ЕЛП - отчетно-потребителска- 41

• 26 687
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Казанлък of all places
Тъжно ми е като не успявам да влизам по цял ден. И толкова хубаво като на края на деня видя толкоз благина на куп и ми иде да ви изпонапрегръщам сичките!

# 91
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Добри, да споделиш после какви други красоти е имало в пиеската, че ми е твърде интересно.   Rolling Eyes

за сега имам сведения само от участника в ... "перверзията" дали е политкоректна дума?

може вече да сте разбрали, че иде реч за "Дядо и ряпа", ако не сте, сега ви информирам по надлежния ред  Laughing всичката ми друга информация е, че всичко живо отказва на дядото и той зарязва ряпата и отива в кръчмата да чуе какви са новините от евросъюза
 Confused май формираме нова линия на поведение у подрастващите  Tired

анге, ей ме на. обгушвай ме на воля  Hug няма да се дърпам

# 92
  • София
начи... вероятно знаете, но аз да кажа - в 7 сутринта е все още тъмно...

А вчера виждайки слънцето реших да изляза по-пролетно облечена. Е на половината път се върнах да се преоблека. И пак е се облякох достатъчно дебело и умрял от студ снощи.

и още един дерт имам... трябва да правя кухня, това след като направя ремонт.
То това не е много дерт, ама... почти няма проекти да кухни, които не са в хола. А аз си имам стая-кухня и искам да я използвам само за кухня и нищо повече. И е голяма!

# 93
  • София
Да ти имам дерта, Ване  Grinning Поне ще имаш място за всичко.
Винаги мога да позная кога един архитектурен проект е правен от мъж. Този, на който кухнята му е по изискуемия минимум - стена с размер 1.80 м. Ок, писали там едни умни глави, че минимумът е толкова и масово колегията се придържа безмислено. В такава кухня не можеш един домат да нарежеш за салата.

# 94
  • София
Да, Атти, да.
1,80 е малко.
Обаче масово проектите на кухни по фирмите са за кухни в хола и полудявам.
Щото предполагам и масовото търсене е такова.
Ние сме в строителство от 97-98. Кухните тогава май не бяха поместени в хола.
Мразим миризми и купчина електроуреди да ми дрънчат на главата.

# 95
  • Казанлък of all places
Ване, дай да видим с какво да помагаме. Мъж ми де. Пиши на личностни и таковата.

Ох, Атте, колко си права!

# 96
  • София
Ване, винаги съм насреща, за каквото имаш нужда  Hug

Прекрасно те разбирам. Аз така бях на път да откача, докато обзаведа детската. Две деца просто бе, само две. В малка стая, много малка. Ами навсякъде по магазините се предлагат стаи за ЕДНО дете, с легло персон и половина. В много краен случай ъглови легла, които нямам къде да дяна. С триста и трийсет зора намерих двуетажно нещо, с шкафове и бюра към него, ама да си избера кое  точно искам от всичкото.

# 97
  • n/a
Любовта изисква познание. А познанието - любопитство. Ако попречиш някому да е любопитен - пречиш му да се научи да обича.

omm 

Вторник, и все пак - Добро, добро утро!
Дано и денят е такъв. За всинца.
Анге,  Hug
Ване, винаги сме си правили сами проектите
за обзавеждане. Мъките по взимане нагото-
во са неизчерпаеми и затова - проект, поръч-
ка, па да ти е мирна главата. Вярно, по-скъпо
излиза, ама е за много години ползване ...
Ама като казвам сами - с взимането на разме-
ри, изчертаване (или рисуване, според зави-
си от случая). И така ... после само на себе си
можеш да се ядосваш, че нещо не е както
трябва.

# 98
  • гр. София
Тъжно ми е като не успявам да влизам по цял ден. И толкова хубаво като на края на деня видя толкоз благина на куп и ми иде да ви изпонапрегръщам сичките!

В такъв случай ще възразиш ли, ако сега те наобгуша хубавичко, та като дойдеш довечера да прочетеш, да видиш защо цял ден ти е бил стегнат гръдният кош?  Hug Hug Hug Hug Hug Стиск! Стиск! Намачк! Обгуш!

Божкеее, Добри, Дядо и ряпа ли било?  #Crazy Нямаше да се сетя никога!  ooooh! така като гледам, с тая пиеска май насърчават мързела у хората. Недей да се пОтиш да вадиш разни репи, я иди в кръчмата и се насвиткай.  Tired Като в случая ваденето на рябата е сборносъбирателен образ на полагането на труд.

И аз половината мебели у нас съм си ги измислила сама. Мерих, чертах, рисувах, оцветявах, пък занесох скиците в един мебелен магазин да ми ги направят. Иначе, ако чакам да си намеря хем модел, който да ми пасне, хем пък и да е в размер, който да ми пасне, може и доста да почакам и да си стои необзаведено у нас.

Къде е Ники? Нещо напъследък ми се губи.  Rolling Eyes Ники, където и да си, пожелавам ти сън да не те лОви от щастливи моменти  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 10:33 от Зимна роза

# 99
  • Пазете Гор
Бог ми даде възможност да върлувам в немалко кухни и от опит ви казвам, че най-хубавата кухня е от алпака. Плотовете, де. Другото как дойде. И магичният триъгълник да е сметнат хлабавко!

В тая алпаковата кухня най-впечатляваща беше печката. В случай на нужда можеше да се пъхнеш до кръста във фурната. Представяте ли си какви баници стават, а? Печени с буков клонак, не сечен, а съхнал на корен - сух, та звънък.

Ако се случи хубаво, може да се опарича след месец и тогава ще заръчам кухня за чудо и приказки.

Баща ми все така казваше някога, когато му се случеше да намери хубава работа - "Взимам тия пари и се обличам от-до!". Той беше оксиженист и чат-пат изпадаха разни благини - рязане на срутени халета, комини, кранове, извънреден ремонт на мелници по кариери, ей такива. По соца нямаше много желаещи да бачкат (то и сега няма), та от такива работи може да се изкарат добри пари.

Абе колко да са добри. За 50 години с горелката така и не се облече, ни от, ни до.

Синът му и той така печели...

# 100
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри, направо не мога да повярвам, че говориш сериозно за пиеската. Мислех си, че се бъзикаш нещо. Но после се сетих, че в читанката на нашто дете имаше бая дълго стихотворение, в което Лиса беше някаква мацка, която Кумчо Вълчо - мутра сваляше с огромен джип. Нещо такова. Май във втори клас беше.

Ване, радвай се, че имаш голяма стая за кухня. Ще стане чудесно. Всяка фирма за мебели има проектанти, идват у вас, казваш им какво искаш и ти го правят съобразно мястото, с което разполагаш. Може  и както казват момичетата - рисуваш си го и си намираш кадърен майстор да ти го направи, както го искаш. Втория вариант е по-евтин. Познавам такъв майстор, ако те интересува, кажи.
Аз така направих в коридора - след като "водещи" фирми ми искаха маса пари за стенен гардероб + обзавеждане за антре, седнах и си го нарисувах - място за прахосмукачката, дъската за гладене ютията, пералнята, инструментите на домашния майстор, шевната ми машина, куфарите, обувките, палтата, кутиите с коледната и великденската украса, сервизи, които не ползвам - всякакви неща, които смятах да държа там . С размерите, подробно. Излезе ми много по-евтино и е точно, каквото го искам.

Да ви кажа, точно снощи си мислех и аз за Ники. Че не се е вясвала скоро. Дано всичко да й е наред.

# 101
  • n/a
Аз пък да ви кажа, че всичките ги мисля, ама ми е
неудобно някак все да помрънквам - тоз' де е, он-
зи де е ... И ми е мъчно. Еххххххх ... 

Ни за миг не съм помислила, че Добри се шегува,
не е такъв човек  Laughing Тя, когато е най-сериозна,
баш тогава звучи тъй.  Добри,  Hug

# 102
  • София
Много ви са радвам на писанията.
Аз трета кухня обзавеждам в краткия си все още живот, та имам доста добра представа какво искам.
Финансово май най-евтино би излязло в икеа с готовите шкафове... щот нали... голяма кухня - много шкаф, много вратички, много чудо. Електроуредите ги имаме.
И искам да наместя кътче за пиене на кафе/бърза вечеря/обяд с високи столчета до прозореца. Да си сърбам кафенцето сутрин, да си чета форума и да гледам хората... а вечер Иванов да си кюта на лаптопчето докато аз вършея до печката. и в едното ъгълче да си подредя теменужките искам, че сега им е тъмно на някои коренчета.
И място за орхидеите да намеря трябва! 

и май го измислих докато ви пиша... кътчето за кафето де...

и баня имам да правя.
Баня, която беше кухниче офисно.

Ъхххх... олях се! наваксах си за сичкото неписане във форума тия дни.
Анге, като идваш на Софията свирни.

# 103
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Искам да ви разкажа нещо хубаво.
Казвала съм ви, че срещу нас има училище. Бюрото ми е пред прозореца, така че като вдигна очи и виждам входната врата и целия училищен двор. На вратата стои охрана. Млад мъж, 30-35 годишен. Стои там като побит през целия ден, с ръце в джобовете. Главата му обаче е като  шенкелен болт - върти се във всички посоки и не изпуска децата от поглед. Ако някои се сбият, той веднага им извиква нещо. Ако се налага, напуска мястото си при вратата и се намесва. Ако някой е тръгнал да излиза през зимата по тениска, връща го да се облече. Като ги види да тичат, бързо оглежда улицата да не се задава кола и ги спира, ако е нужно. По-малките ги превежда лично през улицата до отсрещните магазинчета в голямото междучасие. Но най-трогателно е, когато събира групата, която посещава намиращата се отсреща езикова школа. Изчаква ги да се съберат и после като патета ги превежда на отсрещната страна. Родителите, които идват да си прибират децата, винаги разменят думи с него - дали се информират за децата си или нещо друго си говорят, не знам, но съществува контакт между него и родителите. Децата, чиито родители закъсняват да ги вземат, стоят на групичка около него и той нещо ги забавлява.
Пълни ми се душата и сърцето, като го гледам.

Има още един, сменят се. Другият е като неодушевен предмет - нито вижда, нито чува. Просто още един стълб до стълбовете на входната врата.

# 104
  • Казанлък of all places
Свир!

Общи условия

Активация на акаунт