Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 169
  • 995
  •   1
Отговори
# 615
И аз мисля, че е хипофункция може би МЕА се е объркала. Аз в момента съм с 4.93 и имам всичките й симптоми. А да ви питам скъпи съфорумки, вие след колко време след приема на Еутирокс / Л  тироксин/ пиете кафе ? Навсякъде съм чела , че  след половин час това може да стане. Скоро научих че трябва 1 час на организма да усвои сутрин хормона едва след това да се приема кафе или каквато и да е храна. Моля споделете опита си

# 616
Половин час след приема на Ел тироксина можеш да закусиш,  а кафето след  един час,  ако приемаш калций два часа след Ел тироксина.

# 617
  • Burgas, Bulgaria
Сутрин след изпиването на Ел тироксина закуската е най-рано след 40 мин, а кафе може след 2 часа. Така ми казаха лекарите от Ендокринологията в майчин дом и държаха да го спазват всички пациенти. Там съм лежала 8 пъти и си свикнах и вече една година след операцията си спазвам тези 2 часа / е в повечето случай де, понякога правя изключения/.

# 618
Е няма що, лишиха ме от единственото ми удоволствие сутрин Confused. Много съм разстроена от този факт. Аз го спазвам, но час след еутирокса закусвам и пия кафе. И освен това за калция , че трябва два часа да минат скоро разбрах, а то излиза, че кафето трябва с калция да се пие чак. Е утре ще видим ендото какво ще каже. И явно чай ще се пие. А като тръгна работа ще е зле работата. Sad. Трябва явно да навивам часовника за 6 часа, но не е същото, ако спиш няма да се усвоява пак според мен. И това ще питам. Ако си навия часовника и после пак да спя, а какво ще кажете... по принцип ставам в седем. А може и друго, да стана в шест , да го изпия , да направя тренировка и после закуска и чак на работа кафе и калций Wink

# 619
  • Burgas, Bulgaria
Аз точно така правя, навивам си алармата за поне 1 час преди ставане, за мен не е проблем сутрин да се събудя, да си пийна хапченцата и да си дремна още малко. За да не ставам винаги ги държа на нощното шкафче заедно с бутилка вода. Даже и не ставам. Втората аларма на телефона звъни по-късно, тогава вече си вдигам трътката.

# 620
Хормона се освоява и по време на сън,  така, че спокойно можеш да си поспиш. Дори и чай да пиеш пак трябва да изчакаш час след приема му. 

# 621
  • София
И аз така, пия си хапчетата към 5,00, иначе ставам в 6,30 и пия кафе веднага не мога да чакам. Simple Smile На мен Начев ми е казвал, че може след минимум половин час да се пие кафе и закуска. Може и по-рано, но тогава няма да се усвои цялото количество хормон, ами половината.

# 622
 Здравейте,
относно приема на хормона не мисля че трябва да цепим минутата,защото на  моя близка роднина , препоръчаха /лекар/ да взема на обяд след храна,тъй като взема и др.лекарства.
sisitons,искам да те попитам как вземаш лекарствата за кръвно. Те се  вземат сутрин рано и става една какафония при мен плюс кафето.Но аз вече пия малко кафе с повечко мляко,така разреших този проблем.
 След операцията влязох в норма /кръвното/, но сега след година отново се завърнаха старите стойности.

# 623
Здравейте, връщам се от ендото. Каза еутирокса да се пие после час след това закуска, два часа след него кафе. И ми рече калция с кафе не може , ще го пиеш заедно със закуската, та добре съм се лекувала до сега. Другия път това ще е в четвъртък, ще питам дали може да се пие и да заспиш пак Peace. Изследвания в сряда ще правя, защото се налага да събирам урина 24 часа , за да се види колко калций изпикавам. Wink. Лекарството за сърце вземам заедно с калция, но не пия за кръвно, махнах го, сега кръвното ми е 100 на 70 . Пия един бета блокер за сърцебиене, но е само четвърт бизохексал от 5мг и е толкова малко, че ендото рече, това е нищожно и не го махай за сега.

# 624
  • Варна
Сиско,направо ме разби,аз 30 мин след еутерокса мятам кафето и след него калция......голяма веселба.
Явно и аз голямо лечение съм си приложила😕
Днес всичко ми трепери включително и клепача😃

# 625
И аз мисля, че е хипофункция може би МЕА се е объркала. Аз в момента съм с 4.93 и имам всичките й симптоми. А да ви питам скъпи съфорумки, вие след колко време след приема на Еутирокс / Л  тироксин/ пиете кафе ? Навсякъде съм чела , че  след половин час това може да стане. Скоро научих че трябва 1 час на организма да усвои сутрин хормона едва след това да се приема кафе или каквато и да е храна. Моля споделете опита си

Лора, аз пия вече 2 години хормона в 6.20, навивам часовника, отварям едното око, изпивам го и заспивам.След това ставам в 7.10 и почвам с кафе, закуска и т.н.И смея да твърдя, че си го усвоявам чудесно, показател за това е ТСХ 0.2.Отначало се притеснявах да приемам храни богати на йод, но след консулт с моя ендо ми беше разяснено, че можем да ядем всичко без да прекаляваме.Така, че смело направи така,ч е да има поне 40 мин интервал м/у хапчето и кафето и не го мисли:)))

Да, МЕА без да иска се е объркала. Над 2 си е латентна хипофункция, а над 4 почти истинска:)Simple Smile.И аз точно така знам лично от гореспоменатата Хаджиева - за успешно забременяване ТСХ около 1-1.5.Един ендокринолог ми беше казал,че мога да забременея и с ТСХ 0.1, което ми костваше очакване и разочарования.За тези, които смятат да и се доверят - жената си знае нещата.Успех Hug

# 626
Алекса, аз казвам какво ми даде написано ендото днес и как кафето трябва да се пие два часа след това. Всичко е индивидуално, ти може да го усвояваш, колко мг пиеш и имаш ли жлеза, трябва да знаеш , че дори и 5% жлеза да имаш разликата е огромна.
Скабиела, аз пиех синия калций три пъти на ден и три пъти рокалтрол, ти по колко пиеш. Аз си казах днес, че съм си махнала постепенно единият прием и тя каза добре си направила Peace. Ще спре да ти трепери, на мен и погледа ми трепереше Hug.Знаеш ли, ако не закусвам съм зле, ако не ям редовно пак съм зле. Спазвай часовете, за да се усвоява калция Hug, много ми се иска да си добре.
Последно бях с ТСХ  33 Mr. Green

# 627
Аз съм с 80% премахната, пия Еутирокс 25 към 9:00 и 9:30 пия кафе. ТСХ ми е 1,95. Мисля че добре си се усвоява за половин час. В началото го пиех стриктно 1 час преди храна и кафе, но една лаборантка в лабораторията, в която се изследвам ми сподели, че тя пие хапчето и веднага без да чака си пие кафе, нямала проблем.

# 628
  • Варна
Момичета пред сериозна дилема съм,моля за съвет.
Днес минах през онкокомисията и ми препоръчаха Проф.Хаджиева в София.Тука нямало добро наблюдение и т.н.Същевременно аз много добре знам,че в Терапията си има и йодотерапия и всичко.Казаха ми,че трябва да си избера София или Варна,но никой не ми обясни какво означава това.Ако избера София това значи ли,че всичките ми контроли и лечения ще трябва да се извършват там.
Аз много държа на консултация с проф.Хаджиева,но пък същевременно да бия 500 км. за един туморен маркер,който могат и тук да ми направят малко ми идва в повече.Та идеята ми е как да постъпя.Дали да си се запиша тук във Варна,а да си отида на платена консултация при Хаджиева или да се хващам на хорото и да ходя на 3 месеца в началото до София.И дали точно това означава този избор.
Ако някой има поне малка информация ще му бъда благодарна да я сподели.

# 629
Глухарче,,

Радвам се, че постави тази тема, защото много момичета ги вълнува, но обикновено пишат за това на лични.За жалост, когато се спомене "грозната" думичка онко....  повечето се дърпат и реагират странно  Confused.Моя опит с Хаджиева е следния - оперирана съм в София, по случайност проф.Хаджиева ми беше в онкокомисията и решението и беше да няма йодтерапия.Но понеже "страх лозе пази" аз самоинициативно я посетих за консулт като си платих.Беше много мила и ми обясни каквото ме вълнуваше.Друга близка, която е оперирана в друг град я посети за консулт, при нея имаше мнение за йодтерапия, проведе се при нея и сега ходи веднъж на 6 месеца през първите няколко години за контроли.Самата професорка и дава час.Тя предварително казва какви изследвания трябва да са готови и съобразно тях преценява как да действа.Един вид тя и е наблюдаващ лекар, предполагам и ендо някакво. Що се касае за опита във Варна - там пък зная за момиче, което е оперирано в Терапията, насочена е за йодтерапия във Св.Марина, като лично някакъв д-р.Чаушев я преглежда, прави сцинтиграфия и съответно аблацията.Изключително добри отзиви има за него.Наблюдаващ е оператора, който също е от Св.Марина в комбинация с лъчетерапевта.
Това мога да кажа като личен и споделен опит, но на кого да се довериш и как точно да действаш си е лично твой избор.Освен до сигурност в лекаря нещата опират и до възможности, време и прочие.Аз лично избрах за себе си ендокринен хирург , а не гръден и слава на Бога нямам странични усложнения от операцията, които са така характерни за този род манипулации.Малко по - напред в темата някой беше писал, че едва ли не се злоупотребява и се рекламират този тип лекари.Напротив - споделя се опит от доволни пациенти, в което няма нищо лошо.Като съвет мога да кажа следното - каквото и да решиш важното е да вярваш безпрекословно на доктора на който си се доверила.Успех  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт