Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 308
  • 995
  •   1
Отговори
# 420
Момичета , аз нямам жлеза какви други хормони да изследвам, тя е отстранена. Пия витамин Д рокалтрол пия заедно с калция, не ми помага особено, калция пак пада. Но явно трябва време, ще видя утре в ендокринологията какво ще кажат. Благодаря за загрижеността наистина много ми помагате Hug

# 421
Аз те питах "какви ти бяха" резултатите. Интересувам се по принцип от информационна гледна точка, а не че мога нещо много да ти помогна, съвсем не съм спец. Успех  Peace

# 422
  • София
Sisitons, съжалявам. Sad Очаквах да се включиш с по-добри новини и отзиви, ти не беше ли с хиперфункция или се лъжа? Защото аз няколко месеца пих лекарства за да регулирам хиперфункцията и после операция. Аз имам 10-15% от жлезата и след операцията започнах по 50мг Еутирокс и пак ми беше малко, усетих всики симптоми на хипофункцията. Два месеца след операцията ТСХ-то ми беше 9,80 и веднага ми смениха дозата. Задължително пий Еутирокс 75-100мг даже, мое мнение. За калция, освен че се пие витамин Д е нужен и магнезий. Не мога да помогна за съжаление, не съм изпитвала подобен дискомфорт. Успех и скорошно подобрение. Hug

# 423
Леле, много се наплаших от тези симптоми на sisitons.
Не ми излизат от главата. Много ме е страх и като си помисля, че един ден не дай боже ако се наложи да се оперирам... #Cussing out. Дано всичко е наред.
А и професора не пише. Колко еутирокс да пия незнам. Вече месец нямам отговор. Колко да чакам newsm78

# 424
  • София
Чери, а защо чакаш професора да ти определи дозата? Аз ползвам Начев за тази цел, изследвам ТСХ и с резултата при него. Професора има хиляди случаи и хора на главата за да го занимавам и да чакам с месеци за отговор. Peace

# 425
Чери, а защо чакаш професора да ти определи дозата? Аз ползвам Начев за тази цел, изследвам ТСХ и с резултата при него. Професора има хиляди случаи и хора на главата за да го занимавам и да чакам с месеци за отговор. Peace
Защото той е лекуващият ми лекар. От 2 години ходя само при него и след биопсията самият той предложи да му пратя мейл. Искаше да знае резултата от изследването и той да прецени какво и колко да пия. До сега той определя дозата на лекарствата. В противен случай никога нямаше да го притеснявам  за подобно нещо.
И нямам и най- малка представа кой е този Начев. Simple Smile

# 426
  • при моите деца .....
Здравейте,
пуснах си изследване на хормоните при прием на Еутирокс 125. Това са резултатите.

FT 4   18,19   pmol/l   12,00 - 22,00
TSH   0,188   mU/l    0,27 - 4,20

Не мога да си обясня защо нивото на TSH е толкова ниско.
Ще се опитам да се свържа с д-р Кънев.
Тук няма ендокринолог, на който да се доверя....

# 427
Благодаря на всички за отговорите  Hug

Имам още един въпрос, майка ми се оплаква, че я обливат топли и студени вълни. Това нормално ли е и може ли да бъде в следствие на нарушения в хормоните заради операцията?

# 428
Боби,висока ти е дозата на хормона,за това ти е толкова ниско тсх-то.
Това без хормон след премахната жлеза и без калций при премахната една от паращитовидните жлези ми е познато.Така беше и при мен,достигнах висоти при тсх и низини при калций,като последното беше придружено не само с дежурните крампи,но и със страшна криза Явно е практика в Ендокринологията,оперират те и те оставят да се оправяш както можеш.Нещата,които при Пандев не е възможно да се случат.След като излязох от упойка ми донесоха таблетка калций,на следващият ден започнах да си пия еутирокса.
Операцията променя живота,едни проблеми си отиват идват нови като хормон,калций,килограми и какво ли още не.При дори частично премахване на такъв орган не може и не трябва да мислим,че нещата остават непроменени.За това четем,мислим,избираме и се надяваме изборът ни на лекар да е такъв,че последиците да са максимално малки и преодолими.Аз успях от трети опит,не правете като мен:)
Гелика,четох за едни капки на Качов за намаляване на холестерола.Отзивите са добри,но нямам лични впечатления. newsm51 newsm51
Момичета Hug

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 18:45 от М Е А

# 429
Здравейте момичета Hug. Вече съм си в къщи, изследваха ме в ендокринологията и ми определиха дозите. Еутирокс 50мг и след 2 седмици минавам на 75мг. Вече съм по-добре, калций 3 пъти на ден и рокалтрол, пак три пъти на ден. Това поне три месеца, до три месеца не се очаква паращитовидните жлези да заработят като хората и ми препоръчват да си меря калция след 2 месеца за всеки случай. Вече почти нямам изтръпвания , чувствам се по-добре. Иначе най-добрата новина е добрата хистология Hug. И от там натам всичко ще оправям постепенно. Благодаря за подкрепата, и не се стресирайте от моя случай не е единствен, просто трябва да се започне веднага с калция, аз просто се забавих и понесох нещата по-драматично, но всичко е до организъм и оператора не е виновен в случая. Професора наистина е отличен хирург и човек.

# 430
  • при моите деца .....
М Е А, в забързаното ежедневие забравих да ти благодаря  Hug

# 431
  • Варна
Здравейте,
От доста време ви чета , но вече е ред и да ви пиша Laughing

Преди няколко седмици ми се появи голяма бучка в областта на щитовидната жлеза , веднага отидох на лекар оказа се киста......Но , винаги има още едно "Но" от което ти се разтреперват гащите...в другия лоб видяха кисти и калцификати SadХъката мъката направиха ми биопсия, след два часа резултатите бяха готови, кистата доброкачественна а другия материал :микрофулиулярна  лезия с дегенеративни промени.Според доктора трябва да направя още една биопсия ,но пак според него за сега няма нужда от операция

Та от горе написаното вече може да си представите колко съм полудяла , и как всичко което ме заболи го свързвам с най-лошото.

Чудя се нямали някоя от вас да ми завърти един голям виртуален шамар , който да ме отрезви и свали малко на земята...............От мисли и притеснения не мога да обърна внимание на дечицата си , тотално съм зарязала всичко.

Тук съм , може да ме почвате ......имам нужда от това Wink

# 432
Според мен трябва да вземеш мнение и от друг лекар. Най-малкото за да потвърди, че не си за операция .А как са ти хормоните?

# 433
  • Варна
lora_jump,Права си за второто мнение, но мисля да изчакам другата биопсия ,насрочена за 20.11.
Преглежда ме Николай Райков, казват че е добър диагностик.

Имам само едно изследване :ANTI TPO-ELCSYS-17,37   границите са <34,0(дори не знам за какво е...ще ме извинявате за невежеството Embarassed
)

# 434
И аз не съм много веща в нещата. Но може би е важно да се знае основната диагноза.FT4 и TSH правили ли са ти? Тези два хормона са показателни за функцията на ЩЖ. Ако тя функционира може би затова се въздържат да ти предложат операция. Но е важно да не се притесняваш без да знаеш в крайна сметка какво ти е точно. Не зная д-р Райков какъв е , но си изчакай втората биопсия и вземи второ мнение от ендокринен хирург.Има доста писано по темата като имена. Зная , че притеснението е огромно и да ти завъртят "виртуален шамар" ще е безполезно -никой не може да избяга от мислите си.Просто събирай информация колкото можеш повече за състоянието си и си направи необходимите изследвания. Бъди сигурна, че ако има нещо лошо, то добрия специалист няма да ти го спести. Но ако няма, не си заслужава да си тровиш нервите предварително, защото тях никой няма да ти ги върне.

Общи условия

Активация на акаунт