се спре навреме, ако има някаква инфекция. 2 пъти за цялата бременност със сигурност не е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт