Майчинството счетоводно-59

• 37 139
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
"krisskata
Имаш право да сключиш ТД при ДРУГ работодател по време на втората година, т.нар.  майчинство."

Благодаря Ала-Бала Simple Smile значи, ако се наложи, догодина може да пробвам така.
Само още нещо - като подпиша такъв 2ри договор прекратява ли ми се майчинството (при първия работодател) и трябва ли да подавам нещо в НОИ?
Благодаря

# 196
  • София-Младост
Не и на двата въпроса.

# 197
  • Sofia
Пак много благодаря. Дано поне догодина успеем да се класираме така... ако все още се смята ДК месторабота Simple Smile

# 198
Момичета,а знаете ли някакъв друг специализиран форум където мога да питам за моята отпуска?

# 199
  • София-Младост
Момичета,а знаете ли някакъв друг специализиран форум където мога да питам за моята отпуска?
Попитай във счетоводството как ти водят тази отпуска. Дали ще можеш да пуснеш молба със задна дата.

# 200
Попитай във счетоводството как ти водят тази отпуска. Дали ще можеш да пуснеш молба със задна дата.
Благодаря!

# 201
Здравейте! Към дата 31.12.2012г. имам 2 години трудов стаж.От 1.01.2013г. съм безработна и досега не съм постъпвала на работа.Сега съм бременна във втори месец.Въпросът ми е в момента , ако постъпя на работа във фирма, в която ме осигуряват на минимален доход ще имам ли право на болничен веднага след назначението си? И как ще се изчисли 1-та година от майчинството след като се гледа 18 месеца назад осигурителният доход? Предполагам не се има предвид периода, в който съм била безработна. Ще бъда благодарна, ако някой ме осведоми по въпросите   bouquet

# 202
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Към дата 31.12.2012г. имам 2 години трудов стаж.От 1.01.2013г. съм безработна и досега не съм постъпвала на работа.Сега съм бременна във втори месец.Въпросът ми е в момента , ако постъпя на работа във фирма, в която ме осигуряват на минимален доход ще имам ли право на болничен веднага след назначението си? И как ще се изчисли 1-та година от майчинството след като се гледа 18 месеца назад осигурителният доход? Предполагам не се има предвид периода, в който съм била безработна. Ще бъда благодарна, ако някой ме осведоми по въпросите   bouquet

Щом имаш стажа, ако сега те назначат на трудов договор имаш право да излезеш в болничен и майчинство.Напротив гледа се и периодът, в който си безработна и се включва в базата за изчисление като МРЗ за тогава.

# 203
Здравейте!

Имам син на 1г и 5м. От 1 април започвам нова работа и съответно ще си прекратя майчинството. От счетоводството на новата фирма ми казаха, че ще получавам 50% от майчинството след като се върна на работа, но ако детето посещава ясла. Въпроса ми е трябва ли детето да посещава ясла или не? Защото ще го гледа  баба му, а аз няма да и прехвърлям майчинството.

Благодаря за отговорите предварително!

# 204
  • Пловдив
Здравейте!

Имам син на 1г и 5м. От 1 април започвам нова работа и съответно ще си прекратя майчинството. От счетоводството на новата фирма ми казаха, че ще получавам 50% от майчинството след като се върна на работа, но ако детето посещава ясла. Въпроса ми е трябва ли детето да посещава ясла или не? Защото ще го гледа  баба му, а аз няма да и прехвърлям майчинството.

Благодаря за отговорите предварително!

Посещава,не посещава ясла,ти имаш право на 50 процента от майчинството си.За целта се попълва прил 4 в работата.Не осветлявай счетоводството,че детето няма да ходи на ясла.Понякога така се запъват,че не подават прил 4,а не са прави

# 205
Здравейте, надявам се да ми отговорите на следния въпрос:
Бременна съм в 9гс, но все още не съм регистрирана на ЖК. В момента съм в болничен за задържане издаден от личния лекар, преди това 2 седмици бях в годишен отпуск (от миналата година). Когато днес отидох да си занеса болничния и да осведомя  (устно) работодателя  си, че съм бременна, той ми каза че ще съкращава по-голямата част от персонала поради намаляла работа. Въпроса ми е могат ли да ме съкратят при положение че съм ги осведомила (устно), болничния ми изтича на 17 (вече съм им го дала и е с диагноза свързана с бременността), а ще ме регистрират на 21 и се получават 3 дена в които ще съм на работа?
Надявам се да ме разберете какво имам предвид и предварително ви благодаря.

# 206
Здравейте мами Simple Smile
Ето и моят казус - редовна студентка съм, водя се на ТД, но съм в болничен 45 дни преди раждане /всъщност до дата ми остава седмица Simple Smile /, та директно към въпроса... т.к. от преподавател в университета ми беше предложено да кандидатствам за студентски практики, мога ли да кандидатствам или не... би ли повлияла по някакъв начин тази практика на предстоящото майчинство, което ще получавам. Питам въпреки че в самия сайт / http://praktiki.mon.bg/sp/?m=8 /пише:
12. Аз съм студент, но в момента съм в отпуск по майчинство. Имам ли право на участие в студентска практика? 
В проект "Студентски практики" могат да участват всички студенти, които имат активни студентски права, включително и жени, които са  в майчинство. Стипендията, която получавате не е възнаграждение и не би предизвикало затруднения при получаване на други плащания.

Питам понеже, в крайна сметка, при евентуално започване на практиката се подписва договор между студента и работодателя... като не съм сигурна какъв вид точно е договора.

# 207
Здравейте,
Имам следния въпрос, моля някой да ми помогне с информация.
Мама на дете на 11м., (студентка до скоро - вече е дипломирана) без трудов стаж и не осигурявана и не получавала майчинство през първата година, ще получава ли 340лв. на месец през втората година на детето?

Благодаря

# 208
  • София-Младост
Здравейте,
Имам следния въпрос, моля някой да ми помогне с информация.
Мама на дете на 11м., (студентка до скоро - вече е дипломирана) без трудов стаж и не осигурявана и не получавала майчинство през първата година, ще получава ли 340лв. на месец през втората година на детето?

Благодаря
Не.

# 209
Здравейте. Предполагам, че въпросът, който ще задам е дискутиран, но ако ме насочите ще съм благодарна. Прекъснах майчинството и започнах работа, сега детето е на 3 месеца. Ако реша да прекратя с работата и отново само да отглеждам детето - имам ли право да получавам пак обезщетението? И ако да - в предишния размер или ще има значение и доходът, получаван след прекъсването?

Общи условия

Активация на акаунт