С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И понеже е баба, това автоматично ѝ дава право да прекалява, така ли?

# 196
  • Бургас
cream_ , ами такъв е живота за съжаление. Разбираме и оценяваме някои неща твърде късно.
Ясно е, че бабата обожава внучето си и има нужда да го вижда често, но ако внучето ти реве заради теб, дали няма да се съобразиш и да го оставиш на майка му. Все пак насила хубост не става. Не може да тормозиш едно дете само заради собствения си егоизъм и кеф.
Миналата седмица за пръв път видях бебето на най-добрите ми приятели. З месеца чаках да го видя и вече нямах търпение. Само, че като им отидохме на гости детенцето беше се накривило и плачеше и дори не посмях да го взема. Гледах го отстрани, защото знаех, че ако го взема може да ревне още повече.
Има си ситуации, в които е редно да си преглътнеш егото, да си седнеш на гъ*а и да се съобразиш със ситуацията.

# 197
Сина се кара и прави майка си на....... пух и прах
на следващия ден е станала ...... по-ниска от тревата.
държи и не го дава на никой...........мамчето ревнува и аз съм ревнувала.....
Бъдете по-търпеливи, детето си е само ваше ( на мама)................ Hug

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 16:10 от cream_

# 198
  • Fort Worth, TX
Каквото и да приказвате не е приятно такова обсебване.Бива да го гушне и да му се порадва, но с мярка.Вероятно просто не се усеща.Има такъв тип хора.Със сигурност не го прави с лоши чувства,  но и не осъзнава как вбесява снаха си.

# 199
  • София

Т.е.? Понеже синът е реагирал прекалено остро, ако изразът отговаря на истината, на действията на майка си, това дава право на майка му да прекалява ли?  Все пак, неговата реакция е следствие, а не причина, нали?

# 200
  • където ми харесва
Цитирам този пост, че ме мързи да отида на задната страница, но това е за cream.
Ако ти държиш внучето нон-стоп и зет ти понечи да го вземе от ръцете ти, защото вижда, че става нервно, ще се направиш ли на глуха за думите му?

# 201
Внучето е само няколко дни през месеца при бабата.

# 202

На синът може да му липсва дипломацията и за това да реагира така, не е нужно да е подучен от жена си. Peace

Моят мъж е така и като видях на какво направи майка си по телефона, само защото каза нещо(не умишлено) което ме обиди, вече много внимавам какво споделям с него.

# 203
  • София
Така е. Това променя ли факта, че бабата прекалява?

# 204
  • където ми харесва
Това не беше адекватен отговор на въпроса ми.

# 205
  • Бургас

И какво от това !? Както вече споменах - бабата явно не може да преглътне егоизма си и е готова да тормози внучето си само и само, за да си начеше крастата. Ще гледаш как едно бебе се дере и пищи, знаейки, че ти си виновна за това и въпреки това ще продължаваш да го мачкаш и да му се дзвериш и лигавиш насреща.
Мисля, че обичта се изразява по друг начин, а именно - да поставиш другите и потребностите им преди своите  Peace

# 206
  • Варна

На синът може да му липсва дипломацията и за това да реагира така, не е нужно да е подучен от жена си. Peace

Моят мъж е така и като видях на какво направи майка си по телефона, само защото каза нещо(не умишлено) което ме обиди, вече много внимавам какво споделям с него.

И моя, и моя...

# 207
А защо трябва да се ходи всяка седмица в свекърите ? Не е ли прекалено много ?
Мисля, че едно младо семейство има необходимост да излезе за два часа с бебето
на разходка, както и да му се радват.Свекървата е щастлива за бебето, но предполагам,
че е имала помощ при отглеждане на децата си.Поведението и е типично за жена, която
търси "наваксване" чрез внучето.

# 208
  • София
А защо трябва да се ходи всяка седмица в свекърите ? Не е ли прекалено много ?
Мисля, че едно младо семейство има необходимост да излезе за два часа с бебето
на разходка, както и да му се радват.Свекървата е щастлива за бебето, но предполагам,
че е имала помощ при отглеждане на децата си.Поведението и е типично за жена, която
търси "наваксване" чрез внучето.

Peace Хабсолютно!

И аз се питам какъв е този зор всяка седмица да са там! Особено, ако детето не се чувства добре, уж.

# 209
Adellle, аз бях шест дни при детето с изключение на неделя.
Нормално е да дам детето на зет си ( бащата).
 При kriss_89 , обаче бебето е само няколко дни при бабата и жената иска да му се порадва и е много неприятно да се опитват да й "наливат акъл"
Отгледала съм три деца и едва ли искам да "наваксвам".................Понякога приятелки ме питат дали наистина внуците са по-мили от децата. За мен децата ми са си много милички и си обичам и внучето.
Внучката определено си я глезим с дядо й.Само тази е разликата.

Общи условия

Активация на акаунт