С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Аз не бих очаквала особен подарък от свекърите. Като ги познавам даже може да се наложи като тръгна да раждам аз да им давам пари, а не те на мен.
Това го изживях преди 13 години, когато се роди синът ми. Взех еднократната помощ за раждане на дете и свеки точно тогава ни поиска пари на заем (май беше наясно дори с точната сума, защото съвпадаха). После услужливо забрави да ги върне. Та това ми беше подаръка.  Laughing

Ха! Относно подаръка - не са длъжни, но да вземеш помощта за новородено...  ooooh!

Стига с това "длъжни", "не длъжни". Не говорим за закони, а за човешки взаимоотношения. Има си някои установени морални правила и норми на поведение, които всеки човек с нормална психика и съвест, спазва.
Ако имам възможност, дори и с новородено, бих помогнала на свекърите ако са в крайна нужда, въпреки че не заслужават дори да им вдигам телефона. Ама пред собствения си морал и съвест не бих могла да живея като знам, че тънат в мизерия, стоят без ток и нямат пари за храна. Направо късмет са изкарали, че имат поне едно читаво дете, което да ги погледне на старини /че и на младини/. Иначе другия им син не би ги погледнал и по корем да се влачат.

Тя като е забравила, вие защо не ѝ напомнихте? Необяснимо ми е, егати бабата!  #Crazy

Защото сигурно си познава сина, че няма да има очи да си поиска парите обратно и удобно си мълчи.

# 586
Или пък ги слага някъде и забравя къде...
Много е неприятно да те обвиняват в кражба.Моя много близка/моя кръв , дето се вика/, директно си ме обвиняваше, че и крада разни неща...Мине, не мине известно време и цъфне при мен с обвинение...Без да съм стъпила при нея, дори не съм доближавала улицата.Съвсем съзнателно заобикалях квартала и...Не е чак толкоз зле с ума. Да, стара е, гони 90,  дава фира от време на време,  но  като цяло има вид, че е наред.Беше ми стопила нервите. Накрая стигнах до извода, че го прави от злоба.Прекратих отношенията с нея, колкото и нередно да е, а и неприятно...
Това, по повод намеците за изчезналите неща.Докато публикувам, сте писали...

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 16:45 от twix

# 587
  • София
Какво да поискаме, като тя вечно няма? Ще излезе, че на босия цървулите търсим. Не бих имала проблем и сега да и давам, даже съм предлагала на мъжа ми да и купуваме по-скъпите лекарства. Просто тогава бяхме младо семейство, нямахме кой знае колко възможности и щяхме да ползваме тези пари за детето. Та затова ми е останал такъв горчив спомен. Пък и понеже писахте, че при раждане някои свекъри правели подаръци, та се присетих за "моя".

# 588
  • София
Аз не бих очаквала особен подарък от свекърите. Като ги познавам даже може да се наложи като тръгна да раждам аз да им давам пари, а не те на мен.
Това го изживях преди 13 години, когато се роди синът ми. Взех еднократната помощ за раждане на дете и свеки точно тогава ни поиска пари на заем (май беше наясно дори с точната сума, защото съвпадаха). После услужливо забрави да ги върне. Та това ми беше подаръка.  Laughing

Ха! Относно подаръка - не са длъжни, но да вземеш помощта за новородено...  ooooh!

Стига с това "длъжни", "не длъжни". Не говорим за закони, а за човешки взаимоотношения. Има си някои установени морални правила и норми на поведение, които всеки човек с нормална психика и съвест, спазва.
Ако имам възможност, дори и с новородено, бих помогнала на свекърите ако са в крайна нужда, въпреки че не заслужават дори да им вдигам телефона. Ама пред собствения си морал и съвест не бих могла да живея като знам, че тънат в мизерия, стоят без ток и нямат пари за храна. Направо късмет са изкарали, че имат поне едно читаво дете, което да ги погледне на старини /че и на младини/. Иначе другия им син не би ги погледнал и по корем да се влачат.
...

Не знам кои са тези, които тънат в мизерия. Говоря съвсем конкретно за случая, който очевидно съм цитирала. Конкретно за този случай:
1. Според мен, свекърите не са длъжни да дават подарък за новородено;
2. Според мен е наглост да вземеш парите за новородено.

# 589
С деленето и не гледането на децата.Децата се делят на дъщерята и снахата.

# 590
  • Fort Worth, TX
нЕ СА ли все деца на децата й.Тъпотия.

# 591
Бих разсъждала така и дъщеря да имам.До колко години трябва да се дондуркат децата според вас?Докато умрем ли?Айде моля ви се.Ние нямаме ли право на личен живот.Вие в кой век живеете.Нито съм карала майка да ми готви, нито свекърва ми.Сама съм приготвила всичко.
Да искам да имам момиче и то много.Първото нещо , което ще го науча е на самостоятелност и независимост и да не хленчи, че свекърва й не й е сготвила една манджа.Ако дойде да ми се оплаче от такова нещо зор би видяла.
Ако свекърва й и носеше през ден манджи другата песен щеше да пее.Колко е досадна и т. н.
Тук проблем със свекървата няма.Има само лигавщини.

Креми, не можеш ли да направиш разлика между дундуркане и мил жест? Ей така, присетил си се, че твой близък обича нещо, и го правиш или му го купуваш, за да го зарадваш, пък бил той здрав, прав и финансово независим. Ама трябва да го чувстваш близък, за да ти мине през ума. С нагласата "а, ще и слугувам аз на тая снаха/свекърва, не е познала!" и след 100 години няма да се сетиш.

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 15:42 от Nickkie

# 592
С деленето и не гледането на децата.Децата се делят на дъщерята и снахата.
Ами , снахата може и да се смени няколко пъти, а дъщерята си е нейна !

# 593
Еее, Красива Белла, кръвта на внуците е същата, ако да се сменят снахите!

# 594
За доста свекърви не е така ,за съжаление.

# 595
  • София
Моята свекърва ще получи инфаркт след като разбере постфактум, че със сина й сме се оженили. Вече сме определили месеца, поканили сме си кумове и така.  Mr. Green Дори може и да не й кажем. Тя ще научи от друго място. С такива хора, такова отношение.

# 596
Моята свекърва ще получи инфаркт след като разбере постфактум, че със сина й сме се оженили. Вече сме определили месеца, поканили сме си кумове и така.  Mr. Green Дори може и да не й кажем. Тя ще научи от друго място. С такива хора, такова отношение.
Не съм чела май за твоята свекърва. Какво е направила, че сте й така обидени. Даже да не й кажете...

# 597
  • София
 svetlina*, това е една много дълга история, с която не искам да отегчавам за не-знам-си-кой-път момичетата в темата. Аз не подържам абсолютно никакви отношения с въпросната жена.  Peace

# 598
Ама те не го знаят ! Laughing

# 599
svetlina*, това е една много дълга история, с която не искам да отегчавам за не-знам-си-кой-път момичетата в темата. Аз не подържам абсолютно никакви отношения с въпросната жена.  Peace
Сподели де .....  Joy
Тони, не бъди лоша ! Изпрати и по куриер нещо "за почерпка",
за да не може да каже "скриха и един бонбон не почерпиха".

Общи условия

Активация на акаунт