Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 817
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Явно сега върлува нов вирус  Sad От събота се борим и снощи пак имаше Т. Сополите са до врата, кашля като магаре. Пие Азатрил като днес започнахме ново шише, че... Кашлицата беше почти пристъпна! Ужасно е! Вече трета сутрин повръща ей така от нищото - от напъни да кашля. Пием Проспан и Синекод - капки. (Все се чудя, дали да не добавя нещо отхрачващо от мене си  Wink )
Приветствам тези, които успяват в такъв момент да се справят с народната медицина!   bouquet
Уви аз вече нямам почти никакъв интерес! Дори настоявам да ми предпишат нещо серозно (или АБ), което да помогне, че... Т като я усетя, хич не чакам да се вдига, а направо давам Нурофен или Панадол. Дано никой не преживява ужасът да види детето си как получава гърч от висока Т  Shocked Сигурно и тези мами, които пък са се сблъскали със спазмите се чувстват по същия начин, та .... всеки си има собствените си "травми". Дано само да сме  единици!

# 676
  • около Варна
Даринанда, не искам да давам съвети, но синекод и проспан като комбинация за мен е безумно. Единият подтиска кашлицата, а другия "разкашля", за да изчисти секретите. Бързо оздравяване ви желая.

# 677
О, ами това е по рецепта! Не знаех тези свойства. Тоя синекод за първи път го купувам. Освен ЛЛ да е забравил, че пием проспан, защото вчера добави синекод към лечението, въпреки, че все пита какво пием!

# 678
  • София
О, ами това е по рецепта! Не знаех тези свойства. Тоя синекод за първи път го купувам. Освен ЛЛ да е забравил, че пием проспан, защото вчера добави синекод към лечението, въпреки, че все пита какво пием!
Може да е имал предвид да замените Проспан със Синекод. Най-добре го попитай.

# 679
Фелисити,благодаря,не ги знаех тези лепенки аз  Peace

# 680
  • пак там
Кашлицата е суха, дразнеща и не спира.

Като при спазъм?  newsm78

Иначе може да пробваш помощен вариант, ако ти се занимава, като допълнение към основното лечение. 1 с.л. мед (ако нямате проблем с меда, разбира се) се разбърква хубаво с 1/2 ч.л. сода за хляб (сода бикарбонат). Дава се по мъничко на всяко закашляне, без вода. Идеята е, че омекотява раздраното от кашлицата гърло, успокоява напъните.

# 681
  • вече Пловдив
Карамел, как изкарахте нощта?
За такъв тип кашлица (слава Богу, само веднъж досега се е случвало  Praynig) пулмоложката на дъщеря ми директно даде АБ клацид + сироп за кашлица (не помня какъв обаче  Embarassed)

# 682
Иначе може да пробваш помощен вариант, ако ти се занимава, като допълнение към основното лечение. 1 с.л. мед (ако нямате проблем с меда, разбира се) се разбърква хубаво с 1/2 ч.л. сода за хляб (сода бикарбонат). Дава се по мъничко на всяко закашляне, без вода. Идеята е, че омекотява раздраното от кашлицата гърло, успокоява напъните.

Рися, содата не дразни ли още повече, нали са абразивни частици? Предполагам, че в меда няма как да се разтвори. Иначе за меда подкрепям с две ръце Peace

# 683
Азитрокса и Сумамеда май са почти еднакви!
Азитрокса е активната съставка. И под името Азитрокс АБ поне преди месец в два от кварталите на софийската аптечна мрежа не намерих. Имаше Ази-нещо си на български производител и Сумамед.  Peace

# 684
  • пак там

Рися, содата не дразни ли още повече, нали са абразивни частици? Предполагам, че в меда няма как да се разтвори. Иначе за меда подкрепям с две ръце Peace

Не, напротив. Омекотява страхотно. И пътьом почиства. Разтваря се в меда прекрасно. За течен мед говорим, де. Тази рецепта е казана на майка ми от моята педиатърка преди намсиколко години. Понеже аз от дете съм с проблемно гърло, редовно ми бъркаха. Наистина е като балсамче за гърлото, това от собствен личен опит. Въпреки че на вкус не е много приятно.

Но ако имате резерви, медът сам по себе си също действа.

# 685
И на мен са ми правили мед  + сода ,вкусът е гадничък ,но действа  Peace

# 686
  • София
ох ние пък сме с конюктивид, днес бабите ще я гледат, утре аз и майка ми  ooooh! от преди имаме рецепта от очната лекарка и веднага почнахме Тобрекс + едно мехлемче (на което му забравих името нещо с Ф беше)  Close

# 687
Валентика , да оздравявате бързо  Hug

# 688
Добро утро  Hug
Азитрокс е антибиотика.
Като го разредих има само за три приема - 15мл. - по 5 на 24 часа.
Снощи поспа 3-4 часа и в 3 часа като се разкашля....кошмар беше.
Отворих вратата на терасата, обаче никакъв ефект този път.
Направих му инхалация физиологичен р-р + вентолин 6 капки и малко се поуспокои.
Поспа още малко и сега си и играе и кашля в несвяст.
Надявам се вече кашлицата утре да се овлажни  Sad

# 689
Карамел` a защо не правиш инхалации с пулмикорт? Много по бързо ще разводни кашлицата...мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт