Париж 8

• 75 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
 Elinia, Би ли споделила сайта, през който резервира. Обръщам се с молба и към другите момичета, да ми предложите апартамент за три нощувки от 1 до 4 април, за 4-ма възрастни и 3 деца на 16 и 11 години. Ще съм ви благодарна за което. Тъй като сме с кола по добре е да сме в крайните квартали. Предварително благодаря на отзовалите се.

# 121
  • Германия
http://www.housetrip.com/en/paris

През този сайт наех студио,аз държах да е в идеалния център, за да се движим предимно пеш.
Това студио се оказа супер , но за вас си трябва по-голям апартамент. Разгледай,има много.

# 122
  • в семейството
Elinia, би ли споделила впечатленията си от концерта в Мадлената? Местата са посочени на билетите или когато влезнеш и където има място там сядаш. Предполагам, че има невероятна акустика. Щеше ми се да чуя и органа, ама в този период няма.
Виждам, че за една от датите на нашето пребиване в Париж има концерт с изпълнение на "Четирите годишни времена" , а те са ми любими.

Момичета да споделя, че по Viasat History дават научно-популярно сериалче (мисля, че е от 4епизода) за Париж. Възникване на града, града по римско време, по времето на кралете, строителството, религията и много други неща. Много е интересно и се чувствам по-подготвена за това, което смятам да видя. (дано не повтарям информация  Embarassed )

# 123
Благодаря много за помощта и информацията в темата. Много ми помогна. Изкарахме страхотни 3 дни в Париж. Всичко мина по план и ще се върнем пак лятото най-вероятно. Прекрасен град с много история и забележителности. Не ми хареса мръсотията по малките улички и мулти-култи страната , но като за екскурзия е поносимо. Страхотната атмосфера компенсира негативните страни.

Ето част от моите снимки (ще ги оставя отворени за около седмица)

https://www.facebook.com/rosi.darinova/media_set?set=a.102022811 … 712076&type=3

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 20:26 от Rosinkaaa

# 124
Rosinkaaa, чудесни снимки! Радвам се, че сте изкарали добре.  Laughing

За да се вижда линка към снимките, тябва да махнеш първата / след първата скоба.

# 125
Някой от скоро пътувалите с  Wizz Air може ли да даде инфо. относно багажа в салона. Чекирахме си голям салонен багаж за 40лв. При това положение имаме ли право на малък салонен багаж /безплатен/? Малка раничка, /32х42х25 /компютър, фотоапрат. Малко неясно са го маписали в сайта.

# 126
Багажът ако е салонен/малък или голям/ винаги е ЕДНА бройка. Дори и дамска чанта не може!

# 127
Някой от скоро пътувалите с  Wizz Air може ли да даде инфо. относно багажа в салона. Чекирахме си голям салонен багаж за 40лв. При това положение имаме ли право на малък салонен багаж /безплатен/? Малка раничка, /32х42х25 /компютър, фотоапрат. Малко неясно са го маписали в сайта.
 салоният багаж е само един ... или безплатен или платен , няма Ви допуснат с платен такъв да имате и безплатен ...  един салонен допускат на борда

# 128
  • Германия
Багажът ако е салонен/малък или голям/ винаги е ЕДНА бройка. Дори и дамска чанта не може!

Снощи се върнахме с Уиз еър от Париж. Безплатният багаж е само малък салонен, по 1 на човек,  с тези размери:
 42x32x25 . Трябва да влезе в рамката, която от едната страна е за малък салонен, от другата - за голям салонен.
Не като на нормалните полети - тези размери са по- малки. Ако размерите са по- големи, се плаща голям салонен багаж.
Ако е раничка, трябва всичко да е вътре в нея - не може и раничка, и дамска чанта или чанта с фотоапарат. Само ЕДНА бройка малък багаж на човек. това е безплатно.
Много неприятно преживяване беше проверката на Бове снощи - всички разрешени течности в ръчния багаж си ги сложете на едно място или най- добре в полиетиленов плик, за да може да ги извадите,всичко метално също трябва да се извади - бяхме купили бонбони в метални кутии. Компютъра, таблета също. Контейнерчетата за контактните лещи, разтворът, който е 30 мл и си ги нося в дамската чанта. Голямо престараване на това селско летище, което е ужасно. Само за и от Израел са ме проверявали така. При положение, че непрекъснато пътуваме и не носим нищо, което не е разрешено.
Един инцидент, който имахме снощи по време на полета ме кара да ви обърна внимание на следното:
Ако имате някакви заболявания, носете си лекарствата с вас в ръчния багаж.
Тези, които имат сърдечни проблеми - валидол, нитроглицерин, за високо кръвно, някакъв спазмолитик - но шпа, спазмалгон. Капки за очи.
Ако искате, ще взема да напиша един списък, какво най- необходима да си носи човек, когато тръгне на път.

# 129
  • Германия
Elinia, би ли споделила впечатленията си от концерта в Мадлената? Местата са посочени на билетите или когато влезнеш и където има място там сядаш. Предполагам, че има невероятна акустика. Щеше ми се да чуя и органа, ама в този период няма.
Виждам, че за една от датите на нашето пребиване в Париж има концерт с изпълнение на "Четирите годишни времена" , а те са ми любими.

Момичета да споделя, че по Viasat History дават научно-популярно сериалче (мисля, че е от 4епизода) за Париж. Възникване на града, града по римско време, по времето на кралете, строителството, религията и много други неща. Много е интересно и се чувствам по-подготвена за това, което смятам да видя. (дано не повтарям информация  Embarassed )
Не, билетите за концерт в Мадалената са без места. На този имаше по 40 евро - на първите 10 реда, по 30 евро - на следващите - до средата на катедралата. Има един чичо, дето настанява, ама само по ред, не и по номер на стол. От средата до края бяха по 20 евро. Ние седяхме на на първия ред, не съобразихме, че  акустиката е чудесна и мисля, че няма разлика. Така че, няма смисъл от най- скъпите билети.

# 130

Снощи се върнахме с Уиз еър от Париж. Безплатният багаж е само малък салонен, по 1 на човек,  с тези размери:
 42x32x25 . Трябва да влезе в рамката, която от едната страна е за малък салонен, от другата - за голям салонен.
Не като на нормалните полети - тези размери са по- малки. Ако размерите са по- големи, се плаща голям салонен багаж.
Ако е раничка, трябва всичко да е вътре в нея - не може и раничка, и дамска чанта или чанта с фотоапарат. Само ЕДНА бройка малък багаж на човек. това е безплатно.
Много неприятно преживяване беше проверката на Бове снощи - всички разрешени течности в ръчния багаж си ги сложете на едно място или най- добре в полиетиленов плик, за да може да ги извадите,всичко метално също трябва да се извади - бяхме купили бонбони в метални кутии. Компютъра, таблета също. Контейнерчетата за контактните лещи, разтворът, който е 30 мл и си ги нося в дамската чанта. Голямо престараване на това селско летище, което е ужасно. Само за и от Израел са ме проверявали така. При положение, че непрекъснато пътуваме и не носим нищо, което не е разрешено.
Един инцидент, който имахме снощи по време на полета ме кара да ви обърна внимание на следното:
Ако имате някакви заболявания, носете си лекарствата с вас в ръчния багаж.
Тези, които имат сърдечни проблеми - валидол, нитроглицерин, за високо кръвно, някакъв спазмолитик - но шпа, спазмалгон. Капки за очи.
Ако искате, ще взема да напиша един списък, какво най- необходима да си носи човек, когато тръгне на път.
На какво пък отгоре това престараване при контрола на това "летище" подчертал съм го с кавички не за друго а защото ще го уприличите на всичко друго но не и на летище , метално хале , без отвеждащи ръкави (но не това е проблема не ме разбирайте погрешно), но интересно как се преодолява растоянието от изхода на терминала до самолета в дни когато вали проливен дъжд след като не се ползват и автобуси за отвеждане , интересно ще ми е някой тук да сподели впечатление в подобен случай....

# 131

лидо

Когато вали дъжд /както при нас/, просто бягаш до самолета или обратно. Това е! Иначе по принцип французите са си проклети и пренебрежителни към останалите навсякъде.

# 132

лидо

Когато вали дъжд /както при нас/, просто бягаш до самолета или обратно. Това е! Иначе по принцип французите са си проклети и пренебрежителни към останалите навсякъде.

е дай.... при нас има поне автобуси който те отвеждат до самолета , но там и това не ти се предоставя, от Буве имала съм пътуване в заснежено време , в инпровизиран кордон от служители на летището да отвеждаш пътниците е меко казано ненормално   Stop

# 133
  • Германия

лидо

е дай.... при нас има поне автобуси който те отвеждат до самолета , но там и това не ти се предоставя, от Буве имала съм пътуване в заснежено време , в инпровизиран кордон от служители на летището да отвеждаш пътниците е меко казано ненормално   Stop

То наистина трябва човек да види такова нещо, че нашият Т1 да му се види прекрасен. #Crazy
За трети път пътувам с нискотарифна компания и ще ми е за последно. Веднъж с тези същите пътувах до и от Лондон. На връщане закъсняха няколко часа, без някой да ти дава обяснение за нищо. Сега нямаше закъснения, но този цирк с багажа на Бове ме отказа окончателно. Добре че поне, винаги си плащам места, та не се налага да се надпреварвам.
Може би, с лоу кост си струва да се купят билетите много рано, когато цената е доста по- ниска от нормалните, но за стотина лева разлика не си струва. Часовете на излитане и кацане все са едни никакви, местата на излитане и кацане - и те.

# 134
Elinia, понеже така и така оспамихме темата, кажи какъв инцидент стана в самолета?  Laughing

А относно самолетните компании винаги проверявайте цените и избирайте според вашите критерии.
На летището в Бове винаги са доста стриктни, но ... не само там. Даже в София напоследък са доста наблюдателни. Но действително на по-малките летища имат повече време и желание да спазват нормативите.

Общи условия

Активация на акаунт