В момента чета - 26

• 49 363
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Прочетох Момичетата от Шанхай и толкова много ми хареса , развълнува и разчувства книгата ....
Много силна история , много човешки съдби , прекрасни образи.
Доколкото знам книгата има и продължение , но не открих да  е издадена в България..някои има ли по- точна информация..много ми се иска да прочета и втората част Simple Smile

# 481
Започнах тази книга:

# 482
Поради безсъние снощи си прочетох "Защото те обичам" - Гийом Мюсо , мисля да прочета всичките му книги , пише страхотно , тънки книги , а толкова много казано в тях . Тази много ми хареса , разглежда съдбите на няколко герои , техните мисли , страхове , болките които са причинили , както и на тях са причинени . За силата да помагаш на друго човешко същество , когато самия ти носиш тежък товар на плещите си . За любовта , която преминава през изпитания , защото е истинска , защото е любов . Беше ми интересно да прочета и за Лечение чрез хипноза , не бях чувала , но ето , че всеки ден човек научава по нещо ново. 6/6

Започвам

# 483
След дълго чудене дали да я започвам, подхванах 11/22/63.
На мен Кинг ми е малко хм  Rolling Eyes проблемен. Чела съм Мъртвата зона, Мизъри, Куджо, разказа за вампира от гардероба и още едно негово - за мрачен град и клоун, убиващ деца /не помня То или Сейлъмс Лот беше/. Чета ги, интересни са ми, но не разбирам Кинг манията. Подхождам с предубеждение към неговите книги - трябва да са задължително хубави 'щото ей сега ще изскочи Кинг маниак и ще ме разкости как може да не го харесвам. newsm43

Решх, че започвам 11/22/63 с идеята, че е поредната книга, която ще чета и мой е избора дали ми харесва или не.
В анонса в началото се споменава за пътуване във времето. Понеже една от най-любимите ми и препрочитани книги е точно за пътуване назад във времето, реших, че и тази ще е хубава.
Малко преди половината съм и ми е кеф да я чета. Много ми е интересно дали и как Джейк ще успее да предотврати убийството и как това ще се отрази на нашето време.

Често в книгата пише "Миналото не иска да бъде променяно". Интересни думи за размисъл ...

Уф, колко много изписах за книга на нехаресан от мен писател.  Crazy

# 484
Завърших Мълчанието на агнетата . Много ми харесаха и историята, и героите, и изказа на автора. Бих казала, че от всички герои най-силно ме впечатли Ханибал. Изключително интелигентен и непредвидлив!
Сега сигурно ще си довърша Улица Консервна, че я бях поизоставила заради Мълчанието.

# 485
Патрик Ротфус - “Името на вятъра”
За книгата :
http://fireinf.blogspot.com/2014/03/patrick-rothfuss-name-of-wind.html

Обичам фентъзито,но рядко успява да ме изненада с нещо ново.Идва момент,в който се пренасищаш и новата книга само преповтаря това,което вече си чел.Но тази книга успя да ми даде много повече от магия,вълшебства и смел герой.С Квоте изживях невероятно приключение.
Понеже имам слабост към дебелите книги,тази ме привлече като магнит.Със своите 798 страници усетих как ме засърбяха ръцете да я отгърна и да се загубя в нея.

# 486

Аз съм на крачка от това да я зарежа за втори път. Почти до половината съм, по едно време ми стана малко интересно, сега пак бутам със страшни усилия.
Иначе имам няколко любими негови и е тръгнах предубедено.

# 487
  • Пловдив

# 488

Аз съм на крачка от това да я зарежа за втори път. Почти до половината съм, по едно време ми стана малко интересно, сега пак бутам със страшни усилия.
И аз я чета на компютъра, но я чета бавно, че обичам на хартия да чета и в момента съм се потопила в Невидимият мост.
Засега ми харесва Кинговата, почти до 170 стр. съм, но имам чуството като гледам колко остава, че ще е много разрегната нататък...ще видим...

# 489
  • София

И аз я чета на компютъра, но я чета бавно, че обичам на хартия да чета и в момента съм се потопила в Невидимият мост.
Засега ми харесва Кинговата, почти до 170 стр. съм, но имам чуството като гледам колко остава, че ще е много разрегната нататък...ще видим...

Разтегната си е. Simple Smile Аз явно твърде много очаквах от нея и макар да съм Кинг-вманиачена от девети клас, смея да твърдя, че това е един друг Кинг, макар книгата да не е лоша.
Остава ми съвсем малко до края на "Аз преди теб"...

# 490
Прочетох "Нощта на трифидите"

Скрит текст:
Голяма тъпотия  Tired

Чудя се с какво да си оправя вкуса..

# 491

Ох, и аз тази книга я бутам от началото на февруари с прекъсвания...След средата съм, обаче почти не е имало момент, в който да ми е особено интересна. Мъча я само и единствено от инат, а и защото имаше няколко мнения, че финалът е най-впечатляващото от цялата книга. При всички случаи не очаквах книгата на годината за мен да е жива мъка...

# 492
Дайте ѝ шанс на 11/22/63, след средата става доста по-интересна, а краят е много добър... Това е първата (и засега единствена  Embarassed) книга на Кинг, която съм чела и определено ме запали да прочета още.

# 493
И за мен има излишен пълнеж в 11/22/63. Почти до половината съм, а Джейк още не се е запознал с Озуалд.  Crazy

Интересно ми е колко сме зависи от интернет и мобилните телефони в днешно време. На няколко пъти на героя му се иска да има нет ама  finger И какво да направи човечеца?  Mr. Green - Отиде в библиотеката.  Mr. Green

Ще я добутам пък!  Crossing Arms

Чудя се с какво да си оправя вкуса..
аз, аз да кажа  Party
- Братът Грим - трилър  http://chitanka.info/book/5667-bratyt-grim
- Кръстоносен поход по джинси - детска http://chitanka.info/book/2198-krystonosen-pohod-po-dzhinsi
- Игрите на глада или Милениум - много увлекателни http://chitanka.info/serie/igrite-na-glada    http://chitanka.info/serie/milenium
- 13тата приказка - нещо средно между приказка и сестрите Бронте http://chitanka.info/book/4589-trinajsetata-prikazka

А защо не 11/22/63?  Mr. Green http://chitanka.info/text/26668-112263

# 494
Ааа, Естелка, 11/22/63 я прочетох веднага след като излезе  Peace

Благодаря за предложенията! Хвърлила съм око на "13тата приказка", ще я изтегля  Peace

Андреева, това, че 11/22/63 е спечелила за книга на годината  не означава , че трябва да ти хареса, като не ти върви, защо се мъчиш  Wink

Общи условия

Активация на акаунт